Lepistes kuyruk kısma ve dipte salınma
Canlıdaki Belirtiler: Dişi lepistesim kuyruk ve yüzgeçlerini kısarak dipte duruyor
Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1e 2d lepistes - 2 cüce vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 derece
Filitrasyon: dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera baktobur
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Haftalık düzenli su değişimi yaptığım tankımda ,geçen hafta dişi lepisteslerde kuyruk erimesi başlamıştı ,sera baktopur kullandım şükürki erime durdu ama bu sefer dişi lepisteslerden biri kuyruğunu kısıp dipte duruyor.Başka bir tedavi uygulamalı mıyım yoksa sera baktopur yeterli gelir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benim çoğu lepisteslerim böyle sorun nedir acaba ?
Teşekkür Edenler: [T]114015,aXarayli[/T]
+1: [T]215701,mustafasen[/T]
Bence su değişimiyle alakalı değildir çünkü akvaryumun suyunu 4 gün önce %50 gündüz değiştirdim. Balıklarıda akşam olunca attım akvaryuma birde balıklar yeni aldım o gün aldım yani ama siz benden daha iyi bilirsiniz. Ben bir dip çekimi yapayım, zaten dış filitre var 2 aydır hep çalışıyor. Akvaryum boş durdu 2 aydır bitki tutmasını bekledim sağolun. :)
Ben ne demiştim su kalitesi ile alakalı bir durum demiştim değil mi? Olayın özü burada.
Su arıtmanın suyu incelttiğini duydum bende su arıtmadan koydum onunda etkisi vardır birde balıklar yeni ondandır çünkü eski 2 tane balığım normal hep hareket ediyorlar. Ben şimdilik bişey yapmayayım biraz bekleyeceğim balıklar birazdaha böyle devam ederse bekletmiş su koyarım.
Sera baktobur kullandıktan sonra şimdilik düzeldi gibi ama lepistesler çok hasssas balıklar hastalık geçirdikten sonra genelde toparlıyamıyorlar.
3 tane lepistesim öldü 7 tane kaldı 2 tanesi daha yalpalıyor :(
3 tane lepistesim öldü 7 tane kaldı 2 tanesi daha yalpalıyor :(
[/QUOTE]Merhaba öncelikle bilmeniz gereken tek bir şey var lepistesler narin (hassas) balık türlerinden birisidir .
yani suyun soğuk olursa bu etkiler
suyu değiştirdiysen oturması lazım
birde bir tavsiye suyun çok kirlenmemesini istiyorsan günlük su değişikliliği yapmalısın birde fazla yem verirsen suyun pislenir ....
Balık tam doğum formunda, karnında göz dediğiniz şeffaf kısımdan gözüken yavruların gözleri olmalı, doğum çok yakın.