ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Taha Yanık
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
61
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 49 dakika önce
Toplam Mesaj:
227 [3.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
156 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taha Ramazan Yanık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Zonguldak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taha Ramazan Yanık

SON 10 MESAJI

Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo
[QUOTE=sadece soru]

%20 sini bosaltip yeni su ekliom aritmadan da bi halt fark etmio

ic filtre ve selale filtre kafasi var selaleyi kullaniyorum çok akitmiyor bozdum çunku tamamen suya dustu.kalorifer acik odada isi pek degismiyor [/QUOTE]
Her zaman doğalgaz açıksa fatura tuzlu gelecektir[:)))]. Isıtıcı balığın toparlanmasında yardımcı olacaktır.

Bakteriyel veya mantar kaynaklı olsa balığın kuyruğu kalmazdı.
Gerekenleri yaptıktan sonra zamana bırakın
[QUOTE=sadece soru]

içinde bişi yokki kum fln odun yosunlanio sdc[/QUOTE]
Suyun içinde oluyor illa cama filan yapışabiliyorlar

Bide ısıtıcı yoksa siz yinede günlük dinlenmiş veya içilebilir su ile değiştirin suyu
Sirkeli suda temizle ama yosundan zor kurtulursun akvaryumda
Betta
[QUOTE=Alper.B]Yok hocam hemen atmadım akvaryum 15 lt.

Herşey uygun gibi ama sorun nedir anlayamadım malesef.[/QUOTE]
Isıtıcı ve filtre varmı? Balığın yüzme kesesinde büyük bir ihtimal sıkıntı var
Bakteriyel olmasına karşılık ısıtıcı ve günlük %25 dinlenmiş su değişimi gibi önlemler yapılabilir. Diyet uygulayın 3 gün aç 4.gün haşlanmış bezelye verin. Bu tedavidede ısıtıcı önemlidir(28 derece)
Betta
Balık gidici gibi hemenmi attınız akvaryuma? Büyük ihtimalle 8 litre küçük bir akvaryum. Daha fazla bilgi hem size hemde balığa faydada bulunur.
Eşleme Sonucu Ne Oluşabilir?
[QUOTE=BabySoul]Muhtemelen bi color veil tailler çıkar ki ben olsam onları eşe atmazdım..[/QUOTE]
Piyasa daha bu çifte hazır değil[:)))]. İşin şakası bir yana bu renk ve veil tail erkek beta bulamadım bi tek bu foto var.
Bu Yavrucağa Ne Yapmalıyım:(
O zaman mecburi bir gün dinlendirin
Bu Yavrucağa Ne Yapmalıyım:(
[QUOTE=aliefecilciler]Isıtıcım var. Filtre var ama hangisini kullanmalıyım bilemedim, akıntı oldukça yorar. Isıtıcıyı kademe kademe 28'e getirdim. Beyaz benek[:(][/QUOTE]
Günlük hazır suyla suyunu değiştirin ve metilen mavisi banyosu yaptırın veya karantina tankınız varsa orda tedavi uygulayın.

Balık çok kötü olmuş bu arada[:(]
Betta Balık Hastalık Teşhisi
[QUOTE=FrontBack]Metilen mavisini aldığımız yer her su değişiminde 1 damla ekleyin tavsiyesi verdiği için kullanıyordum.

O zaman ısıtıcı ve her gün su değişimi tedavi için yeterli midir? Bu süre içerisinde daha küçük bir akvaryuma/fanusa almak süreci hızlandırır mı?

Metilen mavisini bu süreçte kullanmıyorum. Yemde bir değişiklik önerir misiniz peki?[/QUOTE]
Yeterlidir imkanlar doğrultusunda, yemden hepten kesilirse ölür.
Betta Balık Hastalık Teşhisi
[QUOTE=FrontBack]Merhaba, yaklaşık 1 senedir bizle olan bir mavişimiz var. Özellikle son 1 haftadır hareketsiz ve iştah kaybı gibi şeyler gözlemledik. İlk defa balık besliyoruz ve bu işlerden çok anlamıyorum. Biraz araştırdığımda beyaz benek hastalığı gibi bir şey buldum ama teşhisi nasıl koyabiliriz. Yaklaşık 7-8 litrelik bir akvaryumda ve ısıtıcı yok. Metelin mavisi kullanıyoruz her su değişiminde (15-20günde bir)[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252306/081120240136441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252306/081120240136471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252306/081120240136491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252306/081120240136521.jpg[/IMG][/QUOTE]
15 20 günde bir su değişimi yapıyorsanız bu akvaryumda bu yanlıştır. Metilen mavisi ana tankınızda zaten doğru olmayan kültürü iyice yok eder. Isıtıcı alın her gün suyunu içme suyuyla değiştirin balıkta kuyruk erimesi var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.