ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Saros
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
50
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2020 17:58
Son Ziyaret:
18 Ağustos 2021 20:56
Toplam Mesaj:
90 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alesta - Gökhan

SON 10 MESAJI

Balığım Ölüyor Günlerdir Yem Yemiyor Yerde Duruyor
Merhaba. Hastalığı bloat olabilir. Bloat diye aratırsanız belirtiler, tedavi yöntemlerini görebilirsiniz. İlk önce akvaryum şartlarını normalleştirme ile başlayın. Lakin yem yemiyorsa acil olarak ilaç tedavisine geçin. Geçmiş olsun.
Vatozun Yem Yemiyor Gibi
Vatozların herhangi bir beslenme saati yoktur. Ayrıca belirttiğiniz yem (pro algae) vatoz yemi değildir!

Vatozlar için dibe çöken tablet yemler kullanmanız gerekli. Tetra Pleco Tablets, Tetra WafferMix, Sera Spirulina Tabs Nature (İçinde belli oranda sarımsak ta var diye biliyorum.) gibi yemleri dönüşümlü olarak vatozlara verebilirsiniz.

İnternetten Vatoz yemi diye aratsanız bile alışveriş siteleri sizi yönlendirecektir.

Ayrıca balığın karnı çekik. Umarım beslenemediğindendir. Dikkatli olun![EDIT]Saros,2021-02-04 18:22:14[/EDIT]
Vatoz Geçmeyen Hastalık
Salata verin direkt. Sindirim sistemi düzelsin. Filtrenin çekeceğini sanmıyorum ben. Dışkı varmı diye bir bakın. Bence düzelmiş. Dalıda kemiriyor olabilir takip edin. O da sindirim sistemini rahatlatır. Geçmiş olsun.[EDIT]Saros,2021-01-28 15:02:02[/EDIT]
Vatoz Geçmeyen Hastalık
Ben cüce besledim sürekli cüceler başa bela ya. Normali bu kadar hastalanmaz diye düşünüyordum. Ne kadar tank gibi görünseler de nadir hayvanlar. Çok fazla cüce kaybettim bu zamana kadar. Su kalitesi, filtrasyon, yemleme vs. vs. hiç birinde sorun yok ama bu cüce vatozlardan çektiğimi başka balıktan çekmedim. Kimi zaman karnı şişti, kimi zaman karnı çöktü, kimi zaman saydam uzun dışkı çıkardı, kimi zaman karnında bişey geziniyormuşçasına hareketler vardı..

Bu vatozlar yüzünden işim bilişim iken biyologluğa yönelmeye başladım, mikroskop alma noktasına geldim.

En son aldığım 2 tane cüce vatoz var ve özellikle sırt yüzgecinin bulunduğu yerde bölgesel; beyazlık değilde ilk resimdeki gibi renk açılması şeklinde oluşumlar var. Şükür ki bişeyleri yok yem yiyiorlar. Birisi krallığını ilan etti çöpçülere felan saldırıyor.

Beyazlamasından ziyade yem yememesi üstünde durmak lazım. Ben bir önceki cücede bunu yaşadım. Flagyl, Cipro fayda etmedi. En son Baktopur Direct kullandım (dozu ayarlanarak) ertesi gün ölmüştü. Eğer ağızdan enjektörle verebilirseniz flagyl deneyin isterseniz. Ben suya karıştırmıştım sanırım ondan ihtiva etmedi..

İzlemesi keyifli, güzel bir canlı lakin hastalanınca ben hiç kurtaramadım.. [EDIT]Saros,2021-01-28 00:13:56[/EDIT]
Bitkili Akvaryum Faciası Napacağım?
Şöyle ki; Ali Beyin de dediği gibi sudan gelebiliyor yumurtaları, birde sanırım aşırı yemlemeden oluşabiliyor. Ben damacana suyu kullandın şuanki sistemimde. Yeniden oluştu. Belki yemlemeden, belki sudan bilemeyiz. BlackWater için kullandığım Mangrow Kökü, Kızılağaç Kozalağı, Catappa Yaprağı, Sera SuperPeat ve dallar var. Salgıladıkları Tanin maddesi mantara karşı etkili diye biliyorum. Sanırım parazitlere karşıda etkili. Şöyle ki; akvaryumda tekrar çıkan nematodlar su seviyesinin üstünde, az bi nem bulunan kısımda hayata tutunmaya çalışıyordular. Suya girmiyordular. Suda olanda diğerleri gibi çıkmaya, nemli kısımda bulunmaya çalışıyordu. Bende hepsini peçeteyle silip attım. [:)]
Bitkili Akvaryum Faciası Napacağım?
Bahsettiğiniz durum sanırım başıma geldi. Sizi anlayabiliyorum. Akvaryumunuz seed shrimp, nematod ve salyangoz istilası altında sanırım. Fotoğraf olmadığı için tahminde bulunuyorum tabi.

Güzelim yemyeşil hemiantuslarımı mahvetmiştiler nematodlar. Seed shrimpler de akvaryumun içinde uçuşup, cama konup, kuma girip çıkıyorlardı. Yazarken huylandım.

Balıkları akvaryumdan alıp deney amaçlı kullanmıştım ana tankımı. Nilvermi boca ettim; hepsi yaşamaya devam ediyordu. Ha kaçmaya çalışıyordular ama yaşıyordular.

Çözümüm şu oldu; ne var ne yoksa herşeyi çöpe attım. Dış filtremi, filtre malzemelerimi, akvaryumumu çamaşır suyuna soktum! Şuan için GüneyAmerika BlackWater akvaryuma çevirdim. Nematodlar tekrardan çıktı. Lakin bu sefer sudan kaçıyordular. Bende 1-2 defa peçete ile silip atmıştım. Birdaha şükür ki tekrarlamadı. Suya salınan Tanin, humus sayesinde sanırım bu tip parazit ve mantar türlerinden uzak tutuyor BlackWater.

Sizde eğer denemek isterseniz böyle bir yol deneyebilirsiniz. Tabi bunlar benim gözlemlerim. Bilimsel olarak bir veri değil. Kimyasal olarak uğraşmak istiyorsanız; andazol kullanmanızı öneririm. Nilvermin etkisini pek gözlemleyemedim. Tabi kimyasal için iyi araştırın, salyangoz ve bitkilerinize zararı dokunacaktır.
Çöpçü Balığının Başının Üstü Beyazladı
[QUOTE=Leof]Tedavi edene kadar 10lt kalabilir copculer isitici istermi bilmiyorum ama[/QUOTE]

Bildiğim kadarıyla Güney Amerika’ya ait bir tür, ısıtıcı isteyecektir. Şuan aslında korkulması gereken columnaris hastalığı. Terramcyn merhemin fungus ve columnarise etki ettiği yazmış. Direkt balığa uygulanacağından akvaryum tolere edebilir bence. Ayrıca balık, ortamından alınıp strese de maruz kalmamış olur. Bu arada columnaris tedavisinde ısının düşük tutulması gerekiyor. Siz sadece merhemi uygulayın. Düzelme gözlemlemezseniz eğer columnaristen şüphelenip Baktopur solüsyon ile düşük sıcaklıkta 10lt akvaryumda tedavi uygularsınız.
Çöpçü Balığının Başının Üstü Beyazladı
Yani su değerlerinizi bozacaktır lakin imkanınız yoksa yapacak birşey yok. Direkt olarak az miktar uygulanacağı için tolere edileceğini düşünüyorum. Umarım faydasını görürsünüz.
Çöpçü Balığının Başının Üstü Beyazladı
Bir gecede bu hale geldiğini düşünmüyorum. Balıkta büyük bir alanda yer etmiş durumda. Eğer bir gecede bu şekilde olduysa yaralanma vs. üzerinde dururdum. Benim aklıma gelen iki şey columnaris ya da mantar. Eğer beyaz bölgede pamuksu bir yapı yoksa diğer akla gelen ihtimal Columnaris olurdu.

Resimde ama yüzeysel bi pamuksulanma gibi geldi bana. Birde sanırım columnaris bu kadar beyazlık yapmıyor. Karşılaştırmanızı yapıp ikisi üzerinde durabilirsiniz. Terramycn columnaris için kullananlar sanırım var. Buna da bir gözatın.
Çöpçü Balığının Başının Üstü Beyazladı
Merhaba. Mantar olmuş gibi duruyor. Columnarise benzetemedim. Başından geçen birisi varsa yönlendirecektir. Mantar için pamuk yardımıyla Terramycin merhem sürmeyi deneyin, sizi zorlarsa suyada katılabildiğini biliyorum. Tedavi için araştırın. Ya da Sera MyCopur varsa kullanım bilgilerine göre uygulayın. Diğer balıklarda birşey yoksa karantina tankında uygulamanız yerinde olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.