ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rıdvan459
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 16 Dakika önce
Toplam Mesaj:
20 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rıdvan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Melek Balıklarında İç Parazit
Akvaryum 40x40x40 1 çift melek besliyorum eş tuttular bir ara 4 tanelerdi ve o giden 2 si tür değişikliğine giderken birkaç lepistesle beraber kaldı yüksek ihtimal ordan iç parazit kaptılar ve şuanki çiftimden bir tanesine bulaştırdılar sizce ne yapmalıyım tedavi için 3 gündür sarımsaklı yem atıyorum ama bir fayda görmedim açıkçası tabi 3 günde ne görebilirsin en fazla oda şey. İnternette bu tedavinin 10 gün falan ard arda uygunlanması söyleniyor yapay zeka ard arda atma diyor eşlerimi kaybetmek istemiyorum her gün dip çekimi yapıyorum diğerinede geçmesin diye acil birşey söylerseniz evde yapılabilecek ilaç vb çok iyi olur

Sadece evde yapılabilecek değil ilaç da söyleyebilirseniz iyi olur araştırdım ama iç parazite doğrudan etki eden ilaç bulamadım yada araştıramadım
Yeni Petshopcular Balıklara Daha Kalitesiz Bakıyor
[QUOTE=hvostr]
Ne yazikki ithal balıkların çoğu Tayland gibi ülkelerden geliyorki burada balıkları kırmak yani akraba eşleşmesi yapmak en ucuz ve en zahmetsiz yol, zaten aslında Taylandıda suçlayamayız kağıt üzerinde zengin gözükselerde epey fakir bir ülke. Ayrıca evet özellikle daniolar gibi bettalardada çok omurga pronlemi var.[/QUOTE] Vay be bu sitede benle aynı yaşta bu kadar bilgisi olan birini görmek şaşırttı hobinin gençler arasında yayıldığını görmek güzel :)
100x50x50 Akvaryumda Hangi Filtreyi Alabilirim
[QUOTE=Yusufbaba]
Onlar pahalı Ankara'da 8kya var ona o parayı vermem Sincan'da yaşıyorum ben Alsancak petshopda xlpro 1000ve 1200ü var 1000lik 3700tl 1200 4250tl [/QUOTE] Bilmiyorum hocam ama eğer sıfırsa 1200 fiyatı iyi ben sunsun 603b nin bitanesine ikince el bugün 1300 tl verdim.
[QUOTE=Yusufbaba]
Mantıklı teşekkürler [/QUOTE] Yada 4000 civarına Tetra Ex 1200 falanda var daha iyi olur ama 2 filtre de olabilir çok fazla kafanı bulandırmayım ama tek bir filtredense 2 tane tercih ederim
[QUOTE=Hidro Dinamik]Piyasa çorba olduğundan balıkların maddi manevi değer kaybetmesini normal görüyorum.
Bugün türe ve ırka göre değişsede köpek sahiplenirken 50-100bin, kedi sahiplenirken 5-20 bin arası rakamları görüyoruz. Iguana, semender, papağan gibi canlılarda zaten ütopik rakamlar dolaşıyor.
Ayrıca bu hayvanların veteriner masrafı ve aylık temel giderleri derken piyasası sürekli ayakta kalıyor.

Akvaryum sektöründe ise iyi bir akvaryumu yıllarca kullanabiliyoruz. Nötr bir kumu torunlarımıza bile bırakabiliriz. Balık sayımıza göre değişse de 300 500 liralık yemle 1 sene besleyebiliyoruz. Düzgün bakılırsa bitkilerde balıklarda üreme makinesine dönüşüyor.

Ayrıca bir çok kişi benimde başlarda yaptığım hataya düşüyor. Fanusta balık bakmanın normal olduğu aşılanarak büyüdüğümüzden en ucuza akvaryum kurmak istiyoruz.
Hobiciler, merdiven altı üreticiler, ithalatçılar derken piyasada ihtiyaç fazlası balık oluşuyor. Resmi üretimhaneler ayakta kalabilmesi zorlaştıkça kalite düşüyor. Zaten hobicilerin balıkları sürekli ölmezse üretimhanelerin ayakta kalabilme şansı yok. İşi bilen hobicilerin ve merdiven altı üreticilerin adam gibi gideri olmadığından piyasaya yeni balık pompalayıp duracaklar.

Petshoplar 1 çuval açık sattığı kedi köpek yeminden fazlasıyla kar ederken, aynı alanı kaplayacak akvaryum kursa kendini amorti edemez. Yani ticari olarakta mantıklı değil.

Tüm bunları düşününce bu piyasanın ancak yasalar çerçevesinde düzelebileceğini düşünüyorum. Kedi, köpek satışında resmi belgeler arandığı gibi balık satışınada el atılması taraftarıyım. Diğer canlılar gibi balıkların sağlığını ön planda tutacak yasalar şart.
Bu sayede hobicilerin ve hobici adı altında merdiven altı üretim yapanların satışı yasaklandığı an piyasa kısmen rahatlayacaktır. Üretimhanelerde giderlerine oranla balık fiyatlarını artırır. Ozamanda biz hobiciler üreyemeyecek balık bakmak zorunda kalacağımızdan tür çeşitliliği azalır. Tabii benim aklımın yetmediği farklı yasalarlada bu işler sağlanabilir bilemiyorum.[/QUOTE] Dediğimde bu düzgün bakılsa bile genelde ölüyorlar on balıktan 2 tanesi falan yaşıyor
Bitkili Yeni Kurulum
[QUOTE=Hobimmm]
Hocam parazit belirtileri yok. Biraz daha incelemek lazım. Belki ben işteyken doğum yapıp yiyordur bilmiyorum ama karnı şiş anusde koyu leke var. [/QUOTE]
O zaman farklı bişeydir bazen öyle anüsü siyah olup doğurmuyolar yada doğuramıyolar strese giriyolar
50x50x50 Akvaryumda Discus Olurmu
Litre olarak (125) 4 5 taneye yeter diye düşünüyorum ama küp olduğu için büyümeye veya gelişmeye sağlığa etki edermi yeni kuracağım tavsiyelerinizi vb bekliyorum
Filtre:Valkyrie HW-603B (eksik kalırsa destek Sobo wp 606h)
Zemin:Cama cam düşünüyorum
Dekor:Anubias koymayı düşünüyorum
Balık Tedariği:Yavrudan alacağım 5 veya 4 Adet
Su değişimi: 2 günde bir veya 3 günde bir çeşme suyuna su düzenleyicisi koyarak yapmayı planlıyorum
Azot Döngüsü: Hazır Akvaryumdan Malzeme getirip koymayı düşünüyorum ayrıca 1 haftada bekleyeceğim
Eğer balıklarda küp olduğu için sorun olmazsa bunları yapacağım.
50x50x50 De Discus Bakılırmı
125 litre küp bir akvaryum ulaştı elime litre olarak discusa uygun (4 5) taneye ortalama ama küp olduğu için sağlıklı olurlarmı bilemedim?
[QUOTE=Yusufbaba]100x50x50 akvaryum kuracağım bitkili ben büyük bir tane tepe filtresi alayım diyorum üstünde biraz oynama yapayım tepe filtrenin üstüne bir tane daha saklama kabı gibi birşey koysam 2 3 katli birşey olsa yada bu suyu çeken motora bır bidon falan bağlasam suyun içinde filtreleme o haznenin içinde ordanda tepe filtreye gitse bride orda temizlenme yeterli olurmu bu zamana kadar Max 70 lt akvaryum kurdum büyük akvaryum çok zorlarmı başka öneriniz varsada çok pahalı olmasın aman aman bir bütçem yok

Akvaryum alacağım adamla konuştum 100cm 7 sıralı armatürü 3000tlye bırakıyor nasıl sizce[/QUOTE] 2 Tane Sunsun 603B alın hocam sıfır hem kafan rahat olur hem 2 filtre bakteri kültürün vb daha hızlı oturur.
[QUOTE=Ozmoziz]Ben izmir özelinde yorum yapmak istiyorum, bornova trfında 2 büyük petshop beni bazen hayal kırıklığına uğrattı. Ölmüş bekleyen balıklar, bardaklarda betalar . O kocaman mğzalarda bi kaç raflık kübik akvaryum standlrı yapılabilir, siyah fon ve yan yüzeyler, bitişik kğbik tanklar…

Bhasettiğim petahoplardan biri ilk gittğimde (tam geçen yıl ekim, hobiye ilk başlama zamanım, balıklar daha iyi duruyodu genel, uygun büyükükteki balıklarını karantinalıyorlardı dahi
…

[/QUOTE] Maalesef öyle zaten pahalılık yetmiyormuş gibi malı düzgün satsalar iyi olan balıklarını karantinaya alan vb şeyler yapanda maliyeti yüksek olduğu için pahalıya satıyor artık öyleki hobin olması lüks

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.