Lepistesimin Kuyruğuna Ne Oldu?(resimli)
Arkadaşlar yeni aldığım lepistesin kuyruğunda açılma var.Bu kuyruk çürümesi hastalığı mı?Lepistesim ölür mü?Diğer balıklarada geçme ihitmali varmı?(başka bir akvaryuma ayırma olasılığım yok)Tedavimi etmeliyim.
Saygılar...Teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tankınızdaki dişi erkek oranı yüzünden olabilir,benim 4d 6e lepistes vardı,3 tanesi sizinkinden daha beter haldeydi,1 tanesininde hiç kuyruğu kalmamıştı,şu an 4 dişi 2 erkek var,forumda yazılana göre 1e 3d en iyisi sanırım.
Akvaryumunuzda başka hangi tür balık beslediğinizi bilmediğim için bu kadar yorum yapabiliyorum,başka türler besliyorsanız forumun tür tavsiyesi kısmından araştırabilirsiniz,umarım yardımcı olmuşumdur.
Saygılar sevgiler...
Akvaryumda 1 tane lepistes var yukarda resmi olan,3 moli,3 kılıçkuyruk,1plati var.Lepistesi yeni aldım sanırım akvaryumcudaykende kuyruğu böyleydi.
Saygılar....
saygılarımla..
[QUOTE=zerhan]üsyadım erken davranmakta fayda var! bence 1 lt lik bir kavanoza ayırıp 1 gün bekletin. zaten kuyruk hastalıgıysa 1 günde kuyruktan eser kalmayacaktır ve balıgınızın dengesi bozuk ve ölü bir şekilde bulacaksınız demektir..balık ölmeye başlamadan hemen önce dier balıga hastalık bulaşacaktır.. microfish çözümdür..
saygılarımla..
[/QUOTE]
Asla katılmıyyorum...Balığı kavanoza ayırmak(birgün için bile olsa) %70 ölüme ayırmak anlamına gelir.
Balığınızın kuyruğu diğer bir balık tarafından hırpalanmış olabilir,yakalanma veya sevkiyat sırasında yırtılmış olabilir,akvaryumdaki bir dekora takılmış olabilir.Ama kesinlikle hastalık değil.Bir hafta içinde düzelecektir.
[QUOTE=zerhan]üsyadım erken davranmakta fayda var! bence 1 lt lik bir kavanoza ayırıp 1 gün bekletin. zaten kuyruk hastalıgıysa 1 günde kuyruktan eser kalmayacaktır ve balıgınızın dengesi bozuk ve ölü bir şekilde bulacaksınız demektir..balık ölmeye başlamadan hemen önce dier balıga hastalık bulaşacaktır.. microfish çözümdür..
saygılarımla..
[/QUOTE]
Asla katılmıyyorum...Balığı kavanoza ayırmak(birgün için bile olsa) %70 ölüme ayırmak anlamına gelir.
Balığınızın kuyruğu diğer bir balık tarafından hırpalanmış olabilir,yakalanma veya sevkiyat sırasında yırtılmış olabilir,akvaryumdaki bir dekora takılmış olabilir.Ama kesinlikle hastalık değil.Bir hafta içinde düzelecektir.
[/QUOTE]elbet elinde karantina akvaryumu varsa tedaviyi orda uygulasın. discustan bahsetmiyoruz üstadım lepistesten bahsediyoruz o balık su değişimi yapmadan 1 hafta yaşar 1 kavanoz suda..içine bitki koyup dibinede diatomit kum koyarsanız hastalık olmadıgı sürece istediginiz kadar bakabilirsiniz her şeyi abartmayınız lütfen..
saygılarımla..
Arkadaşlar çeşitli cevaplar geldiği için kafam karıştı.Lepistesi şişeye koymuştum ama şimdi çıkardım.Şu an sağlıklı görünüyor.Ama kuyruğundaki açılma hala duruyor.Yakın zamanda inşallah düzelir.Düzelirse veya kötüleşirse haber veririm.Yorumlarınız için teşekkürler.
Saygılar...
Metilen mavisi vb ilaç kullanmayın ve ayırmanız çok gereksiz.Kendi haline bırakın en yakın zamanda kuyruk birleşir.