ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MURNEF
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2019 10:30
Son Ziyaret:
15 Eylül 2024 22:04
Toplam Mesaj:
17 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Acar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Acar

SON 10 MESAJI

Transgenetik Tetra Ve Bronz Cory (çöpçü) Akvaryumu
[QUOTE=Emircanpro14]Güzel akvaryum olmuş umuyorum toksik bir madde yoktur[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim. Pipo filtrenin plastiği, ısıtıcının ve termometrenin vantuzları dışında herhangi doğal olmayan bir nesne yok. Sadece midye kırığın çöpçülerin ağız dokungaçlarını zamanla yıpratmasından endişe ediyorum. sürekli çöpçülerin dokungaçlarını izliyorum. şimdilik bir sorun görünmüyor. gayet sağlıklılar. Yem olarak: sabah dönüşümlü olarak sera vipan nature ve tetra teramin granules; akşam ahm spirulina garlic. Haftada 1 gün aç bırakıyorum. Haftada bir kez dip temizliği ve yüzde 20 dinlenmiş su değişimi. 20 günde bir akvaryumun kendi suyuyla filtre temizliği.
Transgenetik Tetra Ve Bronz Cory (çöpçü) Akvaryumu
Ölçüler: 44x26x40 cm (45 lt)
Canlı Türleri: 2 adet Bronz Cory (Çöpçü), 5 Transgenetik Tetra
Bitki Türleri: Anubias
Tankın Yaşı: 2,5 hafta
Filtrasyon ve Işıklandırma: Pipo Filtre, Beyaz led ışık, 75 w Eheim ısıtıcı
Tasarım ve Dekorasyon: Dere kumu ve midye kırığı, 3 siyah kaya, Çöl Dalı.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213739/190820241526331.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213739/190820241526341.jpg[/IMG]

Bronz coryler bitkinin yaprakları arasında dinleniyorlar. Akvaryum hakkındaki düşüncelerinize açığım. [EDIT]MURNEF,2024-08-19 15:29:21[/EDIT]
Bu Bitkinin Adı Nedir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213739/150820241259231.jpg[/IMG]

Merhaba. Yeni bir transgenetik tetra akvaryum kuruyorum. Akvaryum bitkisiz olmaz dedim. Bu bitkiyi bir akvaryumcudan aldım. Elinde başka bitkisi kalmamıştı. Bitkinin türünü sorduğumda bilmiyorum dedi. Bu bitkinin adını bilen var mı? Bir de bakımı nasıl olacak? Akvaryumda şimdilik bir tane de bronz cory (çöpçü) var.
Akvaryumcudan Su Alınır Mı?
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba Murat bey, her gün balık varmış gibi az az yemleme yapın filtre sürekli çalışır olsun. İki haftayı uzatabilirseniz daha sağlıklı olacaktir. En doğru bilgi ve yöntemi bilgi ağacı sekmesinde yeni tank sendromu ve azot döngüsü makalesinde bulabilirsiniz. Hayırlı olsun efendim.[/QUOTE]

Tavsiyenizi dikkate alacağım. [:iyi:] Teşekkür ederim.
Akvaryumcudan Su Alınır Mı?
[QUOTE=MasterChiefHakan]Akvaryumcudan su alınmaz.

45 litre canlı doğuranlar için ideal bir hacim değil, yani küçük bir akvaryum hacmi. Lepistesler hızlı çoğalan türler. Uzun vadede balık popülasyonunun çok artması sorun yaşatacaktır. Bilginize.
(Üretim amacınız yoksa hepsini erkek lepistes balığı alabilirsiniz, görseli de daha güzel olur. Üretim düşünüyorsanız 1 erkek lepistese en az 2 dişi lepistes düşecek şekilde dişi-erkek oranını belirlemelisiniz.)

[URL]https://www.akvaryum.com/poecilia_reticulata_(lepistes,_guppy)_tatlisur_5_194.asp[/URL]

[URL]https://www.akvaryum.com/Hesaplayici/balikmiktari.asp[/URL][/QUOTE]

Teşekkürler. Aslında Transgenetik Tetra akvaryumu kuruyorum. Sadece suyun oturması için 1 adet lepistes alacaktım. ama araştırdığım kadar lepistes ve tetra uyumlu olmayacaklar. Akvaryumu kendi haline 2 hafta bıraksam bakteri kültürü kendiliğinden oluşur mu? Yoksa bir tane elma salyangozu alıp 1 hafta tankta beklesem su tetralara hazır olur mu?
Akvaryumcudan Su Alınır Mı?
[QUOTE=Hobilenyum]URNEF]

Evet haklısınız. Akvaryumcuda bakteri kültürü yoktu. Peki suyu hazırlamak için her iki günde küçük parçalar halinde balık yemi versem olur mu?

Yem değilde yavaş yavaş balık eklemenizi tavsiye ederim,örneğin bugün 1 veya 2 balık eklersiniz ve günde çok az ve sadece bir kere yemleme yaparsınız,ardından 3 gün sonra tekrar balık eklersiniz ve böyle devam eder iyi bakterilerde böylece çoğalır. [/QUOTE]

Teşekkürler. 1 tane lepistesle başlayayım o zaman. [:iyi:]
Akvaryumcudan Su Alınır Mı?
[QUOTE=Hobilenyum]Eğer aldığınız kişiye güveniyorsanız sorun olmaz, çünkü akvaryumda parazit,hastalık vs. varsa sizin akvaryumada geçer,öyleki yeni balık alındığı zaman bile akvaryumcudan gelen suyla akvaryuma konmaz,balığı bir kovaya koyarsınız ve kendi akvaryumunuzdan yavaş yavaş su eklersiniz ve sadece balığı akvaryuma atarsınız,yani her akvaryumun kendine has bir döngüsü vardır.
[/QUOTE]

Evet haklısınız. Akvaryumcuda bakteri kültürü yoktu. Peki suyu hazırlamak için her iki günde küçük parçalar halinde balık yemi versem olur mu?

[QUOTE=Zabimaru]Bendede transgenetik tetra var ben akvaryuma çeşme suyu koyup beklemiştim poşeti akvaryuma koydum yarım saat beklettim almışsındır diye akvaryumun suyundan biraz poşete ekledim sonra direk baliklari aldım akvaryuma koydum sanırım 2 aydır falan bakıyorum yem konusunda başta iştahlı değillerdi internetten pul yem alıp onu parmaklarımla toz haline getirip veriyorum çok fazla yem vermemek lazım bide yemiyorlar su kirleniyor haftada 2 kere %30 şu değişimi yapıyorum motorlu pipo filtrem var onun süngerlerinide akvaryum suyuyla temizliyorum eğer bir sorunuz olursa cevaplarım isiticiniz yoksa alın derim şimdiden kışın pahalanir ve lazım bisey [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Pipo filtre ve ısıtıcı almıştım. Suyu hazırlamak için daha 2 hafta beklemem gerekecek. bu süreçte su ve bakteri dengesi için ucuz yoldan bir yöntem araştırıyorum.
Akvaryumcudan Su Alınır Mı?
Herkese merhaba.
Çocuğum için yeni bir akvaryum kuruyorum. 45 lt. Akvaryumcudan gerekli akvaryum gereçlerini alırken satıcı, bana su kültürü için kendi akvaryumundan bir miktar su verdi. Bu suyu yeni akvaryumuma koysam bir sıkıntı olur mu [:?] Transgenetik Tetra balıkları yetiştireceğim.
25 Litrelik Lepistes Akvaryumu
Günlük: Sabah Sera Vipan, akşam ise Tetra Phyll
Haftada 2 kez Sera delica (kurtulmuş krill)
Haftada 1 gün aç bırakacağım.
25 Litrelik Lepistes Akvaryumu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213739/180320191211131.jpg[/IMG]

Lepistesleri (3 Erkek) ekledim. Şimdilik durumları gayet iyi.
[:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213739/180320191213211.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 26 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.