Low-tech Bitki Akvaryumu
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 11:06
Fotoğraf:
Video:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=hLvpsvFRC5w&edit=vd[/VID]
Boyut (cm): 50 x 30 x 40 cm.
Kapasite (litre): 60 lt.
Canlılar: Kiraz Karides, Ramshorn Salyangoz ve Nerite Salyangoz
Malzemeler: Siyah Yuvarlak Taneli Bitki Kumu 2-3 mm. (markasız) - JBL Nano Florapol 65 gr. Gübre Katmanı - JBL Pro Temp S 100 W Isıtıcı - SFP34 Motorlu Çiftli Pipo Filtre - JBL ProSilent A100 Hava motoru (ihtiyaç olduğu zamanlarda)
Akvaryum Bakımı: Haftada bir %30 su değişimi - Bazı durumlarda Haftada iki %20
Kullanılan Yemler: JBL Novo Prawn - JBL Nano Tabs
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: JBL Ferropol Gübre (bitkiler için) - JBL NanoCrusto (karidesler için)
aLLeygeaR 2014-08-21 11:26:46
Video:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=hLvpsvFRC5w&edit=vd[/VID]
Boyut (cm): 50 x 30 x 40 cm.
Kapasite (litre): 60 lt.
Canlılar: Kiraz Karides, Ramshorn Salyangoz ve Nerite Salyangoz
Malzemeler: Siyah Yuvarlak Taneli Bitki Kumu 2-3 mm. (markasız) - JBL Nano Florapol 65 gr. Gübre Katmanı - JBL Pro Temp S 100 W Isıtıcı - SFP34 Motorlu Çiftli Pipo Filtre - JBL ProSilent A100 Hava motoru (ihtiyaç olduğu zamanlarda)
Akvaryum Bakımı: Haftada bir %30 su değişimi - Bazı durumlarda Haftada iki %20
Kullanılan Yemler: JBL Novo Prawn - JBL Nano Tabs
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: JBL Ferropol Gübre (bitkiler için) - JBL NanoCrusto (karidesler için)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 11:49
Maşallah çok güzel olmuş gerçekten tebrik ediyorum Low-tech bir akvaryum için gayet başarılı video çekimi için kullandığınız makina marka model verirmisin çekimler güzel çıkmış tabi o tankın güzelliğinden :)
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 11:57
[QUOTE=UĞUR]Maşallah çok güzel olmuş gerçekten tebrik ediyorum Low-tech bir akvaryum için gayet başarılı video çekimi için kullandığınız makina marka model verirmisin çekimler güzel çıkmış tabi o tankın güzelliğinden :) [/QUOTE]
Teşekkür ederim, yakında High-Tech tankımın da tanıtımını yapmayı düşünüyorum. Video ve fotoğraf çekimi için kullandığım makina: Blackberry Q10 :) yani cep telefonu.. Fakat fotoğrafla biraz fazla haşır neşir olduğum için ışık-kontrast ayarlarını yaptım sadece.. Video çekiminde ise stabilizatör kullandım. O yüzden biraz steadi-cam modunda oldu diyebiliriz. :)
Teşekkür ederim, yakında High-Tech tankımın da tanıtımını yapmayı düşünüyorum. Video ve fotoğraf çekimi için kullandığım makina: Blackberry Q10 :) yani cep telefonu.. Fakat fotoğrafla biraz fazla haşır neşir olduğum için ışık-kontrast ayarlarını yaptım sadece.. Video çekiminde ise stabilizatör kullandım. O yüzden biraz steadi-cam modunda oldu diyebiliriz. :)
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 12:06
Merhaba Ali kardeşim.
Low-tech bi akvaryumda bu kadar canlı ve yosunsuz bitkiler.
Çok başarılı bence.
Birde aydınlatama zamanları ve türüyle ilgili bilgi verirseniz çok yararlı olur.
High-Tech i bekliyoruz :)
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 12:26
[QUOTE=crunchhh]Merhaba Ali kardeşim.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim sayın bitki tedarikçim :) Kardeşim Kıvanç,
Düzenli su değişimi ve günlük bitki bakımı canlı olmalarındaki birinci etken diye düşünüyorum.. Aydınlatmaya hiç girmeseydik keşke bunda :)) 1 adet max. 13W ve max. 20W destekleyen iki ufak armatür. Bunlarda bildiğimiz enerji tasarruflu ampul var. Işıklandırma süresi ise sabah 08:00 akşam 17:00 kesintisiz :)
High-Tech yükleyeceğim fakat onda maalesef biraz sakal yosun sıkıntım var. Bu halini fotoğraflamak istemedim..
Demir takviyesini keseceğim sanırım bir süreliğine..
aLLeygeaR 2014-08-21 12:29:05
[QUOTE=renoibo]Maşallah diyeyim öncelikle , tebrikler güzel çalışma olmuş ışık düzeni ile bilgi verebilirmiydiniz.saygılar ..[/QUOTE]
Teşekkürler.. Işıklandırma detayını bir üst mesajda belirtmiş bulundum ..
Low-tech bi akvaryumda bu kadar canlı ve yosunsuz bitkiler.
Çok başarılı bence.
Birde aydınlatama zamanları ve türüyle ilgili bilgi verirseniz çok yararlı olur.
High-Tech i bekliyoruz :)
Teşekkür ederim sayın bitki tedarikçim :) Kardeşim Kıvanç,
Düzenli su değişimi ve günlük bitki bakımı canlı olmalarındaki birinci etken diye düşünüyorum.. Aydınlatmaya hiç girmeseydik keşke bunda :)) 1 adet max. 13W ve max. 20W destekleyen iki ufak armatür. Bunlarda bildiğimiz enerji tasarruflu ampul var. Işıklandırma süresi ise sabah 08:00 akşam 17:00 kesintisiz :)
High-Tech yükleyeceğim fakat onda maalesef biraz sakal yosun sıkıntım var. Bu halini fotoğraflamak istemedim..
Demir takviyesini keseceğim sanırım bir süreliğine..
[QUOTE=renoibo]Maşallah diyeyim öncelikle , tebrikler güzel çalışma olmuş ışık düzeni ile bilgi verebilirmiydiniz.saygılar ..[/QUOTE]
Teşekkürler.. Işıklandırma detayını bir üst mesajda belirtmiş bulundum ..
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 13:57
Ne kadar titiz ve hassas çalıştığını bildiğim için.
En iyi bitkici arkadaşlardan olacağına eminim.
Tekrar tebrikler..
Bence; Marsilealar tabanı kaplamadan High-Tech i çıkarma ;)
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 14:35
[QUOTE=crunchhh]Ne kadar titiz ve hassas çalıştığını bildiğim için.
biraz zamanıma ihtiyacımız var o zaman :) şimdiki hali de elimde bulunsun da aşama aşama fotoğrafları paylaşırım zamanı geldiğinde..
En iyi bitkici arkadaşlardan olacağına eminim.
Tekrar tebrikler..
Bence; Marsilealar tabanı kaplamadan High-Tech i çıkarma ;)
[/QUOTE]biraz zamanıma ihtiyacımız var o zaman :) şimdiki hali de elimde bulunsun da aşama aşama fotoğrafları paylaşırım zamanı geldiğinde..
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 15:22
Çok güzel bir Low-tech paylaşımı olmuş elinize sağlık, ilk fotografta karidesin üzerinde durduğu lav kayası mı?
+1: [T]200630,Azmişimşek[/T]
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2014 16:36
[QUOTE=numan85]Çok güzel bir Low-tech paylaşımı olmuş elinize sağlık, ilk fotografta karidesin üzerinde durduğu lav kayası mı?[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Evet lav kayası
Teşekkür ederim. Evet lav kayası