ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Darbanville
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Kasım 2018 00:43
Toplam Mesaj:
92 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Alp Opus
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Alp Opus
SON 10 MESAJI
Gül Barbus (konkinyus) Ve Bitkiler...
Cevabınız için teşekkür ederim, akvaryumcuya daha önce beslediğim kardinal neon türüne bakmak için gitmiştim,
Bu balıkların renkleri ve çok canlı olmaları beni cezbetti, akvaryumcuya barışçıl olup olmadıklarını sorunca,
oldukça barışçıl olduklarını öğrendim ve akvaryumun 50 cm oldupu için 5 tane satın aldım ama bitkilere
dokunabileceklerini hiç düşünmedim açıkçası. Eşim ve ben çok sevdik, canlılık kattılar akvaryuma,
hiç durmayan, sürekli hareket eden, akvaryumun her yerinde gezen, meraklı balıklar.
Elimde seranın bitki içerikli pul yemi de var, ondan da ekleyeyim menüye, bahsettiğiniz yemlerden de alırım.
Cevabınız için teşekkür ederim, akvaryumcuya daha önce beslediğim kardinal neon türüne bakmak için gitmiştim,
Bu balıkların renkleri ve çok canlı olmaları beni cezbetti, akvaryumcuya barışçıl olup olmadıklarını sorunca,
oldukça barışçıl olduklarını öğrendim ve akvaryumun 50 cm oldupu için 5 tane satın aldım ama bitkilere
dokunabileceklerini hiç düşünmedim açıkçası. Eşim ve ben çok sevdik, canlılık kattılar akvaryuma,
hiç durmayan, sürekli hareket eden, akvaryumun her yerinde gezen, meraklı balıklar.
Elimde seranın bitki içerikli pul yemi de var, ondan da ekleyeyim menüye, bahsettiğiniz yemlerden de alırım.
Gül Barbus (konkinyus) Ve Bitkiler...
Merhabalar, bitkili akvaryuma 5 adet gül barbus (konkinyus) ekledim, çok güzel ve hareketli balıklar ama ara sıra bitkileri tırtıkladıklarını
görünce şüphelenip internetten araştırdım. Birçok yerde bitkilere zarar verdikleri yazıyor.
Tankımda cuba, rotala, cabomba, saz gibi bitkiler var, sizce bu balıklarla devam etmeli miyim?
Merhabalar, bitkili akvaryuma 5 adet gül barbus (konkinyus) ekledim, çok güzel ve hareketli balıklar ama ara sıra bitkileri tırtıkladıklarını
görünce şüphelenip internetten araştırdım. Birçok yerde bitkilere zarar verdikleri yazıyor.
Tankımda cuba, rotala, cabomba, saz gibi bitkiler var, sizce bu balıklarla devam etmeli miyim?
Ec - Tds Metre Kullanımı Hakkında...
Emrah Bey, yazdıklarınızı birkaç kez okudum ama dürüstçe söylemek gerekirse bazı kısımları anlamadım ama anladığım kadarıyla benim gibi
çok kompleks olmayan küçük ebatlı bitkili tankı kurmak isteyenler için ec - tds ölçer kullanmak çok gerekli değil ve zaten elde ettiğimiz değerlerden
emin olamayız.
Amacım hassas değerler ölçmek değil sadece akvaryum suyu hakkında genel bir fikir sahibi olmak. İyi bir de Ph metre aldım ve bu cihaz sayesinde
kullandığım suların (çeşme suyu, dinlenmiş su, damacana su, akvaryum suyu) Ph değerlerini tam olarak öğrenmiş oldum.
Elimde ayrıca solüsyonlu nitrat ve fosfat testleri var. Sanırım buna ilaveten genel fikir vermesi için gh + kh testlerinde almam yeterli olacak.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Emrah Bey, yazdıklarınızı birkaç kez okudum ama dürüstçe söylemek gerekirse bazı kısımları anlamadım ama anladığım kadarıyla benim gibi
çok kompleks olmayan küçük ebatlı bitkili tankı kurmak isteyenler için ec - tds ölçer kullanmak çok gerekli değil ve zaten elde ettiğimiz değerlerden
emin olamayız.
Amacım hassas değerler ölçmek değil sadece akvaryum suyu hakkında genel bir fikir sahibi olmak. İyi bir de Ph metre aldım ve bu cihaz sayesinde
kullandığım suların (çeşme suyu, dinlenmiş su, damacana su, akvaryum suyu) Ph değerlerini tam olarak öğrenmiş oldum.
Elimde ayrıca solüsyonlu nitrat ve fosfat testleri var. Sanırım buna ilaveten genel fikir vermesi için gh + kh testlerinde almam yeterli olacak.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Yabancı forumalrda da sizin yorumunza benzer açıklamalar var. Sanırım bu cihazı ozmoz suyunu ölçmek ve herhangi bir suyu kullanmadan önce bir fikir sahibi olmak için kullanmak daha mantıklı.
Öyleyse bu cihazın yerine gh - kh testi mi kullanmalı?
Yabancı forumalrda da sizin yorumunza benzer açıklamalar var. Sanırım bu cihazı ozmoz suyunu ölçmek ve herhangi bir suyu kullanmadan önce bir fikir sahibi olmak için kullanmak daha mantıklı.
Öyleyse bu cihazın yerine gh - kh testi mi kullanmalı?
[QUOTE=muratdeg]Siz ne amaçla aldınız?[/QUOTE]
Suyun sertlik değerini ölçmek için.
Doğrusu ben bu cihazın suyun sertliği (gh ve kh) ilgili bir fikir vereceğini düşünüyordum ama
yabancı forumları da okudukça çok farklı ve kafa karıştırıcı yorumlarla karşılaştım.
[QUOTE=muratdeg]Siz ne amaçla aldınız?[/QUOTE]
Suyun sertlik değerini ölçmek için.
Doğrusu ben bu cihazın suyun sertliği (gh ve kh) ilgili bir fikir vereceğini düşünüyordum ama
yabancı forumları da okudukça çok farklı ve kafa karıştırıcı yorumlarla karşılaştım.
Merhabalar,
Akvaryumda ölçümler yapmak için adwa marka cihaz edindim.
Bu cihazlardan bolca satılıyor ama kullanımı ile ilgili verilen bilgiler kafa karıştırıcı.
Bitkili bir akvaryumda EC - TDS ölçe cihazı ile ölçülen değer neyi ifade eder?
Bitkili bir akvarum için bu değer ne olmalı?
AYnı şekilde çeşme suyu veya damacana suda bu değerler nasıl olmalı?
Merhabalar,
Akvaryumda ölçümler yapmak için adwa marka cihaz edindim.
Bu cihazlardan bolca satılıyor ama kullanımı ile ilgili verilen bilgiler kafa karıştırıcı.
Bitkili bir akvaryumda EC - TDS ölçe cihazı ile ölçülen değer neyi ifade eder?
Bitkili bir akvarum için bu değer ne olmalı?
AYnı şekilde çeşme suyu veya damacana suda bu değerler nasıl olmalı?
500 Litre Bol Bitki Bol Balık
Çok sağlıklı ve güzel bir tank. Özellikle kan kırmızı platileriniz yeşille çok güzel kontrast oluşturmuş. Satışınız varsa yavrularından almak isterim :)
Çok sağlıklı ve güzel bir tank. Özellikle kan kırmızı platileriniz yeşille çok güzel kontrast oluşturmuş. Satışınız varsa yavrularından almak isterim :)
200 Watt Harici Isıtıcı Nano Akvaryum İkilisi...
Merhabalar,
Yeni kuracağım nano 50x35x35, 60L akvaryumda 200w lık hydor harici ısıtıcıyı kullanmak niyetindeyim.
Filtre olarak jbl e401 Cristalprofi var.
Palanıma göre saatte fabrika verisi 450 litre su basan filtreden çıkan su önce uv filtreye girdikten sonra
200 w harici ısıtıya girecek oradan akvayuma ulaşacak.
Kafama takılan ise 200 w lık harici ısıtcının içinden geçen su debisinin yeterli olup olmayacağı konusu.
Sizce debi kafi gelir mi, az olması bir risk teşkil eder mi?
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Merhabalar,
Yeni kuracağım nano 50x35x35, 60L akvaryumda 200w lık hydor harici ısıtıcıyı kullanmak niyetindeyim.
Filtre olarak jbl e401 Cristalprofi var.
Palanıma göre saatte fabrika verisi 450 litre su basan filtreden çıkan su önce uv filtreye girdikten sonra
200 w harici ısıtıya girecek oradan akvayuma ulaşacak.
Kafama takılan ise 200 w lık harici ısıtcının içinden geçen su debisinin yeterli olup olmayacağı konusu.
Sizce debi kafi gelir mi, az olması bir risk teşkil eder mi?
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Led mi daha iyi florasan mı ?
27 watt LED kullanıyorum, ADA tarzı bir şey. Şeffaf ayakları tankın iki kenarının üzerine oturuyor. LED ler alüminyum bir kasanın içine dizilmiş 7000K sıcaklıkta, çok iyi ışık veriyor ve dimmer ile kısabiliyorsunuz.
Eğer tanka en yüksek ayarda ışık verirseniz bitkiler hızlı büyüyor fakat yosun problemi kaçınılmaz oluyor. Bence LEDler hızlı bitki gelişimi sağlamakla birlikte daha fazla yosun yapıyorlar, şahsen ben artık
en yüksek ayarda ışık vermiyorum tanka, hep dimmer ile kısarak veriyorum ışığı. Floresan lamba da vaktiyle kullanmıştım. Çok estetik değiller ama daha az yosun yaptıklarını söyleyebilirim.
Yine de ikisi arasında daha daha az elektrik yaktığı ve daha estetik göründüğü için LED tercih ederim.
27 watt LED kullanıyorum, ADA tarzı bir şey. Şeffaf ayakları tankın iki kenarının üzerine oturuyor. LED ler alüminyum bir kasanın içine dizilmiş 7000K sıcaklıkta, çok iyi ışık veriyor ve dimmer ile kısabiliyorsunuz.
Eğer tanka en yüksek ayarda ışık verirseniz bitkiler hızlı büyüyor fakat yosun problemi kaçınılmaz oluyor. Bence LEDler hızlı bitki gelişimi sağlamakla birlikte daha fazla yosun yapıyorlar, şahsen ben artık
en yüksek ayarda ışık vermiyorum tanka, hep dimmer ile kısarak veriyorum ışığı. Floresan lamba da vaktiyle kullanmıştım. Çok estetik değiller ama daha az yosun yaptıklarını söyleyebilirim.
Yine de ikisi arasında daha daha az elektrik yaktığı ve daha estetik göründüğü için LED tercih ederim.
Hangi Sıvı Gübreleri Almalıyım?
Merhabalar,
50 litrelik Yyeni bir bitkili akvaryum kurdum, CO2 destekli ve bitkili, tabanın da cuba ile kaplayacağım.
Önceki bitkili akvaryumumda DIY gübreler satın almıştım, 1 yılı aşkın bir süre önceydi, başlangıçta
olive knott kumla birlikte hızlı bir bitki gelişimi olmuştu. Aylar sonra düzen yavaş yavaş bozuldu ve
nihayetinde benim de ihmalkarlağım yüzünden yosun patlaması yaşadığım için, akvaryumu baştan
aşağı temizleyerek yeni kuruluma geçtim.
Şimdi tabana siyah bazalt kum koydum, altına 1 kg dennerle substrat koydum ve tabanı jbl tablet gübrelerle de
destekledim.
Sıvı gübre olarak DIY kullanmak istemiyorum, seachem marka ürünler pek çok övülüyor, o yüzden bu ürünlerden
almayı planlıyorum, lakin o kadar çok farklı ürünler var ki hangileri mutlaka gerekir onu tespit etmek çok zor.
Örneğin, seachem floruish var bir de floruish excel var...
Bu aşamada tecrübeli akvaristlerden yardım bekliyorum,
Hangi gübreler mutlaka alınmalı?
Merhabalar,
50 litrelik Yyeni bir bitkili akvaryum kurdum, CO2 destekli ve bitkili, tabanın da cuba ile kaplayacağım.
Önceki bitkili akvaryumumda DIY gübreler satın almıştım, 1 yılı aşkın bir süre önceydi, başlangıçta
olive knott kumla birlikte hızlı bir bitki gelişimi olmuştu. Aylar sonra düzen yavaş yavaş bozuldu ve
nihayetinde benim de ihmalkarlağım yüzünden yosun patlaması yaşadığım için, akvaryumu baştan
aşağı temizleyerek yeni kuruluma geçtim.
Şimdi tabana siyah bazalt kum koydum, altına 1 kg dennerle substrat koydum ve tabanı jbl tablet gübrelerle de
destekledim.
Sıvı gübre olarak DIY kullanmak istemiyorum, seachem marka ürünler pek çok övülüyor, o yüzden bu ürünlerden
almayı planlıyorum, lakin o kadar çok farklı ürünler var ki hangileri mutlaka gerekir onu tespit etmek çok zor.
Örneğin, seachem floruish var bir de floruish excel var...
Bu aşamada tecrübeli akvaristlerden yardım bekliyorum,
Hangi gübreler mutlaka alınmalı?
SON MESAJLAR
- Vatozum Beyazlasiyor Niye Mustafa_#₺( ef, 04:30
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi Koray gülsoy, 03:21
Yeni Üye Forumu - Moliwe Kribensis ArifhbsAquatics, 02:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ciklet Balıklarımda Beyaz Lekeler Samoo11, 02:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum İçinde Yüzen Canlılar ? Şevki37, 01:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dekorasyonu monster07, 01:08
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Hunt3r, 00:57
Canlı Doğuranlar - Basit Yeşil Su Yapımı giyotyn, 00:48
Akvaryum Bilimi - Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı? Taha Yanık, 00:18
Labirentliler - Bettam Hastalandı Taha Yanık, 00:02
Yeni Üye Forumu - Dolphin H Şelale Filtre Elyaf Koyma Taha Yanık, 23:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlkkez Akvaryum Kuracağım Taha Yanık, 23:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık Tanısı Taha Yanık, 23:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Ve Katil Salyangozlar mmemati, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? daraa, 22:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 22:50
Filtreleme Seçenekleri - Vatoz İle Karides monster07, 22:49
Yeni Üye Forumu - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi Lepistes.., 21:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Pleco İle Bitki rebelde, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nerite Salyangoz Dexter85321, 21:20
Omurgasızlar - Mini? Ramshorn? Axolotl1, 21:10
Omurgasızlar - Akvaryum Zeminini Çimlendirme Larvaklm, 20:47
Bitki Türleri ve Bakımı - 35*25*15 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi recklesstr, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarım Ard Arda Öldü ArifhbsAquatics, 20:35
Yeni Üye Forumu - Lda 16 Tül Vatoz İle L144 Tül Vatoz Eşleşmesi mightymurat, 20:06
Kedi Balıkları Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 19:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Şevki37, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteste Kuyruk Erimesi Acl Yardm Yasin034, 19:14
Canlı Doğuranlar - Beta Balıkları Taha Yanık, 18:45
Labirentliler - Safkan Velifera Mirza Adar, 18:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) Ehtiyar, 18:30
Bitki Akvaryumları Genel - Armatürk 1040l Armatür samuraibeta, 18:13
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu samuraibeta, 18:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcım Çalışmıyor Berkayv, 17:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Rengi Değişiyor samuraibeta, 17:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler samuraibeta, 17:40
Labirentliler - Nymphaea Lotus Red Çiçek Açtı Mderhan, 17:30
Bitki Akvaryumları Genel - 0 Bilgi 0 Tecrübe Lepistes Akvaryumu Kurmak İ Aguamentist, 17:22
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 16:40
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Yeni Başlayacağım Muhammedcay, 15:55
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Karışık Tetra Akvaryumu Taha Yanık, 15:39
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Walstad Akvaryumu TugberkCelik, 15:08
Yeni Üye Forumu - Balığım Yem Yemiyor, Hiç Gezmiyor. TuRKeR, 14:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Armatürü Orhan76, 14:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yavru Melek Balığı Akvaryumum bendeniztayfun, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimi Ne Zaman Yavruluğa Almalıyım Orhan76, 14:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Monte Carlo Yapraklarında Lekelenme Orhan76, 14:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Temizliği draff10, 13:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Balıklarımda Beyaz Benek Hastalığı Ahmetaydin16, 13:08
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Premium Siyah Paslanmaz Çelik Aquascaping Set vahitender 04:17
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:40
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:40
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:40
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:40
- Neolamprologus Multifasciatus Arıyorum Aplot 01:39
- Mikrokurt Canlı Yem Aranıyor Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Dolphin H300 Şelale Filtre Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Genç Dişi Canbudakkkk 01:03
- Ucuz Takasa Açık 2 Farklı Yem Canbudakkkk 01:03
- 40x40x40 Akvaryum Ve Malzemeleri Canbudakkkk 01:03
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 00:23
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 00:23
- Sıfır Cama Cam Akvaryum 45.30.30 Ardaaa.. 00:23
- Tül Kuyruk Ramirezi Ariyorum Hunt3r 00:16
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:14
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 23:51
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 23:51
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 23:31
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 23:31
- Öğrenciye Ücretsiz Elma Salyangozu mesagac 23:22
- Pasif İlan mesagac 23:22
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 23:14
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 23:14
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 23:11
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 23:11
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:44
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:44
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:44
- Kırmızı Taiwan Karides Lina Shrimps 22:42
- Panamense Yavru rebelde 22:38
- Katil Salyangoz rebelde 22:33
- Erkek Tiger Endler (takas Olur) metehan0106 22:27
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 22:21
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 22:21
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 21:48
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 21:48
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 21:42
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 21:42
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 21:39
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 21:39
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 21:38
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 21:13
- Karışık Cichledler vseckn 21:08
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 21:08
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 20:44
- Mega Dorsal Fullredler delir 19:54
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
sıtkı,
diaslayt,
EmrePekin,
Bettasevdalisi,
Tustwis,
lebowskia,
mowo,
ilh4n,
egeuchiha,
Cloudbuster,
Canbudakkkk,
Kurban35,
scrap,
yedili,
linkolik,
ShowaSanshoku,
onur_0606,
recepbal,
Kerems06,
akomania,
mali37,
giyotyn,
AmatorAkvryumcu,
Taha Yanık,
UmutMEHDİOĞLU,
Srdr.Betta,
efsane07,
Vartego,
Aqua Discovery,
srnozcn,
BeReal,
Rüzgar.57,
Ra93,
barsbingul,
Hunt3r,
Yunus cikletcii,
ozelturlepistes,
cagrisw,
thejaponcu,
Ademkrtl,
Celaleddin,
asplant,
Hidro Dinamik,
mewtwo,
HOPPALA,
Aplot,
Ardaaa..,
Sütçü,
bendeniztayfun,
grysltk,
Dextran,
Liga,
wallece,
Ehtiyar,
Enescetin,
Thefishmannn,
monster07,
AzizArif,
erosennin,
Aliko1616,
Lepistes..,
Alberu,
cihatkaraca,
orkunatalay,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.