ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
monster34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2011 12:04
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2016 14:23
Toplam Mesaj:
198 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim ORMANLI
Doğum Tarihi:
04 Eylül 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
lojistik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim ORMANLI

SON 10 MESAJI

Buzlu cam ne kadar sağlıklı olur
[QUOTE=Aquairum]Buzlu cam elbetteki daha sağlamdır. Bizim dükkanın camının 3 metre uzunluğu 2 metre genişliği vardı ve buzlu camdı. Akvaryumda düşündüğünüz ebat nedir? Bence hiç bu tür maceralara girmeden normal cam yapmanızı öneririm :)[/QUOTE]

Elimde 4 parça cam var ve hepsi temperli cam. Elimde varken kullanılabilirmi diye sordum. Taban+ arka ve yanlar temperli olur sadece ön camı dışarıdan alırım diye düşündüm. Sağlamlığını bilmediğimden bilgileriniz için teşekkür ederim.
Buzlu cam ne kadar sağlıklı olur
Merhabalar,

Akvaryum yapımı için buzlu cam kullanılmasında bir sakınca varmıdır? Yada ne kadar sağlıklı olur. Camların sağlamlık ve dayanıklılık değerlerini bilmediğimden bilgi almak istiyorum. Normal cammı daha sağlamdır yoksa buzlu cammı. Bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Not: Buzlu cam dediğim kırıldığında darma dağın olan camdır. Temperli cam olarak satılıyor sanırım piyasada.
Kral Moba [Mobadan Ayrılık Zamanı.25 sayfada]
Abdullah abi,

Söylenecek çok fazla bir şey yok gerçekten harika balıklar. Bundan sonraki süreçte de Allah sağlıklı bol bol yavru nasip eder inşallah. 

Saygılarımla, 
monster342013-12-26 11:53:16
F0 Calvus gold head
Öncelikle hayırlı olsun. Formları başlangıç için çok güzel duruyorlar. Umarım kısa zamanda adapte olup sizi yavruları ile sevindirirler.
defalarca yumurta döktü fakat yavru çıkmadı
[QUOTE=Umut Katipoğlu]1-) Su değerleri uygun olmayabilir, (ısı-ph-gh-kh-nitrit-nitrat-fosfat-tds),
2-) Yumurtalara tanktaki Oksijen az geliyor olabilir,
3-) Erkek Kısır olabilir, kısır değilse bile dölleyemiyor olabilir,
4-) Stres yapıp yiyor olabilirler,
5-) Geceleri aydınlatma kapanıyorsa sabahına yumurtaları yiyebilirler,
6-) Geceleri aydınlatma kapanıyorsa sabahına yumurtalar mantarlaşır,
 
Severumlar deneyim kazanasıya kadar 5-6 kez yumurta telef edebilirler.
En ufak bir haraket ve stres unsurundan dolayı yumurtaları yiyebilirler.
Tüm bu seçeneklerden en kolay uygulama hatalarından başlanarak, en son erkek değişimine kadar gidebilirsin.
 
[/QUOTE]

Bu kadar detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Lakin;

1-) Su değerlerini düzenli olarak ölçüyor ve düzenli olarak su değişimi aksatmadan yapıyorum. 
2-) Normal zamanlar çift çıkışlı hava motoru ve dış filtreden gelen temiz su akvaryuma yukarıdan döküldüğü için oksijen olarak baya zengin olduklarını düşünüyorum. 
3-) Şuana kadar gördüğüm kadarıyla her seferinde dişi yumurtayı dizerken erkekte arkasından yumurtaları döllemek için sürekli turluyor. Büyük olasılıkla kısır olduğunu düşünmeye başladım.
4-) Akvaryum ofisimde fakat çok sakin bir ortam benden başkası önünden bile geçmiyor.
5-) Geceleri aydınlatmayı kapatıp ufak bir loş ışık veren led aydınlatma yakıyorum. Buda ne yumurtaları mantarlaştıracak kadar çok ışık veriyor nede yumurtaları göremeyecek kadar karanlık oluyor.

Belirtmiş olduğunuz sorun yarabilecek şıkları incelediğimde yüksek ihtimalle erkeğin kısır olacağını düşünüyorum. Yeni bir erkek bulsam eş tutar mı çünkü tamamen yetişkin bir çift. Erkek severumda çok ihtişamlı ondan da vazgeçmek istemiyorum. Kararsız kaldım :(

Yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

defalarca yumurta döktü fakat yavru çıkmadı
Selamlar,

3 aydır yetişkin bir çift Gold Severum beslemekteyim. 200 lt lik akvaryumda sadece bir çift var ve boyları 20-22 cm akvaryumun içerisinde yumurtalamarı için düz bir taştan başka bir şey yok. Sıcaklık sabit 28 derece. 3 ay içerisinde  6 defa yumurta döktü fakat ertesi güne bütün yumurtalar yok oluyor. En son yumurta döktüğünde sürekli takip ettim. Yumurtladıktan sonra erkek ve dişi sürekli yumurtaları havalandırıyor. Aralarında 3-5 tane mantarlaşmaya başlıyor derken yavaş yavaş mantarlaşma çoğalıyor ve erkek dişi hepsini silip süpürüyor. Bütün yumurtaları topluyorlar yiyorlar sanırım. Özet olarak yumurta döktükten sonra ertesi güne hiçbir şey kalmıyor. Acaba erkekte mi sorun var diyorum kendimce kısır olma ihtimali olabilirmi? 

Değerli büyüklerimizden ve arkadaşlarımızdan yardımlarını rica ederim.

Saygılarımla,
Amerikana Severum ile başlangıç
[QUOTE=darkaura]Severum gibi cusseli bir baligi yumurtlarini koruyamiyacagina ihtimal vermiyor. Anca dev bir elma salyangozu falan olcakki yesin. Buyuk ihtimal baliklar stress olup kendi yumurtalarini yediler. Bir sonraki batima daha az rahatsiz etmeye calisin. Vatozu cikartmakda yumurtalari yemiyor olsa bile severumlarin stresini azaltmasi bakimindan faydali olacaktir.[/QUOTE]

Teşekkür ederim.

Sanırım bir kaç güne tekrar yumurta dökecek kayayı temizleyip, titreyip duruyorlar. Birde elimi suya sokmama ve cama yaklaştırmama izin vermiyorlar hemen saldırıyorlar. Dişide tüpçük ufaktan çıkmaya başladı. İnşallah bir daha ki sefere yavrulara kavuşurum..

Resimleri şimdi yükleyebiliyorum. Balıklar hakkında renk ve formları hakkındaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.




monster342013-01-04 18:54:42
Amerikana Severum ile başlangıç
2 yaşında 4 tane makrakantam vardı zaten ve salyangozlar sanki onun yavrusuymuş gibi hiç biri dokunmuyodu. Gerçi bütün günü yatarak geçiriyolardı sonunda bende verdim zaten akvaryumcuya geçen hafta. Yarın katil salyangoz alıyım ozaman inşallah faydası olur.

Asıl sorun salyangozların severum yumurtalarına zararı dokunurmu? dokunursa bu seferde katil salyangozlardan kurtulmam gerekicek...
Amerikana Severum ile başlangıç
[QUOTE=muslim kavak]Salyangozlardan kurtulmak istiyorsan katil salyangoz almanı tavsiye ederim.[/QUOTE]

Katil salyangoz temizliyecek gibi durmuyor. Aşırı derecede salyangoz var çünkü.
Amerikana Severum ile başlangıç
Selamlar,

Amerikan türlerine karşı şimdiye kadar hiç ilgim olmamıştı. Taki 3 hafta önce bir çift yetişkin Severum görene kadar. Çok hoşuma gitti hemen akvaryumu boşaltıp beğendiğim çifti alarak beslemeye başladım. Dişi ve erkek 19-20 cm boyları var. Dişide anlayamadığım sebeplerden dolayı aniden hastalanıp öldü bende aynı boylarda bir dişi daha buldum. Bu ondan da güzel, ben eş tutmazlar diye düşünüyodum fakat geçen hafta kayanın üzerine yaklaşık 300 civarında yumurta bırakmış ve bütün gün anne baba yumurtaları havalandırmak için etrafında dört dönüyolardı. Yumurtalar ertesi sabah neredeyse tamamı yok olmuştu. Ya yediler yada 1 tane cüce vatoz ve çok sayıda salyangoz var onlar  yedi. Şimdi tekrar kurlaşıyorlar. Yeni bir düz taş koydum onu temizlemeye başladılar. sanırım 1 hafta içinde tekrar yumurta dökücek gibi görünüyor. Şimdi tecrübeli arkadaşlardan ve abilerimize bir kaç sorum var. Vakit ayırıp cevap verebilirseniz teşekkür ederim.

Akvaryum daha önce bitkiliydi ve bir çok bitkiyi çıkartıp sadece 1 kök bıraktım. Kum kalınlığı 10cm'ye yakın içerisinde çok sayıda salyangoz var. 

1- Kalan bitkiyi ve kumu çıkartıp sadece akvaryum içerisinde yumurtlamaları için taş bıraksam daha rahat ederlermi?

2- Yumurtladıkları zaman ışığın 1 tanesini açık bırakıyorum. Vatoz zaten yaklaşmıyor ama onuda çıkartmalımıyım?

3-Salyangozlardan kurtulma şansım yok kumun içi kaynıyo resmen kumu tamamen boşaltırsam ondanda kurtulmuş olurum. Çıkartmazsam salyangozun bir zararı olurmu?

Akvaryum ve balıkların resimlerini akşam yükleyeceğim. Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.