lepistes kuyruk erimesi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kuyruk erimesi için piyasada çok çeşitli ilaç bulunmaktadır.Bunları deneyebilirsiniz.Bir miktar tuz yada tuz banyosuyla iyileşeceğine inanıyorum.Geçmiş olsun.
Saygılar...
Tuz banyosu kesinlikle yaptırmayın ancak akvaryumunuza tuz takviyesi yapabilirsiniz..Piyasada bulunan ve kalitesinden ödün vermiyen ilaçları kullanabilirsiniz.Öyle ucuz diye uyduruk ilaçları bir tarafa bırakıp kaliteli ilaç almanızı öneririm.Zaten miktarlarını karşılaştırırsanız o kadarda absürd farklar yoktur.Akvaryumunuzda su koşulları bozulmuş muhtemelen.Su değişiminizi aksatmayınız.Ve kesinlikle! yemlemeyi aşırı yapmayınız.Bu iki uyarıyı gelecek için dikkate alıp,şimdi ilaç alıp müdahaleyi yapmanızı öneririm.Belki kurtarabilirsiniz..
Saygılar..
su değişimini her hafta akvaryumun 1/4 oranında değiştiriyorum...ve de her 50 lt ye 1,5 çay kaşıgı tuz(yemeklik) atıyorum...diğer balıklarım(2d 1e lepistes,1e 1d platy,v.b.) balıklarımda boyle bir sorun olmadı...
yardımlar için tesekkur ederim...
saygılar...
Yemeklik tuz kullanımından ziyade,İYOTSUZ tuz eriği eklemesi yapmalısınız..Su değişiminiz yeterlidir..
Saygılar..