ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Xeny
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2020 13:49
Son Ziyaret:
5 Saat 41 Dakika önce
Toplam Mesaj:
27 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Xeny güler
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Xeny Güler

SON 10 MESAJI

Japon Balığımda Kuyruk Erimesi
Japon balığımın yaklaşık 1 haftadır Dropsy hastalığı tedavisi gerçekleşiyor. Bunun yanında uzun zamandır balığımda kuyruk erimesi var. Tül kuyruk Japonum. Diğer küçük yeni aldığım balıklarım saldırıyordu. Onları ayırdım belki onlar yapmıştır diye. Ama halen az da olsa devam ediyor günden güne bu erime. Dropsy tedavisi için Flagly 500 kullanıyorum. Bunun yanında kuyruk erimesini düzeltmek için ne kullanabilirim. Ve hangi yolu izlemeliyim. Flagly ile birlikte kullanıldığında sıkıntı etmez değil mi?
(Elimde Deep Fix Bactofish var.) Kullansam geçer mi[EDIT]Xeny,2024-09-21 01:14:59[/EDIT]
45 Lt Akvaryuma Ne Almalıyım
[QUOTE=Berkant]İç filtrenin yanında en iyi destekçi 7-8 cm yükseklikte yuvarlak hatlı çakıllardan oluşturacağınız taban olacaktır. [/QUOTE]

çakıllardan oluşturduğum taban var. Ekstradan ne almalıyım
Japon Balığım Dropsy Hastalığına Yakalandı(çözüm)
[QUOTE=ShowaSanshoku]Üç tür yem alın. GÜnde bir, en fazla iki defa bir-iki dakikada bitirecek şekilde hatta iki üç pellet olacak şekilde verin.
Hikari, sera, jbl, tetra, tropical yemlerin düzgün pellet versiyonlarından aşağıya inmeyin.
Haftada bir tamamen aç bırakın. Arada buharda bezelye, ıspanak, havuc verin.
Nacizane tavsiyelerim böyle.
Geçmiş olsun, sağlıklı hobiler...[/QUOTE]


Tam olarak bu markaların hangi yemini alayım. Bilmediğim için bu markanın adını yazıp yanına Pellet yem yazdığımda bu markaların birçok farklı yemi çıkmakta. Ve bu 3 tür yemi her birinden birer tane olacak şekilde mi vereyim yoksa her gün farklı bir tanesini mi? Şimdiden teşekkürler
45 Lt Akvaryuma Ne Almalıyım
45 LT akvaryumumda tek bir tane japon balığı besliyorum ve sadece iç filtrem var. Bunun yanında akvaryuma neleri almalıyım. Yorumlarınızı bekliyorum. Ve ilaçlar olarak ne alacağımı da yazarsanız çok memnun olurum. Kısacası bir akvaryum hobicisi olarak neler bulundurmalıyım?
Japon Balığıma Hangi Yemleri Almalıyım
Japon Balığıma düzgün yemler almak istiyorum. 45 LT akvaryumda tek bir japon balığı besliyorum ve petshopta satılan yemlerden kullanıyorum. Açıkçası bu ona zarar veriyor ve pahalı düzgün yemler almak istiyorum. Birkaç çeşit mi vermeliyim yoksa tek bir tane çeşit mi? Sizlerden gelen yorumlara göre alacağım yemlerimi.
Balığım 1 hafta önce dropsy hasyalığına yakalanmıştı bende flagyl 500 kullanarak her zaman yediği yeme karıştırıp vermiştim ve bu şekilde düzelmişti. Sera baktoyu da çok duymuştum. Sizce Sera bakto tabs alıp bunu sadece hastalandığında mı vereyim yoksa ayda 1 olmak üzere hiçbir sorunu yokken dahi mi vereyim nasıl yapayım.
Japon Balığım Dropsy Hastalığına Yakalandı(çözüm)
Merhaba Arkadaşlar. Yaklaşık 1 hafta önce Japon balığım Dropsy hastalığına yakalanmıştı. Bugün 7. Flagyl 500 mg ı yemle karıştırıp verdim. Hareketleri gayet canlı ama çok az da olsa pulları hala kalkık. Şişkinliği vs her şeyi gitti. İlacı ne zaman kesmeliyim.
Bir de buna ek olarak, Balığıma düzgün yemler almak istiyorum. 45 LT akvaryumda tek bir japon balığı besliyorum ve petshopta satılan yemlerden kullanıyorum. Açıkçası bu ona zarar veriyor ve pahalı düzgün yemler almak istiyorum. Birkaç çeşit mi vermeliyim yoksa tek bir tane çeşit mi? Sizlerden gelen yorumlara göre alacağım yemlerimi.
Son olarak, Sera bakto tabs alıp bunu sadece hastalandığında mı vereyim yoksa ayda 1 olmak üzere hiçbir sorunu yokken dahi mi vereyim nasıl yapayım.
Japon Balığım Dropsy Hastalığına Yakalandı.
[QUOTE=HOPPALA]Önceki konunuzdaki balıkta dropsy olmuştu. Oradaki tedaviye pek katılmasamda uygulanabilir. Bakto tablet yemlerin direkt dropsy ile bir alakası yok. Düşük bir ihtimal mevcut duruma bağlı olarak pozitif sonuçlanabilir. Zaten bu ürün üretilmiyor. Satılanlar da kalan ürünler olup açık ve SKT satıcıya kalmış.

Karantina tankında günlük epsom banyosu 10-15 dk kadar balıktaki ödemi atmasını sağlar. Bununla birlikte ilaçlı tedavi şart. Kanaplex temin edin ve balık yem yiyorsa ilaçlı yem en verimli opsiyondur.[/QUOTE]

Ben durumu açıkça anlamadım ne demek istediğinizi. Flagly 500 mg ilacını yem ile karıştırıp mı balığa vermeliyim. Dün öyle yaptım ve karışan ilacın hepsini yedi. Aynı gece biraz dışkıladığını gördüm fakat şişikliği halen devam etmekte. Hareketleri de sabit tabii ki ama düne nazaran sanki daha hareketli. Ağzından ilaçlı su yapıp şırıngayla vermeli miyim sizce internette pek çok kaynakta bu şekilde gördüm
Japon Balığım Dropsy Hastalığına Yakalandı.
Merhaba arkadaşlar dün japon balığımın pullarına baktığımda dışa dönük olduğunu ve suyun üstünde hareketsiz bir şekilde durduğunu gördüm. Dropsy hastalığı olduğunu anladım. İnternette yaptığım araştırmalarla Flagy 500 mg ı aldım. Bugün su değişimini yapıp yemini bir kaba koyup 1 tablet flagy atıp karıştırdım ve bu yemden biraz balığa verdim. Gördüğüm kadarıyla direkt bu ilacı suyla eritip tanka döken de var yemle karıştıran da. Sizce ne yapmalıyım hangisi balığım için daha sağlıklı olabilir. İştahında sıkıntı yok ama zaten balık şiş iken bu yemi yedirmek ona daha kötü gelmez mi? 45 LT akvaryumum var. HEMEN CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. GEÇ KALMAYALIM.
Japon Balığımda Kuyruk Erimesi
Japon balığımda kuyruk erimesi var ve petshoptan bactofish aldım. İlacı 2 günde bir kullanıyorum suyu da kafama göre değiştiriyorum(4 5 günde 1) %30 gibi. balığımın iştahında da sıkıntı yok ama durmadan suyun üzerinde öylece duruyor yanına yanaşınca hareket ediyor ya da yem atınca. Onun dışında sabit kalıyor suyun üzerinde. İlacı tam olarak nasıl kullanmalıyım yardımcı olur musunuz? Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ama çok fazla gelişme yok gibi.
Japon Balığımın Pulları Dışa Dönük Ve Karnı Şiş
Birkaç gündür balığımı gözlemliyorum. Pulları dışa dönük kabarmış bir şekilde ve karnı da çok şiş. Yemek iştahı da gitti ve yüzerken de dengesini kaybediyor bazı zamanlarda. Kafasında da deri dökülmesine benzer şeyler yaşanmaya başladı napabilirim çok acil yardımınıza ihtiyacım var. (dipte de yan duruyor)[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228626/090120242212551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228626/090120242213031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228626/090120242213101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228626/090120242213161.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.