ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
akvaristmen12321
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Mart 2024 10:40
Toplam Mesaj:
41 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Çilek dolma
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Çilek dolma
SON 10 MESAJI
Pipo Filtreyi Yanlışmı Kullanıyorum?
Yani dediğiniz şeyi hiç denemedim (dibi ellememeyi) akvaryumun zemindeki suyu üst kısımlarına göre daha kirli diye biliyodum sizse aksini söylemişsiniz (her yere eşit dağılır diye yazmışsınız) olabilir bilemiyorum bu konuyu başka kaynaklardan da araştıracağım ama düşünceniz için teşekkür ederim.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 15:38:33[/EDIT]
Yani dediğiniz şeyi hiç denemedim (dibi ellememeyi) akvaryumun zemindeki suyu üst kısımlarına göre daha kirli diye biliyodum sizse aksini söylemişsiniz (her yere eşit dağılır diye yazmışsınız) olabilir bilemiyorum bu konuyu başka kaynaklardan da araştıracağım ama düşünceniz için teşekkür ederim.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 15:38:33[/EDIT]
Cengizhn bey yorumuma kızmışsınız sakin olun düşüncelerimi belirttim siz de haklı olabilirsiniz kavga etmeyelim lütfen itiraz ettiğim kısım dip çekimi tercih meselesidir yazmışsınız bana kalırsa herkesin yapması gereken bir şey ama biraz sakin olursak daha iyi anlaşabiliriz. Şelale tarafında sizin yazdığınızda farklı bir şey yazmadım size katılıyorum. Sakin sakin konuşalım lütfen.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 14:15:55[/EDIT]
Cengizhn bey yorumuma kızmışsınız sakin olun düşüncelerimi belirttim siz de haklı olabilirsiniz kavga etmeyelim lütfen itiraz ettiğim kısım dip çekimi tercih meselesidir yazmışsınız bana kalırsa herkesin yapması gereken bir şey ama biraz sakin olursak daha iyi anlaşabiliriz. Şelale tarafında sizin yazdığınızda farklı bir şey yazmadım size katılıyorum. Sakin sakin konuşalım lütfen.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 14:15:55[/EDIT]
Cengizhan Bey dip çekimi sadece görüntü meselesi değildir. Her dip çekimi yaptığımızda su değişimi de yapmış oluruz. Dip çekimi
yaptığımızda dipte biriken kakaların salınım yapması engellenmiş olur ve dolaylı yoldan akvaryum aynı zamanada temiz kalır ve su
değişimi yaptığımızda eğer akvaryum da bitki yoksa veya nitrat azaltçak tutucak malzeme yoksa nitratı da azaltırız dip çekimi
sadece görüntü için değildir aynı zamanda zemine yapışmış parazitleri de çekeriz hastalık yayıldıysa yani dip çekimi çok önemli.
Efendim bir de şelale tipi kullanım baloncuk çıkaran kullanıma oranla muhtemelen daha az oksijen veriyor ama bu şu demek değildir ki şelale kullanamayız
şelale kullancaksaz balık yükü önemli bazen dalgalanması yetmeyebiliyor bu doğru ama balık yükü azsa herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Cengizhan Bey dip çekimi sadece görüntü meselesi değildir. Her dip çekimi yaptığımızda su değişimi de yapmış oluruz. Dip çekimi
yaptığımızda dipte biriken kakaların salınım yapması engellenmiş olur ve dolaylı yoldan akvaryum aynı zamanada temiz kalır ve su
değişimi yaptığımızda eğer akvaryum da bitki yoksa veya nitrat azaltçak tutucak malzeme yoksa nitratı da azaltırız dip çekimi
sadece görüntü için değildir aynı zamanda zemine yapışmış parazitleri de çekeriz hastalık yayıldıysa yani dip çekimi çok önemli.
Efendim bir de şelale tipi kullanım baloncuk çıkaran kullanıma oranla muhtemelen daha az oksijen veriyor ama bu şu demek değildir ki şelale kullanamayız
şelale kullancaksaz balık yükü önemli bazen dalgalanması yetmeyebiliyor bu doğru ama balık yükü azsa herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Yalnız pipo filtrede SIK sünger temizliği yapmayın bakteriler gider. Onun yerine ben de çift süngerli pipo var 3 ayda bir sadece bir süngerini temizliyorum diğer 3 ayda diğerini ki bakteri kaybım az olsun. Haftada bir sünger temizliği yapmayın kesinlikle.
(Yukardaki arkadaş sık sünger temizliği demiş ona atıfta bulundum. Bir de sık kelimesini vurgulamak için büyük yazdım yanlış anlaşılmasın.)[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 01:00:53[/EDIT]
Yalnız pipo filtrede SIK sünger temizliği yapmayın bakteriler gider. Onun yerine ben de çift süngerli pipo var 3 ayda bir sadece bir süngerini temizliyorum diğer 3 ayda diğerini ki bakteri kaybım az olsun. Haftada bir sünger temizliği yapmayın kesinlikle.
(Yukardaki arkadaş sık sünger temizliği demiş ona atıfta bulundum. Bir de sık kelimesini vurgulamak için büyük yazdım yanlış anlaşılmasın.)[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 01:00:53[/EDIT]
Ben de pipo kullanıyorum şelale veya baloncuklu haliyle kullan ikisindede oksijen veriyor ben daha sessiz diye şelale kullanıyorum. Temizlik konusunda biyolojik temizlikte çok iyidir fakat mekanik temizlikte aynı şeyi diyemeyeceğim akvaryumun dip çekimini ihmal etmezsen temizlik konusunda sorun yaşamazsın.
Benimde 40 litre akvaryumum var sadece pipo filtrem var haftada bir dip çekimiyle tertemiz herhangi bir sorun yok yani pipoyu tek kullanabilirsin.
Not:Fakat dip çekimini ihmal etme yoksa balıkların hastalanabilir dip çekimi çok önemli zaten,sadece pipo kullanıyosan daha önemli.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-28 00:20:03[/EDIT]
Ben de pipo kullanıyorum şelale veya baloncuklu haliyle kullan ikisindede oksijen veriyor ben daha sessiz diye şelale kullanıyorum. Temizlik konusunda biyolojik temizlikte çok iyidir fakat mekanik temizlikte aynı şeyi diyemeyeceğim akvaryumun dip çekimini ihmal etmezsen temizlik konusunda sorun yaşamazsın.
Benimde 40 litre akvaryumum var sadece pipo filtrem var haftada bir dip çekimiyle tertemiz herhangi bir sorun yok yani pipoyu tek kullanabilirsin.
Not:Fakat dip çekimini ihmal etme yoksa balıkların hastalanabilir dip çekimi çok önemli zaten,sadece pipo kullanıyosan daha önemli.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-28 00:20:03[/EDIT]
Akvaryuma Hayrat Suyu Konur Mu
Hayrat suyu hem test edin hemde bir bezle süzün çünkü bazı hayratlarda içinden partiküller geliyor.
Hayrat suyu hem test edin hemde bir bezle süzün çünkü bazı hayratlarda içinden partiküller geliyor.
İç Parazit İçin Hangi İlaç Kullanılmalı?
İç parazitse ilaç yerine sarımsaklı yem kullanabilirsiniz sarımsağın suyunu alıp yemlerle karıştırınca sarımsaklı yem oluyor veya direkt piyasada sarımsaklı yemler var onlarıda kullanabilirsiniz. Böyle de tedavi ediliyor.
Böyle okumuştum bir yer de youtube da videoları var sarımsak tedavisinin oradan yapılışına bakabilirsiniz. Eğer hastalık ilerlediyse balıklar yem yemiyorsa Lennie arkadaşın dediği ilaçları kullanmanız lazım. Tabii başka ilaçlarda kullanabilirsiniz balıkta iç parazit tedavisi yazıp google çıkan ilaçlardan birini ama ilacı iyice araştırın derim. iyi günler. [EDIT]akvaristmen12321,2023-08-27 13:05:58[/EDIT]
İç parazitse ilaç yerine sarımsaklı yem kullanabilirsiniz sarımsağın suyunu alıp yemlerle karıştırınca sarımsaklı yem oluyor veya direkt piyasada sarımsaklı yemler var onlarıda kullanabilirsiniz. Böyle de tedavi ediliyor.
Böyle okumuştum bir yer de youtube da videoları var sarımsak tedavisinin oradan yapılışına bakabilirsiniz. Eğer hastalık ilerlediyse balıklar yem yemiyorsa Lennie arkadaşın dediği ilaçları kullanmanız lazım. Tabii başka ilaçlarda kullanabilirsiniz balıkta iç parazit tedavisi yazıp google çıkan ilaçlardan birini ama ilacı iyice araştırın derim. iyi günler. [EDIT]akvaristmen12321,2023-08-27 13:05:58[/EDIT]
İç Filtre Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli
Ses olayını bilmiyodum ben de öğrenmiş oldum teşekkür ederim. İyi akşamlar
Ses olayını bilmiyodum ben de öğrenmiş oldum teşekkür ederim. İyi akşamlar
İç Filtre Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli
Akvaryumunuz küçükse iç filtre fazla akıntı yaratabilir dikkatli olun. (Yazdıklarım deneyimlerim ve duyduklarımdır hatam varsa düzeltin lütfen)
1. sorunun yanıtı:Akvaryumda filtre 7/24 açık kalması lazım diye okumuştum
2.sorunun yanıtı:Hava motoru dediğiniz heralde iç filtrenin kabarcık çıkarması eğer şelale aparatı varsa onu suyun üstüne iyi ayarlarsanız oksijen verir. Ben zamanında kullanmıştım herhangi bir oksijen sorunum olmamıştı.
3.sorunun yanıtı:Koku kısmını bilmiyorum ama yemlerken filtreyi kapatın çünkü balıklar yemi zor yakalar yemledikten sonra tekrar açabilirsiniz.
4.sorunun yanıtı:Hiç öyle sesten rahatsız oldukları ne gördüm ne duydum :)
Benim deneyimlerim ve duyduklarım bunlar inşallah işinize yarar. İyi akşamlar.
Akvaryumunuz küçükse iç filtre fazla akıntı yaratabilir dikkatli olun. (Yazdıklarım deneyimlerim ve duyduklarımdır hatam varsa düzeltin lütfen)
1. sorunun yanıtı:Akvaryumda filtre 7/24 açık kalması lazım diye okumuştum
2.sorunun yanıtı:Hava motoru dediğiniz heralde iç filtrenin kabarcık çıkarması eğer şelale aparatı varsa onu suyun üstüne iyi ayarlarsanız oksijen verir. Ben zamanında kullanmıştım herhangi bir oksijen sorunum olmamıştı.
3.sorunun yanıtı:Koku kısmını bilmiyorum ama yemlerken filtreyi kapatın çünkü balıklar yemi zor yakalar yemledikten sonra tekrar açabilirsiniz.
4.sorunun yanıtı:Hiç öyle sesten rahatsız oldukları ne gördüm ne duydum :)
Benim deneyimlerim ve duyduklarım bunlar inşallah işinize yarar. İyi akşamlar.
Kum Altında Yaşayan Nerite Salyangoz
Nerite salyangozu aynı davranışı sergiler mi emin değilim ama benim elma salyangozlarım fazla ışıktan kumun altına giriyolar. Işıktanda olabilir dikkatli olun.
İyi akşamlar.
Nerite salyangozu aynı davranışı sergiler mi emin değilim ama benim elma salyangozlarım fazla ışıktan kumun altına giriyolar. Işıktanda olabilir dikkatli olun.
İyi akşamlar.
SON MESAJLAR
- Bu Taşlar Akvaryumda Kullanılır Mı hvostr, 21:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hamile Moly 9 Gündür Yavrulukta Doğurmadi Neden Erd4an, 21:03
Yeni Üye Forumu - 40 Küp Hightech Tanıtım Joec, 21:00
Akvaryum Tanıtımı - 7-10 Ekim Pet Fuarı Davetiyesi Arıyorum ihsank, 20:51
Akvaryum Dünyasından Haberler - 100x45x45 Hardscape Tavsiye syerli, 20:27
Yeni Üye Forumu - Kiraz Karides 07ahmet, 19:56
Omurgasızlar - Anubias Çiçek 07ahmet, 19:38
Bitki Türleri ve Bakımı - 60x30x40 Akvaryum Kuruyorum. Betta_King, 19:27
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Mi ? MrAnason, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Ne Kökü ? imuhendisi61, 18:02
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistes Karın Çökmesi Kamburluk atakanaydin, 17:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Ada Substrat Sistemi EthernalFlow, 17:39
Taban ve Gübreleme - 60 Litre Bitkili Akvaryuma Balık Onerisi Betta_King, 17:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides MertY, 16:50
Akvaryum Tanıtımı - 80x40x40 Akvaryuma Armatür Joec, 16:29
Aydınlatma - Alp Soft Studio Aquarium Ktktk, 16:06
Yeni Üye Forumu - Tds Ve Gh Tutmuyor darkaura, 15:33
Omurgasızlar - Tanganyika Tur Onerisi JangoFettus, 14:21
Tanganyika Cichlidleri - Boş Armatür Kasası Nereden Temin Edebilirim pianoƒish, 12:59
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Lepsitesin Hangi Türüne Bakmalıyım...? Alihan38, 11:54
Canlı Doğuranlar - Betta Macrostoma (brunei Beauty) BaLaBaN #, 11:53
Labirentliler Tanıtımı - Akvaryum Su Yüzeyindeki Silis Kumu Temizleme emrehsrc, 11:28
Akvaryum Bilimi - 2+6 / 8 Moli Ve 6 Sterbai Güzel Olurmu Betta_King, 08:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları Munzevi, 02:59
Akvaryum Tanıtımı - Kuzey / Orta Amerika Çöllerinin Bir Replikası (Biyotop Arayışı) Barack, 01:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 00:24
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Büyük Akvaryum Samet Özel, 22:01
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin pianoƒish, 22:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum Ehtiyar, 20:29
Omurgasızlar - Utangaç Balık Problemi JuqLax, 20:00
Yeni Üye Forumu - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 19:50
Akvaryum Tanıtımı - Geosesarma Dennerle Jolakotturinn, 19:46
Akvaryum Tanıtımı - Sewellia Lineolata Jolakotturinn, 19:31
Sazansıgiller Tanıtımı - 200 Lt Çok Hızlı Yosun Oluşumu AliSelimKadan, 18:00
Yeni Üye Forumu - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi hvostr, 17:05
Akvaryum Tanıtımı - Erkek Lepistes Doğmuyor hvostr, 17:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Esp Tabanlı Akıllı Işık Ve Sıcaklık Ölçüm Sistemi NightWist, 16:42
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 240 Litre Resif Akvaryumuna Sump Şartmı? BlackkEaglee, 15:32
Deniz Akvaryumları Genel - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler pianoƒish, 11:29
Akvaryum Tanıtımı - 2 Aylık Akvaryumda Yoğun Diatom Sorunu – Bitkiler yyiImaz, 09:56
Bitki Akvaryumları Genel - Pigme Çöpçü Yumurta Bakımı. CUMBURLOP, 09:29
Yeni Üye Forumu - 35 Lt Ye Neon Tetra Olur Mu? İnci Kefali, 06:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 📌 Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü hvostr, 21:35
Makaleler ve Tercümeler - Dış Filtre Hat Üzeri Co2 Difüzör Hakkında hakaya0107, 20:29
Bitki Akvaryumları Genel - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 20:26
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Köşe Çatlağı hvostr, 20:25
Yeni Üye Forumu - En Küçük Cory: Hastatuslarım hvostr, 20:08
Kedi Balıkları Tanıtımı - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 19:01
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Balkona Giden Ekstra Uzun Dış Filtre Hortumu pianoƒish, 18:59
Filtreleme Seçenekleri - Co2’siz Nano Tank’ta Bitki Gelişimi BettaFishHobim, 18:39
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mangrow Üstü Anubias(yenilendi), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 21:29
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 21:19
- Apistogramma Piaroa F1 - Steindachneri - İnka HarunYILDIRIM 20:51
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:45
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 20:45
- Yavru Cüce Vatoz AnatoliaAquatics 20:41
- Zebra Danio teksel 20:31
- Atman 3338 Dış Filtre 3 Sepetli emree06 20:27
- L144 Mavi Göz Düz Kuyruk Cüce Vatoz Yavrusu emree06 20:27
- Neolamprologus Pulcher (daffodil) Yavrusu emree06 20:27
- Toplu Satış. 6 Plati ,sae, 2 Adet Cory 650 Tl kadirik 20:17
- Vatoz Yavruları mertank 18:41
- Black Flame Endler Safkan Damızlık Koloni aXarayli 18:06
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 17:37
- Meksika Portakal Cüce Kerevit TolgahanA 17:37
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:37
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 17:18
- Karides Takas Olur 34hakanay 16:36
- Creaqua Krom Pipe Ve A Kalite Akvaryum Malzemeleri apistoman 16:34
- Yavru Makinesi Brichardi Çift emrahdm 16:33
- Cüce Vatoz (4e-4d) Ve Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 16:21
- Saulosi 2-4 Cm Emirk 16:21
- 3 Erkek 3 Dişi Kribensis eyidasss 16:17
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 16:11
- Cam Lily Pipe Ve Cam Emiş Yüzey Emici Skimmerlı blackkened 15:25
- 80cm Full Akvaryum, Crypto Ve Anubias Dolu denizkarayali 15:19
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 15:00
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 14:49
- Hb White Lepistes omererbas 14:33
- Electric Blue Acara (andinoacara Pulcher) omererbas 14:33
- Xxl Boyda Malawi İmparator Cigledler serdar131977 14:23
- Çekya İthalatı Nadir Ve Kaliteli Türler RareFish 14:15
- Amano Karides Max Boy.. RareFish 14:15
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri. OKIRATLI 14:01
- Moli Velifera Yavruları Kalenna00 13:17
- Aquawing İç Filtre Kalenna00 13:17
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 13:12
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 12:59
- Subulata Bitkisi kilic88 12:59
- Ekstra Clear Tanklar AtlasPoyraz 12:58
- Led Armatür Işık Aydınlatma yaguara 12:48
- Tüm Malzemeleriyle Satılık Akvaryum rorobey 12:36
- Karışık Karidesler Malakai 12:29
- 5 Katlı Özel Tasarım Demir Profil Akvaryum Sehbası mendos06 12:15
- Damızlık 7d 3e Demasoni 3.000tl (muhteşem Renk) mendos06 12:15
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 12:02
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/09/26 osmandbnl 11:40
- Değişik Danio Zebralar osmandbnl 11:40
- 6 Adet Hongsloi sirhill 11:35
- Karides Çeşitleri Bloody Marry Ve Mavi Melek ShrimpGarden 11:30
KULLANICILAR
- 119 Online Kullanıcı, 67 Üye
Online Kullanıcılar
osmandbnl,
reprise,
gulec_44,
drtanganyika,
MetinSerttas,
Emerse,
livindead,
ihsank,
vaveyla67,
MrAnason,
burock14,
Joec,
pianoƒish,
hvostr,
Dkdklse,
Samim,
şansal,
dreamxx,
dostavka_guSl,
123akvarist123,
BarisD,
MiSoSiKiaN,
ahmetfiratozkaya,
capodicapii,
Koksal Gurkan,
BoraER,
maylandi,
hoppala,
darkaura,
Atooken,
OKIRATLI,
emirkagan,
BassBoost,
TheDS,
kerimkoz,
dostavka_ktKi,
Oquanus,
pardus88,
bawyerank,
Eldurmaz,
Lofta,
ErtanGulen,
haerg,
Vlademirol,
Fustun,
CERANOXE,
Deep83,
syerli,
eskiasabijapon,
Barack,
Ktktk,
Bahribedir,
Burak PEKDEMİR,
nikon_,
Rene,
asabijapon,
Bahtsiz11,
Srhtburakk,
TolgahanA,
RENSHRIMP,
İnci Kefali,
alecozan,
hoca0666,
MrtGn,
Mert Kayış,
Erd4an,
makav,
Hobimmm,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.