Mavi prenses kuyruk ve yüzgeçteki problem
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 00:18
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Sabit olduğu yerde yüzme
Akvaryum Kapasitesi (litre): 30 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: İç filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Arkadaşlar balığı geçenlerde akvaryumcudan seçerek aldım çok sağlam bir balıktı ama akvaryuma koydum biraz pısırık kaldı boyu yaklaşık 8 cm bendekiler biraz daha iri kıyım buna göre ve balık biraz miskin kaldı daha sonra ertesi gün baktığımda balığa hep vurmuşlar tanınmıtycak hale getirmişler kuyruk yuüzgeç kalmamış balık şimdi ambele gibi geziyor bişey yaptığı yok hep olduğu yerde duruyor yüzeye yakın geziyor yüzgeçleri tamemen gitmiş size ne yapmalıyım 270 lt karışıkta duruyordu şimdi onu 25 30 lt bir akvaryuıma tek olarak aldım iç filiter taktım sizce acil olark ne kullanmalıyım bana yasrdım ederseniz sevinirim balığın resmi yukarıda ama tam belli olmuyor balık cinsi mavi prenses Balık akvaryumcuda cin gibiydi yakalnmak bilmedi
Geveze_22 2007-2-24 0:29:45
Canlıdaki Belirtiler: Sabit olduğu yerde yüzme
Akvaryum Kapasitesi (litre): 30 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: İç filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Arkadaşlar balığı geçenlerde akvaryumcudan seçerek aldım çok sağlam bir balıktı ama akvaryuma koydum biraz pısırık kaldı boyu yaklaşık 8 cm bendekiler biraz daha iri kıyım buna göre ve balık biraz miskin kaldı daha sonra ertesi gün baktığımda balığa hep vurmuşlar tanınmıtycak hale getirmişler kuyruk yuüzgeç kalmamış balık şimdi ambele gibi geziyor bişey yaptığı yok hep olduğu yerde duruyor yüzeye yakın geziyor yüzgeçleri tamemen gitmiş size ne yapmalıyım 270 lt karışıkta duruyordu şimdi onu 25 30 lt bir akvaryuıma tek olarak aldım iç filiter taktım sizce acil olark ne kullanmalıyım bana yasrdım ederseniz sevinirim balığın resmi yukarıda ama tam belli olmuyor balık cinsi mavi prenses Balık akvaryumcuda cin gibiydi yakalnmak bilmedi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 12:11
Ayrı bir akvaryuma(yoksa kova en kötü ihtimal yavruluk) alın.Isıyı ve havalandırmayı ayarlayın. Mantar ve bakteri ilacı(microfish tavsiye ederim) atın. Biraz tuz ve biraz da metilen atın.Bu şekilde çok balığı kurtardım
+1: [T]224637,HasanKiskanc[/T]
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 17:06
Balığınız da hasalık yoksa,darbe alıyor demektir.Hiç gözünüzle darbe aldığına şahit oldunuz mu?
Birde sürekli suya yakın yüzmesinin de iki sebebi olabilir;
ya solungaç paraziti
ya da stres..
Sayet darbe alıyorsa sadece bu balığın girebileceği , büyüklerin giremeyeceği bir mağara yapın.Mesala hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Zamanla toparlar ozaman.
Ya da balığı geri götürün
falcata 2007-2-24 17:6:45
Birde sürekli suya yakın yüzmesinin de iki sebebi olabilir;
ya solungaç paraziti
ya da stres..
Sayet darbe alıyorsa sadece bu balığın girebileceği , büyüklerin giremeyeceği bir mağara yapın.Mesala hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Zamanla toparlar ozaman.
Ya da balığı geri götürün
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 17:17
balığınızın rahat edebileceği bi ortam hazırlayın istediği zman saklana bileceği ve rahat gezebileceği bi ortam hazırlayın. biran önce toparlnması içinde kaliteli yemler kullanın. suyun dengesini güzel bi şekle oturtun ısısını 28e alın saygılar.
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2007 01:06
Mavi prenses normalde sert bir balıkdır.Darbe aldıysa diğer balıklar daha sert demek ki o sebebten bence geri götürün.Bende besledim lakin diğer balıklarımı hırpalayınca geri vermiştim.