Mayalı sistem
Arkadaşlar kendim bir mayalı sistem yaptım ama ben bir türlü sonuç alamıyorum. İçine 1/2 litre ılık su onun içine 1-1,5 çay bardağı şeker ve 1/2 yaş maya koyuyorum. Ama ortada kaynama yok ve co2 çıkışıda yok. Tanka geçirdiğimde tankın içine co2 vereceğine tankın içindeki suyu çekiyor. Bu işin mantığını bilenlerden yardım bekliyorum.
Biliyorum bugün çok msj yazdım ve çok sorum oldu. Ama daha yeni kurdum tankı bilgili arkadaşlardan yardımlarını esirgememelerini istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yarım litreye en fazla yarım bardak şeker koyun. Ayrıca su oda sıcaklığına ininceye kadar bekleyin, mayayı ondan sonra ekleyin.
Dediklerinizi hepsini yaptım ama yok. Anlamış değilim bir gram bile co2 çıkmıyor. Acaba hava taşında sorun mu var diye hava taşını deldim yine yok. Koca delikten ancak şişeyi çalkalayınca hava çıkıyor oda 10 sn sürüyor. Acaba şişenin alçakta durması buna etken mi? Şişe akvaryumdan 1 yada 1.5 metre aşağıda duruyor. Çıldıracağım yaaaa...
Hortumla ilgili bir öneri, kendim buldum ama daha önce önermiş olan da vardır eminim.