ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
EvenStar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Nisan 2016 23:25
Toplam Mesaj:
169 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ümit Uysal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Fzt.UmitUysal
SON 10 MESAJI
3d Fon Önerisi
Merhabalar. 3D fonu uygun malzemelerle yaparsanız cichlid türü balıklarınıza bir zarar vermez.
Malzemelerin;
Strafor (3lük 2lik 5lik tamamen kafanda yapmayı kurduğun fona bağlı olarak alman gereken kalınlıklardır) (bir kaç tane alın derim çünkü ilk seferlerde ziyan olma ihtimalleri var:))
Bıçak,Falçata vs. Strafora şekil verebilmen için gerekli.( bazı arkadaşlar havya kullanıyorlar ama şart değil)
Akvaryum silikonu.( straforları birbirine yapıştırabilmen için gerekli)
Fugapool 2900 derz. ( Antibakteriyel içeriği ve içme su depolarında kullanılabilir özelliğinden dolayı akvaryumda balıklarınıza zarar gelmemesi açısından önemli.)
Su bazlı renklendirme tüpleri
Fırça
Temel olarak yapılışı.
Akvaryumun ölçülerine göre fon ölçülerini belirliyorsun.Ve straforu kesip biçmeye başlıyorsun.Bu konuda çokça video var.İzlersen daha kolay yaparsın.Straforunu ve kesip biçtiğin parçalarını silikonla yapıştırıyorsun ve 1 gün kuruması için bekliyorsun.
Daha sonra Fugapool 2900 derz i su ile katı yoğurt kıvamında olacak şekilde hazırlayıp straforun üzerine fırçayla sürüyorsun. 1 gün kurumasını bekliyorsun. Sonra tekrar 1 kat daha sürüyorsun. Yine 1 gün kurumasını bekliyorsun. Böyle böyle 2-4 kat sürebilirsin daha sağlam olacaktır.(bu arada straforun cam a yapışacak arka kısmına derz sürmüyorsun)
İyice kuruduktan sonra aynı derzi koyu ayran kıvamında hazırla, istediğin renk tüpü ile karıştırarak renkli derz elde et. Ve gönlünden geçtiğince fonunu fırça yardımı ile boya.Boyama işlemi de bittikten sonra birkaç gün kurumasını bekle. Daha sonra akvaryumun içinde (suyun içinde) fonu 3-4 gün beklet ki salacağını salsın suya. Sonra çıkar yavaşça yıka ve yeni kuracağın akvaryuma koy.
Başlıca tavsiyeler.
Fon yapacağın akvaryum tamamen boş ve canlısız olmalı ki Fonu yapma süren minimum 1 hafta süreceği için hem canlılar hem sen eziyet çekme.Ki fon bitince yapıştırma işlemin boş akvaryumda olmalı.
Fon ölçülerini akvaryuma rahatça yerleştirebileceğin şekilde ayarla ki daha sonra bitirdiğin fonunu bölmek zorunda kalma(ben gibi)
Fonda yapacağın mağara girinti çıkıntı vs vs nasıl dekor istiyorsan, önceden kafanda kurmanda yada bir kağıda çizmende fayda olacaktır.
Falçatayı kullanırken dikkatli ol:) küçük kazalar ciddi sonuçlar doğurabilir.
Boyama işlemine geçtiğinde önce koyu renk uygula, kuruduktan sonra ışık alacak yerlere açık renk uygula ki daha doğal bir görünüm elde edebilesin.
Fon eğer içine tam olarak sinmediyse akvaryuma yerleştirme, çünkü daha sonra sökme işlemi çok zorlu olabilir.
Bol bol fon yapımı ve boyama videosu izlemende fayda var.
Merhabalar. 3D fonu uygun malzemelerle yaparsanız cichlid türü balıklarınıza bir zarar vermez.
Malzemelerin;
Strafor (3lük 2lik 5lik tamamen kafanda yapmayı kurduğun fona bağlı olarak alman gereken kalınlıklardır) (bir kaç tane alın derim çünkü ilk seferlerde ziyan olma ihtimalleri var:))
Bıçak,Falçata vs. Strafora şekil verebilmen için gerekli.( bazı arkadaşlar havya kullanıyorlar ama şart değil)
Akvaryum silikonu.( straforları birbirine yapıştırabilmen için gerekli)
Fugapool 2900 derz. ( Antibakteriyel içeriği ve içme su depolarında kullanılabilir özelliğinden dolayı akvaryumda balıklarınıza zarar gelmemesi açısından önemli.)
Su bazlı renklendirme tüpleri
Fırça
Temel olarak yapılışı.
Akvaryumun ölçülerine göre fon ölçülerini belirliyorsun.Ve straforu kesip biçmeye başlıyorsun.Bu konuda çokça video var.İzlersen daha kolay yaparsın.Straforunu ve kesip biçtiğin parçalarını silikonla yapıştırıyorsun ve 1 gün kuruması için bekliyorsun.
Daha sonra Fugapool 2900 derz i su ile katı yoğurt kıvamında olacak şekilde hazırlayıp straforun üzerine fırçayla sürüyorsun. 1 gün kurumasını bekliyorsun. Sonra tekrar 1 kat daha sürüyorsun. Yine 1 gün kurumasını bekliyorsun. Böyle böyle 2-4 kat sürebilirsin daha sağlam olacaktır.(bu arada straforun cam a yapışacak arka kısmına derz sürmüyorsun)
İyice kuruduktan sonra aynı derzi koyu ayran kıvamında hazırla, istediğin renk tüpü ile karıştırarak renkli derz elde et. Ve gönlünden geçtiğince fonunu fırça yardımı ile boya.Boyama işlemi de bittikten sonra birkaç gün kurumasını bekle. Daha sonra akvaryumun içinde (suyun içinde) fonu 3-4 gün beklet ki salacağını salsın suya. Sonra çıkar yavaşça yıka ve yeni kuracağın akvaryuma koy.
Başlıca tavsiyeler.
Fon yapacağın akvaryum tamamen boş ve canlısız olmalı ki Fonu yapma süren minimum 1 hafta süreceği için hem canlılar hem sen eziyet çekme.Ki fon bitince yapıştırma işlemin boş akvaryumda olmalı.
Fon ölçülerini akvaryuma rahatça yerleştirebileceğin şekilde ayarla ki daha sonra bitirdiğin fonunu bölmek zorunda kalma(ben gibi)
Fonda yapacağın mağara girinti çıkıntı vs vs nasıl dekor istiyorsan, önceden kafanda kurmanda yada bir kağıda çizmende fayda olacaktır.
Falçatayı kullanırken dikkatli ol:) küçük kazalar ciddi sonuçlar doğurabilir.
Boyama işlemine geçtiğinde önce koyu renk uygula, kuruduktan sonra ışık alacak yerlere açık renk uygula ki daha doğal bir görünüm elde edebilesin.
Fon eğer içine tam olarak sinmediyse akvaryuma yerleştirme, çünkü daha sonra sökme işlemi çok zorlu olabilir.
Bol bol fon yapımı ve boyama videosu izlemende fayda var.
Bitki Önerisi
Yani aslında istediğim bitkinin yaprağı ince yassı ve uzun olsun istiyordum fakat low tech de böyle bir bitki yok sanırım.Sizin önerdiğiniz bitkiler aslında tam olarak istediğim tarzda değil ama bunlarda güzel.Muhtemelen istediğimden bulamazsam bunlardan birisini değerlendiricem.Akvaryumu kurduğumda ise görselleri mutlaka paylaşırım :)
Yani aslında istediğim bitkinin yaprağı ince yassı ve uzun olsun istiyordum fakat low tech de böyle bir bitki yok sanırım.Sizin önerdiğiniz bitkiler aslında tam olarak istediğim tarzda değil ama bunlarda güzel.Muhtemelen istediğimden bulamazsam bunlardan birisini değerlendiricem.Akvaryumu kurduğumda ise görselleri mutlaka paylaşırım :)
Bitki Önerisi
Cevaplariniz icin tesekkurler. Su mercimegi problem degil onu sadece bir kosede de tutabilirim :)
Balkonda biraz toprak olacak ve bitki asagi dogru buyuyecek
Cevaplariniz icin tesekkurler. Su mercimegi problem degil onu sadece bir kosede de tutabilirim :)
Balkonda biraz toprak olacak ve bitki asagi dogru buyuyecek
Bitki Önerisi
Merhaba arkadaşlar . Low tech bitki ve Taiwan bee melezleri içeren bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Temel olarak dekor ve bitkileri resimle yazdım.
Ve ayrıca içerisine resimde görüldüğü gibi bir balkon yapmayı düşünüyorum. Sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi? Ve olabilirse o balkonda sarkacak low tech e uygun uzun bitki ismi lazım :) Şimdiden teşekkürler
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/171051/kosebent-profiller-05112012152941.jpg[/IMG]
Merhaba arkadaşlar . Low tech bitki ve Taiwan bee melezleri içeren bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Temel olarak dekor ve bitkileri resimle yazdım.
Ve ayrıca içerisine resimde görüldüğü gibi bir balkon yapmayı düşünüyorum. Sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi? Ve olabilirse o balkonda sarkacak low tech e uygun uzun bitki ismi lazım :) Şimdiden teşekkürler
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/171051/kosebent-profiller-05112012152941.jpg[/IMG]
Taiwan bee su sorunsalı
Hafta sonuna kuruyorum akvaryumu inşallah :)
Hafta sonuna kuruyorum akvaryumu inşallah :)
Taiwan bee su sorunsalı
ÇENESUYU Su Değerleri:
PH=6,3
İletkenlik=59,8 uS/cm ?? (ms??????)
Toplam Sertlik=1,3 °F
Alüminyum=23,29 ug/l
Amonyum=0 ug/l
Klorür=2,96 ug/l
Demir=14,7 ug/l
Sodyum=3,18 mg/l
Öyleyse bu su uygun gibi görünüyor???
Gh takviyesiyle iletkenligi istedigimiz degere getirebiliyoruz bunda netlestim.
Peki ph ?? yani hep sabit kalir mi akvaryumda??? Ne olursa artar ne olursa azalır?
Ve atiyorum bu su ile akvaryumu kurdum. Melezlerim diyelim ki mutlu mesut , su degisimi yapacagim yada azalan suya ekleme yapacagim...
Ayni damacana suyuna gh mineral ekleyerek iletkenligi akvaryumla ayni degere getirip direk kullanabilir miyim? Yoksa baska degerlere de bakmam gerekiyor mu?[EDIT]EvenStar,2015-06-29 01:17:27[/EDIT]
ÇENESUYU Su Değerleri:
PH=6,3
İletkenlik=59,8 uS/cm ?? (ms??????)
Toplam Sertlik=1,3 °F
Alüminyum=23,29 ug/l
Amonyum=0 ug/l
Klorür=2,96 ug/l
Demir=14,7 ug/l
Sodyum=3,18 mg/l
Öyleyse bu su uygun gibi görünüyor???
Gh takviyesiyle iletkenligi istedigimiz degere getirebiliyoruz bunda netlestim.
Peki ph ?? yani hep sabit kalir mi akvaryumda??? Ne olursa artar ne olursa azalır?
Ve atiyorum bu su ile akvaryumu kurdum. Melezlerim diyelim ki mutlu mesut , su degisimi yapacagim yada azalan suya ekleme yapacagim...
Ayni damacana suyuna gh mineral ekleyerek iletkenligi akvaryumla ayni degere getirip direk kullanabilir miyim? Yoksa baska degerlere de bakmam gerekiyor mu?[EDIT]EvenStar,2015-06-29 01:17:27[/EDIT]
Taiwan bee su sorunsalı
Ulvi Bey tavsiyelerinizden yola çıkarak ;
[B]Akvaryum boyutu olarak[/B] 50x40x40h buhar camlı bir akvaryum siparişi vermeyi düşünüyorum.
[B]Filtre olarak[/B] hamburg sistemini kullanmaya karar verdim.Hatta süngerin üzerine moss kaplama yapmayı düşündüm görseli güzel olur ama dez avantajları neler olur bilemem.
[B]Kum olarak[/B] dediğiniz gibi hamburg sistemin arkada kalan kısmına 4-5 cm lik, önde kalan kısımlara ise 1cmlik ada amazonia yerleştirmeyi düşünüyorum.
[B]Dekor olarak[/B] Yati kökü üzerine (Dry start method) ile moss kaplayarak ağaç dekoru vermeyi düşünüyorum. Arka kısımlarda bir yere de küçük bir mangrow kökü yerleştireceğim. Hatta ön tarafta 1cm lik ada kum üzerine de bazı yerlerine aynı metodla moss kaplamayı düşünüyorum.
[B]Bitki olarak[/B] Dediğim gibi moss zaten en temeli.Su yüzeyi için su mercimeği yada Pistia düşünüyorum.Aslında parvula da istiyordum fakat Co2 istiyormuş sanıyorum o yüzden parvuladan vazgeçebilirim.
[B]Yardımcı cihaz olarak[/B] Sanırım osmoz olmadan olmayacak bu Taiwan melez işi. Peki osmoz cihazı alacak olursak, en minimal özellikte işimizi görebilecek cihazın adı gücü ebatı özellikleri ve fiyat aralığı nedir?
TDS Metre dediğimiz şey eğer 220ppm gibi bir değer çıkaran cihaz ise Twbee bakan hobicilerde hep onu görüyordum aslında.Yine tavsiyenize uyarak iletkenliği ms cinsinden ölçen cihaz alayım derim.Peki aynı şekilde bu cihazın adı gücü ebatı özellikleri ve fiyat aralığı nedir?
Bunlar genel ekipmanlar sanırım... Birde su değerleri su değişimi değiştirilecek suyun hazırlanması vb. gibi konular var. Çünkü daha önce tavsiye ettiğiniz konuları okurken, malum tartışmalardan dolayı bende gh kh ph birbirine girmiş durumda :) yavaş yavaş yerine oturacaktır elbette.Bu konuları ayrı konuşalım derim.Şimdilik üst kısımdaki yazdıklarımda bir yanlış yada eksik varmıdır sizce???
Ulvi Bey tavsiyelerinizden yola çıkarak ;
[B]Akvaryum boyutu olarak[/B] 50x40x40h buhar camlı bir akvaryum siparişi vermeyi düşünüyorum.
[B]Filtre olarak[/B] hamburg sistemini kullanmaya karar verdim.Hatta süngerin üzerine moss kaplama yapmayı düşündüm görseli güzel olur ama dez avantajları neler olur bilemem.
[B]Kum olarak[/B] dediğiniz gibi hamburg sistemin arkada kalan kısmına 4-5 cm lik, önde kalan kısımlara ise 1cmlik ada amazonia yerleştirmeyi düşünüyorum.
[B]Dekor olarak[/B] Yati kökü üzerine (Dry start method) ile moss kaplayarak ağaç dekoru vermeyi düşünüyorum. Arka kısımlarda bir yere de küçük bir mangrow kökü yerleştireceğim. Hatta ön tarafta 1cm lik ada kum üzerine de bazı yerlerine aynı metodla moss kaplamayı düşünüyorum.
[B]Bitki olarak[/B] Dediğim gibi moss zaten en temeli.Su yüzeyi için su mercimeği yada Pistia düşünüyorum.Aslında parvula da istiyordum fakat Co2 istiyormuş sanıyorum o yüzden parvuladan vazgeçebilirim.
[B]Yardımcı cihaz olarak[/B] Sanırım osmoz olmadan olmayacak bu Taiwan melez işi. Peki osmoz cihazı alacak olursak, en minimal özellikte işimizi görebilecek cihazın adı gücü ebatı özellikleri ve fiyat aralığı nedir?
TDS Metre dediğimiz şey eğer 220ppm gibi bir değer çıkaran cihaz ise Twbee bakan hobicilerde hep onu görüyordum aslında.Yine tavsiyenize uyarak iletkenliği ms cinsinden ölçen cihaz alayım derim.Peki aynı şekilde bu cihazın adı gücü ebatı özellikleri ve fiyat aralığı nedir?
Bunlar genel ekipmanlar sanırım... Birde su değerleri su değişimi değiştirilecek suyun hazırlanması vb. gibi konular var. Çünkü daha önce tavsiye ettiğiniz konuları okurken, malum tartışmalardan dolayı bende gh kh ph birbirine girmiş durumda :) yavaş yavaş yerine oturacaktır elbette.Bu konuları ayrı konuşalım derim.Şimdilik üst kısımdaki yazdıklarımda bir yanlış yada eksik varmıdır sizce???
Taiwan bee su sorunsalı
Ulvi Bey merhabalar.Öncelikle forumda yazdığınız cevap için teşekkürler.Fırsat buldukça tavsiye ettiğiniz konuları okumaya çalıştım ve okudukça içinde kayboldum.Kafam epey karıştı ve aslında karides hakkında hiç bir şey bilmediğimi fark ettim.Ve sizin düşünce tarzınızın buradaki bir çok kişinin aksine bu hobiyi daha yapılabilir kılma çabası olduğunu düşündüğüm için size bu mesajı atmaya karar verdim.
Daha önce malawi türü chiclid baktım ve biraz araştırdıkça asıl ilgi alanımın karides olduğunu düşünmeye başladım.Tam olarak Taiwan bee kurmaya karar vermiştim ki karşıma çıkan mali yükü görünce biraz duraksayıp kendimi frenledim ve iyice araştırmaya başladım.
Taiwan bee kurmak için 50x40x30h akvaryum yaptırmaya karar vermiştim.
kullanacağım malzeme ekipman ise;
pipo filtre
ada arizona kum
yati kökü ve moss birleşimi ile ağaç dekoru
mangrow kökü
hindistan cevizi
ve birkaç uyumlu bitki
daylight ışık
ph metre
tds metre olacaktı.
Tabiki gerekli vitamin mineral takviyeleri de alacaktım.
Fakat osmoz cihazı konusunda epey tereddüte düştüm.Olmadan olmaz diyenler oldu, ph'ı 7 den küçük hazır sularla olur diyen de oldu.
Aslında forumda adım adım basit bitki karides kurulumu içeren konu da bulamadım.Hepsinde illaki kafamda soru işaretleri kalıyordu.Şuan içerisinde bulunduğum durum ve kafa karışıklığımı az çok anlatabilmişimdir umarım.
Sizden ricam bana yardımcı olmanız :/
İlk önce türlerden sormak istiyorum.Bu sitenin Karides türleri bölümünün çok açıklayıcı olmadığını düşündüm.Hele ki konunuzda caridinia noncaridinia gibi terimler kullanmanız iyice kafamı karıştırdı.
Temel olarak karides türleri nelerdir?Ben herhangi bir akvaristte yada petshopda genelde hangi türlere ulaşabilirim?Ve sizce Taiwan bee melezlerinden başlamak hata mı olur=??
Ulvi Bey merhabalar.Öncelikle forumda yazdığınız cevap için teşekkürler.Fırsat buldukça tavsiye ettiğiniz konuları okumaya çalıştım ve okudukça içinde kayboldum.Kafam epey karıştı ve aslında karides hakkında hiç bir şey bilmediğimi fark ettim.Ve sizin düşünce tarzınızın buradaki bir çok kişinin aksine bu hobiyi daha yapılabilir kılma çabası olduğunu düşündüğüm için size bu mesajı atmaya karar verdim.
Daha önce malawi türü chiclid baktım ve biraz araştırdıkça asıl ilgi alanımın karides olduğunu düşünmeye başladım.Tam olarak Taiwan bee kurmaya karar vermiştim ki karşıma çıkan mali yükü görünce biraz duraksayıp kendimi frenledim ve iyice araştırmaya başladım.
Taiwan bee kurmak için 50x40x30h akvaryum yaptırmaya karar vermiştim.
kullanacağım malzeme ekipman ise;
pipo filtre
ada arizona kum
yati kökü ve moss birleşimi ile ağaç dekoru
mangrow kökü
hindistan cevizi
ve birkaç uyumlu bitki
daylight ışık
ph metre
tds metre olacaktı.
Tabiki gerekli vitamin mineral takviyeleri de alacaktım.
Fakat osmoz cihazı konusunda epey tereddüte düştüm.Olmadan olmaz diyenler oldu, ph'ı 7 den küçük hazır sularla olur diyen de oldu.
Aslında forumda adım adım basit bitki karides kurulumu içeren konu da bulamadım.Hepsinde illaki kafamda soru işaretleri kalıyordu.Şuan içerisinde bulunduğum durum ve kafa karışıklığımı az çok anlatabilmişimdir umarım.
Sizden ricam bana yardımcı olmanız :/
İlk önce türlerden sormak istiyorum.Bu sitenin Karides türleri bölümünün çok açıklayıcı olmadığını düşündüm.Hele ki konunuzda caridinia noncaridinia gibi terimler kullanmanız iyice kafamı karıştırdı.
Temel olarak karides türleri nelerdir?Ben herhangi bir akvaristte yada petshopda genelde hangi türlere ulaşabilirim?Ve sizce Taiwan bee melezlerinden başlamak hata mı olur=??
Akvaryum Kenar Ve Köşeleri
Köşebentsiz hali çok dayaniksiz geldi bana.Biraz daha guvenlik amacli birazda gorsel
Peki özellikleri nasil olmali???
Köşebentsiz hali çok dayaniksiz geldi bana.Biraz daha guvenlik amacli birazda gorsel
Peki özellikleri nasil olmali???
Akvaryum Kenar Ve Köşeleri
Arkadaşlar elimde 4mm lik camdan 40x40x40 akvaryum var.
Sorum şu akvaryumun kenarlarını kaplamak istiyorum
Neyle ve nasıl yapabilirim :)?
Evet sanırım köşebentmiş adı.Bu ölçülerde akvaryuma ne ölçülerde köşebent almak lazım? Ve eskişehirde nerede bulabilirim?[EDIT]EvenStar,2015-06-25 13:55:18[/EDIT]
Arkadaşlar elimde 4mm lik camdan 40x40x40 akvaryum var.
Sorum şu akvaryumun kenarlarını kaplamak istiyorum
Neyle ve nasıl yapabilirim :)?
Evet sanırım köşebentmiş adı.Bu ölçülerde akvaryuma ne ölçülerde köşebent almak lazım? Ve eskişehirde nerede bulabilirim?[EDIT]EvenStar,2015-06-25 13:55:18[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Sumplu Pipo Filtre Muhammedbedri, 09:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Caridina Karidesler İçin Su Değerleri ÇaĞRı, 09:09
Omurgasızlar - Beta Çiftleştirme yetmen, 03:43
Labirentliler - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 03:41
Sazansıgiller - Bitki Toprağına Alternatif Leonardit Deneme giyotyn, 03:27
Taban ve Gübreleme - Tropheus Dişi Erkek orkunatalay, 01:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepıstes Akvaryumumda Bitki Sayısı Yeterlimi? Fırat pınar, 01:50
Yeni Üye Forumu - Ciklet Akvaryumu Önerisi orkunatalay, 01:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Lepistes BozKar, 01:34
Yeni Üye Forumu - Köpürme Ve Camda Tortu neomeo, 01:16
Yeni Üye Forumu - Elodea Alt Tarafinda Sararma Hasan usta, 00:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Tank Arkadaşı Hasan usta, 00:06
Yeni Üye Forumu - Strafor Kullanımı dogu7862, 23:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu ebt06, 23:18
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum LeventYorganci, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesle Hamilemi vahitender, 23:00
Canlı Doğuranlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 22:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun GhostKoi, 22:46
Filtreleme Seçenekleri - En güzel fotoğraflarınızı gösterin LeventYorganci, 22:46
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Salyangozlarım Kabuklarından Çıkmıyor Janisserow, 22:23
Omurgasızlar - Flowerhorn Ve Tropical Young Yem Fatih1996, 22:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60 Litreye Kaç Nerite Salyangozu? Tulpar99, 21:59
Omurgasızlar - Betalar Taha Yanık, 21:18
Yeni Üye Forumu - Füjer Bitkisi Laterthanbefore, 21:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin alperonal, 21:05
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Buda Benim Bitkili Akvaryumum FISHERMAN01, 20:24
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 19:02
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Karma Akvaryum pelerinlikedi, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - Hiç Betanız Böyle Davranırmıydı? Taha Yanık, 17:39
Labirentliler - Yeni Kurulan Tank Dip Çekimi mitii, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Kaplumbağası - Kuru Alan Taban Malzemesi R2K2, 16:50
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Yeni Başlayan Biri İçin 40 Litre Akvaryum Taha Yanık, 16:27
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerim Ölüyor Sizce Neden ? Ehtiyar, 16:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyunun Sararması Hasan usta, 16:09
Bitki Akvaryumları Genel - 50cm Akvaryuma Tür Tavsiyesi bendeniztayfun, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200lt Bitkili Tür Tavsiye quatro, 14:40
Yeni Üye Forumu - Ofis İçin Akvaryum Ölçü Tavsiyesi... GhostKoi, 14:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sumplu Pipo Ne İşe Yarar? Ahmetaydin16, 14:30
Filtreleme Seçenekleri - Hava Motoru Kaannn455, 13:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 13:45
Labirentliler Tanıtımı - Filtre Önerisi Lepistes.., 13:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İzmirde Mikrokurt darkLightning0, 12:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Nano Bloody Mary twinsoul, 11:25
Akvaryum Tanıtımı - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 09:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Dışkılamıyor Jester, 09:02
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 08:37
Filtreleme Seçenekleri - Dolu Akvaryumu Kaldırmak smetdman, 01:37
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ankara Penguen Akvaryum Hakkında DrNano, 01:22
Akvaryum Dünyasından Haberler - Cüce vatoz yetiştiriciliği ve L144 Longfinlerim :)Güncel foto 1.syf Kerems, 00:48
Kedi Balıkları Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:00
- Fluval 206 Dış Filtre MysticArts 07:43
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 07:40
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 07:27
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 06:53
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 06:53
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 06:47
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 06:47
- Eş Kribensis palankesli 06:34
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 01:00
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:43
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:43
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:43
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:43
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:43
- Saz Bitkisi selfish 00:42
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 00:39
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 00:39
- Ndonga Deep Sütçü 00:30
- Mangrov Tohumu/fidesi heydu 00:26
- Otocinclus Arıyorum heydu 00:26
- Komple Set heydu 00:26
- Elongatus Mpanga Yavru yakaryus 00:14
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 00:00
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 00:00
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 23:59
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 23:59
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 23:59
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 23:45
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 23:45
- Kırmızı Taiwan Karides Lina Shrimps 23:31
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 23:26
- Led Driver 36-48w ilh4n 23:20
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 23:20
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 23:20
- Eş Kribensiz Haci dağ 23:11
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:58
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:58
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 22:55
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 22:55
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 22:55
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 22:39
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 22:39
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 22:31
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 22:28
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 22:28
- Katil Salyangoz GokKurt 22:13
- Micra Bitkisi - Sarı Ateş Karides GokKurt 22:13
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 20:55
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 20:54
KULLANICILAR
- 42 Online Kullanıcı, 23 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.