Magnetik balast ile elektronik ateşleme
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2009 12:14
Arkadaşlar elimde 20w elektronik balast mevcut. bununla 8watt tek florasan yada seri bağlayarak 8w iki adet florasan yakabilirmiyim sorun olur mu?
daha önceden 40w ile iki adet 15w florasan çalıştırdım hala kullanıyorum. elektrikçi bunun sağlıklı olmayacağını söyledi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2009 13:04
[QUOTE=leandro]Arkadaşlar elimde 20w elektronik balast mevcut. bununla 8watt tek florasan yada seri bağlayarak 8w iki adet florasan yakabilirmiyim sorun olur mu?
Florasanlarınızın Watt toplamı balastı geçmediği sürece istediğiniz kadar lamba yakabilirsiniz.
daha önceden 40w ile iki adet 15w florasan çalıştırdım hala kullanıyorum. elektrikçi bunun sağlıklı olmayacağını söyledi.
[/QUOTE]Florasanlarınızın Watt toplamı balastı geçmediği sürece istediğiniz kadar lamba yakabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2009 13:52
[QUOTE=SpeLiaR]
Florasanlarınızın Watt toplamı balastı geçmediği sürece istediğiniz kadar lamba yakabilirsiniz.
[/QUOTE] Gerçekten mi???
[/QUOTE] Gerçekten mi???
O zaman 2x...W, 3x...W veya 4x...W çıkışlı balastlar boşuna üretilmişler ve tüketiciyi kandırmak için satılıyorlar!!!