ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Mart 2022 14:39
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Kamil Arıcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Kamil Arıcı
SON 10 MESAJI
Sp Japan Taban Bitkisi
Çok tecrbeli değilim ben de bir alanı kaplamak için sp japan seçtim. Alışma süreci kısa oldu ve yeni yaprak atmaya başladı. Çok uzun olmasa da yükselen ince dalları kumun altına bastırıyorum. Alttan yayılmaya devam ediyor. 1 ay oldu alanım ufak, bitkiyi de az ektim. Şu an neredeyse yarısını kapladım ancak çok sık bir görüntüm yok. Kumun altına bastırarak zeminde yayılacağını araştırmalarım sonucu görmüştüm. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bir yöntem söylerse ben de uygulamaya hazırım.
Çok tecrbeli değilim ben de bir alanı kaplamak için sp japan seçtim. Alışma süreci kısa oldu ve yeni yaprak atmaya başladı. Çok uzun olmasa da yükselen ince dalları kumun altına bastırıyorum. Alttan yayılmaya devam ediyor. 1 ay oldu alanım ufak, bitkiyi de az ektim. Şu an neredeyse yarısını kapladım ancak çok sık bir görüntüm yok. Kumun altına bastırarak zeminde yayılacağını araştırmalarım sonucu görmüştüm. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bir yöntem söylerse ben de uygulamaya hazırım.
Aceminin Sitrik Asit Co2 Denemesi
[QUOTE=zaferrrr]
200-600. 200-200. Fakat ben d201 sisteminde ki gibi mıknatıs ekledim sisteme. Sıvı geçişini kendim kontrol ediyorum. Bir miktar sıvı geçiriyorum 2. Şişeye, şişe iyice sertleşince mıknatısı yukarı çekiyorum. Ertesi gün tekrar. Hergün 2 3 dakikanızı ayırmanız gerekiyor böyle ama uzun süre dayanıyor. [/QUOTE]
Hocam merhaba, ben de aynı sistemden kullanıyorum. Fakat benim aldığım sistemde mıknatıs yok. Kısa hortum takınca basınç bitiyor, uzun hortum takınca çok yükseliyor ve sıvının diğer şişeye geçmesi çok kısa sürede oluyor. Sadece bu mıknatısı nerede nasıl bulabilirim, bilginiz var mı ?
[QUOTE=zaferrrr]
200-600. 200-200. Fakat ben d201 sisteminde ki gibi mıknatıs ekledim sisteme. Sıvı geçişini kendim kontrol ediyorum. Bir miktar sıvı geçiriyorum 2. Şişeye, şişe iyice sertleşince mıknatısı yukarı çekiyorum. Ertesi gün tekrar. Hergün 2 3 dakikanızı ayırmanız gerekiyor böyle ama uzun süre dayanıyor. [/QUOTE]
Hocam merhaba, ben de aynı sistemden kullanıyorum. Fakat benim aldığım sistemde mıknatıs yok. Kısa hortum takınca basınç bitiyor, uzun hortum takınca çok yükseliyor ve sıvının diğer şişeye geçmesi çok kısa sürede oluyor. Sadece bu mıknatısı nerede nasıl bulabilirim, bilginiz var mı ?
Dıy Co2 Sitrik Asit Hakkında
Kullandığım difüzöre biraz su enjekte ettim. Difüzör içerisinde damla sayıyorum. Co2 henüz ölçmedim hiç, ölçmem gerekiyor. 24 saat açık olduğu için 2 sn de bir damla veriyorum. Başlarda 3 sn olarak ayarladım, aydınlatma 8 saatti. Yosun problemi yaşadım. Aydınlatma 6 saate düşürüp bir de damlayı sıklaştırınca neredeyse yosundan kurtuldum diyebilirim. Benim de henüz 1 aylık tecrübem var. Co2 ölçmeye de başlayacağım bu hafta. Ama şu an bitkilerin gelişimi iyi. Stabil olma konusunda mıknatıs kullanarak sanırım çözenler var ama benim aldığım sette mıknatıs yoktu. Ben de onu edinmeye çalışıyorum. Tecrübe etmedim ama sorunu çözecek gibi. [EDIT]Arici,2021-04-10 19:55:09[/EDIT]
Kullandığım difüzöre biraz su enjekte ettim. Difüzör içerisinde damla sayıyorum. Co2 henüz ölçmedim hiç, ölçmem gerekiyor. 24 saat açık olduğu için 2 sn de bir damla veriyorum. Başlarda 3 sn olarak ayarladım, aydınlatma 8 saatti. Yosun problemi yaşadım. Aydınlatma 6 saate düşürüp bir de damlayı sıklaştırınca neredeyse yosundan kurtuldum diyebilirim. Benim de henüz 1 aylık tecrübem var. Co2 ölçmeye de başlayacağım bu hafta. Ama şu an bitkilerin gelişimi iyi. Stabil olma konusunda mıknatıs kullanarak sanırım çözenler var ama benim aldığım sette mıknatıs yoktu. Ben de onu edinmeye çalışıyorum. Tecrübe etmedim ama sorunu çözecek gibi. [EDIT]Arici,2021-04-10 19:55:09[/EDIT]
120 L Akvaryum Ve Sunsun 603-b
Ben küçük kovalı 602 modelini kullanıyorum. Akvaryum 54 cm ve 50 lt kadar hacmi var. 400 lt su çeviriyor. Sanırım sana da yeterli olacaktır bu debi. Akvaryum uzunluğun nedir bilmiyorum, bende güzel akıntı yapıyor ve su devirdaim oluyor. Çok bilgili olmasam da akvaryum uzunluğu abartı değilse yeterli olur diye düşünüyorum.
Ben küçük kovalı 602 modelini kullanıyorum. Akvaryum 54 cm ve 50 lt kadar hacmi var. 400 lt su çeviriyor. Sanırım sana da yeterli olacaktır bu debi. Akvaryum uzunluğun nedir bilmiyorum, bende güzel akıntı yapıyor ve su devirdaim oluyor. Çok bilgili olmasam da akvaryum uzunluğu abartı değilse yeterli olur diye düşünüyorum.
Dıy Co2 Sitrik Asit Hakkında
Benim aldığım setin ince ayar vanası metal. Çok başarılı olmasa da başarısız değil. Basınçta oluşan oynamadan dolayı aslında sorun yaşıyorum. Bir kez ayarladıktan sonra bir kaç gün rahat ediyorum. Basınç düşünce tekrar ayarlamam gerekiyor. Aldığım yerin ilanı vardı, baktım ama her sitede tükendi yazmışlar. İstersen telefon numarasını paylaşabilirim, gelirse sana bilgi verecektir diye düşünüyorum. Ya da alttaki resmi aratarak başka yerde satılıyor mu bakabilirsin.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230417/100420211816491.jpg[/IMG]
Benim aldığım setin ince ayar vanası metal. Çok başarılı olmasa da başarısız değil. Basınçta oluşan oynamadan dolayı aslında sorun yaşıyorum. Bir kez ayarladıktan sonra bir kaç gün rahat ediyorum. Basınç düşünce tekrar ayarlamam gerekiyor. Aldığım yerin ilanı vardı, baktım ama her sitede tükendi yazmışlar. İstersen telefon numarasını paylaşabilirim, gelirse sana bilgi verecektir diye düşünüyorum. Ya da alttaki resmi aratarak başka yerde satılıyor mu bakabilirsin.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230417/100420211816491.jpg[/IMG]
Ne Önerirsiniz?
[QUOTE=sarikirmizi]Tavsiyeleriniz için teşekkürler. 3 adet japon için uygun olur mu sizce?[/QUOTE]
Japonları küçük alsanız da büyüdüklerinde sorun olabilir diye düşünüyorum. Minik tetralar çok fazla boya erişmediği için benim daha çok aklıma yattı.
[QUOTE=sarikirmizi]Tavsiyeleriniz için teşekkürler. 3 adet japon için uygun olur mu sizce?[/QUOTE]
Japonları küçük alsanız da büyüdüklerinde sorun olabilir diye düşünüyorum. Minik tetralar çok fazla boya erişmediği için benim daha çok aklıma yattı.
Ne Önerirsiniz?
Merhaba, ben de 54x33x31 ölçüde bir akvaryuma sahibim. Yeni sayılacak bir kurulum yaptım. Orta seviye bitkiler ekledim. 1 haftadır kiraz karides besliyorum. Dün neon tetra ve ember tetra eklemesi yaptım. Oldukça küçük boyda edindim tetraları 1 cm kadar. Görüntü olarak güzel duruyor. Ancak bitki olayını kavradıkça daha fazla tasarım yapmaya heves ediyor ve daha fazla alan istiyorsunuz. Umarım imkanınız olur, daha büyük bir başlangıç yaparsınız.
Merhaba, ben de 54x33x31 ölçüde bir akvaryuma sahibim. Yeni sayılacak bir kurulum yaptım. Orta seviye bitkiler ekledim. 1 haftadır kiraz karides besliyorum. Dün neon tetra ve ember tetra eklemesi yaptım. Oldukça küçük boyda edindim tetraları 1 cm kadar. Görüntü olarak güzel duruyor. Ancak bitki olayını kavradıkça daha fazla tasarım yapmaya heves ediyor ve daha fazla alan istiyorsunuz. Umarım imkanınız olur, daha büyük bir başlangıç yaparsınız.
Yeşil Alg Sorunu
Benim de camlarımda aynı sorun var. 1 aya yakın oldu kuralı. Yoğunluğu az bitkilerim var. Sadece camda değil kök ve yapraklarda da sorun yaşadım. İçerisi için salyangoz ve kiraz karides ile mücadele veriyorum. Başarıya ulaşacağım gibi görünüyor. Camları da eski bir banka kartı ile kazıdım. Ama kalan yerler var. Çok kolay olmuyor. Su değişimlerinde kazımaya devam edeceğim. Yeni oluşum için de önlem almak önemli forumda okuduğum kadarıyla. Aydınlatma süresi, gübre kullanımı programlarımı da yeniden organize ettim.
Benim de camlarımda aynı sorun var. 1 aya yakın oldu kuralı. Yoğunluğu az bitkilerim var. Sadece camda değil kök ve yapraklarda da sorun yaşadım. İçerisi için salyangoz ve kiraz karides ile mücadele veriyorum. Başarıya ulaşacağım gibi görünüyor. Camları da eski bir banka kartı ile kazıdım. Ama kalan yerler var. Çok kolay olmuyor. Su değişimlerinde kazımaya devam edeceğim. Yeni oluşum için de önlem almak önemli forumda okuduğum kadarıyla. Aydınlatma süresi, gübre kullanımı programlarımı da yeniden organize ettim.
Dıy Co2 Hazırlama
Ben de aynı sistemi kullanıyorum. Aynı görseli kullanan bir yerden aldım. Limon tuzu ve karbonat 200 gr oluyor. Limon tuzu olan şişeye 600 ml, karbonat olan şişeye 200 ml su koyuluyor. 1,5 litre gazoz şişesi kullanıyorum. Limon tuzundaki hortum kısa kaldığı için diye düşünüyorum, 2-3 gün sonra basınç düşüyor hatta bitiyor. Eğer hortum şişenin dibine yetişmiyorsa tavsiyem başlamadan bu hortumu uzun kullanman. Ben de yeni başladığım için sorunum tam olarak bu mu bilmiyorum tahmin tabi ki. Aslında bazı satıcılarda mıknatıs oluyor. Onunla aşağı çekiliyor hortum. Mıknatısı araştırdım fakat bulamadım. Uzun hortumla deneyip tecrübe edeceğim. [EDIT]Arici,2021-04-03 16:21:07[/EDIT]
Ben de aynı sistemi kullanıyorum. Aynı görseli kullanan bir yerden aldım. Limon tuzu ve karbonat 200 gr oluyor. Limon tuzu olan şişeye 600 ml, karbonat olan şişeye 200 ml su koyuluyor. 1,5 litre gazoz şişesi kullanıyorum. Limon tuzundaki hortum kısa kaldığı için diye düşünüyorum, 2-3 gün sonra basınç düşüyor hatta bitiyor. Eğer hortum şişenin dibine yetişmiyorsa tavsiyem başlamadan bu hortumu uzun kullanman. Ben de yeni başladığım için sorunum tam olarak bu mu bilmiyorum tahmin tabi ki. Aslında bazı satıcılarda mıknatıs oluyor. Onunla aşağı çekiliyor hortum. Mıknatısı araştırdım fakat bulamadım. Uzun hortumla deneyip tecrübe edeceğim. [EDIT]Arici,2021-04-03 16:21:07[/EDIT]
Akvaryum Armatürünü Nasıl Yükseltebilirim ?
Teşekkür ederim destekleriniz için. Gübreyi kesiyorum. Aydınlatma saatini de kısıyorum. Umarım kurtulurum.
Teşekkür ederim destekleriniz için. Gübreyi kesiyorum. Aydınlatma saatini de kısıyorum. Umarım kurtulurum.
SON MESAJLAR
- Bettam Hastalandı berkaiozcan, 05:34
Yeni Üye Forumu - Vatozum Beyazlasiyor Niye Mustafa_#₺( ef, 04:30
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi Koray gülsoy, 03:21
Yeni Üye Forumu - Moliwe Kribensis ArifhbsAquatics, 02:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ciklet Balıklarımda Beyaz Lekeler Samoo11, 02:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum İçinde Yüzen Canlılar ? Şevki37, 01:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dekorasyonu monster07, 01:08
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Hunt3r, 00:57
Canlı Doğuranlar - Basit Yeşil Su Yapımı giyotyn, 00:48
Akvaryum Bilimi - Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı? Taha Yanık, 00:18
Labirentliler - Dolphin H Şelale Filtre Elyaf Koyma Taha Yanık, 23:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlkkez Akvaryum Kuracağım Taha Yanık, 23:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık Tanısı Taha Yanık, 23:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Ve Katil Salyangozlar mmemati, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? daraa, 22:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 22:50
Filtreleme Seçenekleri - Vatoz İle Karides monster07, 22:49
Yeni Üye Forumu - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi Lepistes.., 21:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Pleco İle Bitki rebelde, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nerite Salyangoz Dexter85321, 21:20
Omurgasızlar - Mini? Ramshorn? Axolotl1, 21:10
Omurgasızlar - Akvaryum Zeminini Çimlendirme Larvaklm, 20:47
Bitki Türleri ve Bakımı - 35*25*15 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi recklesstr, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarım Ard Arda Öldü ArifhbsAquatics, 20:35
Yeni Üye Forumu - Lda 16 Tül Vatoz İle L144 Tül Vatoz Eşleşmesi mightymurat, 20:06
Kedi Balıkları Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 19:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Şevki37, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteste Kuyruk Erimesi Acl Yardm Yasin034, 19:14
Canlı Doğuranlar - Beta Balıkları Taha Yanık, 18:45
Labirentliler - Safkan Velifera Mirza Adar, 18:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) Ehtiyar, 18:30
Bitki Akvaryumları Genel - Armatürk 1040l Armatür samuraibeta, 18:13
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu samuraibeta, 18:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcım Çalışmıyor Berkayv, 17:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Rengi Değişiyor samuraibeta, 17:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler samuraibeta, 17:40
Labirentliler - Nymphaea Lotus Red Çiçek Açtı Mderhan, 17:30
Bitki Akvaryumları Genel - 0 Bilgi 0 Tecrübe Lepistes Akvaryumu Kurmak İ Aguamentist, 17:22
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 16:40
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Yeni Başlayacağım Muhammedcay, 15:55
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Karışık Tetra Akvaryumu Taha Yanık, 15:39
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Walstad Akvaryumu TugberkCelik, 15:08
Yeni Üye Forumu - Balığım Yem Yemiyor, Hiç Gezmiyor. TuRKeR, 14:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Armatürü Orhan76, 14:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yavru Melek Balığı Akvaryumum bendeniztayfun, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimi Ne Zaman Yavruluğa Almalıyım Orhan76, 14:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Monte Carlo Yapraklarında Lekelenme Orhan76, 14:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Temizliği draff10, 13:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Balıklarımda Beyaz Benek Hastalığı Ahmetaydin16, 13:08
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Led Driver 36-48w ilh4n 07:24
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 07:24
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 07:24
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 07:06
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 07:06
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 05:57
- Premium Siyah Paslanmaz Çelik Aquascaping Set vahitender 04:17
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:40
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:40
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:40
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:40
- Neolamprologus Multifasciatus Arıyorum Aplot 01:39
- Mikrokurt Canlı Yem Aranıyor Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Dolphin H300 Şelale Filtre Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Genç Dişi Canbudakkkk 01:03
- Ucuz Takasa Açık 2 Farklı Yem Canbudakkkk 01:03
- 40x40x40 Akvaryum Ve Malzemeleri Canbudakkkk 01:03
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 00:23
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 00:23
- Sıfır Cama Cam Akvaryum 45.30.30 Ardaaa.. 00:23
- Tül Kuyruk Ramirezi Ariyorum Hunt3r 00:16
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:14
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 23:51
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 23:51
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 23:31
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 23:31
- Öğrenciye Ücretsiz Elma Salyangozu mesagac 23:22
- Pasif İlan mesagac 23:22
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 23:14
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 23:14
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 23:11
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 23:11
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:44
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:44
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:44
- Kırmızı Taiwan Karides Lina Shrimps 22:42
- Panamense Yavru rebelde 22:38
- Katil Salyangoz rebelde 22:33
- Erkek Tiger Endler (takas Olur) metehan0106 22:27
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 22:21
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 22:21
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 21:48
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 21:48
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 21:39
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 21:39
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 21:38
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 21:13
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
sıtkı,
diaslayt,
EmrePekin,
Bettasevdalisi,
Tustwis,
lebowskia,
mowo,
ilh4n,
egeuchiha,
Cloudbuster,
Canbudakkkk,
Kurban35,
scrap,
yedili,
linkolik,
ShowaSanshoku,
onur_0606,
recepbal,
Kerems06,
akomania,
mali37,
giyotyn,
AmatorAkvryumcu,
Taha Yanık,
UmutMEHDİOĞLU,
Srdr.Betta,
efsane07,
Vartego,
Aqua Discovery,
srnozcn,
BeReal,
Rüzgar.57,
Ra93,
barsbingul,
Hunt3r,
Yunus cikletcii,
ozelturlepistes,
cagrisw,
thejaponcu,
Ademkrtl,
Celaleddin,
asplant,
Hidro Dinamik,
mewtwo,
HOPPALA,
Aplot,
Ardaaa..,
Sütçü,
bendeniztayfun,
grysltk,
Dextran,
Liga,
wallece,
Ehtiyar,
Enescetin,
Thefishmannn,
monster07,
AzizArif,
erosennin,
Aliko1616,
Lepistes..,
Alberu,
cihatkaraca,
orkunatalay,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.