ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ArifhbsAquatics
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12606
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2018 00:01
Son Ziyaret:
2 Saat 49 Dakika önce
Toplam Mesaj:
3639 [1.63 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
219 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
3

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Hikmet Başeğmez
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Sivas
Meslek:
Ressam (meb resim öğretmeni)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arif Hikmet BAŞEĞMEZ Biyotop akvaryum tasarımcısı-Akvarist İnstagram: arifhbs_aquatics Youtube: Arifhb’s Aquatics

SON 10 MESAJI

Kaç Gün Sonra Balık Ekleyebilirim
Akvaryum kaç litre? Bitki, dekor, filtre nedir?
Bu Filtre Akvaryumum İçin Yeterli Mi
Filtre o hacim için yeterli, optimum sayıda canlı canlı olursa. Filtreden gelen suyun akvaryumun her köşesine ulaşmasından ziyade biyolojik olarak arıtılması daha önemli. İlla ki tankın her yerine ulaşır debi, kimi kısmına az kimi kısmına çok. Bu sizin için neden önemli?
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
Merhaba ahali!

Akvaryumu dip bucak ara, tara, tırım, tırıs yok! Tek bir yavruya rastlamadım. Muhtemelen serbest yüzüşe bile geçmeden baba tarafından yenildi. Dişinin bariz bir baskısı yoktu. Ben de çok dikkat ederek akvaryuma yanaşmıştım her gün. Bu da bir tecrübedir genç erkek için. Artık üçüncü sefere yavru görmek.. Şu an dişiyi darlayıp durmakta sürekli. Bir haftaya üçüncü çiftleşme gerçekleşir diye umuyorum. Bu arada biyotopu kurup çiftleşme gerçekleştiğinde dişiyi her ihtimale karşı biyotopa almaya karar verdim. Bu hafta biyotopa bismillah deriz inşallah. Her şey bu serseri için:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/310520241643431.jpg[/IMG]

Şunu farkettim; yıpranan, yırtılan kuyrukları-yüzgeçleri iki gün sürmeden iyileşiyor! Sadece su değerlerine bağlamıyorum; yeni nesil kuru yemler (kurutulmuş canlı yemler de dahil) gerçekten besleyici gibi görünüyor. Tekrar etmekte fayda var, hiç canlı yem vermedim.
Bitkili Hightech Akvaryum Canlıları Ve Bitki Tavs.
Forumda bu ara durgunluk var malesef. Karma bitkili akvaryum yazıp forumda aratarak çokça örnek kurulumdan ilham alınabilir. Cryptocoryne, ceratophyllum, echinodorus, subulata gibi bitkileri ister silis ister dere kumu kullanarak bakabilirsiniz. Transgenetik tetra yerine orijin tetralardan, canlıdoğuran ve cüce chiclidlerden oluşan bir güney amerikan karması; barbuslar, rasboralar, karidesler ve guramilerden asya karması yapılabilir. Yine de ‘karma bitkili akvaryumlar’ yazıp forumda aratın. Farklı fikirler verecektir.
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
[QUOTE=Neothauma ]Konuyu sessiz derinden takip ediyorum.

Ben yavrularin yenmis olabilecegini dusunuyorum. Bildigim kadariyla agizda kulucka yapan turlerin yavrulari salindigi zaman gozle gorulur, artemia yemeye hazir boyda oluyor. O yuzden her sey yolunda olsaydi en azindan birkac yavru gorurdun bence. Belki de iyi saklaniyorlardir , hala umut vardir.

Su an bence yapilacak en iyi sey erkegi disiden ayirmak olur. Disi erkegi tekrar ciftlesmek icin darliyorsa erkek icin sikinti, en azindan 1 hafta kadar dinlendirilmesi iyi olur. Tekrar ciftlestiklerinde ben olsam erkegi baska bir yere ayirir, stresten baskidan uzak bir sekilde yavrulari salmasini beklerim. Malum nadir tur, emegin var, kurtarmak gerek.[/QUOTE]

Dişinin erkeğe bariz bir baskısı yoktu 11. güne kadar. Hiç dadanmıyordu. Kuluçkanın son gününde de öyle ahım şahım bir baskı görmedim. Hatta şu an erkek dişiyi fena darlıyor.

Yavrular konusunda yenmiş, hatta kuluçkada iken yutulmuş olabileceğini ben de düşünüyorum. Bir kaç tane varsa da iyi saklanıyorlarsa da bilemem. Bu tür özelinde yavru yediklerine dair bir bilgi okumadım. Ama kuluçka sürecinde dediğin mantıklı, dişi ayrılabilir bir dahakine duruma göre. Bundan sonra bol bol çiftleşirler.

Eyvallah kardeşim.
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
Bugün eve geldiğimde erkeğin ağzını boş, dişiyi darlamakla meşgulken buldum. Gözlerim didik didik yavru ararken her seferinde boş bir şekilde bana geri döndü. Göremedim henüz. Çok küçük olduklarını biliyorum ama illa ki serbest yüzüşte bir yerlerde görmeliyim diye umuyordum. Henüz konuşmak için erken belki; iki ihtimal üzerinde duruyorum. Dün bahsetmiştim; dişinin erkeği rahat bırakmadığını.. bu sebeple erkek tüm larvaları yemiş olabilir. İkinci ihtimal ise erkek yavruları bıraktı, dişi yedi. Belki başka bir sebebi vardır. Yarın da göremezsem buna yorabilirim. Erkeğin bu süreçte nasıl yıprandığına ve caudal (kuyruk), anal finlerinin de gelişimine bağlı olarak nasıl uzadığına bakmanızı isterim:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/290520242320151.jpg[/IMG]

Durumlar böyle 😊. Günceye devam bakalım.

Bu arada, son durum ile ilgili @neothauma, @OrkosBetta ve @-doctore- deneyimlerinize dayanarak yorumlarınızı bekliyorum.[EDIT]ArifhbsAquatics,2024-05-30 09:34:41[/EDIT]
Aguaforest Mineral Salt
Bu tarz mineral tuzlar ro su kullanıldığında suyu zenginleştirmek için kullanılır. Ro kullanmıyorsanız neyi ne oranda vereceğinizin hiçbir anlamı yok.[EDIT]ArifhbsAquatics,2024-05-29 12:08:31[/EDIT]
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
[QUOTE=Laterthanbefore]Tek kelime ile şahane canlılar.
Ülkemize yenilikler kattığınız için teşekkür ediyorum.
Balığın günlük renk değişimleri, her rengin tıpkı Discus gibi bir anlam taşıyor oluşu betta balıklarından beklemediğim bir özellik.
Vücutlarına oranla büyük kafaları, küfrengi yeşil siyah karışımları ve kırmızı yanakları gerçekten mükemmel.
İlkdefa ağzında yavru taşıyan bir erkek görüyorum, deniz atları gibi çocuklara erkekler bakıyor ozaman.
Palyaço killifish e benzetmiştim ilk başta, desenleri tıpkı ona benziyor diyordum ama neredeyse hergün renk değiştiriyor, her uyuyup uyandığınızda farklı bir balığa bakıyormuşsunuz gibi oluyordur muhtemelen.
Bukadar keskin renk değişimleri yaşayan bir balık ile ilkdefa karşılaşıyorum, hatta bu balık bildiğim hiçbir balığa benzemiyormuş onu farkettim her özelliği ayrı farklı [:D]
Umarım sağlıkla büyütürsünüz yavrularınızı.




Forumda kişisel görüşlerimden bahsetmeyi çok tercih etmiyorum ancak bu konu hakkında size katılmadığımı belirtmek isterim,
Evrim ve yaratılış kavramlarını ortak ele almak fikrimce yanlış bir düşünce:
Evrim hakkında, bir yaratıcının sonucu olduğunu söylemek yaratıcının gücünün değil güçsüzlüğünün sonucu olduğunu savunmaktır diye düşünüyorum.
Sonuçta Evrim canlıların "iyi" olmak için değil "üstün" olmak için evrildiği bir süreç, isim ve sıfatları gereği iyi olması gereken yaratıcının icraatleri iyi olmayı değil üstün olmayı mecbur kılıyor ise bu yaratıcının iyi olmadığına delil olmaz mı? üstelik bu süreç zaman ve mekandan bağımsız bir yaratıcıya atfedilemeyecek kadar uzun dolayısıyla Evrimin yaratıcı ve yaratılış kavramları ile çelişmekte olduğu kanaatindeyim.



[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Geçenlerde bir makale okumuştum; apistogrammalarda 7-8 renk değişimi ve desenleri üzerinden balığın ne anlatmak istediğini incelemişlerdi. Stres, huzur, öfke, üreme isteği. bölge belirleme, yemek gibi davranışlarında renk ve desenleriyle bunu belli ediyorlar. Bettalarda da durum böyle. Her gün farklı bir renge bürünmüyor, içinde bulunduğu duruma göre renk alıyor aslında. Güzel ve nadir bir tür. Özellikle son dönemlerde aşırı avlanma, tarım faaliyetleri vb nedenlerle hızla kırmızı listeye girecek türlerden biri. O açıdan da kıymetli bir balık.

Evrim ve yaratılış birbirine aksi görüşler değil. Big bang den günümüze yaşanan her şey evrimin ta kendisi zaten. Evrimşe ilgili görüşlerin evrimin ne olduğunu tam olarak anlamadığını gösteriyor. Evrim en iyiye, en üstüne ulaşmak demek değildir. Big bang ve evrim Tanrı’nın sınırlılığına da delil değildir. Bunlar iki cümle ile konuşulacak konular değil ve yeri de bu konu değil.
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/280520242248071.jpg[/IMG]
28 Mayıs, kuluçkanın 11. gününe giriyoruz. Ağız hala dolu. Yumurta topladığı günü de 1. gün olarak saydığım için toplamda 11 gün edecek yarın sabah. Dişi bugün erkeği rahatsız etmeye başladı artık. Erkek yine kuytu köşelerde sakince beklemekte. Bu pozu bana olan merakından ötürü ortaya çıktığı bir anda yakaladım. Çok güzelleşiyor gün geçtikçe. Onun için de kolay değil! 10-11 gün tek lokma yemeden (belki de yumurta veya larvalardan hüpletti 😂), kendinden feda ederek yavruları için gün sayıyor. Ne kadar az hareket, o kadar az atp tüketimi prensibinden hareketle.. sahi bu güdüyü onca nesildir, onca soydur, kim bilir hangi akrabalarının geninden miras aldılar da sürdürüyorlar? Kuluçka boyunca minimum hareket prensibini ona kim öğretti? Herşeyi kuşatan Rahman 😊🙏🏻. Benim için cevap bu. Evrimsel biyolojiyi ve yaratılışın evrim ile başladığını benimseyenlerdenim. Konu dağılmadan; durum şimdilik böyle. Bugün bebeleri görmeyi umuyordum. Kısmet yarına kaldı aziz dostlar 😊.
İlk Defa Bitkili Yorum Ve Önerilere Açığım
[QUOTE=Ilkerulu]Teşekkürler aslında sağ taraftaki bitkileri çıkarıp orayı boş biraksammi diye düşünüyorum ada tarzı sadece soldaki taş ve dalların üzerinde bitkiler kalacak ama bilemedim [/QUOTE]

Sağ tarafı açıp solda ada oluşturmak bu tankı ferahlatır. Sessilifloraları (yanlış görmediysem) sol arka tarafa dikebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.