Malavi Dünyam
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2008 23:10
Merhabalar;
Sonunda evimde istediğim büyüklükte tankımı aldım ve faliyete geçirdim. Sizlere evimdeki malavi dünyasından bir pencereden tanıtmak, kimilerine fikir, kimileri içinde güzel kareler sunmak istedim...
Büyük tankım 120*55*60y, 400 lt'liktir. İçinde kuartz kum ( 30 kg ), farklı ebatlarda ve özelliklerde kayalar mevcut.
Tetratec 1200, atman cf-1000 iç filte, atman 300watt ısıtıcı, rambo 9000 serisi hava motoru faliyette...
Tankımı zar zor odama çıkardık, eve ilk geldiği zamanki fotoğrafı.
İnanınki 1. kata çıkarırken tankı öldük bittik. 1 cm kalınlıktaki camdan bu kadar ağar olacağını hiç düşünmemiştim.
Arkadaşımla tankkı sehpanın üstüne koyarken o kadar yoruldukki, kollarımız titremeye başladı.
90 cm uzunluktaki hava taşını zemine silikonla sabitledim.
Kayaları, kumu koyduktan sonra, dikkatli bir şekilde suyu koymaya başladım.
10 ve 19 lt'lik pet şişelerle o kadar su taşıdımki, sabah kalktığımda yorgunluktan her yerim ağrıyordu.
Suyu hemen hemen tamamladıktan sonra dekorda ufak rutujlar yaptım. Balıklarımı koymadan önce 1 hafta kadar suyu dinlendirip filtrelerimi çalıştırdım.
1 Hafta boyunca suyu dinlendirip oturmasını sağladıktan sonra balıklarımı ekledim.
Yunuslarım birbirleriyle kurlaşırken yada kavga ederken çekilmiş fotoğraf.
Maviprenses yavrusu sanki korkmuş gibi bir ifadeyle poz vermiş.
Maviprenses yavrularımdan bir tanesi, muhtemelen erkek sanırım.
Genç sarı imparatorum.
Tankımdaki tek kalvusum.
Genel görünüm.
Son hali...
Dişi redrubinim.
Erkek red rubinim. 155 litredeki saltanat yüzgeçlerinin altında.
Tanklarımın genel bir görünümü.
Devam edecek...
GRAFTT 2008-02-10 00:15:04
Sonunda evimde istediğim büyüklükte tankımı aldım ve faliyete geçirdim. Sizlere evimdeki malavi dünyasından bir pencereden tanıtmak, kimilerine fikir, kimileri içinde güzel kareler sunmak istedim...
Büyük tankım 120*55*60y, 400 lt'liktir. İçinde kuartz kum ( 30 kg ), farklı ebatlarda ve özelliklerde kayalar mevcut.
Tetratec 1200, atman cf-1000 iç filte, atman 300watt ısıtıcı, rambo 9000 serisi hava motoru faliyette...
Tankımı zar zor odama çıkardık, eve ilk geldiği zamanki fotoğrafı.
İnanınki 1. kata çıkarırken tankı öldük bittik. 1 cm kalınlıktaki camdan bu kadar ağar olacağını hiç düşünmemiştim.
Arkadaşımla tankkı sehpanın üstüne koyarken o kadar yoruldukki, kollarımız titremeye başladı.
90 cm uzunluktaki hava taşını zemine silikonla sabitledim.
Kayaları, kumu koyduktan sonra, dikkatli bir şekilde suyu koymaya başladım.
10 ve 19 lt'lik pet şişelerle o kadar su taşıdımki, sabah kalktığımda yorgunluktan her yerim ağrıyordu.
Suyu hemen hemen tamamladıktan sonra dekorda ufak rutujlar yaptım. Balıklarımı koymadan önce 1 hafta kadar suyu dinlendirip filtrelerimi çalıştırdım.
1 Hafta boyunca suyu dinlendirip oturmasını sağladıktan sonra balıklarımı ekledim.
Yunuslarım birbirleriyle kurlaşırken yada kavga ederken çekilmiş fotoğraf.
Maviprenses yavrusu sanki korkmuş gibi bir ifadeyle poz vermiş.
Maviprenses yavrularımdan bir tanesi, muhtemelen erkek sanırım.
Genç sarı imparatorum.
Tankımdaki tek kalvusum.
Genel görünüm.
Son hali...
Dişi redrubinim.
Erkek red rubinim. 155 litredeki saltanat yüzgeçlerinin altında.
Tanklarımın genel bir görünümü.
Devam edecek...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 00:13
Bayağı yorulmuşsunuz ama değmiş.Harika bir akvaryum olmuş.Umarım balıklarınızı yeni akvaryumunuzda sağlıkla yetiştirirsiniz.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 00:17
Erkan evi üretimhaneye çevirmişsin.Evden kovulman yakındır.Böyle bir durum varsa söylede bizim dükkanda sana yer ayıralım.
Saygılar....
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 00:25
Teşekkürler Numan, ne zamandır bu konuyu açacaktım ama pc arızalı olduğu için yapamdım.
Emrah bey iyi ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, darısı sizlerin başına.
Saygılarla.
Emrah bey iyi ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, darısı sizlerin başına.
Saygılarla.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 00:27
[QUOTE=reis]Erkan evi üretimhaneye çevirmişsin.Evden kovulman yakındır.Böyle bir durum varsa söylede bizim dükkanda sana yer ayıralım.
Uğur abi evden kovulma sinyalleri gelmeye başladı..
Sen bana en yakın zamanda senin dükkanda bir yer ayırırsan çok makbule geçer. İster tanklarım için, ister benim kalabileceğim bir yatak...
Saygılarla.
Saygılar....
[/QUOTE]Uğur abi evden kovulma sinyalleri gelmeye başladı..
Sen bana en yakın zamanda senin dükkanda bir yer ayırırsan çok makbule geçer. İster tanklarım için, ister benim kalabileceğim bir yatak...
Saygılarla.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 01:05
Erkan eline sağlık,bu kadar uğraştan sonra güzel bir akvaryum olacağı belli. Tamamen oturup,akvaryumu genelden de görüntülersen iyi olur. Sağlıklı,sorunsuz, bol yavrulu balıklar dilerim.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 01:15
Erkan Abi, o kadar yorulmana değmiş artık.
Güzel bir kurulum olmuş.Fakat dekoru biraz daha ayarlayabilirsen çok güzel bir akvaryum olacaktır.
İyi çalışmalar diliyorum.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 08:20
Güzel olmuş Erkan, Ellerine sağlık. Calvus, çöle düşmüş kutup ayısı gibi kalmış..:D
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 08:39
Güzel bir akvayum oluşturmuşsunuz.Böyle akvaryumları görünce içimden bir ses,kaldırdığın akvaryumları yeniden kur ve balık besle,diyor.Doğrusunu söylemek gerekirse balık beslemeyi ve akvaryumları özlemedim değil.
Yeni akvaryumda sorunsuz ve sağlıklı yaşamalarını umarım.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 22:19
Erkan abi yorulduğuna gerçekten deymiş, Akvaryum süper olmuş ilerde bende böyle bir akvaryum kurmayı düşünüyorum, Eline sağlık, Sağlıklı balıklar
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2008 19:52
citronx
Teşekkürler Faruk abi, şididen tankımdaki balıklar yavrulamaya başladı...
St.JohnStoNe
Yorumun için teşekkür ederim Mustafa. Dekoru masustan o şekilde yaptım, çünkü mavi prensesler ve cüce vatozlar için saklanma yerleri yapmam gerekliydi..
batuhanbayram
Yorumların için teşekkür ederim Batuhan, calvus tek başına koca tankta kendini malavi çikletleri kaptırmış halde. Birde derlerki calvuslar hep saklanır, benim calvusun diğer malavilerden farkı yok.
Saygılarla...
Teşekkürler Faruk abi, şididen tankımdaki balıklar yavrulamaya başladı...
St.JohnStoNe
Yorumun için teşekkür ederim Mustafa. Dekoru masustan o şekilde yaptım, çünkü mavi prensesler ve cüce vatozlar için saklanma yerleri yapmam gerekliydi..
batuhanbayram
Yorumların için teşekkür ederim Batuhan, calvus tek başına koca tankta kendini malavi çikletleri kaptırmış halde. Birde derlerki calvuslar hep saklanır, benim calvusun diğer malavilerden farkı yok.
Saygılarla...