ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Angelguy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 17 Dakika önce
Toplam Mesaj:
39 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
10 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Levent Aksoy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Levent Aksoy

SON 10 MESAJI

Hastalik Sonrasi Akvaryum
[QUOTE=BabySoul]
Melekler geldikten sonra olduysa bakteriyel bir durumdur ve hızlı götüren yayılan bakterilerde ise kumu kaynatabilir permasol ya da bakır sülfat kullanarak dezenfekte edebilirsin. Sadece bitkileri dezenfekte etmek sorunlu olur, onların da kimyasallara direnci olmadığından. [/QUOTE]
Teşekkür ederim. Akvaryumu tekrar kurucam.
[QUOTE=BabySoul]

Demek istediğim balıkların amonyak zehirlenmesi sonucu öldüğünden dolayı, akvaryumu dezenfekte etmene gerek olmadığın.
Yani sen öyle yazınca bu mantık çıkıyor. Hastalıklı olduğunu düşündüğün balık var ise 1 günde tak diye ölmez, ancak sudaki amonyak yenş kurulum sonrası yüksek ise bu şekilde ölür balıklar. Yüzgeçler kızarır vs.. Akvaryumda su değişimi %20 yap ve kloruz su ekleme sonrası bakteri kültürü ekle ve bir kaç gün bu şekilde boş çalıştırıp sonra balık eklemesini eşit ısılarda yap. [/QUOTE]
Bende öyle baliğin tak diye ölmiyeceğini biliyorum hastalik bir süreç şeklinde gelişir ama 4 gündür akvaryumda hiçbir sorunsuz yaşayan çöpçüler melekler geldikten sonra gittiler. Daha önce amonyak zehirlenmesini tedavi etmiştim. Bunlarda hastalik var gibi geldi. Çünkü bir balik strese girmis ve hastalanmis olabilir ve bu ani ölüme sebep olabilir ancak akvaryumdaki öbür baliklarin ölümüne nasil sebep olabilir?
Birde su bir aydir duruyor bakteri kültürü ve bakteri feeder kullandim kurulumda. Çok oturmamis bir su olduğunu düşünmüyorum. Ölen baliklarda hastalik emaresi yoktu.
Tecrübesiz değilim ve böylesi başıma hiç gelmemisti.
Teşekkürler
Akvaryum dezenfektasyonunu nasıl yapicam? Aslinda akvaryumu kurduğumda bakteri kültürü ve bakteri feeder ekledim ve nerdeyse bir ay beklettim suyu. Sonra çöpçüleri ve vatozlari koydum. Melekleri çöpçülerden 4 gün sonra koydum. Ithal baliklardi galiba çok etkilendiler. Inanilmaz hizli bi şekilde çöpçülere bulaştirdilar. Ve bütun baliklar bir hafta içinde öldü. Akvaryumu tekrar kurucam ama bu dezenfektasyonu nasil yapicam? Özellikle bitkiler için ayrica birşey yapmama gerek varmi?
Teşekkürler
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri:
Akvaryum Kapasitesi (litre):
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler

Herkese merhaba.
Maalesef yeni aldığım baliklari karantinaya koymadiğım için yada yeterli asılama yapmadigim için bütün baliklarimi kaybettim.Daha önce akvaryumda bulunan corydoraslar ve vatozlarimda 1 hafta içinde meleklerle birlikte öldü.
Akvaryumu yeniden temizlemem gerekli. Yanliz aklima kum bitkiler ve malzemeleri nasil bu olasi bakteri veya mikroplardan temizliyeceğim sorusu geldi. Kumu kaynatsam malmeleride bi şekilde arindiririm ancak bitkiler için ne yapabilirim. Bu konuda tecrübeli arkadaslar yardim ederse sevinirim.
Teşekkürler
Ani Balık Ölümleri
[QUOTE=bendeniztayfun]

Tankın bilgeleri yok ama Zehirlenme gibi duruyor balıkların iç organlarınada etki etmiş olmalı. Birden yüksek adette balık eklemek ani amanyok nitrit değerlerini yükseltmeyi tetiklemiş olabilir. Azot döngüsünde ciddi bir dalgalanma toplu balık ölümlerine sebep olabilir.[/QUOTE]
Tank 300 litre. Dis filtre var. Isi 25 derece. Nitrat patlamasi olucak bi durum yok çünkü yeni kurulum ve o kadar yem birikimi yok. Balik sayisi 300 litrelik bir akvaryum icin normal. 10 kuçük melek 12 çöpçü 2 vatoz
Ani Balık Ölümleri
Konuyu hortlatmis gibi olucam ama maalesef büyük emeklerle umutlarla kurduğum yeni akvaryumumda benimde başıma benzeri bisey geldi. Nerdeyse 1 ay bakteri kültüru oluşmasi için akvaryumu dinlendirdim. Bakteri kültüru ve feeder ekledim. Sonra 12 tane çöpçü ve 2 vatoz aldim. Yaklasik 2 haftadi r baliklar çok sağlikli bir şekilde yasiyorlardi. Gectiğimiz cumartesi 10 tane koi melek aldim. Hersey normal gibiydi. Bu sirada iş için evden ayrilmam gerekliydi. Pazartesiden beri meleklerim teker teker ölmeye basladi. Düne kadar 3 tü bugün 1 tanesi daha öldü ve maalesef gözunün icine baktigim sterbailerim ve 2 tane lda 16 vatozum bugün çok ani bir şekilde öldü.
Sizce melekler bir hastalik getirmis olabilirmi? Hastalik getirseler bile bu hastalik bu kadar ani ölüme sebep olabilirmi? Şu anda gerçekten çok üzgünüm. Bu akvaryumu büyuk bir heyecanla kurmustum. Tam istediğim baliklarida bulmuştum. Akvaryum 300 litre. Diş filtre kullaniyorum isi 25 derece. Vatozlarin karni çökmus ve kapkara olmus. Çöpçülerimde kizarmis gibi. Bu kadar ani ölüme ne sebep olmus olabilir? :((((
Yeni Kurulum
Akvaryumunuz çok güzel balıklar harika. Tebrikler. Yanniz kılıç balıklarınıza bayıldım. Daha önce çok kılıç baktım ve çaprazladim ama bu türü ilk kez görüyorum. Çok güzel balıklar maşallah [:iyi:]
Dış Filtre Yağ Sızdırma Sorunu
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Kimyasal detaylarını bilmiyorum. Bendeki filtreyi ve malzemeleri çeşme suyunda durulayıp kurulu haldeki akvaryuma 2. filtre olarak ekledim canlılara zararı olmadı.
Arındırma niyetiyle değil de tozu pisliği varsa diye duruladım.[/QUOTE]
Tamam teşekkür ederim. Zaten baya çalışir halde olucak. Bi sızıntı varmi diye suyu kontrol edip öyle atarim baliklari [:iyi:]
[QUOTE=Hidro Dinamik]Conta esnekliğini raflarda beklerken kaybetmesin diye yapılmış küçük bir taktik.[/QUOTE]
Cevap için teşekkür ederim. Balık koyduğumda suya salınım yapip zarar verirmi acaba? Gerçi içine balık koymama daha 1 ay var ama o zamana kadar belki çözülür suda.
Herkese merhaba.
Yeni bir kurulum yapiyorum Sun Sun marka bir dış filtre aldım. Filtreyi bugün açtım kapağin conta kenarlarinda hafifte olsa wax veya kuru yağ kıvaminda birşey var. Bu normalmi? Daha önce böyle birşey yaşayan varmı? Zararlımıdır?

Teşekkür ederim. Keyifli hobiler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.