ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquakoray
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2006 23:11
Son Ziyaret:
03 Haziran 2008 22:36
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Koray BEĞENDİ
Doğum Tarihi:
27 Şubat 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Üniversite Öğrencisi(C.Ü. Jeofizik Müh.4
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Koray BEĞENDİ
C.Ü.Jeofizik Müh.4

SON 10 MESAJI

Kılıç kuyruk Yavruları önemli
Bildiğim kadarıyla kılıç kuyruk erkekleri yavrulara karşı tehlike arz ediyor. Anaç balıklarınızda dişi-erkek oranı ne?
Birde pvc'cilerde bulabileceğiniz sineklik teliyle(plastik olsun) ve hava taşı hortumları için kullanılan vantuzlardan yavrular için korumalı bölge yapabilirisniz.
Yavruları kafanıza çok takarsanız işin içinden çıkamazsınız.Bence yavruları akvaryuma salın(bitkiliyse).Geldiğinizde size hoşgeldin diyeceklerdir.
JaCobSEn__2008-06-02 13:02:10
lepistes üretimi
Size tek tavsiyem lepistes fazla temiz suyu sevmez bu yüzden akvaryuma fazla özenmeyin.Akvaryumu  yeni kuracaksanız su ile doldurun içine 1-2 lepistes atın.1 hafta içinde bu balıklar ölmezse dişi lepistes fazla olmak şartıyla(10 dişi,3erkek) akvaryuma yeni balık ekleyebilirsiniz.Lepistesler aynı cins olmazsa kırmalar elde edip daha keyifli bi akvaryuma sahip olursunuz.Doğacak yavruları kurtarmak amacıyla da rafyayı öneririm.Zaten lepistes bir aya kalmadan yavru balıklara alışacak daha sonrasında rafyaya bile gerek kalmayacak.
Bol şans...
Dramatik ve İlginç bir olay

Bugüne kadar akvaryumdan sadece japon balıklarının atlamadığına biliyorum:)Onlarda irilikten olsa gerek.Sabıkalı balıklar ise beta,lepistes,kılıç ve tetragiller

Nedir bu lepistes antipatisi
Çiklit,beta ve japon besleyip hepsinden de yavru aldım fakat lepistes beslemek ve yavruların gelişmesini beklemek apayrı bir heyecen.Yavrunun kuyruğunun hangi rengi alacağını beklemek,gün geçtikçe beliren nokta ve renklerle dahada sürükleyici oluyor.
Lepistesi kötülemek tamamen akvaryumcunun ticari kaygısından.Sonuçta bir lepistes 1.5-2.5ytl arasında değişirken çiklit 5-500ytl arasında değişen fiyata sahip.Akvaryumcu dolayısıyla kendisine çiklit müşterisi bulup balık öldüğünde tekrar kar edecek müşteriyi hedefleyecektir.Uyanık olalım arkadaşlar.
Lepistes akvaryumuna bitki
Bol plastik bitkiyi hem akvaryumun düzeni için hemde maddi yönden tavsiye etmem. Plastik bitkiye yapacağınız harcamaya gayet güzel yosun alarak bitkilendirip yavrular için saklanma alanı oluşturabilirsiniz. JaCobSEn__2008-06-02 09:48:38
Lepistesler için rafya yapımı.
Bende akvaryumumda rafya(yeşil) kullanıyorum.Rafyanın iki ucunuda midye veya küçük bir taşa bağlayıp akvaryumunuzda çapraz köşelere gelecek şeklide kuma gömerseniz daha iyi olur.Rafya genelde su üstünde gezinip durur bu da zaman zaman can sıkıcı olabiliyor.
Rafyayı her 1,5 ayda bir yenilerseniz daha sağlıklı bir akvaryumunuz olur.Zira zamanla parazit biriktirebiliyor.Akvaryumunuza adi salyangoz girerse bunlar içinde ideal üreme alanı oluşturuyor.
 
Sağlıklı akvaryumlar...
Ay Kuyruk Lepistes

Evet erkek lepistesler fotoğraftakilerle aynı.

Dişileri almamamın sebeplerinden biriside sizinde dediğiniz gibi farklı tür lepistesleri diğer balılarla karıştırıp satışa sunmaları:(
JaCobSEn__2008-05-31 18:47:37
Ay Kuyruk Lepistes
Dişisi bildiğimiz normal lepistes(5-6 cm).
Erkek balıklarında vücutları pastel renklerle dolu(sarı,yeşil,turkuaz,turuncu,kırmızı,parçalı renk geçişleri mevcut).Kuyruk kısmı ise ay şeklinde fakat kuyruğun sadece yana doğru uzanımları renkli(kırmızı,sarı).Sizin dediğiniz doğrudur belkide...
Balığın fotoğrafını koymayı denediysem de başarılı olamadım:(
 
Ay Kuyruk Lepistes
Akvaryumcuları gezerken bugüne kadar hiç rastlamadığım bir tür lepistes gördüm.Gerek renklerinin canlılığı gerekse melezler elde etmek için 8 erkek ay kuyruk lepistes aldım.(Öğrendiğim kadarıyla sadece erkeklerde görülüyormuş bu özellik bu yüzden dişi almadım)Şuan dişiler doldu ve yavrulamalarını bekliyorum sabırsızlıkla.Bu balıkları daha önce besleyen ve bilgi sahibi olan arkadaşlardan fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
 
Sağlıklı akvaryumlar.
JaCobSEn__2008-05-31 12:35:17
Betalarım Yavru Yaptı:)
Faruk abicim değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.Betadan ilk yavru alışım ve tamamen tesadüf olarak yavruladı.O yönden şanslıyım:)İnşallah en kötü ihtimalle birkaç yavruyu sağlıklı şekilde büyütebilirim.
 
Sağlıklı akvaryumlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 30 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.