ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Babakızakvarist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
48
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 60 Dakika önce
Toplam Mesaj:
74 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
55 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semih ÇALIŞKAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Babakızakvarist

SON 10 MESAJI

5 Litrelik Bitkili Akvaryum
[QUOTE=YavuzSE] Teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım 20 derece bandında kalırsa ısıtıcı almam[/QUOTE]
bana göre bu litreler daha zor bitkili için özellikle pipo filtre desek yer zaten kısıtlı şelale desek kapak sıkıntılı tam kapalı oda ısısına bırakın desem litre küçük ani ısı değişimlerini (cam açıp havalandırma gibi gibi )çok çabuk yansıtır canlılara küçük tank büyük dert geliyor bana şahsi fikrimdir tabiki[:)]
ama ısıtıcı ısıtma için olmasada ısıyı sabit tutmak için şart bence[EDIT]Babakızakvarist,2024-11-11 23:26:48[/EDIT]
Lepisteslerim Ölüyor :(
Merhaba durum nedir kayıplar devam ediyormu
Kendin Yap Işık
Kaya bey çizdiğimiz şemadaki renkler olduğunu siz söyleyince anladım tekrar dikkatli okuyunca ışık renkleriyle alakalı olmadığını fark ettim kusura bakmayın beyazlar yeterli gelirmi sorusuna hiç royal blue ve deep red kullanmadım yaptıklarımda

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236859/111120242257391.jpg[/IMG]
2 6500k ve 1 grow dizilimimde sonuç bu şekilde uv ve yeşil renk ilave edicem sadece buna en kısa zamanda
aguamentist üstadıma katılıyorum bu konuda ben elimde çok fazla malzeme olduğu için geri dönüşüm amacı ile girdim hatta bozuk olanları internetten uygun fiyata alıp tekrardan tamir ettim elektirik elektronik eski mesleğim hobi olarakta devam ediyorum sizde farklı bir hobim daha olsun diyorsanız o kısımına bişey diyemem hatta kullanıcağınız malzemeleride görselleyip paylaşırsanız yardımcı olalım.[:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236859/271020240135501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236859/281020240056471.jpg[/IMG]
beyaz ağırlığı çok fazla olan kısımlar var hala ışık görünümü bu şekilde onuda ilave etmek istedim
keyifli hobiler[:)][EDIT]Babakızakvarist,2024-11-11 23:08:19[/EDIT]
5 Litrelik Bitkili Akvaryum
[QUOTE=YavuzSE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252413/101120241836331.jpg[/IMG]
Böyle 5 litrelik bir akvaryumum var bu akvaryumu bitkilendirip içine biraz karides koymak istiyorum almam gerekem şeyler nedir ve nasıl kurulum yapacağım.[:?][/QUOTE]
Bu hobiye yeni başlıyorsanız forumda bolca vakit geçirin derim ansiklopediler çıkacak kadar bilgi birikimi var
reklamcı modülü denilen modüller ve adaptör ile güzel bir ışık yapabilirsiniz
bitki ışıksız olmaz
kurulum ve tabanda örnek kurulum paylaşımlarını inceleyin derim
keyifli hobiler[:)]
Kendin Yap Işık
[QUOTE=Kaya Özyurt]Merhaba bir amatör olarak sizlere danışmak istedim ilk kez kendi ışığımı yapacağım sizce bu düzen nasıl olmuş hepsi 1 w power led olacak sarı:6500K 14 adet açık gri:10000K soğuk beyaz 4 adet kırmızı:deep red 4 adet mavi:royal blue 4 adet pembe: grow led 2 adet bordo:uv 2 adet[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247970/111120240029011.jpg[/IMG]
Driver olarakta marvesan MSDRW-20350 düşündüm 9-48 v arası çıkışı varmış sizce olur mu ? Bitkilerin fotosentez yapmasını sağlar mı ?[/QUOTE]
Merhaba hayırlı olsun şimdiden 6500k sarı olarak değil evde kullandığımız beyaz ışıktır sarı olanlar kelvinleri daha düşük olanlar (3000k gün ışığı) (4000k naturel beyaz) orda bir yanlışlık yapmayın diye uyarmak istedim.
Ben 2 beyaz 1 grow olcak şekilde yaptım dizilimi. deep red ve royal blue kullanmadım ikisinin birleşimi grow led olduğu için gerek duymadım şuan verimli olduğunu düşünüyorum .Ultraviyolede ise 400-420 nanometre olmalı ve soğutma bu işin herşeyi diyebilirim kullandığınız soğutucu verimli olmalı hatta bana göre sessiz fanlarla desteklenmeli yinede daha tecrübeli arkadaşların fikrini almakta fayda var derim.
Bu işe yıllarını vermiş emir beyin bu videodaki anlattıklarını izlemenizi isterim.
https://youtu.be/IlvcWs986mA?si=xK731wRAD_sQdZwQ
keyifli hobiler
10 Litreye 100 W Isıtıcı
Merhaba 100w 10 litreye çok fazla 26 derecede termostat kapandıktan sonra içindeki teller soğuyana kadar suyu ısıtmaya devam ediyor 15 litrede denedim mecburiyetten. 26 da kapanıyo sıcaklık 28 29 ları buluyor fazla ısı dengesizliği yaratırsınız doğru litrede doğru watt tercih edin derim [:iyi:]
[QUOTE=Handeli]

Evet var ilk başta aldığım sağdaki ve soldakiler yapay[/QUOTE]

Nekadar canlı gibi dursalarda sağ öndekilerin dibindeki beyaz kısım kumdan çıkınca kendilerini ele verdiler [:)]
yapay bitkiye herzaman soğuk bakıyoruz sula salınım yapabiliyor doğal olmayan herşey canlılarımız için zararlı malesef kolay türlerden temin edip güzel bir bitkili akvaryum yapabilirsiniz
Geçmiş olsun yapay bitki varmı bitkilerin arasında
Ters Ozmoz Ro Cihazı
[QUOTE=AlmanAbi]Arkadaşlar merhaba!
Ben yaklaşık 200 litrelik bir deniz akvaryumu kurmak istiyorum. Bunun için ters ozmoz suyu gerekli. Benim evimde arıtma cihazım var ama su yavaş akıyor. 200 litre günlerimi alır. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler[/QUOTE]
Merhaba hayırlı olsun mebran ilave edilerek bu kapasite çift mebran ile yada daha yüksek gpdli ürünlerle yükseltilebildiğini duymuştum bu sorunu en iyi çözebilecek olan arıtma malzemeleri satan bir işletme olucaktır. şansınızı alışveriş sitelerindeki soru sor kısmına yazarakta deniyebilirsiniz arıtma marketim e sorduğum bir soruda çok güzel yardımcı olmuşlardı.
RO su şartmı sorusunada deniz akvaryumları ile ilgili bilgim olmadığı için tecrübeli arkadaslara bırakıyorum
Power Led Dizilimi Onerisi (tamamlandı)
Merhaba hayırlı olsun tekrardan çok iyi gözüküyor orjinal olmuş fandan verim almak için kasanın üst kısmı yapraklı alüminyum olmalı birde boya da izole edebiliyor ısıyı . malesef power led soğutmaya uygun kasa imkanı çok kısıtlı hazır aldıklarımız smd ledlere uygunlar eldeki imkanlar buna yetiyor
güle güle kullanın[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.