malawilerimde parazit var..
meraba arkadaşlar 100*45*50h ebatlarındaki akvaryumumda 5 yunus 4 s.p 5 ahli 5 redrubin ve 4 iceman (hepsi yavru) besliyorum. balıklarım kendilerini kuma sürtüyorlar. bir dostum balıklarımda parazit olduğunu söyledi. eğer öyleyse ne yapmam gerekir tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
akvaryumu kurarken 2 yemek kaşığı kadar eklemiştim. daha fazla eklesem bir zararı olur mu?
http://www.akvaryum.com/Forum/search.asp?KW=S%DCRT%DCNME& ;SM=1&SI=TC&FM=0&OB=1
Bu linki inceleyiniz size faydalı olacağını düşünüyorum. Balıklarınızdaki sürtünme sudaki nitrat artışından kaynaklanmaktadır.
arkadaşlar akvaryumu kuralı daha 1ay olmadı. Sizce bukadar kısa zamanda nitrat artışı olması8 mümkün mü? bugün %20 lik bi su değişimi yapmayı düşünüyorum. dip çekimi de yapıcam. bunu nekadar süreyle uygulamalıyım? yardımlarınızı bekliyorum.birde bu ebatlardaki akvaryumda dış filtreye gerek var mı?
Dış filtre kullanmanız her zaman yararınıza olacağını düşünüyorum.
Sağlıklı balıklar
yardımlarınız için teşekkür ederim. ben bu sürtünme olayı için ilaç kullanma yanlısı değilim. sadece tuz ilavesi yeterli olur mu peki?
ilaç kullanmak istemiyosan çok fazla su değişimi yapma hafta bir dip çekimi yapabilirsin çok abartıya kaçmamak koşuluylada kaya tuzu kullan birde su ısıssını sabit tut 27 c.Saygılar
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.