ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
hakan.selem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Ekim 2024 21:21
Toplam Mesaj:
145 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Doğu Hakan Şelem
Doğum Tarihi:
07 Kasım 1978
İl:
Içel
Meslek:
Telekomünikasyon
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
hakan selem
Tarsus/MERSİN
SON 10 MESAJI
21 Adet Discus Blue Turkuazlar İle Yeniden..
Emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar. 1 aya kalmaz bunları boylandırma yapmak lazım bazıları daha hızlı boy atmaya başlamış diğerlerine baskınlık kurmaya başlarlar. Tabi siz daha iyi bilirsiniz ama bence ara öğünlerde artemia katkılı pul yemde verirseniz çok faydasını görürsünüz. Ben 3 aylık yavrularda günde 6 defa yemleme yapıyorum bunun ikisini pul yeme (sarımsak emdirilmiş) olarak veriyorum özellikle kırmızı varyasyonlarda renklerde hemen belirginleşme başlıyor.
Emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar. 1 aya kalmaz bunları boylandırma yapmak lazım bazıları daha hızlı boy atmaya başlamış diğerlerine baskınlık kurmaya başlarlar. Tabi siz daha iyi bilirsiniz ama bence ara öğünlerde artemia katkılı pul yemde verirseniz çok faydasını görürsünüz. Ben 3 aylık yavrularda günde 6 defa yemleme yapıyorum bunun ikisini pul yeme (sarımsak emdirilmiş) olarak veriyorum özellikle kırmızı varyasyonlarda renklerde hemen belirginleşme başlıyor.
zıplayan discus
Merhaba özellikle genç balıklarda bu sık olan bir durum hastalıkla falan ilgili değil hepsi yapmaz ama içlerinden bazı cengaverler akvaryumun içinde ani enerji patlaması yaşayıp kendilerini dışarı atıyorlar. Ben bunu 9-10 defa gözlemlerdim bende buhar camı olmasına rağmen dış filtre boruları için açık kalan yerden atlayan ve buhar camının kenar yerine vurup sırt bölümünde kesikler olan balığım bile oldu. Yani işin özü buhar camı şart yada üstünü herhangi bir şeyle kapatın.
Merhaba özellikle genç balıklarda bu sık olan bir durum hastalıkla falan ilgili değil hepsi yapmaz ama içlerinden bazı cengaverler akvaryumun içinde ani enerji patlaması yaşayıp kendilerini dışarı atıyorlar. Ben bunu 9-10 defa gözlemlerdim bende buhar camı olmasına rağmen dış filtre boruları için açık kalan yerden atlayan ve buhar camının kenar yerine vurup sırt bölümünde kesikler olan balığım bile oldu. Yani işin özü buhar camı şart yada üstünü herhangi bir şeyle kapatın.
Mantarlaşan Yumurtalar
[QUOTE=xDraGyx]Hakan hocam çiftim daha önce defalarca yavru sırtladı ve büyüttüler çiftimden yana dişi erkek olarak yada başka açıdan sorun olmadığına eminim. Membran ın LG değil voltron membran ve aynı arıtma cihazı ile aldıgım sudan defalarca yavru aldım su değerlerim aynı arıtma cihazı aynı balıkları yem herşey aynı ben sudan kaynaklı Arıtma dan geçen bir şey oldugunu düşünmeye başladım [/QUOTE]
Ben olsam ne yapardım diye düşündüm aklıma iki seçenek geldi.
1. si bütün her şeyi dezenfekte ederdim.
2. si hazır su kullanıp bakardım larva çıkacak mı? Larva çıkarsa o zaman sorun suda diyebiliriz.
Ben tamamen fikir üretmeye çalışıyorum belki usta üreticilerimiz bizim bilmediğimiz yollardan bahsederler.
[QUOTE=xDraGyx]Hakan hocam çiftim daha önce defalarca yavru sırtladı ve büyüttüler çiftimden yana dişi erkek olarak yada başka açıdan sorun olmadığına eminim. Membran ın LG değil voltron membran ve aynı arıtma cihazı ile aldıgım sudan defalarca yavru aldım su değerlerim aynı arıtma cihazı aynı balıkları yem herşey aynı ben sudan kaynaklı Arıtma dan geçen bir şey oldugunu düşünmeye başladım [/QUOTE]
Ben olsam ne yapardım diye düşündüm aklıma iki seçenek geldi.
1. si bütün her şeyi dezenfekte ederdim.
2. si hazır su kullanıp bakardım larva çıkacak mı? Larva çıkarsa o zaman sorun suda diyebiliriz.
Ben tamamen fikir üretmeye çalışıyorum belki usta üreticilerimiz bizim bilmediğimiz yollardan bahsederler.
Mantarlaşan Yumurtalar
[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/QUOTE]
Merhaba yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla su arıtma cihazı kullanıyorsunuz. Arıtmadan çıkan su neredeyse saf sudur bu sebeple harici maddelerin geçmesi çok düşük bir ihtimal tabi membran LG marka değilse bu markanın gözenekleri daha büyük olduğu için arıtmadan geçen suyun ms değeri yaklaşık 250 çıkıyor diğer arıtmalarda bu değer 30-40 lara kadar düşüyor. (işi bilen satıcılar satış sırasında discus akvaryumunda kullanacaksanız başka marka membran verelim diyorlar)
Şartlar ne kadar uygun olmasa da yine de biraz yavru olması lazımdı. Siz bu çiftten daha önce hiç larva gördünüz mü? yani ikisinin de dişi olmadığından emin misiniz?
Bir başka durumda malesef hızlı büyüten hızlı renklendiren ev yapımı yem ve yem için katkı satılıyor sürekli ilanlarda görüyorum siz bu ürünlerden hiç kullandınız mı?
[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/QUOTE]
Merhaba yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla su arıtma cihazı kullanıyorsunuz. Arıtmadan çıkan su neredeyse saf sudur bu sebeple harici maddelerin geçmesi çok düşük bir ihtimal tabi membran LG marka değilse bu markanın gözenekleri daha büyük olduğu için arıtmadan geçen suyun ms değeri yaklaşık 250 çıkıyor diğer arıtmalarda bu değer 30-40 lara kadar düşüyor. (işi bilen satıcılar satış sırasında discus akvaryumunda kullanacaksanız başka marka membran verelim diyorlar)
Şartlar ne kadar uygun olmasa da yine de biraz yavru olması lazımdı. Siz bu çiftten daha önce hiç larva gördünüz mü? yani ikisinin de dişi olmadığından emin misiniz?
Bir başka durumda malesef hızlı büyüten hızlı renklendiren ev yapımı yem ve yem için katkı satılıyor sürekli ilanlarda görüyorum siz bu ürünlerden hiç kullandınız mı?
HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
Bu filtreden 2 adet te bende var 5 yıldır üretim tanklarında kullanıyorum (50*50*50) haznesine göre debisi fazla geldiği için biraz kısıyorum ama ses duymak için kafanızı dayamanız lazım ben çok memnunum hiç düşünmeden alınabilecek bir filtre.
Bu filtreden 2 adet te bende var 5 yıldır üretim tanklarında kullanıyorum (50*50*50) haznesine göre debisi fazla geldiği için biraz kısıyorum ama ses duymak için kafanızı dayamanız lazım ben çok memnunum hiç düşünmeden alınabilecek bir filtre.
Cam Nasıl Kesilir ( Resimli Anlatım )
Abbas bey anlatım için teşekkürler. Kesimde gaz yağının kullanılmasının amacı ne oluyor gaz yağı olmadan kesersek sorun olur mu ?
Abbas bey anlatım için teşekkürler. Kesimde gaz yağının kullanılmasının amacı ne oluyor gaz yağı olmadan kesersek sorun olur mu ?
En nefret ettiğiniz yemler
Sera artemia yumurtası benim gördüğüm en berbat ürün hem en pahalısı hemde açılma oranı en düşük 2 gün bekleyince belki %40 açılıyor.
Sera artemia yumurtası benim gördüğüm en berbat ürün hem en pahalısı hemde açılma oranı en düşük 2 gün bekleyince belki %40 açılıyor.
Sitrik Asit ile Su Sertliğini(KH) Azaltmak Mümkün mü?
Bence bunu deneyen olmamıştır genel bir test kiti alıp küçük bir deney akvaryumu kurup sonuçları kontrol etmek gerekir mevcut tanklarımızda bunu deneme taraftarı değilim. Limon tuzunun çok iyi bir kullanım alanını biliyorum bizim buralardada su çok kireçli ve kettle inanılmaz kireç bağlıyor kettle da yarım litre suya bir tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip kaynatıp 5-10 dk bekleyince inanılmaz bir şekilde bütün kireci alıyor yüzeysel bir temizlikten bahsetmiyorum resmen ilk aldığımız temizliğe kavuşuyor.
Bence bunu deneyen olmamıştır genel bir test kiti alıp küçük bir deney akvaryumu kurup sonuçları kontrol etmek gerekir mevcut tanklarımızda bunu deneme taraftarı değilim. Limon tuzunun çok iyi bir kullanım alanını biliyorum bizim buralardada su çok kireçli ve kettle inanılmaz kireç bağlıyor kettle da yarım litre suya bir tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip kaynatıp 5-10 dk bekleyince inanılmaz bir şekilde bütün kireci alıyor yüzeysel bir temizlikten bahsetmiyorum resmen ilk aldığımız temizliğe kavuşuyor.
Tetra Ex 700 Malzemeleri Hakkında
Bu filtreyi uzunca bir zaman kullandım şimdi yedekte bekliyor bence çok başarılı , sessiz sedasız güzel bir dış filtre. Ben biobalları ilk aldığımda çıkarmıştım çok işlevsel ürün değiller yerine zeolit kullanmıştım filtreyle ilgili size tavsiyem temizledikten sonra orjinal hortumlarını kullanıyorsanız onların içinide temizleyin çok çabuk yosun bağlıyorlar ve debiyi düşürüyorlar temizlemek için hortumu biraz soğuksu içinde bekletin ve aynı suyu lavaboya hortumdan akıtın yosunların büyük bölümü kendiliğinden akıp gidecektir. Bir diğer tavsiyemde girişine bir sünger takın kaba pislikleri içine çekmesin en az altı ay filtre temizlik istemez. Saygılar.
Bu filtreyi uzunca bir zaman kullandım şimdi yedekte bekliyor bence çok başarılı , sessiz sedasız güzel bir dış filtre. Ben biobalları ilk aldığımda çıkarmıştım çok işlevsel ürün değiller yerine zeolit kullanmıştım filtreyle ilgili size tavsiyem temizledikten sonra orjinal hortumlarını kullanıyorsanız onların içinide temizleyin çok çabuk yosun bağlıyorlar ve debiyi düşürüyorlar temizlemek için hortumu biraz soğuksu içinde bekletin ve aynı suyu lavaboya hortumdan akıtın yosunların büyük bölümü kendiliğinden akıp gidecektir. Bir diğer tavsiyemde girişine bir sünger takın kaba pislikleri içine çekmesin en az altı ay filtre temizlik istemez. Saygılar.
Dış filtre akvaryum ile aynı seviyede olur mu ?
Akvaryumdan yukarda olmasın yeter ben tetra ex700 kullanırken ölçmüştüm akvaryum tabanı ve dış filtre tabanı aynı seviyedeyken en iyi sonucu almıştım.
Akvaryumdan yukarda olmasın yeter ben tetra ex700 kullanırken ölçmüştüm akvaryum tabanı ve dış filtre tabanı aynı seviyedeyken en iyi sonucu almıştım.
SON MESAJLAR
- Yavru Melek Balığı Akvaryumum bendeniztayfun, 13:26
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Temizliği draff10, 13:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Aguamentist, 13:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Akvaryumu Aguamentist, 13:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Balıklarımda Beyaz Benek Hastalığı Ahmetaydin16, 13:08
Hastalıklar ve İlaçlar - 30cm Küp Akvaryum Kurulumu Aguamentist, 13:08
Akvaryum Tanıtımı - 35*25*15 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi Aguamentist, 13:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Halfmoon Dumbo Veya Halfmoon Elephant Ear Betta samuraibeta, 11:57
İstanbullu Akvaristler - Hobiye Yeni Başlayacağım Orhan76, 11:36
Yeni Üye Forumu - Arkadaşlar Yeni Akvaryum Orhan76, 11:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Yem Yemiyor, Hiç Gezmiyor. Orhan76, 11:12
Yeni Üye Forumu - Düşük Bütçe İle Nasıl Akvaryum Kurarım? Lepistes.., 10:49
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Orhan76, 10:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığıma Ne Kadar Yem Atmalıyım? ShowaSanshoku, 10:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 09:08
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Allah Ne Verdiyse Tankı Vartego, 08:56
Akvaryum Tanıtımı - Tavsiyelerinize İhtiyacım Var Aguamentist, 08:42
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryumu Kurucam Aguamentist, 08:39
Yeni Üye Forumu - Bitkili Karides Elma Salyangozlu Akavryum Aguamentist, 08:28
Bitki Akvaryumları Genel - Balığım Karidesle Uyumlumu Aguamentist, 08:04
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Kadar Bitki Lepıstes Yavruları İçin Yeterlimi? Aguamentist, 07:58
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Kafa Hastalığı HOPPALA, 05:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Karışık Tetra Akvaryumu GkhaNLioN, 04:32
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Basit Yeşil Su Yapımı Hidro Dinamik, 02:17
Akvaryum Bilimi - Beta Balığı KaanE, 01:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dophin H80 KaanE, 01:43
Akvaryum Dünyasından Haberler - Karides Apartmanı TuRKeR, 00:37
Omurgasızlar Tanıtımı - Dry Start Başlangıç twinsoul, 00:19
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Tasarımı Hk. SilverSharK35, 00:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistes bakmak zor mu? bendeniztayfun, 23:40
Canlı Doğuranlar - Akvaryumda Yeraltı Mağara Kullanan Varmı? MasterChief, 22:56
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Chihiros Aquatic Studio Dr-Muhammet, 22:26
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Balığım Niye Böyle bendeniztayfun, 22:26
Canlı Doğuranlar - Akvaryum İçinde Dolaşan Toz Bulutları burak1996, 21:51
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryumuma Daha Balık Eklemeli Miyim ? Abdulsamet..., 20:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Moli Pangasius Kovalayıp Isırıyor. Abdulsamet..., 20:33
Yeni Üye Forumu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 20:31
Filtreleme Seçenekleri - Balık Halsiz Mirza Adar, 20:01
Sazansıgiller - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 20:01
Akvaryum Tanıtımı - Betta Tankı Taha Yanık, 19:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Moli Balığım Doğuracakmı? Muhammedbedri, 19:19
Canlı Doğuranlar - Bu Bir Hastalık veya Yaralanma Mı? HOPPALA, 18:35
Deniz Canlıları - Monte Carlo Yapraklarında Lekelenme Keremeker, 18:35
Yeni Üye Forumu - Üstü Kuşaklı Akvaryum Yaptırmak İstiyorum palio78, 17:55
Yeni Üye Forumu - Bu Yavrucağa Ne Yapmalıyım:( Taha Yanık, 17:49
Labirentliler - Yeni Japon Akvaryumu H.polat, 17:05
Akvaryum Tanıtımı - 25 Cm Küp Betta H.polat, 17:01
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Armatürü Kaannn455, 16:56
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Iwagumi Akvaryumu İçin Zemin Bitkisi Önerisi FatihBezirgan, 15:49
Bitki Akvaryumları Genel - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var KaanE, 15:42
Yosun
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Siyah Calvus (black Kameron) mercedesclk 13:20
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:05
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:05
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:05
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 13:00
- Afrika Cichlidleri devito 12:55
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 12:47
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 12:21
- Speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 11:58
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 11:49
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 11:49
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 11:49
- Eş Kribensis palankesli 11:46
- Xenotilapia Bathyphilus Blue Lips Kolonisi palankesli 11:46
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 11:04
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 11:04
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 10:50
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 10:50
- Led Driver 36-48w ilh4n 10:45
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 10:45
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 10:45
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:35
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:35
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:35
- Vitasand Kırmızı Bitki Kumu Demir İçerikli sirhill 10:29
- Akvaryum Seti - Takaslı - Güncellendi selahattinfidan 10:22
- Java Moss Miller 09:34
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 09:34
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:29
- L144 Takım, Süper Red Çiftler Ve Tek Süp. Red Dişi ersin ün 09:15
- Frontosa Küpü Emirk 09:02
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 09:02
- Düz Siyah Cüce Vatoz Emirk 09:02
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 08:51
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 08:51
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 08:51
- Siyah Cüce Vatoz Yavru, Corydoras Sterbai nikon_ 08:51
- Red Tiger Lotus nikon_ 08:51
- Bio Sünger Brdk64 08:21
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:21
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 08:03
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:03
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 08:03
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 07:48
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 07:48
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 06:43
- Betta Çeşitleri Fade 02:24
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 01:56
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 01:56
- Neolamprologus Multifasciatus Arıyorum Aplot 01:46
KULLANICILAR
- 156 Online Kullanıcı, 85 Üye
Online Kullanıcılar
FerhatKaya,
AbdullahKurcaduz,
karamanoglu,
laryscrl,
Muhammedcay,
Cloudbuster,
lolindir,
kopruluonur,
emrecokmus,
Lepistes..,
samuraibeta,
Bettasevdalisi,
Selcen&Ergün,
Tulpar99,
ciways,
vlkncm,
Abudullah,
Omer uçlu,
AC-72,
Gastropoda,
Kemalk41,
Mirza Adar,
Azizdurdenn,
MertSoyumert,
Orhan76,
cnylcn,
muzunman,
Vartego,
devko,
gorkemortakci,
Mikail Erdoğan,
recepbal,
tanerberkgulec,
Larvaklm,
aktugsedat,
busratanirkan,
Oasis,
alpernar,
ilh4n,
Güntaç aytaç,
sirhill,
Furcifer,
ZET,
erosennin,
evrimdoğanlar,
Burakt122,
osmandbnl,
Gursoyhasan,
nejalt,
ShowaSanshoku,
Best Fish,
Volkan Sevimli,
Nyassa10,
Rüzgar.57,
DrCinar,
Sadan,
Aşkın5252,
Tuncerokan,
smetdman,
FatihBezirgan,
asliaral,
Ahmetaydin16,
chimeric,
Ra93,
bilkan,
ArdaSezer,
cpu1803,
Şahinöztürk,
ozan_1903,
draff10,
CevdetSERBEST,
ilkermilo,
ozgurtpcogl,
grendel1984,
Lofta,
eeds,
fahrettin,
staha,
Caninenss,
Rafayel,
Narval,
efefe,
FISHERMAN01,
Sadullah016,
Brdk64,
TuRKeR,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.