Mayalı sistem co2 çalışmadı?
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 13:38
Dün co2 yaptım maya-şeker-limon-süt ilk önce mayayı döktüm sonra şekeri sonra limon ve süt sonrada şişenin yarısını geçmicek şekilde su koydum çalışmadı çalkaladım köpürdü yinede hava vermedi? Ne yapmam gerekli?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 15:00
İyi ki patlamamış. Bende geçen hafta forumda ki oranları kullanarak mayalı sistem yaptım. CO2 çıkışı gerçekleşti ama difüzör konusunda sıkıntı yaşadığım için pek verim alamadım. Tekrar forumdaki tavsiyelere göre hazırla derim karışımı kesin gaz çıkışı olur.
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 18:16
Oranları biraz abartmışsın düzgün oranları öğrendikten sonra yap zaten hemen çıkmıyor bir kaç saat sonra başlıyor co2 çıkışı..Oranlar yazıyor forumda.
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2010 12:22
Öncelikle hava çıkışı olmaz sadece co2 çıkar bunu bi düzeltelim.Sistemi hazırladıktan sonra 1 saat beklediniz mi? Birde sistemde gaz kaçağı varmı diye de bir kontrol edin derim ben.
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2010 13:56
Kapakta sorun büyük ihtimal.Hortumu kapağa taktığınız yerde bi ek kullanmadıysanız hortumu kapağa tuttururken hortum ezilip arada boşluk kalabiliyor bu yüzden kaçak yapıyor.İyice kontrol etmenizi öneririm.Kolay gelsin
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2010 17:51
Maya ve gazoz dene ilk denemede 20 sn çalkala kaçak olmadığına emin ol. İlk önce gazozun co2'i suya akmaya başlıcak daha sonra maya çözüldükçe sistem devamlılığını koruycak
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 18:09
1 yıl önce 70 lt bitkili kurmuştum.Bir lt pet şişeye bir su bardağı şeker ve bir çay kaşığı kuru maya koyup 3/4 te su koyup iyice çalkaladıktan sonra sisteme bağlıyordum ortalama 2 saat sonra sorunsuz çalışıyordu...Limon ve süt görünce şaşırdım...Eğer limon ve süt sorun yaşatmıyorsa sorun %100 gaz kaçağı,Gerek kapak gerek hortum gerek bağlantılarda...
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2010 00:01
Fatih bey , gibi bende çok şaşırdım şeker, maya, su normal ben dün yaptım o şekilde gayette güzel çalışıyor ama süt ve limon bunlara çok şaşırdım gerçekten.
Dün hazırladığım sistemde , kapak delme işlemini ve yapıştırmayı (silikonla) en sona bıraktığım için kapakta çok kaçak oldu. Bende ilkte sandım ki! olmadı ama silikon kurumaya başlayınca birazda ben elimle kapatınca baktım ki! olmuş.
Dün hazırladığım sistemde , kapak delme işlemini ve yapıştırmayı (silikonla) en sona bıraktığım için kapakta çok kaçak oldu. Bende ilkte sandım ki! olmadı ama silikon kurumaya başlayınca birazda ben elimle kapatınca baktım ki! olmuş.
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2010 00:27
Arkadaşım sen co2'yi herhangibi difizörle çözdüğüne eminmisin.Ben çözmeye çalıştığını pek sanmıyorum da.Direk mayalı karışımın bulunduğu pete bağlı olan hortumu akvaryuma sarkıtmadın umarım?
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2010 16:38
[QUOTE=estoril]Dün co2 yaptım maya-şeker-limon-süt ilk önce mayayı döktüm sonra şekeri sonra limon ve süt sonrada şişenin yarısını geçmicek şekilde su koydum çalışmadı çalkaladım köpürdü yinede hava vermedi? Ne yapmam gerekli?[/QUOTE]
Adem TANIŞ 2010-05-21 16:38:51
Bu yöntemi öneririm.