ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8195
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
6 Saat 33 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4729 [1.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
395 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili lepistes, endler's, rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, betta, ramshorn, physa, goldfish, corydoras, medeka

SON 10 MESAJI

Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=MertSoyumert]
Üniversite raporu kendi sitelerinde var, rapor paylaşılamaz gibi bir ibare olduğu için direkt paylaşmayacağım.

300 litre 4 adet akvaryuma 28 tane koi koyulmuş. Yıl boyunca gözlem yapılmış, amonyak görülmemiş. Birkaç ay sonra nitrit artmış ve filtre temizliği zamanı geldiği anlaşılmış, filtre temizlenmiş.
[/QUOTE]
Ben de sizin mesajınızı görünce meraktan raporu sitesinden okudum.

Öncelikle raporun orjinalliği konusunda şüphe var. Altında açıkça "imzasız ve mühürsüz raporlar gecersizdir" şeklinde yazıyor. Mühür falan yok.

Raporu sözüm ona fen edebiyat fakültesi kimya bölümü düzenlemiş. Kimya bölümünün böyle bir araştırma yapıp rapor verme yetkinliği yok. Bunlar anca parayı basıp numuneleri götürüp vermişlerdir oraya. Böyle bir araştırmayı ancak biyoloji bölümü, su ürünleri fakültesi ya da ziraat fakültesi hakkıyla gerçekleştirebilir. Filtre teknolojisinin uygulamalı olarak kıyaslanması mühendisliğin alanına girer. Üniversiteler aklına esenin parayı basıp ürününü test edeceği yerler değildir.

300 litrede 28 koi ise masalı iyice ortaya çıkarıyor. Bu canlıların başına neler geldiğini iyice merak ettim.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=GhostKoi]
İddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükelleftir ali bey, @alifuatturk , üniversite testi nedir? Hani nerede? Yayınlayın o zaman millet görsün. İki saattir boş yapıyorsunuz. İşi hakarete vardırdınız. Niyetinizin iyi olduğuna inanmak güç.[/QUOTE]
[QUOTE=alifuatturk]
Hayhay ne demek hemen yayınlarım
https://www.youtube.com/watch?v=-dqqyy5Vkp0
biolife kendisi paylaştı belgeyi bora bey verir size söylerseniz.[/QUOTE]

Yine yan çizmişsiniz Alifuat bey, üniversite raporu istedik firma sahibinin 6 dakikalık ürün sunumunu gönderdiniz. Raporun fennine uygun olduğu nereden belli? Madem konuyla bu kadar alakalısınız, raporu burada yayınlayın da görelim. Hem üniversite raporu da yetmez, raporun noter onaylı olması gerekir. Beyhude çabalarınızda sizlere hayırlı işler.


Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]
Üniversite testi olmadan işe yaradığını kanıtlayamazsınız bilimden uzak bir bakış açısı.
O kadar yazdım hala da üniversite testi olan, sızdırmaya karşı grantili, dış filtre ve süngerden daha iyi bakteri tuttuğunu üniversite ortamında kanıtlayan bio media firması sunmadınız. Bekliyorum. Biolifeyi tiye almanız bitti ise. Kanıtları görelim.[/QUOTE]

İddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükelleftir ali bey, @alifuatturk , üniversite testi nedir? Hani nerede? Yayınlayın o zaman millet görsün. İki saattir boş yapıyorsunuz. İşi hakarete vardırdınız. Niyetinizin iyi olduğuna inanmak güç.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]Neresi fıkra ? Ciddi bir soru sordum neden cevap vermiyorsunuz da dalga geçiyorsunuz ? İki ihtimal var ya gerçekten cahilsiniz, ya da dış biolife karşıtlığınızın sebebi sadece kendi dış filtre satışlarınızın düşmesi korkusu.

Sizi murat beyin youtube kanalından tanıyorum. Neden dalgaya aldığınızı anlamıyorum.[/QUOTE]

Sadece biolife'i savunmak için hesap açıp mesaj gönderene kimse inanmaz. Burada sizin dışınızda kimse filtre satmıyor, pazarlamıyor , reklamını yapmıyor. Hani söz edip durduğunuz üniversite raporları nerede? Sunum yapacaksanız doğru dürüst yapın.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
Uygulanabilirliği olmayan bir yarışma. Herhangi bir birey katılamaz, gerek de yok. Hangi üniversite işi gücü bırakıp buna zaman ve kaynak ayırır? 6 ila 24 ay sürecekmiş. Kameraya çekip canlı yayında dünyaya izletecekmiş. Kafa buluyor dayı. Masrafları karşılasın, üniversiteyi ayarlasın, 2 tane sunsun 603b ile katılırım.
Koi Balığı Havuzu
5 yıldır bu balıkları tarif ettiğiniz ortamda yaşatmakta iseniz, yemleme , su değişimi gibi konularda şu an soru sormanız saçma ve anlamsız.
Yeni Akvaryum Balık Ölümleri Hk.
@98robertbruce , Ömer bey, merhaba. Tayfun beyin önerilerine ek olarak benim gözüme çarpan şu oldu: 40 litre gibi sınırlı bir hacme her ne kadar 1 hf boş çalıştırmış olsanız da tek seferde , aynı anda 21 adet balığı ekleyerek aşırı yükleme yapmışsınız. Bu durumda oturmamış akvaryumda azot patlaması yaşanması ve bünyesi zayıf olanlardan başlayarak kayıp yaşamanız olağandır. Bu durumun akvaryumun kapasitesi oranında denge sağlanana kadar sürmesi beklenir. Farklı türlerden ölüm görülmesi de bu düşünceyi destekliyor. Ben olsam örneğin önce lepistesleri ekler, diğer balıkları en az 2-3 hf sonra duruma göre eklerdim.

[QUOTE=98robertbruce]
Su değişimini ne sıklıkla yapmalıyım ve filtre içi ekipmanları değiştirmem gerekiyor olabilir mi ?[/QUOTE]

Su değişimi konusunda benim farklı önerim var. Esas sorunun Azot fazlalığı olduğunu düşünüyorum. Azot bileşikleri sadece su değişimiyle bile uzaklaştırılabilir. Bu etapta yapabileceğiniz en iyi şey, sık sık ve azar azar sürekli su değişimleri yapmak ve bunu tablo düzelene, bakteri kültürünüz oluşana kadar aralıksız sürdürmektir. %25 yapmışsınız zaten. Devamında gün aşırı %20, hatta günlük %10 bile yapılabilir. Bunun yanında atık oluşumunu azaltmak için yemlemeyi minimumda tutmak gerek.
Lepistes İle Yaşayacak Balık Tavsiyesi
[QUOTE=egemenozbeyli]
......Bundan dolayı elma salyangozları yerinede fazla yemleri ve dibi temizleyen türde 2-3 farklı balık atmayı düşünüyorum
........Bu arada çöpçü yada cüce vatoz bunlar uygun olur mu temizlik için
2 adet cüce vatoz 2 adet çöpçü akvaryum temizliğine ne derece fayda sağlayabilir
50x50x50 ölçülerinde tanka[/QUOTE]

Coryler çöpçü değildir. Lakabı öyle. Temizlik yapmazlar. Aksine uygun yemlerle beslenmezlerse açlıktan ölebilirler. Sürü balığı olduklarından en az 6'lı ve bol bitkili, saklanma alanlı yerlerde beslenmelidirler.
Oranda Jopon Balığım Neden Böyle Olmuştur
[QUOTE=evrenbolatt]Bir iki gün önce gayet sağlıklı olan balığım dün dikkatim üstüne bir tuhaflık olduğunu fark ederek balığı ayırdım ve bugün bütün kuyruk ve solungaç lar erimiş gibi ilk önce karnındaki pullar soyulmuştu bugün daha kötü olmuş [/QUOTE]

Yorum yapılabilmesi için bakım şartları hakkında detaylı bilgi vermeniz gerekiyor.

Kaç litrede kaç balık?, filtre?, su değişimi?, yemleme sıklığı? Akvaryumun fotoğrafı?......
Lepistes İle Yaşayacak Balık Tavsiyesi
Anca tankı ne kadar büyüttüğünüze bakarak öneride bulunulabilir. Gerisi boş konuşmak olur. 5 ti 25 oldu, 6 ayda 125 olur. Tonluk tank da olsa aynı şey olur. Tank ne kadar büyürse büyüsün lepistes o boşluğu hızla doldurur. Lepistesle birlikte bakabileceğiniz çok sayıda sürü balığı var. Ama siz anladığım kadarıyla yosun yiyici arıyorsunuz. O da sürü balığı olması biraz zor. Moli bitkisel beslenir ama etkinliği sınırlıdır. Otocinclus, Sae, cae gibi balıklara bakabilirsiniz. Bazı vatoz türleri ise aşırı büyür. Doğru seçim yapmak gerekir. Nüfus kontrolü hedeflerseniz akvaryumunuz yeterince büyükse, birkaç yavru melek ekleyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 26 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.