MACRACANTA BEYAZ NOKTALAR
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:Macrakantalarımın üstüne beyaz beyaz noktalar var (tuz büyüklüğünde) ve halsizler bir noktada sabit bekliyorlar..
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: malawi karma
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: kendi filtresi
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : su değişmi hafta 1 düzenli yapılıyor, dinlenmiş su kulanılıyor ilaç kullanılmıyor
acaba diğer balıklarıma bulaşır mı ne olabilir?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba sayın Tarık bey:
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Makrakantanızda beyaz benek olmuş sanırım.Karantina akvaryumunuz var ise ayırıp acilen beyaz benek için üretilmiş olan mavi bir mürekkep var onu kullanın.Ben akvaryumuma bu hastalık ile karşılaşınca, ısıyı kademeli olarak 28-30c çıkardım ve contra kullandım.Bir hafta sonunda hiçbir şey kalmadı.Makrakantalar ısı değişimlerinden çok fazla etkilenirler.Dikkat edin derim.Su değişimlerinde akvaryumdaki sudan soğuk su koymayın.Ayrı bir ısıtıcı ile suyu ısıtıp öyle ekleyin.
Saygılar
Merhaba sayın Tarık bey:
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Makrakantanızda beyaz benek olmuş sanırım.Karantina akvaryumunuz var ise ayırıp acilen beyaz benek için üretilmiş olan mavi bir mürekkep var onu kullanın.Ben akvaryumuma bu hastalık ile karşılaşınca, ısıyı kademeli olarak 28-30c çıkardım ve contra kullandım.Bir hafta sonunda hiçbir şey kalmadı.Makrakantalar ısı değişimlerinden çok fazla etkilenirler.Dikkat edin derim.Su değişimlerinde akvaryumdaki sudan soğuk su koymayın.Ayrı bir ısıtıcı ile suyu ısıtıp öyle ekleyin.
Saygılar
[/QUOTE]
Teşekkür ederim ; başka bir akvaryumum yok farklı olarak ne yapabilirm acaba ? birde acaba diğer balıklarıma bulaşır mı_? yada o ilacı kullansam diğer balılkalrıma yan etkisi olur mu?
Saygılarımla,
Tarık bey kesinlikle tuz atmayın.Doğru bu hastalığa tuz iyi geliyor fakat balığınız vatoz veya makrakanta ise ölümcül sonuç verir.Temkinli olarak akvaryuma kullanın o zaman zaten aynı zamanda dezenfektan olarakta kullanılır yan etkisi olmayacaktır.İlacı kullandıktan sonra 1 haftada 2gün aralıkla dip çekerek suyu yenileyin.
Geçmiş olsun