ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Taha Yanık
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
650
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
47 dakika önce
Toplam Mesaj:
1357 [1.90 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taha Ramazan Yanık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Zonguldak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taha Ramazan Yanık

SON 10 MESAJI

90l Akvaryuma Dış Filitre Önerisi
[QUOTE=berkc]
Hocam akvaryumunuz kaç litreydi yeterli geliyor mu size?[/QUOTE]
96 canlı yüküm zaten az olduğu için sıkıntı olmadı,debisinde şuanlık bir değişim yok.
90l Akvaryuma Dış Filitre Önerisi
Ben sunsun hw 503 ü öneririm kendimde kullanıyorum ses olarak baya iyi.motoru zaten su içinde kalıyor.[EDIT]Taha Yanık,2026-08-13 03:04:06[/EDIT]
Mayalı Sistem
Hortum içine sıkı sıkıya girebilecek herhangi bir kuru dal veya ağaç dalı olur mu?
Maya fazla köpürmesin diye atmadım çekvalf olmadığı için zaten üstte duruyor şişe, şuanlık deneme aşamasındayım açıkçası ne tutarsa bahtıma.Basınç ayarlarıyla alakalı malzemelerde bulunduğum ilde yok uzaktanda getirtmek pek istemiyorum elimdeki malzemeler ile(sadece 2m hortum ve vantuz :D)yapmaya daha doğrusu yapamamaya çalışıyorum.Akvaryum canlı sayısına göre hacmi büyük olduğu için bu arayışa giriştim bitkilerimin bi türlü tutması gerçekten çok üzüyor(su üstü bitkim bile)
[QUOTE=Ehtiyar]
Mayayı az koymuşsunuz, birkaşık daha giderdi. O pamukla iş görülmez, dal parçasını -tercihen ıhlamur- yatay keserek hortum ucuna sıkı geçme yaparak kullanın. İnternette bol bol bulabilirsiniz yöntemi.[/QUOTE]

Patlama ihtimaline karşı kapağı açık gece gece başıma iş almak istemem doğrusu
Mayalı Sistem
[QUOTE=NightWist]
Sitrik asit olan sistemi deneyin daha uzun süre gidiyor. Hava kaçağı olacağını düşündüğünüz her yeri silikonla kapatın. Tüp için efesin, tuborgun falan tüplerine bakabilirsiniz. Benim bir arkadaşım tuborg satış temsilcisiydi fabrikadan bedavaya alıyordum.[/QUOTE]
Baya şanslıymışsınız[:D]
Sitrik asiti artık bunun ömrü bitince yaparım zaten şuan hava kaçırıyordur tam yapıştırmadığım için.
Belki ilerde param yeter 4 aylık tüpe ve cam difüzöre.(Elden yine alabileceğimi veya doldurtabileceğimi düşünmüyorum,bomboş memleket valla)

Yardımın için sağol,iyi geceler dilerim
Mayalı Sistem
[QUOTE=NightWist]Sıcak silikon sürebilirsiniz ama çok efektif olmuyor bu sistem. Ayrıca sudaki co2 seviyesini kontrol altında tutmanız çok zor. Uzun vadede co2 tüpü hem daha güvenilir hem daha uyguna geliyor.[/QUOTE]
Tüp çoook pahalı ciddende hem ayriyetten difüzör almak gerek oluyor öyle olunca sanırım.
Gaz kaçağı ve büyük baloncuklar olacağından pekde etkili olacağını bende düşünmüyorum ama bütçem bu kadar maalesef :d
Difüzörün orayada sürmem gerekiyormu japon veya dediğiniz gibi silikon,hortum için.[EDIT]Taha Yanık,2026-08-13 00:42:57[/EDIT]
Mayalı Sistem
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249876/130820260026381.jpg[/IMG]k
Bulunduğum ilde çekvalf olmadığı için sistemi yükseğe koymaya karar verdim
Karışım
1,5 vardağı şeker
1 çay kaşığı maya
1,5 litre kola şişesinin etiketinin altına kadarda ılık su
Birkaç sorum olacaktı kapağın ordaki hortuma ve difüzörün oraya japon mu sürmeliyim?
Anormal Büyüme
[QUOTE=Betta_King]
Diğer balıkları görmedim ama tüm yem döküldüğü için onlarında böyle olabileceğini düşündüm. Şaşırtıcı bir olay. [/QUOTE]
Baya bir süre geçti 4.haftaya girildi.
Aynen çok şaşırtıcı
Anormal Büyüme
[QUOTE=Betta_King]Biraz karnı şiş gibi bence tüm balıkların için geçerli geçene kadar haşlanmış bezelye ver.
[/QUOTE]
Karnının biraz gerisinde kalıyor,eğer karın şişliği olsaydı tek taraflı olmazdı diye biliyorum.
Diğer balıklarımı nerden gördüğünü anlamadım[:?]
Bu balık dışında diğerlerinde bir sıkıntı yok ve hepside hareketli
Anormal Büyüme
Merhaba foruma girmeyeli nerdeyse 6 ay olmuştur bu sürede bitkiler dışında pek sorun yaşamamıştım ama dış mihraklar(komşu çocuğu)sağolsun bütün akvaryum resetlendi(Bütün yem kutusunu akvaryuma döktü ve en az 1 saat öyle kalmışlardır.)O anki heyecanla hazırda beklettiğim 20 lt kovaya mecburi balıkları atmak zorunda kaldım,karidesler bu durumdan sağ çıkamadı maalesefki.Pipo filtrenin hava motorunu ve ısıtıcıyı kovada tuttum ve kendime bir dış filtre aldım(hw 503),filtre hacmi küçük olduğu için biyo filtre koyma gereği görmedim.Yaklaşık bir hafta bekledim ve iki adet nerite alıp suyu denedim 2.haftada da balıkları ekledim.Bu süreçte maalesefki balıkların kuyrukları ne kadar her gün su değişimi yapsamda eridi veya yer kavgası dolaylı hasar gördü.Kovada bu balığın bir tarafının şişik olduğunu görünce ilk yaptığım şey dropsy kontrolüydü ve neyseki öyle birşey yok ama anlamadığım şekilde ne kadar aç bırakırsam bırakayım o şişlik inmedi[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249876/110820262310471.jpg[/IMG]
Şaşırıtıcı derecede balık çok hareketli aynı diğerleri gibi o haliyle nasıl zıplayabiliyor anlamak güç.
(Bu arada şebeke suyumun leş gibi bir mineral dengesi olduğu için sıvı gübre ile mayalı sistem yapacağım fotoda belki belli oluyordur bitkilerin yaprakları kararıyor ve bu ışık altında besin eksikliği çekiyorlar)
Balığımın neyi var sizce?
Ledpaketim.com Hakkında
[QUOTE=Hobicimm]

Merhabalar bu siteden bende alışveriş yapma sürecine gireceğim ve sizinki gibi 3 sıra SMD led yapmak istiyorum ama bazı sorularım var. Ben daha önce satıcılardan böyle SMD led aldım 4 sıra 5 sıra vs, ordaki renklerin içinde kırmızı, yeşil gibi farklı renkler var.
Şimdi şerit ledler tek renk satılıyor. Atiraya giren o renkleri nasıl yapacağım? Sizin ışık tek renk mi yanıyor acaba?[/QUOTE]
Merhaba ben power led aldığım için bilmiyorum maalesefki.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.