Lepistes derisi (kırmızı resimli)
Merhaba arkada?lar.?uan fotolaryny a?a?yda yayynlady?ym lepistesin syrtyndaki kyrmyzyly?y çözemedim.ayny kyrmyzyly?yn çok ufa?y ba?ka bir lepistesin kuyruk kysmynda var ancak ya?yyor.(8 gündür) dün bir tanesini bu hadleyken kaybettim. buda 3.sü.bu sorun nedir sizce? bir hastalyk türü mü? Karantina için ayyrdy?ym akvaryumu kullanmaly myyym?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balykalry karantina için hazyrlady?ym dezenfektanly akvaryuma aldym.çünkü dipe çökmeye ba?ladylar ..bunun ne oldu?unu bilen yok sanyrym.Bir anlayan varsa lütfen .Acil durum olmaya ba?lady
Selam;
Baly?ynda mantar hastaly?y var.Baly?yn üstünde damar çatlaklary gibi kyrmyzy kanlanmalar olu?ur.A?zynda ve gözlerinde pamukçuklar olu?abilir.Kuyruk ve yüzgeçlerinde erimeler ba?lyyacaktyr.Balyk halsiz olup kuytu yerlere syky?yr bir oraya bir buraya gider,gelir arada.?oka girmi? gibi..Tedavisi Kaliteli bir mantar ilacy al ve 1 hafata baly?y karantina akvaryumunda tedavi et.Umarym iyile?ir
Sevgiler.
kuruk ve gözlerinde pamuksu mantar belirtisi görmedim 8 gündür kyzaryklyklary artmadan sa?lykla ya?anyan balyk ve 2 gündür hafif kyzarykly?y olan balyk sizlere ömür.
sa?lyk olsun..Karantina da kurtaramady.ilginize te?ekkür ediyorum.
merhaba
benim baligimda da böyle bi sorun olmustu.hemen ayri bi yere koydum (yaklasik bir litrelik bir yer).ilac tedeavisi uyguladim ,iyilesmesi yaklasik iki hafta surdu. -gegen ichthyo- diye bi ilac kullandim.turkiye de varmi bu ilactan bilmiyorum tabi. ama balik duzeldi sonunda. bir de hergun yaklasik bir su bardagi kadar su degisimi yapmistim,(dedigim gibi yaklasik bir lt icin bu su degisimi )sanirim onunda faydasi oldu.gözlemledigim kadariyla genelde disi lepisteslerde oluyo.
umarim yardimci olabilmisimdir.
evet çok do?ru bir te?his sadece di?ilerde görülü?yor.... erkeklerde hiçbir?ey yok..
bir tanesinde daha çoookk hafifi bir renk de?i?imi algyladym ama kyrmyzy damarly de?il.?uan karantina akvaryumda ve içinde 2 damla AQUA dezenfektan ve 3 damla AQUA mantar ilacy var... yakla?yk 1 litre suda...ysy 28 de tutuyorum...
Ylgiye te??ekkür ederim