ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ylmzemirr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
28 Nisan 2024 21:22
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
22 [0.61 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
22 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
3

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emir Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

--Emir Yılmaz

SON 10 MESAJI

Akvaryumu Baştan Kurmak
[QUOTE=Ehtiyar]Koku varsa ne olur ne olmaz kullanmayın.
Dış filtreye neden ve nasıl hava taşı atacağınızı anlamadım.[/QUOTE]
Evet koku fazla o yüzden kullanmayacağım dış filtredeki bakterilerin havasızlıktan öldüğünü duydum, bu konudan dolayı hava taşı atıp bakterileri havalandırmayı düşünüyordum bu surece bakteriler biraz daha yaşarlar, suyu cesmeden dolduracagım su duzenleyicisi atacağım (reeflowers) 1-2 saat sonra filtreyi calistirip bakteri kültürü ekliyip 1-2 saate baktofeed atmayı düşünüyorum daha sonra yavaştan salyangoz vs derken 1 haftanın sonunda tekrardan suyu hazırlayacağımı düşünüyorum.
Tropical Bakteri Kültürü
[QUOTE=baranerd]Yeter bide bacto feed al yanına unutma[/QUOTE]
Su duzenleyicisi ve bacto feedim var su duzenleyicisi sıkıp 1-2 saat sonra bakteri kültürünü atıp filtreyi calıstırıp 1-2 saate bakteri feeder atarım diye düşünmüştüm teşekkürler
Tropical Bakteri Kültürü
Tropical Bacto Active Bakteri Kültürü 30 ML 135litre tank için yeter mi? Bakteri kültürü oluşturmak adına.
Akvaryumu Baştan Kurmak
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, kolay gelsin, filtrenizin temizlik zamanı gelmedi ise herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Bununla beraber filtrenin çalışmadan bekleyebileceği maksimum süre 2 saat, sonrasında bakteriler ölmeye başlayıp hidrojen sülfür ve benzeri zehirli gazlar çıkmaya başlıyor. Kısa sürede aktarma yapamıyorsanız kovalardan birine giriş, çıkış hortumlarını daldırıp çalışır durumda tutun en kısık ayarda mümkünse.[/QUOTE]
Merhaba 31martta calıstırdım dış filtremi ondan beridir aktif, sadece şelale aparatını yıkamayı düşünüyorum biraz kirlenmiş. Filtrenin içine hava taşı atacağım bakteriler ölmesin diye eğer calıstırmak gerekiyorsa calıstırırım. Maalesef turşu kovalarında hala koku var eğer suya bu koku bulasıcaksa suyu cesmeden doldurup su duzenleyici ile temizleyeceğim. Daha sonradan filtreyi ekliyip en kötü ihtimal bakteri kültürü eklemeyi düşünüyorum.
Akvaryumu Baştan Kurmak
[QUOTE=vel1d]Öncelikle merhabalar, sorularınıza yardımcı olmaya çalışacağım.

1. Kovalarda hafif koku bile olsa tavsiye etmem, 2-3 saat içerisinde az da olsa koku sinecektir suya.

2. İçerisine eski akvaryum suyundan doldurun, yeni kurulum olduğu için çok cüzi bir oranda dış filtrenizin fiziksel temizlemesini yapabilirsiniz, süngerleri vs eski akvaryum suyu ile temizleyin.

3. Hiç farketmez, suyunuzun tamamını da çeşme suyu ile doldurabilirsiniz, su içerisinde yararlı bakteri vs bulunmaz. Akvaryumun tamamını çeşme suyu ile doldurup içerisine önerildigi oranda su düzenleyici kullanın, eski yararlı bakterilere ev sahipligi yapan dış filtrenizi takıp çalıştırın, filtre çalışmasından bir kaç saat sonra mümkünse bakteri kültürü ekleyin (kum ve dış filtre temizlenirken kaybolan yararlı bakterilerin geri kazandırılması için).

4. Evet kaynatmanız iyi olur, varsa zararlı mikroorganizmaları yok etmiş olursunuz, kafanız rahat olur.

Şimdiden hayırlı olsun [:)][/QUOTE]
Merhaba yanıtınız ve güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim, o zaman bidonlardan en kokusuz olanları seçeyim, tamamını çeşme suyundan doldurmak istemiyorum süreyi kısaltmak için eski akvaryum suyunu depolayayım demiştim, 2. cevap olarak zaten içerisinde eski akvaryum suyu var ama süngerleri temizlemek zorunlu mudur yoksa böyle kalsa sıkıntı olmaz mı cunku bide o sıra başıma iş açmayayım diyorum 😅.
Akvaryumu Baştan Kurmak
Hepinize merhaba hayırlı pazarlar, akvaryumumun yerini değiştireceğim ve bu sırada kumu değiştirip baştan bir kurulum gerçekleştireceğim fakat aklımda bir kaç soru var bunları siz değerli insanlara sormak istiyorum:
1- İlk öncelikle akvaryumun oturmuş belli bir miktar suyunu kovalarda saklamak istiyorum fakat saklayacağım kovalar turşu kovaları uzun suredir kullanılmıyor fakat yinede bir sorun cıkarır mı bu kovalarda su bırakmam 2-3 saat içerisinde tekrar dolduracağımı düşünüyorum, kovalarda hafif bi koku var bu kokuda suya bulaşır mı?
2- Elimde bir dış filtre var yeni kurulumda dış filtreyi kullanacağım fakat içindeki suyu yenilemem gerekir mi? Sonuçta %50 ana tanktan %50 de çeşmeden gelip su düzenleyici atılmış bi su olacak.
3- Kumu serdikten sonra ilk başta hazır önceki akvaryumdaki suyu mu eklemem gerekir yoksa çeşmeden dinlendirdiğim suyu mu veya bunun bir önemi var mı?
Eğer ilk önce hazır suları boşaltabilirsem en azından daha sonra çeşme suyuna su duzenleyicisi atıp 2 saatte bir boşaltabilirim. Odanın içerisinde şişe kalabalığıda olmaz diye düşünüyorum.
4- Son sorum ise yeni kurulumda kaya eklemek istiyorum, kayaları kaynatmam gerekir mi (gnays kaya alacağım) yoksa direk atmam uygun olur mu?

Buraya kadar okuyup cevap verdiğiniz için teşekkür ederim sağlıklı hobiler.
Ve Sonunda
[QUOTE=african]

Ne gibi sorun doğurur?[/QUOTE] Sarı prensesler çöpçüyü avlayacaktır (%99 ihtimalle) aynı şekilde ilerleyen zamanlarda vatozada rahat vermeyebilirler.
Gnays Kaya Nerede Bulunur?
Beyaz silis kuma uyumlu kaya almak istiyorum aklıma ilk öncelikle gnays geldi fakat önerdiğiniz kayalar varsa onlarıda öğrenmek isterim. Asıl sorum bu tür kayaları uyguna nereden bulabiliriz? Ciklet akvaryumuna koymak istiyorum bir petshoptan alsam epey bi pahalı gelir diye düşündüm var mıdır hobicilerin kullandıgı bir site veya dükkan? İstanbul anadolu yakasında oturuyorum.
Cikletler Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var
[QUOTE=JotaReis007]Allah iyilik versin. Bence deneyin bozmayın düzeni sonuçta imkansız bir kum denemiyorsunuz. Denediniz olmadı mı o zaman değişirsiniz. Şuan bir ihtimalde olsa tutabilir beklediğiniz verim. En azından denemiş olursunuz. İsrafta olmaz, nitrat patlama riskide olmaz. Allah'a emanet olun.[/QUOTE] sağolun hocam bu kumda deneyeceğim belki tutturursam benim için daha iyi olur teşekkürler Allah a emanet olun
125 Litre Akvaryum
[QUOTE=african]Bugün nihayet akvaryumumun sehpası geldi ve midye kırığı kum ile suyunu koyup çalıştırdım, sarı prenses beslemeye karar verdim. Sizlere sorum şu ki kaç gün bekleyip balıkları koymam lazımdır? Her yerde farklı zamanlar okuyorum. Düşünceleriniz benim için önemli. Şimdiden teşekkür ederim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/119518/200520242302051.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba hayırlı olsun, ben ilk kurulumda 1 hafta boş calıstırmıstım daha sonra vatozu ekliyip 3-4 gün calıstırıp daha sonradan balık eklemiştim. Bakteri kültürünüz varsa bu surec hızlanacaktır, bakteri olusması için hayalet yemleme(hiç yapmadım ama gerekli bişeymiş araştırmakta fayda var) birde sık su değişimi öneriliyordu sanırsam. Bunlarıda araştırıp bakabilirsiniz. Size verebileceğim en önemli tavsiye sakın bi anda yüklenmeyin yavas yavas canlı ekleyin. Ben 1. Hafta pazar vatozumu daha sonra cars veya pers 4 moli eklemistim daha sonda 3 günde bir 3 balık seklinde. Ciklet eklicekseniz bu süreyi ona göre ayarlarsanız iyi olur bi anda canlı yükü artmasın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.