ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Belisarius
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 12:46
Toplam Mesaj:
28 [0.80 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
26 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Belisarius
Doğum Tarihi:
19 Mart 2007
İl:
Çorum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lütfen alıntı yapın

SON 10 MESAJI

Karidesler Sobo Sf 550f Filtre İçine Kaçabilir Mi
[QUOTE=MrAnason]

O süngeri nereden bulabilirim veya kendiniz mi yaptınız ?[/QUOTE] basit bir sarı bulaşık süngerini bile şekillendirerek kullanabilirsiniz fakat en estetik duracak olanı küçük boyutlu bir pipo filtre alıp onun süngerini takmak olur. atıl duran iç filtreniz varsa genel olarak onların süngerleri de silindirik oluyor
Karidesler Sobo Sf 550f Filtre İçine Kaçabilir Mi
[QUOTE=MrAnason]Başlık: Blood Mary karides yavruları Sobo SF-550F filtreye kaçabilir mi?

Merhaba arkadaşlar,

50 55 litre bitkili akvaryumumda Sobo SF-550F askı filtre kullanıyorum. Şu an neon tetra, panda çöpçüler ile birlikte Bloody Mary karides besliyorum ve ileride yavru almayı umuyorum.

Merak ettiğim konu şu: Olgun veya yeni doğan Bloody Mary yavruları bu filtrenin emiş kısmından filtre içine kaçabilir mi?

Eğer kaçma ihtimalleri varsa bunu önlemek için en sağlıklı çözüm nedir?

Bu filtreyi kullanan veya benzer tecrübesi olan arkadaşların önerilerini merak ediyorum. Teşekkürler.[/QUOTE] Her ihtimale karşı emiş borusuna basit bir sünger takabilirsiniz. Eskiden ben de dış filtreyle karides besliyordum emiş borusuna sünger takmak işe yarıyor
Leonardit Zeminli Akvaryum Kurulumu
Sizce 8-10 lu grup olarak bu akvaryumda hangi tetra türünü tercih etmeliyim neon, ember ve chili rasbora tetra arasında kaldım
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/284980/040820262002581.jpg[/IMG]
Gün11: Akvaryumun güncel görüntüsü bu şekilde

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/284980/040820262003451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/284980/040820262003531.jpg[/IMG]
Bu gün 15 adet kiraz karides aldım başka bir hobiciden. Şuan damlatma yöntemiyle suya alıştırıyorum lepistesler de halen akvaryumda duruyor. Zeytin de tamamen kendine geldi alalı 2 yaprak çıkardı bile
135 Lt Akvaryum İçin Bu Canlı Sayısı Fazla Mı?
[QUOTE=Engin3545]5 Japon 2 cüce vatoz 4 çöpçü ve 1 salyangozum var. Bu yük çok mu fazla?Seachem Tidal 55 şelale filtre var.Balıklarım mutlu olsun istiyorum fakat yapay zeka akvaryum yükünün çok olduğunu söylüyor ve en az 200lt akvaryuma sahip olmam gerektiğini belirtiyor. Ben 1 aydır bu işin içindeyim ve konunun cahiliyim üstadlardan bilgi istiyorum. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 6 tetra ve 9 zebra da vardı onları üzülerek de olsa akvaryumcuya verdim. Bir kez eve girdiğinde bırakmak vicdanımı rahatsız ediyor. Akvaryumu yeni aldım şu an onu büyütemiyorum. Nihayetinde onların sağlığı önemli benim için. Sayıyı azaltmam onları daha sağlıklı ve mutlu edecekse zor da olsa uygun sayıya indirebilirim fakat bırakmak istemediğimden çözüm yolları varsa öğrenmek isterim. Bilgili arkadaşların yardımı için şimdiden teşekkür.ederim.[/QUOTE] Fazla olduğunu düşünmüyorum eğer japonlarınız oranda gibi büyük türlerse tank küçük olabilir tabii
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/284980/020820261910281.jpg[/IMG]
Gün 9: akvaryumu konudan daha önce kurduğumdan dolayı direk 9. güne güncele geçiş yaptım. Bu gün akvaryumda muhtemelen bitkilerden gelmiş minare salyangozları ve bir kaç su piresi gördüm oturmuş tanktan aldığım filtreyi ve suyu kullandığımdan 3 adet lepistes ekledim şuan için. Karidesler ve neriteler gelene kadar burada duracaklar. açıkcası leonarditten biraz şüpheliydim lepistesleri kobay olarak kullandım ve şuan için sağlıklı görünüyorlar

Ayriyeten dünkü bahsettiğim zeytinlerin yaprakları kendine geldi şuan formları ve yeni sürgünleri güzel görünüyor.
Zeytinlerin yaprakları aşağı doğru eğilip soldu diğerlerinde bir şey yok bu dikim stresi nedeninden mi [EDIT]Belisarius,2026-08-01 09:41:36[/EDIT]
Filtre İçin Fikir
[QUOTE=thedicktator]

Teşekkür ederim. 35x15x22 diye ölçtüm, takribi 11.5lt falan su alıyor sanırım. Plastik dekorlar yerine ne almamı önerirsiniz? Böyle küçük bir akvaryuma pipo veya askı filtre olur mu peki, daha sağlıklı mı olur?[/QUOTE] askı filtreler büyük gelebilir fakat dip çekimiyle birlikte ufak bir pipo filtre sizin için daha iyi olur hem su yüzeyi dalgalanır hem akıntı olmaz hem de biyolojik filtrasyon olur
Filtre İçin Fikir
[QUOTE=thedicktator]Merhabalar, kızımın hevesi için bir akvaryum aldık, şimdilik ilgileniyor ama 2 gün sonra bana kalacak bunun bakımı.
Daha önce hiç akvaryumum da olmadı. Balıklar "bir şey" tetraydı ama onu bile bilmiyorum.
Tek amacım bu kadar uğraşmışken uzun ömürlü olmaları, izlemesi de keyif vermedi değil.
Aldığım akvaryumcu böyle bir iç filtre verdi. Hortumlu aparatını içine taktığımda suda gözle görülür bir akıntı yaptı, balıklar resmen suyla mücadele ediyordu. Baktım içinde böyle bir aparat var, bunu fotoğraftaki gibi kısa mesafeden akacak şekilde ayarladım.
Sizlere danışmak istediğim bu filtrenin uygunluğu/konumunun doğru olup olmadığı.
Dip pompası da aldım, 15 günde bir suyun 1/3ünü çekip hazır su kullanacağım.
Her türlü tavsiyeye açığım, şimdiden teşekkürler.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/287024/310720260344351.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/287024/310720260344371.jpg[/IMG][/QUOTE]

Öncelikle hobiye hoş geldiniz. Elinizdeki balıklar Transgenetik tetra olarak geçiyor sudaki plastik dekorları çıkarabilirsiniz uzun müddette zarar verebilir. Bir de şuan şelale aparatıyla filtrenin debisi nasıl? balıkları çok savurmuyorsa durabilir fakat genelde iç filtre önerilmez tetra grubu için. Akvaryumunuzun ölçüleri neler
[EDIT]Belisarius,2026-07-31 10:10:32[/EDIT]
Kerevit Bakımı Nasıldır Ve Almalımıyım
[QUOTE=Durustyilan]Akvaryumumda 2 tane lepistes 3 tane transgenetik tetra ve 1 tane neon tetra bulunmakta (tank 15*35*30 boyutunda yani 15 litre). 2 tane de elma salyangozum vardı fakat yakın zamanda öldüler. Ben de salyangozların yaptığı işleri yapacak başka canlılara yöneldim. Önce karideslere baktım ve sonrasında kerevite denk geldim, kerevitin görünüşü vs hoşuma gitti ve bu yüzden alsam mı diye düşünmeye başladım ama bakımı nasıldır pek bilmiyorum ve diğer balıklarla ve karideslerle birlikte yaşayabilirlermi pek emin değilim. İnternette balıklar dipte yaşamıyorsa ve hızlıysa sorun olmayacağı yazıyo ama dediğim gibi pek emin olamadım. Tecrübeli olan ve ya bu konuda bilgisi olanlar aydınlatabilirse çok sevinirim[/QUOTE] Diğer arkadaşın dediği gibi kerevit, karides veya elma salyangozuyla aynı işi yapıyor sayılmaz ve kerevit için akvaryumunuzun boyutu küçük kalır. beslediğiniz balık sayısı akvaryum için fazla ayriyeten neon tetra sürü balığıdır 1 adet olarak strese girebilir

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.