ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BabySoul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2871
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2014 00:28
Son Ziyaret:
18 Eylül 2024 14:25
Toplam Mesaj:
4191 [1.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Savaş Dursun
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://i.ibb.co/g7hzSkD/Untitled-2.png[/IMG] [IMG]https://i.ibb.co/LkxgGH2/t2.png[/IMG]

SON 10 MESAJI

Pipo Filtre Seçimi
İki arasında çok büyük bir fark yok, iyi kalite bir substrat(seachem matrix, sera siprak) malzemesi kullanarak upgrade edebilirsin.
İlaçların Önleyici Etkisi Var Mı?
[QUOTE=MertSoyumert]Saydıklarınızdan sadece Seachem Paraguard adlı ilacı yeni aldığım balıkları karantinada tutarken hastalık belirtisi yokken tam dozda kullandım, ürünün üzerinde yazan özelliklerinden birisi bu çünkü. Bakteri döngüsüne zarar vermez, suyun oksijen seviyesini azaltmak dışında da bir zararı yok. Yine de ayda bir önlem için kullanmayı doğru bulmuyorum. Hem de bütçeye zarar.

Bunun dışında gereksiz ilaç kullanımı balıkların iç organlarına zarar verebileceği gibi az dozda kullanınca patojenlere de etkisiz kalır, bir işe yaramaz.

Hastalık yaşamak istemiyorsanız balıkların bağışıklık sistemini güçlü tutmanız gerek, hastalık durumunda doğru ilacı doğru dozda kullanmanız gerekir. [/QUOTE]

Rahmetli Mesut abi'nin şu uyguladığı yöntemde oldukça başarılıdır.
[QUOTE=mesutok]YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.

[/QUOTE][EDIT]BabySoul,2024-09-18 14:10:23[/EDIT]
Akvaryumda Tanımadığım Canlilar
Nematod, copepodları, kedi ve köpekler için praziquntel içeren ilaçlar ile hepsini yok edebilirsin, Tenizol, tenikur vs..
Beta Balığı
Fazla canlı yada kuru yem suyu bozar, beta doyunca duran bir balık ve kalan artemialar ölür ve suyu bozar.(Dipte tortu oluşturur)
Su piresi daha mantıklı tuzlu su içinde olmadığından hayatta kalma süresi daha uzun ve beta acıkınca yemeye canlı olarak devam eder.
Yırtıkların düzelmesi zaman alır, su akışı fazla ise daha bile uzun zaman alır.
İlaçların Önleyici Etkisi Var Mı?
[QUOTE=batudemirci]Merhaba,

Sera Baktopur, Sera Ectopur, Seachem Paraguard, Dezofix vb. ilaçları; örneğin 15 günde bir, ayda bir, 50 litre için 1 damla gibi bir dozda düzenli kullanıp da bazı hastalıkları önlemek gibi bir yöntem söz konusu mu? Yoksa yararlı bakterileri öldürüp su dengesini mi bozar çok az doz bile.

Eskiden akvaryumla ilgilenmiş bir tanıdık, bu yöntemle [K]metilen mavisi katıyormuş suyuna[/K].

Bu tip bir şey deneyen ve tecrübe eden birileri vardır belki dedim.

Teşekkürler.[/QUOTE]

Sen başın ağrımamasına rağmen arveles, parol vs kullanıyor musun? Ayrıca metilen mavisi su ve filtredeki nitrifikasyon bakterilerini öldürür.. Herkes nitrifikasyon bakterileri artsın diye çabalarken, sana bu tanıdığının yaptığı mantıklı geliyor mu?
Betta Balığı
[QUOTE=alp]

su piresini nereden temin edebiliriz[/QUOTE]
@huseyn75 üstad var forum içinde
Betta Balığı
[QUOTE=alp]

sıkıntıdan kastın hastalık vs mi abi balık taş gibi vallla aynaya kabarmaması dısında hicbir sıkıntı yok aynaya donup bi bakıyor ardından hızlıca arkasını dönüp gidiyo[/QUOTE]

Yok hastalık demedim, balığın karakteri ile alakalı. Hatta kabarmayan bir balığı almam da. Ayna zaten kondisyonu tutmak içindir, günlük 8-10 dk tutarsın. Ama bettaların kabarması karakteristik özelliğidir. Betta kabarmıyorsa hasta demek değildir, ilgisiz bir balıktır ki tercih edilmez..
Lepistes İçin Sebze
[QUOTE=Umutl][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238619/010420232208121.jpg[/IMG]
Arkadaşlar Lepistes balıklarıma salatalık marul ve ıspanak denedim fakat yemiyorlar tabsiyeniz varmıdır[/QUOTE]

Neden balığa sebze yedirmeye çalıştığını anlayamadım. Yemleri yok mu [:?]
Betta Balığı
[QUOTE=alp]Merhaba arkadaşlar yabancı bir betta üreticisinin videosunu izliyordum adamın bettaları adamın parmagına bile kabarıyor benim beta balıgım aynaya bile cok nadir kabarıyor sizce sebebi nedir [/QUOTE]

Aynaya kabarmıyorsa sıkıntı, kaldı ki bazı dişiler erkekten daha iyi kabarabiliyorlar. Balığın karakteri ile alakalı Alp'çim ..
30x30x30 Betta Akvaryumu
[QUOTE=ErtanGulen]Konu ile alakasız cevaplara devam etmemeniz temennisi ile.

Uslup ile ilgili yasanan sorunlar Hata var üzerinden yansıdıgı icin gerekli aksiyonlar alınmıstır. Aynı kişiler aynı uyarıları ardarda almaya baslar ise sadece uyarı ile kalınmamalıdır. Ayrıca yoneticilerin kimi neden nasıl ozel uye yaptıgı bir cok kez tartısılmıstır. Yonetici tek kişi değildir o sebeple farklı kişiler ile kurulan iletisim bazı durumlarda genele bilgi olarak aktarılmadıgında bahsi gectiği gibi "[K]ben istemedim onlar verdi[/K]" durumları olusabilir, hatadır ve duzeltilmiştir.

Kimin nereye kaç kere yazdığı, kimin neyi neden sordugu konularında ise özel bir tepki gostermeniz yerine sizi rahatsız ediyor ise gormezden gelmeniz daha da rahatsız ediyor ise Hata olarak belirtmeniz daha huzurlu bir forum için tercih edilmesi uygun olacak yöntemlerdir.

Hata var'a yansıyan durumlara elimizden geldiğince hızlı müdahale edildiğini bilmenizi isteriz. Eglenceli ve sağlıklı hobiler dilerim. [/QUOTE]
Eline sağlık.. [:iyi:]
Biri verir biri alır, bir başkası verir diğeri yine alır.. Matah bir şey olmadığını söyledim zaten [;)]..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 26 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.