ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ahmetaydin16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Saat 47 Dakika önce
Toplam Mesaj:
18 [1.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Aydın
Doğum Tarihi:
01 Ocak 2003
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Aydın

SON 10 MESAJI

Sumplu Pipo Ne İşe Yarar?
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Sumplı pipoya gerek yok normal bir pipo filitre biyolojik olarak size iç filtreden daha sağlıklı sonuçlar verecektir . Dipteki pislikler biyolojik denge sağlandığında zaten kendiliğinden yok olacaktır. Şayet çok rahatsız oluyorsanız su değişimlerini dip çekimi olarak yaparsınız fakat tavsiye etmem. [/QUOTE]

Çok teşekkürler fikriniz için sağolun
[QUOTE=Taha Yanık]Elyaf vb. motorumu zorladınız acaba baya yeterli bir iç filtre

Ana tankta keşke kullanmasaydınız metileni bitkiler içinde zararlı bakteri döngüsü içinde. [/QUOTE]
Yani bende yeterli olduğunu düşünüyorum ancak fark ettiyseniz ucunda şelale aparatı yaptım bundan dolayı suyun çok yüksek basıncını düşürmeyi hedefledim sondaki cama gidiyor çoğu aşağı da akıntı yapıyor şu anda fikrim acaba son kısmı kapatıp sadece alttan mı su akışı sağlasam diye de düşünüyorum kumun üstünü haraketlendirir bu sayede filtre çekim yapar diye düşünüyorum hata mı yapmış olurum sizce ?

Ana tankta çoğu balığıma yayılmış ben maalesef evde değildim ondan dolayı ana tankta kullanmak zorunda kaldım bir de karantina tankımda yavrularım var ondan dolayı bitkileri gözden çıkardım biraz da diyebilirim balıklarımı kurtarabilmek için
[QUOTE=Taha Yanık]
Hangi iç filtreyi kullanıyorsunuz? [/QUOTE]
Resun sp1200l modelini kullanıyorum içinde önce elyaf sonrasında aktif karbon siporax ve seachem matrix bir de bakteri süngeri kullanıyorum şu an bu dizilimi daha yeni yaptım 4 gün felan oldu ve balıklarım öncesinde beyaz benek hastalığına yakalandı şu anda tedavi ettim sayılır çoğunda beneklerden kurtuldum berraklık olarak da şu 4 gün içerisinde iyi bir berraklık var diyebilirim akvaryumun görseli ekte ancak dediğim gibi dipteki pislikler rahatsız ediyor beni bitkiler de olduğu için dip çekiminde zorlanıyorum bundan dolayı sumplu pipo almak daha iyi olur diye düşünmüştüm[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251981/161120241255591.jpg[/IMG]
[QUOTE=Taha Yanık]Tıkanma olayı var. Şuanki iç filtren yetersizmi? [/QUOTE][QUOTE=Taha Yanık]Tıkanma olayı var. Şuanki iç filtren yetersizmi? [/QUOTE]
İç filtrem yetersiz diyemem yerdeki pislikleri çekmesini istiyorum aslında çünkü çok çabuk dip kirliliği yaşıyorum sebebi bu
Merhabalar bu Sumplu pipolar ne işe yarıyor hali hazırda iç filtre kullanıyorum ancak Sumplu pipoya geçmek hata mı olur avantaj mı olur akvaryumum 50 litre kullanan veya fikri olan arkadaşlar abiler varsa çok sevinirim iyi forumlar
Tetra Balıklarımda Beyaz Benek Hastalığı
[QUOTE=Orhan76]

%30 12 litreye göre 1 ml atsan yeterli olur, gh+ mineralin tedaviyle bir ilgisi yok, onu tedavi bitince haftalık su değişiminde mineral takviyesi olarak kullanırsın. Metilen kuvvetlidir, balıklarını iyi gözlemle prospektüsü vs. de varsa muhakkak orda belirtilen miktar ve kullanım süresine riayet et.[/QUOTE]
Çok teşekkürler sağolun dediğiniz gibi 1ml ekleme sağlayayım akşama su değişikliğinin ardından
[QUOTE=Orhan76]

Rica ederim. Ben genelde metilen mavisini banyo şeklinde bir kovada vs. yaptırılması taraftarayım ama dikkatli dozajda ve tedavi sonrası yukarda yazdıklarımı uygularsanız bir sorun çıkmayacaktır [:iyi:][/QUOTE]

Şişesinin üstünde 10 litre için 1 ml öneriliyor akvaryumum 50 litre ancak kum felan hesap ettiğim için 4 ml verdim enjektör ile doğru dozaj verdiğimi düşünüyorum sadece sıcaklığı 3 derece arttırmak hayvanlara stres yarattı gibi düşündüm ama sorun olmaz diye de düşünüyorum şimdi akşama tekrar %30 dip temizliği tekrar dinlenmiş su ile metilen mavisi eklemeyi düşünüyorum bir de elimde reeflowersın mineral ilacı gh+ var ondan da kullansam mı diye düşünüyorum sizce kullanmalı mıyım yoksa metilen mavisinden devam mı edeyim bir de akşam metilen mavisi eklerken 4ml mi eklemeliyim yoksa daha az dozaj mı ekleyeyim su değişimi oranı ile ?
[QUOTE=Orhan76]

Hem hastalıktan hem ilacın kuvvetli olmasından dolayı normaldir. Tedavini bitince yine tankını iyice havalandırıp, su değişimi yap, ısıyı normale getir ve varsa aktif karbon kullan. Umarım çabucak iyileşirler [:nazar:][/QUOTE]
Çok teşekkür ederim yaptığım bir hata yok değil mi durgun olmaları normal olabilir mi bir de sıcaklığı 25 dereceden 28 29 derecelere çıkarttım bu sorun yaratmaz diye düşünüyorum ama bilgileriniz için de teşekkür ederim
Merhaba balıklarım beyaz benek hastalığına yakalanmış ben evde olmadığım için ilgilenemedim geldiğimde iki tane tetra balığımı kaybettiğimi gördüm ancak sonrasında hemen dip çekimi sağladım su değişimi yaptım şu anda sıcaklığım 29 derece civarlarında ve metilen mavisi ekledim dün akşamdan bugüne kadar kaybım yok ancak balıklarımda sanırım stres var iç filtremin altına saklanıyorlar nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Su Berraklığı Sorunu
[QUOTE=Muhammedcay]

Eğer çok fazla akv. kurcalamıyorsan. 1 aylık akvaryum da bakteri kültürü oturmuş olmalı su değişiminde filtreyi de temize su düzelene kadar
Saksı gibi kullandığın plastik ürün salınım yapıyor olabilir. Güzel görünebilir ama çıkart
Akv. yüksekliğin fazla değil bu sebeple filtre kumu karıştırıyor olabilir Filtrenin şelale aparatı varsa onu kullan aklıma gelenler bunlar.[/QUOTE]
Merhaba dediğiniz gibi şelale aparatı kullanıyorum filiteede kum karıştırma gibi bir problemim yok ancak ya dediğiniz gibi aksesuarlardan dolayı salınım oluyor ya da toprak salınım yapıyor diye düşünüyorum sizin tavsiyeniz nedir ne yapmalıyım bu süreçte akvaryumu bozup toprağı mı çıkartayım yoksa aksesuarları mı çıkartıp denemeliyim ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 32 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.