ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Sadece fotoğraftaki erkek lepistesin şahane olduğunu belirtmek istiyorum.Sanırım bu şov lepistesi ve yurtdışındaki fiyatlarıda oldukça yüksek.Malesef ülkemizde bu türlerden bulmak çok zor.Burdaki organizasyonuda destekliyorum ve hepinize kolay gelsin.
İlginç bi gelişme oldu iki gün önce.Dişi lepistesim konuşan vatozumun üzerini didikliyordu:) Vatozum o kadar tepkisizdiki öldü sandım,kontrol ettim yaşıyodu.Buna anlam veremedim.Herhalde tersi bi durumun olması gerkiyordu.
Akvaryumudaki yavrular için vatozumdan değilde elma salyangozumdan şüpheleniyorum :) Masum görünümlü ama önüne çıkanıda affetmiyo :)
lepisteslerimin yanında elma salyangozu bulunmakta.Ölü balıkları yiyor ama canlılarını yemiyor.Hatta ters yüzen kedi balığım elma salyangozunun antenlerini yemeğe çalıştı :)) elma salyangozu gözlemlediğim kadarıyla çok ürkek.Akvaryumum 92 lt.'lik ve içerisinde bir tane var.Yakın bi zamanda bir tane daha alacağım.Bence elma salyangozunuda seyretmek çok keyifli.
verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim.
1 tane konuşan vatozum var.İki ay oldu.Akvaryumum lepistes ağırlıklı.Şunu söyleyeyim galiba benimki tembel.Çünkü bi köşede gün boyu yapışık kalıyor.Arada bir yem için hareketleniyor o kadar.
Dış filtrem Liftech marka.İçerisinde üç raf var.En alta kömür,ikincisine seramik,en üstede elyaf koyuyorum.Sorum ise;kömürü devamlı kullanmalı mıyım? Eğer sürekli kullanmama gerek yoksa o bölüme tavsiye edeceğiniz başka bir malzeme koyabilir miyim?Akvaryumumda sadece lepistes besliyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
yeterlilik açısından bir yorum yapamayacağım ama filtre gerçekten tatminkar.Ben iki aydır kullanıyorum ve şu ana kadar performansından ve de sesinden hiç şikayetçi değilim.Hayırlı olsun.
Bu yazacaklarım tamamiyle internet araştırmalarımla ilgilidir.Lepistes yetiştirenlere yardımcı olabilirim umarım.
Eğer akvaryumunuzu yeni aldıysanız ilk bir iki ay ölümler kaçınılmaz olur.Yapabileceğiniz pek bişey yok gibi.Yalnız bu süre zarfında sadece vatoz ve çöpçü balığı beslemeniz yararlı olabilir.
Su düzenleyiciler için kaliteli ürünleri kullanmanızı tavsiye ediyorum.Çünkü daha etkili olduğunu ve kullanımının daha uzun olduğunu söyleyebilirim.Aynı hataya ben düştüm.Ucuz ilaçlardan aldım ama çok bi etkisini görmedim.Burda ucuz pahalı değil anlatmak istediğim; kaliteli olması çok önemli.
Yem çok önemli.Bunu uzunca bi süre sonra anladım Kaliteli pul yem ve haftada bir vereceğiniz artemia çok iyi gelecektir.
Akvaryumunuzu bitki çöplüğü olmayacak şekilde bol bitkilerle donatın.Burada önemli olan bitkilerin canlı olması.Plastik ürünleri tavsiye etmiyorum.Akvaryumumda bir adet büyük kaya bol bitki ve bol kum mevcut.İnanın balık ölümlerim son buldu.
Ve akvaryumunuzda benim gibi aydınlatma olarak normal ampul kullanıyorsanız fazla ışığı yakmayın.Hatta mümkün olduğunca hiç açmayın.Sadece yem verdiğiniz zaman yakın kısa bi süre.
PH testini mutlaka uygulayın.Benim akvaryumum 7.2 seviyesinde.Bunu düzenlerkende çok titiz davranın.
Havalandırmanız bol olsun.Isıtıcınızıda 25 dereceye ayarlayın.Filtre olarakda dış filtre kullanıyorum ve faydasını gördüm.
Yukarıda yazdıklarımı uyguladığım zamandan beri lepisteslerimde ölüm olmuyor.Sadece bir tane dişi lepistesimde kuyruk çürümesi hastalığı oldu onu ayırdım üç gün süreyle sera bactopur tedavisi yaptım ve inanamayacağım bişeydi ama tedavide ettim Şimdi o da ötekilerle aynı akvaryumda.
Umarım yardımcı olabilirm lepistes yetiştirmeye yeni başlayanlara.Bu ve başka forumlarda bu yazdıklarımdan dahada bilgilendirici açıklamalar var ama benim en büyük sıkıntım hepsini bi yerde bulamayaşımdı.O yüzden burda kendimce yararlı olduğunu düşündüğüm açıklamamı yaptım.
bende mikofish kullananların aksini söyleyeceğim.Mikofishi bende kullandım aldığım sonuç : 24 ölü lepistes. Baktopur gayet etkili bi ilac ama uygulamasını iyi yapmak lazım.Tedavi sırasında filtre kesinlikle çalışmayacak ve tedavi bittiğinde kesinlikle yenisi ile değiştirilecek.Yemlemede vitaminler açısından önemli.Kaliteli yem kullanmak gerekiyor.Bunlar tamamiyle benim deneyimim.Ve şu an gayet mutluyum :) çünkü balıklarım artık zıpkın gibi.çok hareketliler...
Faruk Bey verdiğiniz cevap için teşekküredrim.
Evet doğru akvaryumuma yeni bitki ekledim ve bunu yaparkende elim akvaryumda çok kaldı.Bi konuda daha sizi haklı buldum kimyasal ilaçlar o kadarda çözümleyici değiller.Bu sefer dinlenmiş su tavsiyenizi uygulayacağım.kimyasal ilaçlarla su hazırlanıncada değişen bişey olmuyo çünkü.İllaki faydalarıda vardır ama Kenan Bey in dediği gibi zayıf olan balıklarda bi etkisi olmuyor.Yani yine yaşayan sağlıklı balık.Yalnız bu aralar sanırım piyasada sağlıklı erkek lepistes bulma sorunu var.Ben maltepe de ikamet ediyorum ve şu ana kadar aldıklarımdan en fazlası 2 ay yaşadı.
Dün ph testi aldım akvaryumumda uyguladım ve 7.2 çıktı.Bu değer lepistes için normal bi değer bildiğim kadarıyla.En büyük sorunum hastalıklarını önceden göremeyip onları karantina akvaryumuna ayıramamdan kaynaklanıyor.Çok sinsi bi hastalık.
Herkese teşekkürederim tekrardan.
SON MESAJLAR
- Beyaz Lepistes BozKar, 00:23
Yeni Üye Forumu - Köpürme Ve Camda Tortu fatih5757, 00:19
Yeni Üye Forumu - Elodea Alt Tarafinda Sararma Hasan usta, 00:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Caridina Karidesler İçin Su Değerleri bendeniztayfun, 00:15
Omurgasızlar - Beta Tank Arkadaşı Hasan usta, 00:06
Yeni Üye Forumu - Lepıstes Akvaryumumda Bitki Sayısı Yeterlimi? Jilkorsen, 00:01
Yeni Üye Forumu - Strafor Kullanımı dogu7862, 23:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu ebt06, 23:18
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum LeventYorganci, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesle Hamilemi vahitender, 23:00
Canlı Doğuranlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 22:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sumplu Pipo Filtre Kaannn455, 22:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun GhostKoi, 22:46
Filtreleme Seçenekleri - En güzel fotoğraflarınızı gösterin LeventYorganci, 22:46
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Ciklet Akvaryumu Önerisi draff10, 22:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Salyangozlarım Kabuklarından Çıkmıyor Janisserow, 22:23
Omurgasızlar - Flowerhorn Ve Tropical Young Yem Fatih1996, 22:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60 Litreye Kaç Nerite Salyangozu? Tulpar99, 21:59
Omurgasızlar - Betalar Taha Yanık, 21:18
Yeni Üye Forumu - Füjer Bitkisi Laterthanbefore, 21:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin alperonal, 21:05
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Buda Benim Bitkili Akvaryumum FISHERMAN01, 20:24
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 19:02
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Karma Akvaryum pelerinlikedi, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - Hiç Betanız Böyle Davranırmıydı? Taha Yanık, 17:39
Labirentliler - Yeni Kurulan Tank Dip Çekimi mitii, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Kaplumbağası - Kuru Alan Taban Malzemesi R2K2, 16:50
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Yeni Başlayan Biri İçin 40 Litre Akvaryum Taha Yanık, 16:27
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerim Ölüyor Sizce Neden ? Ehtiyar, 16:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyunun Sararması Hasan usta, 16:09
Bitki Akvaryumları Genel - 50cm Akvaryuma Tür Tavsiyesi bendeniztayfun, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200lt Bitkili Tür Tavsiye quatro, 14:40
Yeni Üye Forumu - Ofis İçin Akvaryum Ölçü Tavsiyesi... GhostKoi, 14:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sumplu Pipo Ne İşe Yarar? Ahmetaydin16, 14:30
Filtreleme Seçenekleri - Hava Motoru Kaannn455, 13:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 13:45
Labirentliler Tanıtımı - Filtre Önerisi Lepistes.., 13:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İzmirde Mikrokurt darkLightning0, 12:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Nano Bloody Mary twinsoul, 11:25
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 10:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 09:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Dışkılamıyor Jester, 09:02
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 08:37
Filtreleme Seçenekleri - Dolu Akvaryumu Kaldırmak smetdman, 01:37
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ankara Penguen Akvaryum Hakkında DrNano, 01:22
Akvaryum Dünyasından Haberler - Cüce vatoz yetiştiriciliği ve L144 Longfinlerim :)Güncel foto 1.syf Kerems, 00:48
Kedi Balıkları Forumu - Beta Pamuk Hastalığı Taha Yanık, 00:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumunu Geliştirmek… Taha Yanık, 00:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Isısı Laterthanbefore, 00:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Ndonga Deep Sütçü 00:30
- Mangrov Tohumu/fidesi heydu 00:26
- Otocinclus Arıyorum heydu 00:26
- Komple Set heydu 00:26
- Fluval 206 Dış Filtre MysticArts 00:15
- Elongatus Mpanga Yavru yakaryus 00:14
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 00:00
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 00:00
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 23:59
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 23:59
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 23:59
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 23:45
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 23:45
- Kırmızı Taiwan Karides Lina Shrimps 23:31
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 23:27
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 23:27
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 23:26
- Led Driver 36-48w ilh4n 23:20
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 23:20
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 23:20
- Eş Kribensiz Haci dağ 23:11
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:58
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:58
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 22:55
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 22:55
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 22:55
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 22:39
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 22:39
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 22:31
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 22:28
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 22:28
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 22:25
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 22:25
- Katil Salyangoz GokKurt 22:13
- Micra Bitkisi - Sarı Ateş Karides GokKurt 22:13
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 20:55
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 20:54
- Çeşitli Malzemeler, Takasa Açık Tropman 20:48
- Co2 Regülatör Set egedin 20:42
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 20:34
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 20:34
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 20:34
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 20:34
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 20:33
- Karışık Cichledler vseckn 20:22
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 20:22
- 40x40x40 Akvaryum Ve Sobo Tepe Filtre Firefighter 20:17
- Toplu Alımda Uyguna Verilecektir. Denizhann 20:14
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 20:09
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 20:03
KULLANICILAR
- 158 Online Kullanıcı, 86 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.