ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
destroyer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Nisan 2015 17:04
Toplam Mesaj:
1269 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Onur Selçuk Yiğit
Doğum Tarihi:
02 Eylül 1991
İl:
Eskisehir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Demasoni ile yeniden.
Halil Bey çok teşekkür ederim. Balıklar aynı zamanda alınmış yavrular ama farklı anaçlara ait olabilirler.
Ben bitkisel yemlerin içindeki protein içeriğinden habersizdim. Bu konuda tekrar araştırma yapıp yemleme yöntemimi düzenleyeceğim.
Halil Bey çok teşekkür ederim. Balıklar aynı zamanda alınmış yavrular ama farklı anaçlara ait olabilirler.
Ben bitkisel yemlerin içindeki protein içeriğinden habersizdim. Bu konuda tekrar araştırma yapıp yemleme yöntemimi düzenleyeceğim.
Akvaryumcu yunus cichlidleri hapsediyor.
Eskişehirden bulsanız git gel bilet paranızı bile çıkartırsınız ama yine daha ucuza gelir. Bence kandırtmayın kendinizi.
Eskişehirden bulsanız git gel bilet paranızı bile çıkartırsınız ama yine daha ucuza gelir. Bence kandırtmayın kendinizi.
Akvaryumcu yunus cichlidleri hapsediyor.
O boya gelmiş bir balığın yanık kalması zor çünkü büyük ihtimalle üretimhanelerde büyük akvaryumlarda gelişti şimdi satılmak için tıkış tıkış küçük bir akvaryumda bekliyor. Ne yazık ki akvaryumcuların çoğu bu konuda özensiz. Fiyat kesinlikle çok pahalı . Sosyal ağlar üzerinden bulunduğunuz şehirin hobicilerine ulaşabilirsiniz onlardan daha uygun fiyata bulabilirsiniz yada forumda ki ilanları takip edin. Ama 7cm yunus 50 lira aşırı pahalı bir fiyattır.
O boya gelmiş bir balığın yanık kalması zor çünkü büyük ihtimalle üretimhanelerde büyük akvaryumlarda gelişti şimdi satılmak için tıkış tıkış küçük bir akvaryumda bekliyor. Ne yazık ki akvaryumcuların çoğu bu konuda özensiz. Fiyat kesinlikle çok pahalı . Sosyal ağlar üzerinden bulunduğunuz şehirin hobicilerine ulaşabilirsiniz onlardan daha uygun fiyata bulabilirsiniz yada forumda ki ilanları takip edin. Ama 7cm yunus 50 lira aşırı pahalı bir fiyattır.
90 litre 1e-2d sp-1iceman
Kaynatma işlemi yaparsanız kaynamış suyu kesinlikle direk akvaryuma dökmeyin bu akvaryumu çatlatmanıza neden olabilir. Dinlendirdiğiniz sudan bir miktar alıp kaynatın sonra kaynayan su ile bekleyen sularınızı birleştirip ılık hale getirip ekleyebilirsiniz .
Kaynatma işlemi yaparsanız kaynamış suyu kesinlikle direk akvaryuma dökmeyin bu akvaryumu çatlatmanıza neden olabilir. Dinlendirdiğiniz sudan bir miktar alıp kaynatın sonra kaynayan su ile bekleyen sularınızı birleştirip ılık hale getirip ekleyebilirsiniz .
Demasoni ile yeniden.
Arkadaşlar merhaba.
40 gösterime rağmen cevap gelmemiş. Yok mu demasoni besleyen başka hobici arkadaş yahu ? Yoksa uzun uzun yazdım diye okumaya mı erindi insanlar ?
Arkadaşlar merhaba.
Yaklaşık 9 yıldır hobiyle ugrasıyorum . Daha önce yunus sarı prenses mavi prenses beslemiştim. Son olarak demasoniye karar verdim. 7 aylık yavrulardan aldım.
- Öncelikle akvaryum şartlarımdan bahsedeyim. 85 cm uzunluğunda 140 lt hacme sahip bir akvaryumum var. Tabanda 0 numara silis kum serili dekor olarak gnays kayalar ve testi kullandım kayalık ve mağaralı bir ortam oluşturmaya çalıştım. Filtreleme olarak dış filtre kullanıyorum. (lifetech 835) Sıcaklık 25 derece. Bunun dışında hava motoru vs başka bir ekipman kullanmıyorum.
- Balıklara gelince ; 140 lt akvaryumda an itibariyle tek tür demasoni besliyorum ve tek tür olarak da devam etmeyi düşünüyorum. Bir hobici arkadaştan 7 aylık 25 adet demasoni aldım fakat aynı batın olmalarına rağmen kimisi 5 cm civarında (enbüyük) 2 3 tane de 2cm de kalmış balıklar var. Aynı batında bu kadar boy farkının olması kafamı karıştırdı. Acaba yanık mı kalmışlar diye düşünmüyor değilim.
- Forumda yaklaşık 1 saattir demasoni ile ilgili makaleleri forumları epeyce okudum ama yine de sormak istediklerim var.
1) Balıklardan bazılarının 7 ayda 2-3 cm boya kadar gelişebilmeleri bana anormal geliyor. Balıklar 7 ay boyunca 1 metrede 150 ye yanık balık içinde gelişmeye çalışmışlar acaba yanık mı kaldılar ? Yanık kaldılarsa yeni akvaryum şartlarında toparlama olabilir mi ?
2) Yemleme konusunda elimde şu anda Sera Flora ve Tetra Provegetable Algea yemlerim var. Bunun yanında tetra discus var. Kendimce bir yemleme düzeni kurdum size de doğru yanlış danışmak isterim.
Her gün sabah sera flora
Her gün akşam tetra algea Haftanın 5 günü bu şekilde.
6. Gün tetra discus tek öğün
6. Gün tetra discus tek öğün
7. Gün tek öğün tetra algea ( bu yemleme ile düzeni sağlarken aynı zamanda protein verdiğim gün bağırsaklara aşırı yüklenmeyi engellemeyi protein diyetinin ertesi gününde de bağırsaklara biraz zaman tanımak için tek öğün vermeyi düşündüm )
3) Kayalar ve testilerle bol saklanma alanı oluşturdum fakat akvaryuma henüz adapte olamadılar sürekli bir kaçış hali içindeler. Bunun geçiçi bir durum olduğunu umuyorum fakat kalıcı olursa salousi ekleyeyim mi ?
4) Balıkları topluca alma nedenim içlerinden kendime güzel bir koloni oluşturmak. Şimdi takip edip dişi erkek belli oldukça bir düzen kuracagım. Sizce dişi erkek oranım ne olmalı ?
Bunlar dışında eksik gördüğünüz bir nokta da varsa yazarsanız sevinirim. Herkese iyi hobiler. Demasoniler kesinlikle harika balıklar..
40 gösterime rağmen cevap gelmemiş. Yok mu demasoni besleyen başka hobici arkadaş yahu ? Yoksa uzun uzun yazdım diye okumaya mı erindi insanlar ?
Mavi Prenses Göz Problemi (Resim Eklendi)
[QUOTE=AKÇORAL]Bulaşıcı bir hastalık olduğunu duymuştum ancak bende hiç olmadı olanı da duymadım açıkcası kesin bir şey söyleyemeyeceğim ama bana kalırsa öyle hemen bulaşan bir sorun değil tedaviye başlanmaz umursanmazsa belki. Sanmıyorum ama eğer diğer balıklarınıza bulaşırsa onlarıda imkanınız varmış ayırıp tedavi edebilirsiniz zaten gözle görülür bir hastalık. Hastalığın kaynağı bozulan su dengesi ve kötü su şartları onu iyi biliyorum. Belki de kusturma esnasında balığa fark etmeden zarar vermiş olabilirsiniz en zayıf dönem çünkü.[/QUOTE]
[QUOTE=AKÇORAL]Bulaşıcı bir hastalık olduğunu duymuştum ancak bende hiç olmadı olanı da duymadım açıkcası kesin bir şey söyleyemeyeceğim ama bana kalırsa öyle hemen bulaşan bir sorun değil tedaviye başlanmaz umursanmazsa belki. Sanmıyorum ama eğer diğer balıklarınıza bulaşırsa onlarıda imkanınız varmış ayırıp tedavi edebilirsiniz zaten gözle görülür bir hastalık. Hastalığın kaynağı bozulan su dengesi ve kötü su şartları onu iyi biliyorum. Belki de kusturma esnasında balığa fark etmeden zarar vermiş olabilirsiniz en zayıf dönem çünkü.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim Burak Bey. Balığım baya zayıf düşmüştü ve erkek çok sıkıştırıyordu. Büyük ihtimalle erkekten aldığı bir darbe ve üzerine akvaryumda kötü su şartlarından ötürü gelişti. Su anda ayrı bir tankta ve ana akvaryumumda da su değişimi yaptım umarım düzelir .
[QUOTE=AKÇORAL]Hastalık göz fungusu daha önce başıma gelmişti kesin tanı. Çözümlerde herkes farklı bir şey söylese de ben sera mycoupr kullanmıştım suyu sarı renk yapan bir ilaç 3 gün su değişimi yapıyoruz 24 saat arayla ilk gün%40 civarı yapmıştım ertesi gün %30 daha sonra %20 ama benim ayıracak başka tankım olmadığından dolayı bu işleme mecbur kalmıştım yardımcı bir tankınız varsa orada yapmanız sizin açınızdan daha iyi ana tankın dengesi bozulmaz ancak ana tanka uygularsanız haftalık düzenli su değişimleriyle ilaç giderek akvaryumdan uzaklaşıyor hastalık ta gözle görülür şekilde yavaş yavaş düzeliyor ek bilgi olarak benim başıma 2 defa geldi ilk seferde ayrı bir kaba alıp metilen mavisi sürmem gerektiğini yazmışlardı gözüne denedim ama balığın gözü ne yazık ki kurtarılamadı belirtmek isterim daha kolay gibi görünen ancak riskli bir yol başarıya ulaşanlarda var tabiki.[/QUOTE]
[QUOTE=AKÇORAL]Hastalık göz fungusu daha önce başıma gelmişti kesin tanı. Çözümlerde herkes farklı bir şey söylese de ben sera mycoupr kullanmıştım suyu sarı renk yapan bir ilaç 3 gün su değişimi yapıyoruz 24 saat arayla ilk gün%40 civarı yapmıştım ertesi gün %30 daha sonra %20 ama benim ayıracak başka tankım olmadığından dolayı bu işleme mecbur kalmıştım yardımcı bir tankınız varsa orada yapmanız sizin açınızdan daha iyi ana tankın dengesi bozulmaz ancak ana tanka uygularsanız haftalık düzenli su değişimleriyle ilaç giderek akvaryumdan uzaklaşıyor hastalık ta gözle görülür şekilde yavaş yavaş düzeliyor ek bilgi olarak benim başıma 2 defa geldi ilk seferde ayrı bir kaba alıp metilen mavisi sürmem gerektiğini yazmışlardı gözüne denedim ama balığın gözü ne yazık ki kurtarılamadı belirtmek isterim daha kolay gibi görünen ancak riskli bir yol başarıya ulaşanlarda var tabiki.[/QUOTE]
Burak Bey öncelikle çok teşekkür ederim. Göz fungusu diğer balıklarıma da bulaşmış olabilir mi ? Onlarda herhangi bir sağlık sorunu yok fakat yine de aklıma takılıyor. Hasta balığı da ayırdım.
Hocam zaten dediğinize yakın bir yol izlemekteyim yanlış anlamayın sizin bilgilerinize değer vermemişim gibi bir algı oluşmasın. Fakat resimlerden belki kesin tanı koyabilme imkanı vardır diye konuyu aktif tutmaya çalışıyorum.
Hocam zaten dediğinize yakın bir yol izlemekteyim yanlış anlamayın sizin bilgilerinize değer vermemişim gibi bir algı oluşmasın. Fakat resimlerden belki kesin tanı koyabilme imkanı vardır diye konuyu aktif tutmaya çalışıyorum.
Resim ekledim yorumlarınızı bekliyorum.
Resim ekledim yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim fakat mantar olduğunu tam olarak düşünmüyorum. Bu gözlerde daha çok saydam şişlikler var ve tamamen değil az görme kaybı mevcut ? Acaba ne olabilir ?
Herhangi bir düzelme farkedemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum çektiğim resimleri cok yakında ekleyeceğim.
Teşekkür ederim fakat mantar olduğunu tam olarak düşünmüyorum. Bu gözlerde daha çok saydam şişlikler var ve tamamen değil az görme kaybı mevcut ? Acaba ne olabilir ?
Herhangi bir düzelme farkedemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum çektiğim resimleri cok yakında ekleyeceğim.
SON MESAJLAR
- Seramik Direk Akvaryum İçinde Durabilirmi? Muhammedcay, 09:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 50*35*35 Ölçülerinde Tanganyika Akvaryumu Olur Mu? Hainz, 09:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vuslat Neothauma, 09:21
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesim Doğum Yapmıyor Muhammedcay, 09:00
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Betta Balığımda Pamukçuk Bir Türlü Geçmedi BeyzPl, 09:00
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı ÇaĞRı, 08:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Dinlenmiş Suyu Akavryum Isısına Getirmek ? Aguamentist, 08:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Kullanımı Muhammedcay, 08:12
Yeni Üye Forumu - Karides Ph Tds Deyeri ÇaĞRı, 08:10
Omurgasızlar - 1 Metre Uzunlugunda Bombeli Akvaryum Filtre Muhammedcay, 08:03
Yeni Üye Forumu - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var MasterChief, 02:53
Yosun - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı Hidro Dinamik, 02:16
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balık Halsiz ArifhbsAquatics, 01:37
Sazansıgiller - Kök Tavsiyesi Ehtiyar, 01:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes Ehtiyar, 01:08
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerin Doğurmaması Hk. Westrain, 01:03
Canlı Doğuranlar - Killifish Serüvenim ( Medaka İthalatı ) KaanE, 00:53
Yeni Üye Forumu - Balığın Doğumu Yakınmı Kadnezar, 00:04
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatoz Yumurta Döllenmemesi Hidro Dinamik, 23:32
Yeni Üye Forumu - Dophin H80 Lepistes.., 23:12
Akvaryum Dünyasından Haberler - lepistesler ısıtıcısız yaşarmı? GhostKoi, 22:51
Canlı Doğuranlar - Erkek Beta Balığım Yat Yattı bendeniztayfun, 22:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi Kadnezar, 22:13
Yeni Üye Forumu - Kendin Yap Işık DrCinar, 21:16
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Clown Killifish Neothauma, 20:51
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Akvaryumda Planarya Sorunu Aqua Discovery, 20:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Filtre Öneri Lepistes.., 20:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Canlı Yem Denemesi scorpion26, 20:01
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 19:59
Bitki Akvaryumları Genel - And Discus For All giyotyn, 19:24
Discus - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo Bettamtailung, 19:16
Labirentliler - Falez Taşı GkhaNLioN, 19:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Dış Parazit Temizliği neomeo, 18:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Tasarımı Hk. ÇaĞRı, 17:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karıdes Akvaryumu İçin Bitkiler (co2 Desteği Yok ) ÇaĞRı, 17:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dekorasyon Konusu SilverSharK35, 17:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Bitkimdeki Siyah Şeyler KaanE, 17:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Düzenleyici Fırat pınar, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Mk3248, 16:43
Yeni Üye Forumu - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 16:41
Canlı Doğuranlar - Lepistes Yavruları Mk3248, 16:41
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 16:01
Akvaryum Tanıtımı - Sıfırdan Kurulum sfcscannow, 15:32
Yeni Üye Forumu - Power Led Yapımı Hakkında Destek ercane, 15:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bu Karidesler Neden Öldü Sizce ? Aguamentist, 14:41
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Fırat pınar, 12:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Plati Fırat pınar, 11:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hightech Kurulum Ve Sonrası ss23, 11:36
Bitki Akvaryumları Genel - 200lt Akvaryumda Ne Beslenebilir Utku_kerem, 11:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:42
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 09:25
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:25
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 09:25
- Set Akvaryum Ve Malzeme propecia 08:58
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:51
- Cyprichromis Microlepidatus Kiriza Senbacanaklar 08:37
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:24
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:24
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:24
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:24
- Bio Sünger Brdk64 08:22
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:22
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 08:11
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 07:54
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 07:53
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 07:53
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 07:50
- Santa Maria Endler Mika_35 07:23
- Bitki Çeşitleri emreemin 07:12
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 07:12
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 07:12
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 07:12
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 07:12
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 06:50
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 06:50
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 03:37
- Ultra Clear Akvaryum,panda Ribbon,apisto Türleri yamansengonca 02:33
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 23:54
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 23:23
- Amazon Hançeri - Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 22:33
- Gold Head Muzi bettanganyika 22:26
- Malawi Erkekler AlisBaba 22:15
- Dış Filtreler AlisBaba 22:15
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:06
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:06
- Mikro Kurt wallece 21:56
- Akvaryum Isıtıcıları blokurlu 21:22
- Çeşitli Malzemeler, Takasa Açık Tropman 21:22
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 20:52
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 20:52
- Led Armatür , Nano Armatür BywenzeL 20:46
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 20:29
- Leptosoma Kitumba Firefighter 20:29
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 20:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 20:29
- Anubias Bitki Çeşitleri Sadan 20:01
- Subulata Ve Saz Bitkisi Sadan 20:01
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 19:46
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 19:46
KULLANICILAR
- 18 Online Kullanıcı, 10 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.