ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
www.eskiliufaksozluk.com hemşerilerime şiddetle tavsiye ederim bu arada dördüncüsü düzenlenecek zirveye katılabilir sosyal aktivite ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
Uzun zamandır takip ediyorum akvaryumunuz hoş olmuş güle güle kullanın.Patlar ,patlamaz muhabbetlerinide takip ediyordum hem de merakla.Patlayıp patlamayacağına değilde verdiğiniz emeğin hüsranla sonuçlanıp şevkinizin kırılmasına üzülürdüm.Yine de tebrik ediyorum bir öğrenci olarak bu aşamaya kadar getirmeniz çoğu akvaristi cesaretlendirmiştir.Bu arada akvaryumunuzla ilgili yorum yapacak olursak (ilerde daha güzel olacağı kesin tabii) balık restoranlarındaki alabalık tanklarına benzememesi hususunda biraz daha çalışma yapmak gerekecek sanırım.Tabi bu da maddiyata bağlı.Gönül isterdi ki sitemizdeki değerli üyelerimizin ( kargo ücreti alıcıya ait olması koşuluyla ,kimsenin adına konuşmamak adına ,tabi bu arada sizin adınızada konuşmuş gibi oldum ama aklıma ilk gelen buydu ) budadıkları bitkileri veya akvaryumlarında bulunan ve çıkarmayı düşündükleri bitkileri size göndermeleri ve daha hoş bir akvaryum haline gelmesi.Eğer tanganyika veya malawi beslemeyecekseniz bu akvaryumun bitkilendirilmiş hali çok güzel olacaktır.
Saygılarımla...
FOTOSENTEZ HIZINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
1. Dış Faktörler
a. Işık Şiddeti : Karanlık ortamda bitki klorofil taşısa bile fotosentez yapamaz. Işık seven bitkilerin fotosentezi ışık şiddeti arttıkça artar, gölge bitkilerinde de ışık şiddeti arttıkça fotosentez hızı biraz artar, ancak ışık bitkilerine oranla artış daha azdır.
b. Işığın Dalga Boyu : Beyaz ışık birden fazla ışığın birleşmesi sonucunda oluşur. Bitkiler ışığın bazı dalga boylarını emerken (soğururken) bazılarını yansıtırlar. Fotosentezde en çok kırmızı ve mor ışık, en az ise yeşil ışık soğrulur.
c. Ortamın Sıcaklığı : Fotosentez enzimler sayesinde gerçekleştirilir. Proteinler ısıdan etkilenirler. Bundan dolayı fotosentez sıcaklıktan enzimler gibi etkilenir.
d. CO2 Yoğunluğu : Bitkilerde CO2 yi devreye sokan fotosentez enzimleridir. Enzimlerin hız kapasitesi sabittir. Bundan dolayı CO2 miktarı arttıkça fotosentez hızı artar, fakat belli bir noktadan sonra sabit kalır.
e. Mineral Tuzlar
Mg : Klorofilin yapısında olduğundan dolayı çok fazla olması fotosentezi hızlandırır.
P ve Ca : Enzimleri aktive ettiklerinden dolayı bunların artması fotosentezi hızlandırır.
Fe : ETS elemanlarının yapısına girdiğinden ve klorofil sentezinin ara reaksiyonlarında kullanıldığından dolayı demirin çok olması fotosentezi hızlandırır.
Ayrıca; amino asit, vitamin ve organik baz gibi moleküllerin sentezinde mineraller harcandığı için, yetersiz mineral ortamında bitki gelişmesi yavaşlar.
(Alıntıdır)
Sanırım yeşil renkli aydınlatma kullanmışsınız.Yeşil renk bitkilerin fotosentez yapmaları için en son ihtiyaç duyacakları renktir.Bitkilerinizin gelişimi adına yanlış bir tercih olmuş.
İnsanlar imkanları ölçüsünde aparatlara,malzemelere sahip olabilirler.Eğer kaliteli bir dış filitreniz varsa ve su değişiminizi haftalar hatta aylarca yapmasanız sorun olmuyorsa kesinlikle ince kum bulanıklık yapmaz hatta tavsiye ederim.Ancak dış filitreniz yoksa ve filitreleme işlemini birden fazla iç filitreyle sağlamaya çalışıyor ve bunları haftada veya iki üç günde bir temizlemek zorunda kalıyorsanız.Eliniz sürekli akvaryuma girip çıkıyor,iç filitrelerin tazyikli su çıkışları akvaryum tabanında dalgalanmalara yol açıyor ve tabandan yükselen kumlar temizlediğiniz iç filitrelerinizi tıkamaya başlıyorsa o zaman denizlerde neden iç filitre değil de midyelerin,süngerlerin vb canlıların filitreleme işlemi görmelerinin ne kadar akıllıca olduğuna kanaat getirirsiniz
Deniz bey çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ediyorum.Yanlız anlamadığım birşey var bu problemle mücadele yollarını aktarmışsınız bu yollar külfetli ve zahmetli yollar değil mi?.Neden akvaryumun suyu komple değiştirilmiyor,yeni baştan kurulum yapmanın ne gibi bir sakıncası var.Bu sorunu kökten çözmez mi ?.En azından ben öyle yapmıştım.Yoksa bu yöntemdemi işe yaramıyor.?
Selam ;
Benim sizinle paylaşmak istediğim şey deniz kumundan akvaryum için nasıl faydalandığım olacak.
Tatilden dönüşte yanımda 20-30 kilogram kadar kum getirdim.Sahildeki dalgaların vurduğu yerden,dipten çıkarmadım yani.Hatta kumsalda kalınlıklarına göre bazen ordan bazen burdan derken bayağı kum aldım.Kumu suyla birlikte elekten (kalburdan,süzgeçten) geçirdim ta ki o denizin dibinde bulunan( kumun içinde de hafifte olsa vardı) ince kum gidene kadar.Çünkü ince kum akvaryum içinde ya iç filitrenin içine girecekti ya da suyun en ufak dalgalanmasında suyu bulandıracaktı (ki balıkların en ufak hareketi bile buna yeterliydi).Sonra kumu sıcak suyla bir kaç defa daha yıkadım,kaynattım,kaynatırken içine kaya tuzu attım.En sonunda tuzu atabilmek için tekrar duruladım ve akvaryumun içine koydum.Deniz kumu suyu sertleştirir derler içine birde mango kökü koyulursa suyun sertliğide alır diye düşündüm(besleyeceğiniz balığın cinsine göre su sertliğini ayarlamak size kalmış).
Sonuçta enfes bir görüntü,su parası hariç bedavaya getirilmiş bir hobi malzemesi ve verilen emeğin karşılığında birşeyler yapmanın getirdiği sevinçle izlenen güzel bir akvaryum.
Saygılarımla...
Fikir güzel,iyi akıl etmişsiniz ancak hava taşını takınca da sanki hava vanasından havayı kısmışsınız gibi filitreden daha az hava çıkabilir.Ancak hava taşına gerek kalmadan başka bir yöntemde sesi giderebilir.İç filitreye bağlı hortumun boyunu uzatın yani vanaya uzun bir hortum ekleyin. Hatta vanayı ne kadar açarsanız açın ses gelmediğini göreceksiniz.Akvaryumunuza verilen hava azalmaya uğramadan en maksimum şekilde yerine ulaşmış olur.
Gaziantep'de akvaryumcu az olduğu kadar akvaristte az demekki.Aslında şimdi kocaman bir yer açayım güzel bir dükkan olsun vatandaşa hizmet edelim desen batarsın.En iyisi kebapçı açmak o da olmassa tatlıcı.Bizim oralarda en iyi balık ölü ve kızarmış balıktır.Aslında insanlar besliyorlar beslemiyor değiller de forumda pek kimse yok heralde.
Ufuk Bey ;
Sağ ve sol köşelere Eusteralis stella,beyaz kumun olduğu yere akvaryumun tam ortasına yani Anubias barteri var-nana- eklemeyi düşünürmüydünüz ?
Eusteralis stella
Anubias barteri var. - Nana -
Saygılar...
SON MESAJLAR
- Anubias Yosun Problemi pltcooper, 11:28
Bitki Akvaryumları Genel - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek isssmailak, 10:57
Canlı Doğuranlar - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri - İç Filtre Orhan76, 10:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İstilacıların Peşinde MasterChief, 10:40
Deniz Canlıları - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı Orhan76, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu MasterChief, 10:26
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum Orhan76, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika Orhan76, 10:18
Akvaryum Tanıtımı - Shallow Tank Orhan76, 10:13
Akvaryum Tanıtımı - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 10:05
Akvaryum Tanıtımı - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su Aras5434, 09:26
Omurgasızlar - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Harbi Black Water :) Aguamentist, 08:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Rafayel, 08:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığı Çiftleştirme EbrarBerkZeybek, 08:04
Diğer Tatlı Su Canlıları - Hamile Lepistes Aguamentist, 08:02
Canlı Doğuranlar - Köpürme Ve Camda Tortu Aguamentist, 07:52
Yeni Üye Forumu - Kurt Mu? Rafayel, 07:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 05:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bunun Cinsi Nedir MasterChief, 01:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Benek Ömer t, 01:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Sera Costapur Beyaz Benek Tedavisi mertsarikaya, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Gerçek Taşlardan Arka Plan ahmetfiratozkaya, 00:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tropikal Goldfish Yem Balıklar Yemiyor GhostKoi, 23:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Camında Beyaz Leke Sorunu Larvaklm, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Akvaryumda Bu Balıklar Sıkıntı Çıkarır Mı orkunatalay, 23:29
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ömer t, 22:44
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hamile Lepistesim Böylemi Kalmalı Hobilik, 22:00
Canlı Doğuranlar - Sumplu Pipo Filtre Muhammedbedri, 21:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yarasa Melek writer, 21:17
Fiyat Forumu - Hızlı Yavru Büyütmek İçin Canlı Yem Kullanımı Ömer01, 20:53
Canlı Doğuranlar - Beta Balığım İçin Öneriler OptikPr, 20:52
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbağası Erensrens, 20:45
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Kurulumu Taha Yanık, 20:31
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi Ömer01, 18:47
Bitki Akvaryumları Genel - Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum Bettamtailung, 18:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Doğum Yakınmı BozKar, 18:39
Yeni Üye Forumu - Bitki Toprağına Alternatif Leonardit Deneme giyotyn, 18:23
Taban ve Gübreleme - Lepisteslerim Yukarı Aşağı Hareket Ediyor Tugraksk16, 18:17
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Ve Elektrik Kesintisi Göksel D, 17:43
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Masası Aguamentist, 16:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Nesi Var bendeniztayfun, 16:30
Yeni Üye Forumu - Leopar Vatozun Üstünde Böyle Beyaz Noktalar Var, MasterChief, 16:26
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 15:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden onaterdoğan, 15:19
Akvaryum Tanıtımı - Lepıstes Akvaryumumda Bitki Sayısı Yeterlimi? MasterChief, 15:15
Yeni Üye Forumu - 50cm Akvaryuma Tür Tavsiyesi bendeniztayfun, 14:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi bendeniztayfun, 14:20
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 11:36
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 11:36
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 11:35
- L144 Takım, Süper Red Çiftler ersin ün 11:34
- Black Flame Wood cagdas_0606 11:32
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 11:28
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme barsbingul 11:28
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 11:28
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 11:25
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 11:25
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 11:25
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 11:19
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 11:19
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 11:14
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 11:14
- Kriza Gold emree06 10:34
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 10:34
- Led Işık Ledaqualight Ynsmr 10:29
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 10:21
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 10:11
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 10:10
- Spotted Angelfish Hiko 10:10
- Black Venezuela Corydoras Hiko 10:10
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... Verildi... onuribrahim 10:05
- 2 Cm Kribensis Yavruları... Tükendi onuribrahim 10:04
- Hava Asansörü UĞUR 09:44
- Karides Yemleme Borusu Ve Armatür Askısı UĞUR 09:44
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 09:41
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 09:41
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 09:41
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 09:41
- Apistogramma Ve Ramirezi Tenebris 09:33
- Eheim Compact On 5000 Kafa Motoru Leontheprof. 09:29
- Java Moss Miller 09:27
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 09:27
- Co2 Regülatör Set egedin 09:20
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 09:18
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 09:18
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:06
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:06
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:06
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:06
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:06
- Frontosa Küpü Emirk 09:06
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 09:06
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 08:56
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 08:53
- Malzeme propecia 08:53
- Set Akvaryum propecia 08:53
- Tetra 300w Isıtıcı Ve Çeşitli Malzemeler diaslayt 08:52
KULLANICILAR
- 153 Online Kullanıcı, 83 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.