ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orhan76
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
856
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 7 Dakika önce
Toplam Mesaj:
873 [1.93 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
292 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Barbol
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1976
İl:
Denizli
Meslek:
Maden Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40lt Bitkisiz Canlı Doğuran L081 Komando Cory 140lt Bitkisiz Orta-Güney Amerika Ciklet Leopar Vatoz 25lt Bitkisiz Neolamprologus Caudopunctatus 25lt Bitkili Galaxy Rasbora 25lt Bitkili Kardinal Neon Tetra 25lt Bitkili Pseudomugil Gertrudae

SON 10 MESAJI

Delta Tail Betta (the Taci)
Taci gerçekten çok yakışıklı [:)] Sağlıklı yaşasın İnşallah [:nazar:]
Arka Köşe İç Sump
[QUOTE=yedili]
Isıtıcı için ayrıca bir bölüm yapmayıp, ısıtıcıyı su giriş bölümüne koysam uygun olur mu ? Aslında motorun olduğu bölüme de koyabilirim ama bu bölümde su seviyesinin azalması durumunda (hatta gördüğüm resimlerin genelinde bu bölümde su seviyesi az oluyor) ısıtıcı sıkıntıya girer. Endişem ısıtıcıyı verimli kullanma konusunda :)[/QUOTE]

Hocam doğru tespit etmişsiniz [:iyi:] Su girişe konumlandırsanız daha iyi olur bence de çünkü dediğiniz gibi malzemeli kısımda seviye düşüşü oluyor bu da ısıtıcınızı verimli kullanmanıza engel olabilir. Isıtıcı devreye girmeyebilir vs. gibi aksaklıklar olabilir düşüncenize katılıyorum.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
4A - Afrika, Asya, Amerika, Avustralya

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240492/081120241505581.jpg[/IMG]
Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=tuncer1461]Dış filtrenin çıkış kısmı akvaryuma hava verecek şekildeydi fotoğrafta da görünüyor, dün akşam denemek için bu aparatı çıkardım (canlıları eklediğimde de aparatı kullanmayacağım, su çok dalgalanmasın diye) sabah tekrar ölçüm yaptım. pH dışında tüm değerler aynı fakat pH değeri 8' e yükselmiş. pH metrenin kalibrasyonu bozulmuştur diye kalibre edip tekrar ölçtüm fakat sonuç aynı. pH değerinin 0.8 artmasının sebebi yaptığım bu hareket midir ? Bunun dışında herhangi bir değişiklik yapmadım.[/QUOTE]

Eğer herhangi bir pH'a etki edecek kimyasal eklemediysen (ki okuduğum kadarıyla yapmamışsın, kullandığın kum ve fosfat giderici de yapmaz) yaptığın 2 ölçümden en az biri yanlıştır diyebilirim. Ph metren bozulmuş olabilir. Anlamanın en iyi yolu su test şeridin varsa onunla da ölçüm yap (7 ve 8 arasında bariz renk farkı vardır belli olur) böylelikle hangi ölçümünün doğru olduğunu çek etmiş olursun. [EDIT]Orhan76,2024-11-08 13:38:20[/EDIT]
Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=tuncer1461]Peki pH seviyesini hep buralarda tutabilmek için neler yapabilirim canlı eklemesi yaptığımda bu değerler değişecektir muhtemelen.[/QUOTE]

Yukarda Tayfun Beyin belirttiği gibi eğer pH'ı ekstra artırmak veya azaltmak için belirli bir yöntem kullanmıyorsan zaten çok çok az değerlerde fark eder ve stabil kalır. Endişeye mahal kalmaz.
Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık
[QUOTE=Hasan usta]

Bu ilactan var fayda eder mi [/QUOTE]

Faydası olacaktır. Prospektüsünde belirtilen ölçülerde kullan ama. Tekrardan geçmiş olsun.
Arka Köşe İç Sump
[QUOTE=yedili]Basit bir çizimle ölçüleri belirledim, sizce olmuş mu ? Bir de ısıtıcıyı sump da kullanmamda sakınca olur mu, yoksa sumpa ısıtıcı yeri yapmayıp, ısıtıcıyı tankın içinde mi kullanayım ?
[/QUOTE]

Isıtıcıyı sumpun içinde kullanman göz zevki açısından daha uygun olacaktır kanımca.
Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık
[QUOTE=Hasan usta]

Peki sicakligi da arttirsam faydasi olur mu[/QUOTE]

Sıcaklığı artırman sadece balığının konforunu bozar. Isıtıcın normal ayarında çalışsın. Sadece ilacını kullan yeterli olur.
Hasta Ciklet
Bu pul dökülmesi ilerde kuyruk erimesinin habercisi olabilir. Balığını çok iyi gözle takip edip su değerlerini kontrol etmen varsa bir aksaklık suyla ilgili olarak gidermen ve daha sonraki aşamada kuyruk erimesi olduğu netleşirse derhal ilaçla tedaviye başlaman gerekir. Geçmiş olsun şimdiden.
Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş
[QUOTE=aziz_basak]

Makrakanta yok aslında kuhli mevcut otocat i çıkartmak zorunda kaldım şuan için transgenetikler in harici corydoras türleri kuhli neritte türü salyangozlar ve kelebek vatoz mevcut
akvrayumun bir üç ayı daha var tam oturması için bakalım güzel birşey çıkar inşallah :) [/QUOTE]

Renklerden dolayı hep karıştırıyorum [:)] Takipteyim hocam [:)] [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.