ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Arslanoglu06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
93
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
31 Ekim 2020 18:19
Toplam Mesaj:
76 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Fatih Mustafa ARSLANOĞLU
Doğum Tarihi:
04 Haziran 1991
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Lütfen beslediğiniz canlının ekolojik sistemde bir yeri olduğunu ve yaşamak için hayati gereksinimlere ihtiyacı olduğunu unutmayın..
Fatih Mustafa Arslanoğlu
SON 10 MESAJI
Dişi Betta Rengi
[B]Son haberler güzel sanırım. İnşallah güzel haberler almaya devam edersiniz takipteyiz.[/B] [:iyi:]
[B]Son haberler güzel sanırım. İnşallah güzel haberler almaya devam edersiniz takipteyiz.[/B] [:iyi:]
Low Tech Bitkili Taç Betta, Ember & Cardinal Tetra
[B]Emeğinize sağlık çok güzel bir akvaryum olmuş. Özellikle bitkilerin gelişimi benim çok hoşuma gitti. Keyifli hobiler dilerim.[/B]
[B]Emeğinize sağlık çok güzel bir akvaryum olmuş. Özellikle bitkilerin gelişimi benim çok hoşuma gitti. Keyifli hobiler dilerim.[/B]
Dizayn Akvaryum
[B]işte akvaryum.com bu yüzden var. Birbirimize yardımcı olmak için buradayız. İnşallah sorununuz en kısa zamanda çözülür ve yeni akvaryum yaptıracak arkadaşlara da bir tecrübe olur.[/B]
[B]işte akvaryum.com bu yüzden var. Birbirimize yardımcı olmak için buradayız. İnşallah sorununuz en kısa zamanda çözülür ve yeni akvaryum yaptıracak arkadaşlara da bir tecrübe olur.[/B]
Cikletim Erken Kustu
[B]Üstad en mantıklısı anneyi kusturup ana tanka almak. Yavruklar keseli olduğu için kuluçka makinası şart. Alma imkanınız yoksa dıy sistemlere bakın. Önemli olan nokta yumurtaların yada keseli yavruların sabit kalmasını engellemek ve hareket ederek havalanmasını sağlamak. iç motor varsa ordan çok hafif bir debiyi aktarabilirseniz bir kuluçka makinesi yapabilirsiniz. Yani biraz kendin yap sistemleri inceleyin kendi akvaryumunuza bakarak bişeyler icat etmeye çalışın yoksa yavruları kaybetmeniz işten bile olmayacaktır...[/B]
[B]Üstad en mantıklısı anneyi kusturup ana tanka almak. Yavruklar keseli olduğu için kuluçka makinası şart. Alma imkanınız yoksa dıy sistemlere bakın. Önemli olan nokta yumurtaların yada keseli yavruların sabit kalmasını engellemek ve hareket ederek havalanmasını sağlamak. iç motor varsa ordan çok hafif bir debiyi aktarabilirseniz bir kuluçka makinesi yapabilirsiniz. Yani biraz kendin yap sistemleri inceleyin kendi akvaryumunuza bakarak bişeyler icat etmeye çalışın yoksa yavruları kaybetmeniz işten bile olmayacaktır...[/B]
Mat Renkli Bitki Kumu Var Mı
[B]Lav kırığı iriyse eleyerek kumu temizleyebilirsiniz hocam. [/B]
[B]Lav kırığı iriyse eleyerek kumu temizleyebilirsiniz hocam. [/B]
Bu Balıkların Cinsi Ne ?
[B]Hocam benim gördüğüm balıkların sayısı biraz fazla azaltmanızı tavsiye ederim. Ayrıca kum çok az ve dekorlar yetersiz. Biraz daha büyük kayalar veya testiler kullanarak mağaralar yaparsanız balıklar daha rahat hissedecektir. Ayrıca akvaryum suyu neden yarım? Tamamını doldurmamanızın bir sebebi var mı?
Üstteki arkadaştan farklı olarak ben calico ve mpanga da gördüm. Fakat balıklar çok soluk dediğim gibi çok karma bir akvaryum olmuş balık sayısını azaltmakta fayda var.[/B]
[B]Hocam benim gördüğüm balıkların sayısı biraz fazla azaltmanızı tavsiye ederim. Ayrıca kum çok az ve dekorlar yetersiz. Biraz daha büyük kayalar veya testiler kullanarak mağaralar yaparsanız balıklar daha rahat hissedecektir. Ayrıca akvaryum suyu neden yarım? Tamamını doldurmamanızın bir sebebi var mı?
Üstteki arkadaştan farklı olarak ben calico ve mpanga da gördüm. Fakat balıklar çok soluk dediğim gibi çok karma bir akvaryum olmuş balık sayısını azaltmakta fayda var.[/B]
Co2 Ve Oksijen Dengesi İle İlgili
[B]Hocam tecrübesi olanlar daha doğru bir cevap verecektir mutlaka ama benim bildiğim oksijen ile co2 birbirine karışmıyor. Yani suya oksijen verebilirsin balıkları aldığın yer eksik bilgi vermiş. Bitkiler ışık ve co2 varken fotosentezle oksijen üretirler fakat bu üretilen miktar balıklara yetmeyebilir. üstüne kaldı ki her bitki sürekli fotosentez yapacak diye bir şey de yok daha da üstüne bitkilerde gece oksijen tüketiyorlar. Yani sonuç olarak akvaryuma hava motoru bağlayabilirsin bir problem olmaz. Bir çok akvarist zaten geceleri akvaryuma hava veriyor balıklar ölmesin diye. Ben bitkili kurmadım henüz ama bildiğim kadarıyla bu şekilde.[/B]
[B]Hocam tecrübesi olanlar daha doğru bir cevap verecektir mutlaka ama benim bildiğim oksijen ile co2 birbirine karışmıyor. Yani suya oksijen verebilirsin balıkları aldığın yer eksik bilgi vermiş. Bitkiler ışık ve co2 varken fotosentezle oksijen üretirler fakat bu üretilen miktar balıklara yetmeyebilir. üstüne kaldı ki her bitki sürekli fotosentez yapacak diye bir şey de yok daha da üstüne bitkilerde gece oksijen tüketiyorlar. Yani sonuç olarak akvaryuma hava motoru bağlayabilirsin bir problem olmaz. Bir çok akvarist zaten geceleri akvaryuma hava veriyor balıklar ölmesin diye. Ben bitkili kurmadım henüz ama bildiğim kadarıyla bu şekilde.[/B]
İlk Defa Gördüğüm Salyangoz
[QUOTE=batuhan_24]
Açıkçası bitkilere zarar verebileceğini okuduğumdan beri elma salyangozlarını akvaryuma koyma niyetinde değilim. Şuan için adi salyangozlar benide çok fazla rahatsız etmiyorlar zaten.[/QUOTE]
[B]Çok obur canlılar. yosun konusunda da baya başarılılar ama aç kaldıklarında gözü bitkilere dikiyorlar mecburen harici yemlemek lazım. Birde büyüdüklerinde bitki yapraklarına zarar veriyorlar. Ben çok haz etmiyorum ama çoğu kişi çok sever elma salyangozunu.[:D][/B]
[QUOTE=batuhan_24]
Açıkçası bitkilere zarar verebileceğini okuduğumdan beri elma salyangozlarını akvaryuma koyma niyetinde değilim. Şuan için adi salyangozlar benide çok fazla rahatsız etmiyorlar zaten.[/QUOTE]
[B]Çok obur canlılar. yosun konusunda da baya başarılılar ama aç kaldıklarında gözü bitkilere dikiyorlar mecburen harici yemlemek lazım. Birde büyüdüklerinde bitki yapraklarına zarar veriyorlar. Ben çok haz etmiyorum ama çoğu kişi çok sever elma salyangozunu.[:D][/B]
Yeni Akvaryum (1 Metre Bombeli)
[B]Hocam sizin ne istediğiniz önemli boyut olarak nispeten büyük balıklardan az sayıda mı yoksa boyut olarak küçük balıklardan nispeten çok sayıda mı beslemek istiyorsunuz? Dekor olarak kaya kullanacaksanız ciklet türlerini tavsiye edebilirim. Sarı prenses - iceman ikilisi gibi veya tek tür beslerim derseniz demasoni önerebilirim. Bir de naçizane tavsiyem dekor olarak batık gemi plastik bitki vs şeyler kullanmayın doğallığı ve göz zevkini bozuyor. Doğal bir görüntü yakalamak her zaman için daha iyidir.[/B]
[B]Hocam sizin ne istediğiniz önemli boyut olarak nispeten büyük balıklardan az sayıda mı yoksa boyut olarak küçük balıklardan nispeten çok sayıda mı beslemek istiyorsunuz? Dekor olarak kaya kullanacaksanız ciklet türlerini tavsiye edebilirim. Sarı prenses - iceman ikilisi gibi veya tek tür beslerim derseniz demasoni önerebilirim. Bir de naçizane tavsiyem dekor olarak batık gemi plastik bitki vs şeyler kullanmayın doğallığı ve göz zevkini bozuyor. Doğal bir görüntü yakalamak her zaman için daha iyidir.[/B]
İlk Defa Gördüğüm Salyangoz
[B]Salyangozun adı çıkmaya görsün hocam [:)))] [:)))] Bence adi salyangozlar elma salyalgozu kadar iş yapıyor en azından elma gibi kirletmiyorlar. sadece popülasyon sıkıntısı var bir şekilde denge oturtmayı başarabilirseniz çok daha güzel görüntü veriyorlarlar bence. Akvaryum camında kocaman salyangozu görünce beğenmeyen bir tek ben değilimdir herhalde [:D] Balıktan büyük salyangoz mu olur abi[:D] [:D[/B]
[B]Salyangozun adı çıkmaya görsün hocam [:)))] [:)))] Bence adi salyangozlar elma salyalgozu kadar iş yapıyor en azından elma gibi kirletmiyorlar. sadece popülasyon sıkıntısı var bir şekilde denge oturtmayı başarabilirseniz çok daha güzel görüntü veriyorlarlar bence. Akvaryum camında kocaman salyangozu görünce beğenmeyen bir tek ben değilimdir herhalde [:D] Balıktan büyük salyangoz mu olur abi[:D] [:D[/B]
SON MESAJLAR
- Mosnter Akvaryumum (07) Ehtiyar, 01:21
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimin Karnı Şiş Sallanarak Yüzüyor ciciolmesinlutfn, 01:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benek Mi Var Balığımda ciciolmesinlutfn, 01:11
Hastalıklar ve İlaçlar - 5 Litrelik Bitkili Akvaryum BETA.4, 01:09
Yeni Üye Forumu - Orandam Yüzmüyor ciciolmesinlutfn, 01:08
Yeni Üye Forumu - Nano Bloody Mary bendeniztayfun, 01:01
Akvaryum Tanıtımı - 10 Litreye 100 W Isıtıcı Eminator, 00:47
Yeni Üye Forumu - Kendin Yap Işık Kaya Özyurt, 00:34
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo Bettamtailung, 00:32
Labirentliler - Trans Genetiklerim Yumurta Dökmedi. devrmcem, 00:29
Yeni Üye Forumu - İlk Canlı Yem Denemesi MasterChief, 00:26
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ramirezi FISHERMAN01, 00:18
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Trans Genetik Tetra Ve Diğer Canlılar Yiğit solak, 00:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Ölçüsü cihatkaraca, 23:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vuslat Aplot, 23:34
Akvaryum Tanıtımı - Smart 25 Watt Isıtmıyor CevdetSERBEST, 23:23
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Kribensis Nigeria Red Ve Rainbow Üreme ArifhbsAquatics, 23:08
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 22:25
Yeni Üye Forumu - Oranda Japonlar İçin Kum Ve Taş Tavsiyesi Emrkymc, 22:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aleminyum Çerçeveli Akvaryum. karabacakriza, 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Kökü Aşırı Pamuklanma Ve Kumdaki Garip KaanE, 22:06
Bitki Akvaryumları Genel - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam KaanE, 22:02
Aydınlatma - 70 Lt Dış Filtre Tavsiyesi Mirza Adar, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Solungaçta Beyaz Noktalar Mirza Adar, 21:39
Sazansıgiller - Lepistes Yavruları akvaryumodam, 21:37
Yeni Üye Forumu - Ph Düşürme Yöntemi Mekanik Mi Kimyasal Mı? akvaryumodam, 21:30
Bitki Akvaryumları Genel - Tds Düşürme Yöntemi Mekanik Mi Kimyasal Mı ArifhbsAquatics, 21:14
Bitki Akvaryumları Genel - Discus Akvaryumu İçin Gerekenler draff10, 20:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Balığı Yusuf3861, 20:45
Yeni Üye Forumu - Bu İki Şelale Filtreden Hangisi Daha İyidir? Vlademirol, 20:45
Filtreleme Seçenekleri - Ceviz Yaprağı Ve Dalı Tulpar99, 20:27
Yeni Üye Forumu - Karides Ph Tds Deyeri poyraz43, 20:19
Omurgasızlar - Bitkili Betta İçin Hangi Kum? Mirza Adar, 20:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60p Bitkili Eminsalih, 20:07
Akvaryum Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre sefamolsun, 20:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 240 Lt Lik Tankımda Ne Besleyebilirim xellence07, 20:04
Yeni Üye Forumu - Melek Lavralarını Yaşatms Hamite07, 20:04
Filtreleme Seçenekleri - Iwagumi Akvaryumu İçin Zemin Bitkisi Önerisi FatihBezirgan, 17:34
Bitki Akvaryumları Genel - Balıklar Yem Yemiyor Talhabey12, 17:29
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camındaki Kireç Balık Varken Temizlenirmi Sadullah016, 17:21
Yeni Üye Forumu - Busblue Acara Kara Karga, 17:15
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Plati Fırat pınar, 17:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tank Değişimi İçin Taban Tavsiyesi srnozcn, 17:03
Taban ve Gübreleme - Amatörce Bitki Denemem Srdr.Betta, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi kdrackgz, 16:25
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Akvaryumu Öneri Ehtiyar, 16:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sudan Çıkan Canlının Türü Ne Ölecek Miyim (!) faithNiel, 16:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kayalık Habitat kaptan_01, 16:13
Akvaryum Tanıtımı - 40x40x40 Yeni Tank bendeniztayfun, 15:47
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Altın Kafa Melekler Tekin35 01:18
- Yetişkin Kongo Tetra Xl Boy paXua 01:09
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:00
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:00
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:00
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:00
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:00
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 00:46
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 00:46
- Co2 Regülatör Set egedin 00:32
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 00:26
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 00:26
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:11
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 23:54
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 23:47
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 23:47
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 23:31
- 100*40*30h Cama Cam Show Akvaryumu Takas genesiss 23:17
- Sıfır Ve İkinciel Ürünler Biolojik Sünger,iç Fitre ootkn 22:55
- Lav Kırığı Kum 12 13 Kg ootkn 22:55
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 22:49
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 22:49
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Çift-dişiler Shinouzen 22:41
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 22:41
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:11
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:11
- Mikro Kurt wallece 22:05
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 21:52
- Christmas Moss Furkann 21:52
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 21:30
- Malawi Erkekler AlisBaba 21:14
- Dış Filtreler AlisBaba 21:14
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 21:10
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 21:10
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 20:54
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 20:50
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 20:50
- Weeping Moss Bysam 20:50
- Apistogramma HarunYILDIRIM 20:48
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 20:35
- Anubias Nana - - Buche Wavy turkiSHrimp 20:35
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 20:35
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 20:30
- Karışık Cichledler vseckn 19:50
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 19:50
- Led Armatür , Nano Armatür BywenzeL 18:50
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 18:44
- Sobo Şelale Filtre/ Aquel Versamax 2 Şelale Filtre barsbingul 18:44
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 18:33
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 18:00
KULLANICILAR
- 144 Online Kullanıcı, 81 Üye
Online Kullanıcılar
xellence07,
lebowskia,
omerkykn,
nurtensultan,
Eminsalih,
Alberu,
PaPbRc,
mertsarikaya,
rizasirman,
vinsanty_34,
otolkurt,
Enes,
Budmo,
Ayaz1903,
Zeungan,
Ehtiyar,
GhostKoi,
ilh4n,
mrtbldk,
Dexter85321,
Mika_35,
mitii,
cagrisw,
cagri,
FatihBezirgan,
kdrackgz,
ktoG,
ozelturlepistes,
Metehan Yılmaz,
srnozcn,
Mr_Ocean,
Profiterol,
muratabi54,
draff10,
giyotyn,
abilge,
JapoJupo,
genesiss,
YigitCeylan,
HaydarGul,
Kaan59,
Lina Shrimps,
Aplot,
muhammed1903,
Bettasevdalisi,
Smortpaw,
Berkanozkan,
valarmorghulis12,
-RBG-,
betta.ist,
Hidro Dinamik,
BJK-123,
Hiko,
Burakt122,
Kanuni.,
Haku,
twinsoul,
Balik76,
metin.,
Semiserious,
cihatkaraca,
Tulpar99,
Mert Kayış,
ÇaĞRı,
TugayÇınar,
idiopatik,
Antepli,
Fatih1996,
zekigonlum,
akvaryumodam,
metehan0106,
Bora Bey,
Gursoyhasan,
Eminator,
ataberk28,
grendel1984,
wallece,
TuRKeR,
MysticArts,
Yunus cikletcii,
lordnelsono6,
Watchtech,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.