mantar için yardım...
merhaba arkadaşlar....
benim balıkları nabire bir yerlere sürtünüyorlar....sanırım mantar ama bir türlü kurtulamadım...yardımcı olabilecek varmı....
bu arada bütün avaryumdaki taslarımın üstünde kahverengi yasonunumsu şeyler var ...bunlar ne olabilir acaba....
sağolun...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
akvaryumumu kendim yaptım...70*30*25 boyutlarında bir akvaryum...çinde canlı doguranlardan besliyorum....
benim taslarımın üstü hep kahverengi yosun oldugunu sanmıyorum...olabilirde...bilmiyorum....
bu arada dış filtreden çıkan moli ne demek...
Mantarda tüylü, pamuğumsu görünüm olur. Sürtünme içinse önce fazla nitrattan şüphelenmelisiniz. Haftalık %25'lik su değişimlerini aksatıp yemi de fazlaca verirsek bir süre sonra zehirli olan nitrat artar. Kaşınmanın bu sebepten dolayı olup olmadığını anlamak için günaşırı %25'lik su değişimlerine başlayın, buna 10-15 gün devam edin. Artık sürtünmeden eser yoksa, sebep nitrattır. Bu sürede sürtünme yokolmayıp devam ederse, dış parazit vardır. Dış parazit için Sera Costapur ile Sera Ectopur beraber kullanılır.
Kahverengi şeyler yosundur, yetersiz/çok kuvvetli ışıklandırmadan oluşabilir. Taşın üstündeyse bir zararı yoktur, benim moliler bunu 1-2 saat içinde tüketmişlerdi.