Maden suyu ve sıvı gübre karışımı
Özel Üye
[C]2,1,77734[/C] [B]10657,2[/B] [B]12356,3[/B]
İl: Manisa
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sıvı gübreden kastınız eğer mikroelement gübre ise bence hiçte maden suyuna gerek yok. Sadece mikro element vermeniz daha iyi olacaktır. Tabi akvaryumunuz lowtech mi high-tech mi bilemiyorum o yüzden kesin birşey yazmak yanlış. Mantıken düşündüğümüzde zaten microelement gübre veriyorsak mineral takviyesi için soda da eklemek açıkçası pek mantklı gelmiyor bana.
Benim anlamadıgım mikro ve makro element kavramlarının ne ifade ettiği, yani sunu demek istiyorum. Çİçek costuran markanın hem sarı hem yesil olanını aldım, yeşil olanda -makro bitki besinli kompoze sıvı gübre- sarı olanda ise -mikro besin maddesi içeren tekli sıvı gübre- yazıyor. İkisinin arasındaki fark nedir bilen var mı acaba
Benim anlamadıgım mikro ve makro element kavramlarının ne ifade ettiği, yani sunu demek istiyorum. Çİçek costuran markanın hem sarı hem yesil olanını aldım, yeşil olanda -makro bitki besinli kompoze sıvı gübre- sarı olanda ise -mikro besin maddesi içeren tekli sıvı gübre- yazıyor. İkisinin arasındaki fark nedir bilen var mı acaba
Azot
Potasyum
Fosfor
Mikro elementler:
Demir
Magnezyum
Kalsiyum
Bor vb mineralleri ifade eder.
Aldığınız sarı olanı sadece demir içerir diğeri makro ve mikro element gübresidir ne oranda kullanmanız gerektiğini kimse söyleyemez ışıklandırma- bitki çeşitleri ve sayıları- CO2 durumlarına göre değişiklik gösterir aslında yeşil olanı kullanmanızı tavsiye etmem özellikle NPK değeri yüksekse.Yüksek NPK değerlerine sahip sıvı gübre kullanılması balık ölümlerine sebep olabilir yetersiz ışık ve yetersiz CO2 olması durumunda yosun sorununa sebep olabilir.
Öğrenmeyi sevmeyen bir milletiz
Sodyum 770 mg/L Potasyum 5.4 mg/L Bikarbonat 2123 mg/L
Sodyum ve karbonat bu kadar yüksek iken Potasyum 5.4 mg/L gibi çok düşük bir seviyede bu maden suyu bitkisiz tanklarda kullanılabilir ama bitkili tanklarda hiçbir işe yaramaz.Suyu sertleştirmeside apayrı bir felaket demir oranı yüksek ama 1 şişe sarı ambalajlı çiçek coşturan alıp kullansak 5 yıl yeter.