ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fatih ÇE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
85
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2014 13:49
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2024 15:57
Toplam Mesaj:
111 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih ÇELEN
Doğum Tarihi:
31 Mart 1977
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
SMMM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih ÇELEN

SON 10 MESAJI

Sarı Prensesimin Ağzı Dolumu?
Emine Hanım merhaba,

Şuan için dokunmayın, yavruluğa veya başka akvaryuma aldığınızda stresten yumurtaları atma ihtimali yüksek olur. Hatta ilk yumurtası ise kesin atar diyebilirim. Takip edin 15 gün civarı tül yavruluğa veya başka akvaryuma alırsanız daha doğru olacaktır.

Sağlıkla büyütün.
130x55x60h Tanganyika Rock Tanıtımı
[QUOTE=yusufelim088]Merhaba konu çok eski ama gözüme takıldı fonu ters koymuş olabilirmisiniz?[/QUOTE]

Yunus Bey Merhaba, doğru fonu ters koydum ama bilinçli olarak bu şekilde yerleştirdim. Bu şekilde daha çok hoşuma gitti ayrıca diğer türlü zemin alanında daha fazla kayıp yaşanıyor bununda önüne geçmiş oldum.
Yeni Projem (3d Arka Fon)
Evet aslında 3D fon ile ilgili bir konuda hiç fena olmazdı. 3D fon kullanımı çoğunlukla görsel amacıyla oluyor. Ben kendi adıma söyleyim el becerim inanılmaz iyidir. Yapamayacağım iş yok ama gel gelelim akvaryum için bir dizayn yapmaya çalışsam hep sınıfta kaldım. [:((]Mevcut akvaryumu satıyorum inşallah küçük bir akvaryum kurmak istiyorum. Kurarkende mutlaka destek isteyeceğim.

Bu arada Taner beyin Akvaryumu na da bayıldım çok şık olmuş.[EDIT]Fatih ÇE,2018-12-10 20:57:39[/EDIT]
Yeni Projem (3d Arka Fon)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165943/IMAG2039.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165943/IMAG2040.jpg[/IMG]

Örnek olması açısından kendi akvaryumuma ait resimleri ekledim. Yandan ve çapraz açıdan baktığınızda yaşanan kaybı görebilirsiniz. Piyasada çok fazla fon yapanlar var. Bir çoğuda strafor ve benzeri malzemeden yapıyorlar. doğal olarak derinliği vermek için fonun kalınlığını artırıyorlar. Kullanmakta olduğum fonda maksimum kalın kısım 7 cm buda toplam akvaryum hacminden (130x55x60h) 50 litre civarında bir kayba yol açıyor. Bu kaybı koymuş olduğumuz taş-kaya ile zaten akvaryumlarda yaşamaktayız. Doğru filtre veya temizlik sistemi kurulduğu zaman arkada kesinlikle pislik birikimi olmayacaktır. Ben Eheim 2080 Pro3 dış filtre kullanıyorum. Çift emiş tek basış sistemine sahip, arkada en ufak bir pislik birikimi yaşamıyorum. Ayrıca fonun arkasında 2d -1e cüce vatoz bulunmakta [:)] cam temizliği işini de onlar hallediyor. Hatta fonun arkasında sürekli çoğalıyorlar bile [:)))][EDIT]Fatih ÇE,2018-12-10 16:21:49[/EDIT]
Yeni Projem (3d Arka Fon)
Tamer bey, kurulumunuz şimdiden hayırlı olsun.

Bende 3 yıldır 3D fon kullanan birisi olarak (halen Kullanmaktayım) kendi tecrübelerimi paylaşmak isterim. Erman Bey'in bahsettiği gibi yavru alma sorununu ben yaşamadım. Halen düzenli olarak yavru almaktayım. Akvaryum tanıtım konularımdan ve ilanlarımdan bakabilirsiniz. Erman Bey'in yaşadığı sorun farklı kaynaklı olabilir. Kullanacağınız fonun kalitesi de çok önemli bu noktada.

Fonda küçülmeyi yine yaşamadım yine bu fonun kalitesi ile ilgisi mutlaka vardır. Derinlik konusunda mutlak bir kaybınız olacak bunu göz ardı etmeyin. Arka kısımda sirkülasyon sorunu ben yaşamadım. Dış filtrenin emiş boruları fonun arkasında olduğu için suyu oradan emiyor ve daimi bir sirkülasyon oluyor.

Ayrıca fonun arkasına çok küçük bir kafa motoru takarakta sirkülasyon sağlayabilirsiniz. Isıtıcı ve hava taşı gibi diğer ekipmanınızı da fon arkasında gizlediğiniz zaman akvaryum içerisinde size sadece doğal bir ortamı izlemek kalıyor.

Görselde paylaştığınız fon görseli çok güzel. Kalite konusunda da şüpheniz yok ise bence gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

kolay gelsin.[EDIT]Fatih ÇE,2018-12-10 15:31:14[/EDIT]
Ramirezilerimden Görüntüler
Maşallah [:nazar:] Balıklarınızın renk ve formlarına hayran kaldım.[:iyi:]
En kısa sürede (yaz sonu) bende az bitkili bir cüce tankı kurmayı planlıyorum.
Black Kriza Erkek Yumurtaları Dişiye Vermiyor
[QUOTE=BadWolf]

Eğer erkek yumurtaları dölledikten sonra çalıyorsa erkeği çiftleşme bittikten sonra yakalayıp kusturarak yumurtaları bir kuluçka makinesinde yetiştirmeniz yada erkeği değiştirmeniz mümkün.[/QUOTE]

Sorunda Burada başlıyor. Dişi yumurtlayınca alıyor ve bir daha vermiyor. Dün balığı ayırdığımı söylemiştim. Diğer erkek faaliyetlerine başlamış, akşam eve gittiğimde dişilerden birinin ağzı tıka basa [:)] doluydu. Bunu da görünce kesin kararımı verdim. Ayırdığım " Yumurta Hırsızı Erkeği " tekrar akvaryuma koymamaya karar verdim.[EDIT]Fatih ÇE,2017-11-02 09:06:20[/EDIT]
Black Kriza Erkek Yumurtaları Dişiye Vermiyor
Merhaba,

Yavrudan büyüttüğüm 2 e / 8 d Black Kriza kolonisi beslemekteyim. kolonideki erkeklerden birisi çok baskın ve diğer erkeğe dahi akvaryumu (130x60x60) dar ediyor. İlk görünüşte iyi gibi görünse de bu erkek Balığım çiftleşme esnasında dişinin yumurtalarını alıyor ve bir daha vermiyor [:(]. Dişiler arkasında sürekli kovalasa da erkek yumurtaları 3-4 saat ağzında tutuyor ve sonrasında da atıyor. Bu duruma 3 defa canlı olarak şahit oldum. Koloni 2 yaşını geçmesine rağmen bu sebepten yavru almakta sorun yaşıyorum.

Dün akşam yine aynı sıkıntı ile karşılaştım. Erkek yumurtaları aldı dişi tam 3,5 - 4 saat arkasında almak için mücadele verdi ama yumurtaları yine dişiye vermedi. Bende erkek balığı yakaladım ve tül yavruluğa koydum. Yavrulukta yumurtaları attı [:((] tam 8 adet yumurta. Çok can sıkıcı bir durum [:(((] sizce ne yapmam lazım. Açıkçası bu erkeği tekrar akvaryuma koymayı düşünmüyorum.

Görüşlerinizi bekliyorum.[:(]
150×65×45 Yeni Cichild Kurulumu
[:)))][QUOTE=ilkerkkn]
Fatih bey teşekkür ederim ilginize öncelikle kayalar şimdilik rahatsızlık vermiyor ama dediginiz gibi olursa çıkartabilirim sorun değil şu giriş yerinde de evet biyolojik sünger var ama fotoğraflarda görülmeyebilir belki ama sünger ile cam arasin da bi boşluk az da olsa bıraktım ama bu tamamen geçici bir çözüm bahsettiğiniz üründen arıyorum bulana kadar sadece idareten yani o hazneye ilk etapta kum dolmasını istemedigim için böyle bir çözüm ürettim sump 3 bolum zaten sadece orta bölüm de filtre malzemeleri kullandım eğer başarılı olursa mesele yok daha önce sump kullanmadım deneyip gorucem bakalım eğer olmazsa dış filtreye geçebilirim. Balıklar olmadan sanki şimdilik işlevini yapıyor gibi görünüyor balıkları da ekleyince gozlemliycem şu değerleri filtrasyon eğer sorun yoksa böyle devam ederim diye düşünüyorum çok teşekkürler tekrar ilginize dediğim gibi her türlü elestri ve yoruma açığım sonuçta acemi hobiciyim [;)][/QUOTE]

İlker Bey, supm her zaman için artıdır. Filtrelemeyi yaptığınız orta bölmenin en üstüne elyaf onun altınada biyolojik sünger koyup (çok sıkışık olmamak kaydıyla) bunları da haftalık veya 15 günde bir değiştirirseniz (ben yıkayıp tekrar kullanıyordum) gerekli temizliği fazlasıyla yapacaktır.
Süzgeç için pleksi parçası temin edebilirseniz delikleri matkap ile kendiniz bile istediğiniz büyüklükte ve ölçüde delebilirsiniz.Benzer bir uygulamayı ben kendi akvaryumunda yapmıştım. Deliklerin tamamını şarjlı matkap ile kendim deldim [:)))][:)))]
Resimlerinide ekledim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165943/IMAG1819.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165943/IMAG1820.jpg[/IMG]

Akvaryumumun genel görünümü [;)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165943/IMAG1971.jpg[/IMG][EDIT]Fatih ÇE,2017-10-03 15:12:40[/EDIT]
150×65×45 Yeni Cichild Kurulumu
İlker Bey Günaydın

Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun, şimdiden çok güzel görünüyor.

Alper Bey'in yazmış olduğu gibi önde yer alan farklı renk 3 kaya göz zevkinizi bozabilir. Gerçi zaman içerisinde yosun oluşumu sağlanır ise hepsi aynı görünecektir ve sizi pek rahatsız etmez.

Benim esas vurgu yapmak isteğim ise ; sump bölmesinin su giriş bölümü. Resimlerden gördüğüm kadarı ile o kısımda biyolojik sünger kullanmışsınız. Biyolojik sünger zaman içerisinde tıkanacak ve su akışını yavaşlatacaktır. Sürekli temizlemek zorunda kalacaksınız, temizlik yaparken de o kısım açık kalır ise bu seferde balıklarınızın oraya kaçma ihtimali var. Naçizane tavsiyem o kısma yavru balıkların geçemeyeceği gözeneklere sahip süzgeç veya elek benzeri sabit bir çözüm üretmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Süngerin amacı sump'a giren suya ön filtreleme ise bu işlemi sump'un ilk bölmesinde yapmanız daha sağlıklı olacaktır.[:)][EDIT]Fatih ÇE,2017-10-03 09:40:07[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.