ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Nicolas79
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Aralık 2016 22:01
Toplam Mesaj:
67 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Aytaç Çakıcı
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1979
İl:
Izmir
Meslek:
Tıbbi Mümessil
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Aytaç Çakıcı
SON 10 MESAJI
Sarı Prenses Yavruları Beslenme Sorunu
Merhaba,
Merhaba,
19 tane sarı prenses yavrum var. 3 günlükler henüz. Rotifish kabuksuz artemia aldım. Fakat yavrular yemiyorlar. Su yüzeyinde öylece duruyor artemia. Acaba yavrular yem ihtiyaçlarını başka birşekilde gideriyorlar mı? Ne yapabilirim ?
Sarı prenses üreme süreci-dişi bakımı-yavru bakımı
[QUOTE=madrew]
Nicolas79 2013-12-07 17:43:04
[QUOTE=madrew]
1-2 Akvaryumunuzun hacmine, dişi-erkek oranına ve akvaryumunuzun kalabalıklığına bağlı. Dişi eğer sürekli bir kovalamacanın içinde kalmıyorsa ayırmaya gerek yok bence. Burda bir de 2. sorunuz devreye giriyor. Dişi kusturup kusturmamak tamamen sizin keyfinize kalmış bir durum ama yaygın düşünce; ilk 2-3 yavru alışında kusturulmaması yönünde. Kendiliğinden kusmasını arzu ederseniz ayırmanız en iyi seçenek olacaktır çünkü kustuktan sonra büyük ihtimalle diğer balıklara yem olacaklardır yavrular. Kusturacaksanız, ben 15-20 gün arasında kusturuyorum genelde. Yavrular keseli olsa bile kısa sürede keselerinden kurtulup serbest yüzüşe geçiyorlar.
3- İlk yavru aldığım zamanda yeni akvaryum kurmaya bütçem müsait değildi ve plastik yavruluk kullanıyordum ve bu yavrular her sabah kalktığımda azalmış oluyorlardı. Sonradan farkettim vatoz gece yavruluğa yapışıyor milimetrik yanlardaki boşluklardan yavruları vakumluyor. Kısa tavsiyem, imkanınız varsa yeni akvaryum kurun, yoksa temin edene kadar 5 lt lik pet şişeden yavrulup yapın(forumda nasıl yapıldığını anlatan konular var)
4- Tecrubesizseniz kusturma konusunda ilk başlarda dişiyi yorabilirsiniz bu dikkat edin. Ben kusturup, ağzında yavru kalmadığından emin olduktan hemen sonra tanka geri bırakıyorum. Umarım yazdıklarım biraz da olsa fikir sahibi olmanıza yardımcı olur.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok açıklayıcı oldu :) Ben ilk defa yavru alacağım, o zaman doğal yollardan kusmasını bekleyeceğim çünkü kusturma yapmadım daha önce. Kaç gün sonra dişi sp yi ayırmalıyım kendi kusması için. Muhtemelen kaçıncı gün kusar kendiliğinden. Birde kustuktan sonra kendi yavrularına zarar verir mi? Kusmasının bittiğini nereden anlayacağım?
[QUOTE=Sergenn]1) Dişi hemen yavruluga yada başka akvaryuma alınmamalı,agzına yumurta aldıktan 17 gün sonra yavruluga yada yavru tankına kusturulmalı.
[QUOTE=Sergenn]1) Dişi hemen yavruluga yada başka akvaryuma alınmamalı,agzına yumurta aldıktan 17 gün sonra yavruluga yada yavru tankına kusturulmalı.
2) 17 gün yeterli.
3) Kuluçka makinesi işinizi görecektir anne görevi görür en sağlıklı yavru büyütme yöntemidir.
4) 4 Ay sonra dişi spleri tanka alabilirsiniz.
[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Anladığım kadarını yazmak istiyorum eğer hatam var ise lütfen düzeltin;
17 gün sonra anne dişi sp yi yavruluğa alıyorum. Ya da yavruluğa kusturuyorum? Peki kusturduktan sonra anne sp yi ana tanka koyuyor muyum? Kuluçka makinası alacağım! Yavruluktaki yavruları kuluçka makinasına mı alayım yoksa direk kuluçka makinasına mı kusturayım dişi sp yi? Daha sonra ne zaman yavruları yavruluğa ve ana tanka alacağım?
Merhaba,
Merhaba,
Konunun başlığından da anlaşılacağı gibi çiftleşme durumu söz konusu. Erkek sp diğer erkeği bastırdı ve şu anda akvaryumun kralı durumunda. Bundan sonraki süreçle ilgili sorularım olacak sizlere.
1- Dişi sp hemen yavruluğa veya başka bir akvaryuma alınmalı mı, yada ne zaman ayrılmalı?
2- Kaçıncı gün dişi sp kusturulmalı yada kendi kusması mı beklenmeli?
3- Yavrular yavrulukta mı, ayrı bir akvaryum damı büyütülmeli? Tül yavruluk kullanılabilir mi? Yada plastik vb yavruluk mu kullanılmalı?
4- Dişi sp yavrular kusturulduktan sonra ne zaman ana tanka alınmalı?
Şimdiden teşekkürler...
400-600 lt. Akvaryum
Bende birol abiyi tek geçerim. 2 ay önce 120*60h*50 boyutlarında mobilyalı yaptırdım. Çok memnunum güzel yüzlü dost bir abimizdir. Çok yardımcı olur emin olun.
Bende birol abiyi tek geçerim. 2 ay önce 120*60h*50 boyutlarında mobilyalı yaptırdım. Çok memnunum güzel yüzlü dost bir abimizdir. Çok yardımcı olur emin olun.
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=cngzhn]Her ne kadar ben bitkileri sevmesem de akvaryumunuz hoşuma gitti ,çok güzel olmuş tebrikler...[/QUOTE]
[QUOTE=cngzhn]Her ne kadar ben bitkileri sevmesem de akvaryumunuz hoşuma gitti ,çok güzel olmuş tebrikler...[/QUOTE]
Tşk ederim, bitkiler hoşuma gidiyor ama kaya sayısını artırıp biyotopa doğru gitmeyi düşünüyorum. Çıkarabilirim ilerleyen dönemlerde. Dolu dolu akvaryumlar çok hoşuma gidiyor...
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=Mete Duru]Hocam Maşallah. Çok güzel ve doğal durmuş özellikle taşlar. 2 hafta içinde bende bir malawi akvaryumu kuracağım da o beyaz oval taşlardan alacaktım ancak bunlar daha çok hoşuma gitti. Örnek olarak bunları buldum aynısı mıdır ve doğru mudur?
http://tur.tasdunyasi.com.tr/urunlerimiz/el-oymasi-uygulama/akvaryum/[/QUOTE]
[QUOTE=Mete Duru]Hocam Maşallah. Çok güzel ve doğal durmuş özellikle taşlar. 2 hafta içinde bende bir malawi akvaryumu kuracağım da o beyaz oval taşlardan alacaktım ancak bunlar daha çok hoşuma gitti. Örnek olarak bunları buldum aynısı mıdır ve doğru mudur?
http://tur.tasdunyasi.com.tr/urunlerimiz/el-oymasi-uygulama/akvaryum/[/QUOTE]
Hocam taşlar manisa da köyün birinde tesadüfen bulduğum taşlar, tarladan toprağın içinden çıkardım. Linkini verdiğiniz taşlar onlar değil malesef. Yarın tekrar o tarafa gideceğim. Bakalım fazlasını bulabilecekmiyim.
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=ismail.b]Demasoni ve ahli aynı tankta bence sıkıntı yaratabilir ilerde.Dekora diyecek birşey yok harika...[/QUOTE]
[QUOTE=ismail.b]Demasoni ve ahli aynı tankta bence sıkıntı yaratabilir ilerde.Dekora diyecek birşey yok harika...[/QUOTE]
Ahlileri bende çıkarmayı düşünüyorum denedim fakat yakalamak biraz problem oluyor :) bir sonraki sefere artık kısmetse...Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=yaviz]Merhabalar öncelikle maşallah diyorum. Fakat anüs vent kontrolunu yapmanızı şiddetle tavşiye ederim çünkü eğer erkek sayınız dişi sayınızla orantılı değilse (1e-3d veya daha fazla) ilerde şiddetli kavgalar çıkabilir ve maddi,manevi kayıplara yol açabilir.[/QUOTE]
[QUOTE=yaviz]Merhabalar öncelikle maşallah diyorum. Fakat anüs vent kontrolunu yapmanızı şiddetle tavşiye ederim çünkü eğer erkek sayınız dişi sayınızla orantılı değilse (1e-3d veya daha fazla) ilerde şiddetli kavgalar çıkabilir ve maddi,manevi kayıplara yol açabilir.[/QUOTE]
Teşekkür ederim, çok haklısınız tavsiyenizi dikkate alacağım. Dekor değişiminden sonra daha fazla strese sokmak istemiyorum balıklarımı ama gelecekleri için sanırım kontrol şart...
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=umutcanokur]Aytaç Abi sadece anubias olsa daha iyi olur bence demasoniler sağdakileri yiyebilir. Onun dışında harika :) Kayalardan istiyorum :))[/QUOTE]
[QUOTE=ProsecutoR]Tabrik ederim güzel akvaryum. Ehiem difüzörden memnunmusun ses yapıyormu, dış motoru yoruyormu.Bu günlerde bende araştırıyorum difüzör.[/QUOTE]
[QUOTE=Berke112]Abi bence eskisi daha güzel. Eskisini de bir koy da abilerim hatırlasınlar farkı.[/QUOTE]
[QUOTE=umutcanokur]Aytaç Abi sadece anubias olsa daha iyi olur bence demasoniler sağdakileri yiyebilir. Onun dışında harika :) Kayalardan istiyorum :))[/QUOTE]
Canları sağolsun umutcum yesinler yarasın balıklarıma :) Kayalardan ayarlıcam sana sözüm söz, elimde bi kaç tane var ama az gelebilir sana ama biraz beklerim dersen çarşamba günü daha fazla ve daha göze hoş gelen kayalar verebilirim sana...
[QUOTE=ProsecutoR]Tabrik ederim güzel akvaryum. Ehiem difüzörden memnunmusun ses yapıyormu, dış motoru yoruyormu.Bu günlerde bende araştırıyorum difüzör.[/QUOTE]
Valla çok memnunum hiç sıkıntı yok. Bende eheim 1002 kafa motoruna bağlı, yanda sump var ordan geliyor hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. İçiniz rahat olsun...
[QUOTE=Berke112]Abi bence eskisi daha güzel. Eskisini de bir koy da abilerim hatırlasınlar farkı.[/QUOTE]
Berkecim eskisi göze daha hoş geliyor olabilir ama saklambaç oynuyordu balıklar bu dekorda daha göz önündeler, bu kayalar yosunlu kaya bende doğal sıvı gübre desteği ile tüm kayaların yosunla kaplanmasını sağlayacağım sen işte o zaman gör :)
SON MESAJLAR
- Kurt Mu? Ömer t, 00:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Bunun Cinsi Nedir Semosh35, 00:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Gerçek Taşlardan Arka Plan ahmetfiratozkaya, 00:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Ömer t, 00:29
Hastalıklar ve İlaçlar - 35 Cm Bitkili Akvaryum KaanE, 00:23
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Çiftleştirme Taha Yanık, 23:53
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tropikal Goldfish Yem Balıklar Yemiyor GhostKoi, 23:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - İstilacıların Peşinde GhostKoi, 23:45
Deniz Canlıları - Akvaryum Camında Beyaz Leke Sorunu Larvaklm, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Akvaryumda Bu Balıklar Sıkıntı Çıkarır Mı orkunatalay, 23:29
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 23:05
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ömer t, 22:44
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hamile Lepistesim Böylemi Kalmalı Hobilik, 22:00
Canlı Doğuranlar - Yeni Akvaryum Kurulumu ebt06, 21:35
Yeni Üye Forumu - Sumplu Pipo Filtre Muhammedbedri, 21:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yarasa Melek writer, 21:17
Fiyat Forumu - Shallow Tank Mirza Adar, 21:16
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun Akvaryum2000, 21:09
Filtreleme Seçenekleri - Hızlı Yavru Büyütmek İçin Canlı Yem Kullanımı Ömer01, 20:53
Canlı Doğuranlar - Beta Balığım İçin Öneriler OptikPr, 20:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı 371ack, 20:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Su Kaplumbağası Erensrens, 20:45
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Kurulumu Taha Yanık, 20:31
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Erdem054, 19:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su Aras5434, 19:35
Omurgasızlar - Hamile Lepistes Hobilik, 19:15
Canlı Doğuranlar - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi Ömer01, 18:47
Bitki Akvaryumları Genel - Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum Bettamtailung, 18:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Doğum Yakınmı BozKar, 18:39
Yeni Üye Forumu - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 18:37
Canlı Doğuranlar - Bitki Toprağına Alternatif Leonardit Deneme giyotyn, 18:23
Taban ve Gübreleme - Lepisteslerim Yukarı Aşağı Hareket Ediyor Tugraksk16, 18:17
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Ve Elektrik Kesintisi Göksel D, 17:43
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Masası Aguamentist, 16:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Nesi Var bendeniztayfun, 16:30
Yeni Üye Forumu - Leopar Vatozun Üstünde Böyle Beyaz Noktalar Var, MasterChief, 16:26
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 15:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden onaterdoğan, 15:19
Akvaryum Tanıtımı - Lepıstes Akvaryumumda Bitki Sayısı Yeterlimi? MasterChief, 15:15
Yeni Üye Forumu - 50cm Akvaryuma Tür Tavsiyesi bendeniztayfun, 14:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi bendeniztayfun, 14:20
Yeni Üye Forumu - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 13:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığımdaki Garip Davranışlar Julyet0, 13:41
Yeni Üye Forumu - İç Filtre ÇaĞRı, 13:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 13:10
Sazansıgiller - Caridina Karidesler İçin Su Değerleri ÇaĞRı, 13:04
Omurgasızlar - Lepistesle Hamilemi 35okan, 12:50
Canlı Doğuranlar - Beta Çiftleştirme Taha Yanık, 11:30
Labirentliler - Ciklet Akvaryumu Önerisi draff10, 10:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elma Salyangozu Alper Efe, 10:01
Omurgasızlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 00:40
- Katil Salyangoz jezey 00:17
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Beyaz Kurt Kültürleri jezey 00:17
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 00:17
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 00:17
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 00:17
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 23:51
- Tetra 300w Isıtıcı, Tetra Aps 50 Hava Motoru Vs. diaslayt 23:48
- Erkek Electrick Blue Araca (eba) Takas (canlı Doğr kadirik 23:32
- Ücretsiz Japon Balığı kadirik 23:32
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 23:30
- Thumbi West Mc-ob Yavrular yakaryus 23:03
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 23:00
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 22:59
- Nakliye Dahil Özel Tasarım Akvaryum swordfishhhh 22:44
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 22:43
- Ates Neon Karides omersayar 22:43
- Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 22:43
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 22:35
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 22:35
- Altın Kafa Melekler Tekin35 22:12
- Betta Çeşitleri Fade 22:11
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:01
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:01
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:01
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:01
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 21:54
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 21:54
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 21:54
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 21:54
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 21:54
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 21:25
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 21:25
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 21:20
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 20:54
- Speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 20:21
- Lamprologus Meleagrıs erdo_bg 20:21
- Pingu Lepistes erdo_bg 20:21
- Saz Bitkisi selfish 20:05
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 19:28
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:22
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 19:22
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 19:20
- Karışık Cichledler vseckn 19:20
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 19:20
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme barsbingul 19:01
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 19:01
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 18:53
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 18:53
- Malawi Erkekler AlisBaba 18:43
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
Ra93,
vahitender,
SezginBaltali,
ktoG,
mertsarikaya,
seto,
EyupAsik3452,
kdrackgz,
ahmetfiratozkaya,
TSSB,
cagrisw,
Kaan59,
Ankaragucu,
asplant,
sirhill,
Burakt122,
egeuchiha,
akomania,
Fırat pınar,
Akax,
OptikPr,
Ehtiyar,
Budmo,
Koksal Gurkan,
Ebubekir ATAR,
Osmanlı19,
AmatorAkvryumcu,
BarisD,
MBurakA,
zent,
deep fish,
Zorlu79,
omerkykn,
-RBG-,
sefailgaz,
arapaima,
Beta1925,
Ömer t,
Redrainbow,
palio78,
sineybade,
mhmt266,
eyupbardak32,
efsane07,
Michaelleall,
CenK,
Erti0607,
Denizhann,
Furcifer,
Hobilenyum,
Mateach,
taskinramazan,
Hidro Dinamik,
bülentseyrek,
xixt,
Mirza Adar,
Semosh35,
darkLightning0,
hashüs,
Samet03,
AC-72,
mbatukaan,
Alidndr,
VuralSemih,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.