ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
25caliskan25
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2024 17:56
Son Ziyaret:
Dün 14:43
Toplam Mesaj:
84 [0.98 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
73 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emin çalışkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

w

SON 10 MESAJI

67 Litre Akvaryuma Tür Önerisi
[QUOTE=nazemert]
Bir cift ramirezi yapmayi dusundum uygun sartlari sagladiktan sonra Uygun olur mu[/QUOTE][URL]https://www.akvaryum.com/mikrogeophagus_ramirezi_ramirezi_tatlisur_4_326.asp[/URL] Burada 60 lt yetiyor diyor ama balık hakkında bilgim yok.
Low-tech Kurulum
[QUOTE=Mokoko06]

Hocam ağzına sağlık çok güzel yazmışsın hepsini okudum ve not ettim :) Şuan evimde 50*20 lik küçük bir akvaryum var 2 melek 2 japon 2 moli 2 tane de tetra besliyorum. Açıkcası bitkili akvaryumda hangi balıkları tercih edeceğime daha karar vermedim. son 2 haftadır sadece tabanı araştırıyorum.

Yapılacak en güzel taban ; Lav Kırığı (20 lt ) + JBL AquaBasis Plus (10 lt) + EuroStar Aquaclay Ground (15 lt)
Akvaryum büyük, taban maliyeti 3.000 TL'yi buluyor. Maliyeti düşürme derdine düştüm. Bu yüzden bu konuyu açtım.

Saksı torfu'nu uzun süre deneyimleyen var mı? kullanmak yararlı mı zararlı mı? Bunu merak ediyorum




Hocam hangi markanın önerirsiniz? [/QUOTE] Hocam bitki toprağı kullanan var ne kadar kullanışlı bilmiyorum. Birde bence o küçük akvaryumdan melekleri kurtarmaya bak. Melek balığı için büyük hacim gerekiyor. Bence bu balıklarınızın sayısını arttırmak tür olarak büyük akvaryuma yeter. Ama japon balığı bitkili tankta olmaz bitkili tankta olmaz höpürdetir hepsini. Yerine dediğim gibi siyah etekli tetra olur ama kırmızı burun tetra olmaz meleğin kuyruğunu yer. Birde tetra hangi tür?sendeki.[EDIT]25caliskan25,2024-05-31 20:57:34[/EDIT]
Low-tech Kurulum
[QUOTE=Mokoko06]120*55*50 Ölçülerinde Akvaryumum var Low-Tech bitkili akvaryum kurmak istiyorum.
Aylardır taban için araştırma yapıyorum ama bir arpa boyu yol alamadım.
Bütçem kısıtlı, akvaryum büyük bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Akvaryumumda lepistes ve temizlik grubu (cüce vatoz, salyangoz, karides vs halan karar veremedim) besleyeceğim.

Tabanda=Saksı Torfu - Sineklik - Lav Kırığı

Kullanmayı dünüşüyorum. Öneri ve tavsiyelere açığım[/QUOTE] Hocam lav kırığı iri taneli ise sinekliğe ihtiyaç yok bence. Ayırmak istedin mi atarsın eleğe ayrılırlar. He lav kırığı kumun üstüne çıkmasın diye kullanacaksan onu bilmem.
Canlı konusunda bu kadar büyük akvaryumda bitkilerin yosunlarıyla uğraşmak karides olmadan zor olur bence. Birde lepistes besleme bence, hiç olmazsa tek besleme. Suyun habire üstündeler orta kısma nadiren zemine hiç inmiyorlar. İzlemesi bu kadar büyük ve yüksekliği de az olmayan akvaryumda keyifli olmaz. Bu tabi benim görüşüm. İlla ki canlı doğuran diyorsanız moli ve plati türleri var onlar biraz daha ortalarda geziniyor. Sonra bir 5-6 lı sürü çöpçü kesnlikle öneririm panda çöpçü olabilir black venezuela çöpçünün görünümü çok güzel ama biraz hassasmış diyorlar. Sonra bir tetra sürüsü bu akvaryuma güzel gider .Ortalar daha dolu olsun diye. Neon olur, siyah etekli tetra olur,kırmızı burun olur ama canlı doğuranlarla uyumlu mu bilmiyorum. Birde ember tetra olur. Bu akvaryuma sürü balıkları yakışır yav. Ne o lepistes. Ama yine de karar senin istersen lepistes bak ama bence dediklerimi dikkate al. Birde aman transgenetik tetra besleme hiç güzel değil izlemesi. Unutmadan belki melek balığı besleyebilirsin onlar da çok güzel ama hangi balıklarla uyumlu inan bilmiyorum. Biraz uzun bir yazı oldu hepsini okuduysan helal [:P].[EDIT]25caliskan25,2024-05-31 17:43:54[/EDIT]
67 Litre Akvaryuma Tür Önerisi
[QUOTE=Carcharodon]Tetralar ve canlı doğuranlar boyut gözetmeksizin bütün akvaryumu kullanırlar, derin olması sorun değildir. Görünüm açısından derin vücutlu, meleğe benzer balık istiyorsanız siyah etekli tetra veya boyasızını bulabilirseniz cam balığı (Parambassis ranga) olur. Ancak gökkuşağı balığı olarak da satılan boyalısını kesinlikle almayın, kirli şırıngalarla sırtlarına boya enjekte ediyorlar ve hayvanlar satıldıktan sonra üç ay ancak yaşıyor.

(Ancak floresan etekli tetralarda sorun yok, onlardaki boya değil genomlarına aktarılmış renkli bir protein olduğu için rengi kendileri üretiyorlar). [/QUOTE] Katılıyorum. Ama canlı doğuran olacaksa siyah tetranın varlığında yavrular yaşamaz diyorlar. Besleyeceksen 5-6 lı sürü yap en az. (hata varsa üstadlar düzeltsin)
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
[QUOTE=İbo2828]Merhabalar ben Giresundan katıldım. 1ay önce 10LT akvaryum aldım. İçinde japon balıklarım var. Biri'de cüce vatoz, sizinle tanışmak güzel [/QUOTE] Merhaba ibrahim bey bu litreye japon balığı olmaz. Çıkarıp beta balığı koyabilirsiniz.[;)]
Akvaryumda Beliren Bitkicik 🥲
[URL]https://www.akvaryum.com/forum/akvaryumda_kendi_kendine_cikan_bitki_k674090.asp#![/URL] Burada bu konu görüşülmüş ve şöyle bir sonuca varmışlar [QUOTE=umutgunay]Olay çok basit aslında. Kuma, kütüğe ya da bir ekipman sen almadan önce açıkta bekledi ve dışarıda uçuşan sayısız tohumdan biri içine girdi (açık kumlarda çok görülür). Suyu alınca da çimlendi. Çimlenmesi için ışığa gerek yok, ısı da yeterli. Zaten bitkiye bakarsan çift çenek yaprağı olan tohumdan yeni çıkmış bir bitki. Bir süre sonra kendiliğinden çürüyüp gidecektir zaten.

[/QUOTE] Bitkiyle gelmiştir belki tohum. Şimdi çıktığına göre.[EDIT]25caliskan25,2024-05-28 17:13:46[/EDIT]
Akvaryum Kuruyorum Tavsiye Gerek ?
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/kucuk_akvaryumlara_balik_onerileri_k893815.asp#![/URL] Buradaki canlılara bakabilirsin. Ama ben beta önermem en azından tek başına (tek başına derken ember tetra falan olması yanında demek istiyorum yoksa iki erkek beta birbiriyle beraber yaşamaz.) Bence direkt 5 veya 6 adet ember tetra besle. Yanına karides de koyarsın. Birde akvaryumu low tech bitkiler ilde doldurursan al sana mis gibi bir akvaryum. Hem dediğim canlıları bulmak zor değil bir iki petshop gezersen bulursun ya da internetten de sipariş edebilirsin. Bitki ile uğraşamam deme önereceğim bitkiler neredeyse hiç bir uğraş istemiyor. Bitkiler: Elodea,Tilki kuyruğu, çoğu çeşit moss, java fern (bulabilirsen bence windelow türü) ve limon türünü öneriyorum. [:D] *hatam varsa üstatlar düzeltsin lütfen* Edit: Şimdi gördüm İstanbul'daymışsınız avcılara yakınsanız atakan pet shop var[EDIT]25caliskan25,2024-05-25 16:27:00[/EDIT]
40l Lepistes+plati (olucak)
O zaman bilgileri güncelliyorum. Başka önerileriniz var mı? Mesela bu akvaryumda ortaya nasıl bir bitki koymalı?
40l Lepistes+plati (olucak)
[QUOTE=muratdeg]Yeni başlayan heyecanı ve hatası: çok olsun, hepsinden olsun.
Az alın öz alın. Tek tür alın, tecrübe edinin,[U] toplu ölümlerle hobiden soğumayın[/U].[/QUOTE]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.