ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
816
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2023 02:25
Son Ziyaret:
27 dakika önce
Toplam Mesaj:
824 [2.45 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
462 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

Şelale Filtre Hakkında 3 Soru
[QUOTE=KaanE]

Cevap için asıl siz sağolun :) O hava hortumu ile saatlerce uğraştım. İki ayrı kalınlıkta var, biri akvaryum için biri sanayiden araba silecek suyu borusu. İkiside düzgün durmuyor, ya bir tarafı batıyor diğer tarafı çıkıyor ya da dursa bile yükseklik yetmiyor, mercimekler geçiyor. Hatta kalın olan hortuma, normal hava hortumunu üzerine helezon gibi sarmal sardım, parmaklarım koptu yapana kadar, yine olmadı :)

Yoğurt ve peynir olayını deneyeyim. Tam olarak hangi kısımları? Bir de rafya üzerinde sabit tutmak nasıl oluyor, foto var mı? En kolay çözüm o sanırım. :)

Elektrik gidip gelince kendi kendine çalışıyor ama büyük baş olmasa da küçük baş hayvan boğazlıyorlar gibi inletiyor ortalığı bir süre.

Malzeme olsun olmasın filtrenin tasarımı çizimdeki gibi. Yani bölüm bölüm, "in çık" şeklinde değil. İşin kötüsü tankı yeni kurdum 1* gün oldu. Bekliyorum oturmasını. Şu aşamada filtreyi kurcalamak istemiyorum. Yoksa modlıycam karbon kartuşu kapatıp bölücem ortadan vs.[/QUOTE]
Tam 1. sorunun cevabını değiştiriyordum. [:D]
Filtrenizin videosuna baktım da alttan geçme kısmını göremedim. O kısma kaset geliyor kasetin altından değil içinden geçmesi gerekiyor suyun.
Valla ben acımam kafama oturana kadar kurcalardım filtreyi. [:)))]
Kendim yoğurt kabini denemedim sadece çözüm ararken denk geldim bir videoda. Bu kapağın oturtulduğu kısmı kullanıyorlar. Peynir kabının bu kısmınıda yemleme alanı için.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/210920240637311.jpg[/IMG]

Su mercimeklerimi hava hortumuyla korusam da elma salyangozlarımdan koruyamıyordum.
Rafyayı lepistesler için koyduğumda hepsine çözüm oldu. Şimdilik 1 elma salyangozum rafya üzerine çıkıp ortalığı dağıtıyor ama sistem böyle.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/170920242040411.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/210920240641221.jpg[/IMG][EDIT]Hidro Dinamik,2024-09-21 06:43:23[/EDIT]
L144 Siyahlık Normal Mi?
[QUOTE=gork1syo]
Deneyeceğim teşekkürler, Peki yan kısımları fazla mı siyah sizce?[/QUOTE]
Hayır değil, orada mide ve bağırsakları felan var. Kalıplandıkça yan ve üstten daha az görünür hale gelecek [:)]
L144 Siyahlık Normal Mi?
[QUOTE=gork1syo]
Aç bırakmıyorum otocat ve sae var zaten onlar temizliyor. Yem olarakta Tropical Mini Wafers Mix kullanıyorum. Karın siyahlığı tamamda yanlardan gözüküncede garip geldi. Sebzeyi haşlayıp vermem yeterli mi sadece Teşekkürler.[/QUOTE]
Sebzeyi 4 5dk haşlayınca suya batıyor. Kapyanın çekirdeklerini çıkarın, 2 parmak ebatında 2 3 parça atsanız yeterli olur.
Bezelye içi haşlanınca dış zarını soyup verin, haşlanınca kolay ayrılıyor. Bezelye içinin zarını soyunca 2 parça elde ediyorsunuz. Bulamazlarsa diye 10 15 parçasını verebilirsiniz diğer dip balıklarıyla rekabet azalır.
Haşlanan fazla ürünü dolapta saklayabilirsiniz.

Haşlarken içine 1 2 diş sarımsakta atarsanız besin değerini artırır, lezzetinide artırırsınız ama sarımsakları vermeyin.
3 5 Saat sonra sebzeleri alıp atabilirsiniz suyu bozmaması için.[EDIT]Hidro Dinamik,2024-09-21 06:20:28[/EDIT]
Şelale Filtre Hakkında 3 Soru
Bildirim gelmesi iyi oldu, erken uyanınca canım sıkılıyordu sağolun. [:D]

1- Malzeme fazla olduğundan akış yönü değişir, orijinal halde kullandığınızda durum aynı mı? Ben malzemeyi doldurunca direk suyu çektiği yerden döküyordu. Biraz deneme yanılmayla ideal düzeni bulabildim. Malzeme azaltarak ve yer değiştirerek denemeler yapmak gerekiyor.
Filtrenizin videosuna baktım da alttan geçme kısmını göremedim. O kısma kaset geliyor kasetin altından değil içinden geçmesi gerekiyor suyun.

2- Su seviyesinin yüksek olması problem yaratmıyor da düşük olduğunda elektrik gidip gelmelerinde tekrar devreye girme ihtimali zorlaşıyor.

3- Su mercimekleri bu şekilde suyun altında kalırsa çürür. Ben rafya üzerinde sabit tutuyorum.
Hava hortumunu çember yapıp içine su mercimeklerini koyabilirsiniz.
Filtre, hava hortumunu kendine doğru çekeceği için misina kullanarak bir cama hortumu sabitleyin.
Misina ile hortum aynı hizada olsun ki gerildiğinde aşağı çekme gibi bir durum yaşamazsınız.
Yoğurt ve peynir kutularının kapak oturma yerlerini kesip kullananlarda var. Yurtdışında besleme halkasıda alabilirsiniz.[EDIT]Hidro Dinamik,2024-09-21 06:30:45[/EDIT]
L144 Siyahlık Normal Mi?
Karın kısmı olduğundan siyah görünüyor. Daha yavrular, büyüdükçe ve formu düzeldikçe üstten görünen siyahlık azalır.

Sakın ola yosun temizleticem diye aç bırakmayın veya sadece bitkisel besin kullanmayın.

Yeni geldiğinden 2 günde bir haşlanmış kapya biber veya bezelye içi vermenizi öneririm. Hem bağırsaklarını rahatlatır hemde vitamin deposu. Sonradan haftada 1 2 güne düşürürsünüz.

Diğer öğünlerde protein açısından zengin yem verirseniz daha iyi gelişim gösterirler. Başka balığınız varsa ışıklar kapalıyken dip veya cips yemleri suyun içerisine sokarak bırakın. Zamanla ışık açıkkende verebilirsiniz ilkte ortama ve yeni yemlere alışsınlar.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=Eiad]Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!

Balık almak istiyorum nasıl yapılır[/QUOTE]
Aleyküm selam,
Üniversite test raporlu balık satan bir yer arıyorsanız ben bilmiyorum. Aramıyorsanız akvaryumculara, petshoplara veya forumdaki hobicilere bakabilirsiniz.

@alifuatturk Siz biliyor musunuz? Şöyle kanıtlı kanıtlı bir yer var mı?
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]
.. dış filtre o kadar kaliteli ise neden su kaçırıyor forum, su kaçıran tetratecler, eheim classic ses sorunundan odada oturamayanlarla dolu. Madem kaliteli su da kaçırmıyor yazsınlar kutuya su kaçırmaya karşı garantili diye.
...[/QUOTE]
Bu konularda üniversite raporları yok, nasıl inandınız hayret. Üniversite raporu olmadan su kaçırdığına inanmam.(!) [:)))]
Su kaçırdığını iddia eden kanıtlamakla mükellef değil mi yoksa? [EDIT]Hidro Dinamik,2024-09-20 18:14:54[/EDIT]
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]
Fikir dediğiniz şey, eğer doğada var olanı yapay ortamda yapıp kanıtlayan bir sisteme, olmuyor demek ise; Buna fikir denmez cehalet denir.
Misal;
Güçlü asitler: insan derisini eritmez.
Kanıtı nedir ?
Fikir beyan etmek için kanıta mı gerek var ?
Mantıklı geldi mi size ?
Sizin yaptığınız bundan farksız.[/QUOTE]
Yazdığınız cihazın üniversite testlerine baktınız mı zira onlarda kullanıcı yorumu ve tecrübeye göre kıyas ediliyor. [:)))]
Bildiğim kadarıyla doğadada yok, yapay sistem yani.
Olabilir gayet mantıklı, inanmayan kendi irdelesin. Bilimsel oturum değil orası Facebook yorumları, isteyen kanıtlar isteyen kanıtlamaz. Şahıs güçlü asit diye aldığı üründen yanlış çıkarım yapabilir. Belkide biolife gibi mucizevi bir ürün üretilmiştir. [:)))] Gidip üniversite testi aramaktansa bir çok farklı şekilde bunu teyit edebilirsiniz. İnanıp inanmamak öneri arayanın meselesidir.

Sizin mantığa göre tecrübe paylaşımı diye bir şey yok anlaşılan her şey üniversite onaylı olacak. Ağzınızdan çıkan her kelimeyi test ettiriyor musunuz?
[EDIT]Hidro Dinamik,2024-09-20 20:04:10[/EDIT]
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]
Kanıt sunmadan yapılan yorumları neden silmesinler ?
Kanıt sunun işte forumda silecek kimse yok dimi ?
Kanıt sunmanızı bekliyorum kaç saat oldu, henüz kanıt sunan görmedim.
Biolifenin kanıtı var.
Üni. testi linki bıraktım.
Pisliği tutmada dış filtre monera ve florayı geçemedi.
Linki bıraktım.
Amonyak nitrit sıfır nitrat ölümcül değerlerde değil.
Üni. testi videosunda mevcut.
Siz bir ürün çıkarsanız, kanıtlarıyla sunsanız, kanıtsız cevap verenlerin yorumlarını olumlu mu karşılarsınız ?[/QUOTE]
Üniversite testi olmayan forum kullanır mısınız? [:)))][:)))] Fikir beyan etmek için üniversite testi mi gerekirmiş. [:)))]
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]
Üniversite testi olmadan işe yaradığını kanıtlayamazsınız bilimden uzak bir bakış açısı.




Biolife da akademisyen birisi çalışmıyor bildiğim kadarı ile firma sahibinden bahsediyor iseniz kendi yaptığı testlerin sonucunu üniversite ortamında kanıtlamış birisi.
Ayrıca biolife kullanıcıları memnuniyetini dile getirdiğince biolifenin adamı diyorsunuz, dış filtre övenlerle dolu forum o zaman siz de dış filtre firmalarının adamısınız buradan bu sonuç çıkar. Biolifedan memnun olan söyleyince adamısınız deyip de dış filtreden memnun olan adam söyleyince bir şey denmiyorsa sahtekarlık denir buna, olanı söylemek suç mu ?

O kadar yazdım hala da üniversite testi olan, sızdırmaya karşı grantili, dış filtre ve süngerden daha iyi bakteri tuttuğunu üniversite ortamında kanıtlayan bio media firması sunmadınız. Bekliyorum. Biolifeyi tiye almanız bitti ise. Kanıtları görelim.[/QUOTE]
Yine başa döndük.. Ronaldo'yu bıraktım daha farklı yoldan gidelim istiyorum, belki kendimi izah edebilirim. Bilimsellik sadece üniversite ortamında sonuç görmek mi? Teorik hesaplar, deneyimler, yaygınlık gibi kriterlere ne oldu müşteri buna dikkat eder.
Ekmek alırken de taze olanı anlamak için üniversite testine sokuyor musunuz? Ya fırıncıya sorarsınız ya elinizle mıncıklarsınız ya da tanıdığınızın önerdiği fırına gidersiniz. [:)))] Hatta eline taş gibi ekmek verilen müşteriyede iftira atma üniversite testi yaptır diyin madem.
Hayatın çoğu yerinde çoğu tüketici üniversite testi felan aramaz. Biolife test yaptırdı diye alkış mı tutalım. [:)))] İthal filtrelerden iyi olduğundan o kadar eminse kendi kıyas testini kendi yaptırsın, tüketicinin umrunda mı?
Kaldı ki iyi yorumları umursamama sebebimide anlamış olmanız gerekir, benim sıradan bir sorumu bile onaylamayıp övgü dolu yorumları onaylamışlar. Tüketici olarak bu firmanın ürününe ve yorumuna gerçekten güvenebilir miyim veya alışveriş yapar mıyım sizce?
Filtre önerisi isteyen birine, elimdeki üründen memnunsam öneririm, ben burada kullanıcı yorumu yapmış oluyorum. Kişi kanıt arıyorsa kendi bulabiliyorsa bulsun.


[EDIT]Hidro Dinamik,2024-09-20 15:35:15[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 26 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.