Mantar ve Beyaz benek ilacı
Arkadaşlar dün aldığım (malavi) venüstüsde beyaz benek veya mantar var gibi.Acaba ben lepisteslerde kullandığım deep dezanfektanı (malavimde) venüstüsümde kullansam birşey olurmu?Ve venüstüsmün yanında küçük bir sarı prensesim yaşamakta.Acaba bir acemiye (yani bana) yardımcı olurmusunuz?
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar acil yardım edebilirmisiniz?Benim kullandığım deep genel dezenfekten ama metilen maviside var.Tanıdığım biri bana ikisini birden kullanma dedi ama ben akvaryumu kurmadan önce deep genel dezenfekten kullandım acil yardım edebilirmisiniz?Acaba napabilirim?
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.
Geçmiş olsun öncelikle ayhan bey.
öncelikle teşhisi iyi yapmalısınız..benekmi mantarmı mantar sümüksü kaygan tabaka gibidir b.benek ise adı gibi ufak ufak beyaz noktalar oluşmuştur.Teşhisi yaptıktan sonra akvaryumcularda fiyatıda fazla olmayan beyaz benek veya mantar ilacı alın(metilen mavisi).bunu varsa karantina akvaryuma dökün filtreyi kapatın havalandırmayı hızlandırın ısıyı yükseltin.bu hastalık ısı farkındadnda kaynaklamıyor.ben beyaz benekten makrakantamı kaybettim acemilikti geç kaldım hala üzüntüsü içimde
umarım düzelir balıklarınız
Acaba akvaryumu kurmadan önce 1 veya 2 hafta oldu deep adında dezenfektan kullandım.Acaba metilen mavisi (contra)yı kullansam birşey olurmu.Malavimi ilk günden kaybetmek istemiyorum.
Hastalığı teşhis etmeliyiz önce yanlış ilaç kullanmayın diye.resim varsa yada geniş çaplı yazarsanız yardımcı olabiliriz.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=29575& PN=1
bu link tede beyaz benek hakkında geniş bilgi var