ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
druzhok
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2022 21:52
Toplam Mesaj:
303 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Pınar Engin
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1983
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Pınar Engin
https://www.akvaryum.com/Forum/kaplumbaga_akvaryumu_-_melekondu_k204909.asp
HİÇ KİMSEYE KAPLUMBAĞA BAKMAYI ÖNERMEM!
SON 10 MESAJI
Asi ve Pala'nın Yeni Yuvası (Kaplumbağa Akvaryumu)
druzhok 2012-10-19 20:57:49
Mustafa Bey,
1- Isınma lambası yok, kuru bölgeyi lambayla ısıtın. Yoksa asla çıkmaz.
2- Kuru bölgenin sadece en üstü kuru kalsın, suyu birkaç cm. daha yükseltin. Yoksa sadece rampaya tutunarak durur, üstüne çıkmaz.
3- Kuru bölgeye yem koyun, çıkıp çıkamadığını kontrol edin, yemi alıp suya dönecektir.
4- Akvaryum yere yakınsa daha yüksek bir yere alın.
5- Biraz zaman verin, üstüne düşmeyin, üsttekilerin hepsini yaptıktan sonra siz yokken çıkıyor olabilir, zamanla alışacak.
Akvaryumunuz büyük, daha yüksek bir kuru bölge, böylece daha çok su öneririm bir de..
Ankara çizgili kaplumbağa
Yerli tüm (su ve kara) kaplumbağa türlerimizin nesli tükenme tehlikesi altında, dolayısıyla ülkemizin taraf olduğu Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi (Bern) ile ("Kesin Koruma Altına Alınan Fauna Türleri" listesinde) koruma altında. Zaman zaman verdiğim madde 6'yı yinelemek isterim;
druzhok 2012-07-17 01:15:41
Yerli tüm (su ve kara) kaplumbağa türlerimizin nesli tükenme tehlikesi altında, dolayısıyla ülkemizin taraf olduğu Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi (Bern) ile ("Kesin Koruma Altına Alınan Fauna Türleri" listesinde) koruma altında. Zaman zaman verdiğim madde 6'yı yinelemek isterim;
Madde 6
Her Âkit Taraf, II no.lu ek listede belirtilen yabani fauna türlerinin özel olarak korunmasını güvence altına alacak uygun ve gerekli yasal ve idari önlemleri alacaktır. Bu türler için özellikle aşağıdaki hususlar yasaklanacaktır:
a. Her türlü kasıtlı yakalama ve alıkoyma, kasıtlı öldürme şekilleri;
b. Üreme veya dinlenme yerlerine kasıtlı olarak zarar vermek veya buraları tahrip etmek;
c. Yabani faunayı, bu Sözleşmenin amacına ters düşecek şekilde, özellikle üreme, geliştirme ve kış uykusu dönemlerinde kasıtlı olarak rahatsız etmek;
d. Yabani çevreden yumurta toplamak veya kasten tahrip etmek veya boş dahi olsa bu yumurtaları alıkoymak;
e. Bu madde hükümlerinin etkinliğine katkı sağlayacak hallerde, tahnit edilmiş hayvanlar ve hayvandan elde edilmiş kolayca tanınabilir herhangi bir kısım veya bunun kullanıldığı malzeme dahil, bu hayvanların canlı veya cansız olarak elde bulundurulması ve iç ticareti.
Her Âkit Taraf, II no.lu ek listede belirtilen yabani fauna türlerinin özel olarak korunmasını güvence altına alacak uygun ve gerekli yasal ve idari önlemleri alacaktır. Bu türler için özellikle aşağıdaki hususlar yasaklanacaktır:
a. Her türlü kasıtlı yakalama ve alıkoyma, kasıtlı öldürme şekilleri;
b. Üreme veya dinlenme yerlerine kasıtlı olarak zarar vermek veya buraları tahrip etmek;
c. Yabani faunayı, bu Sözleşmenin amacına ters düşecek şekilde, özellikle üreme, geliştirme ve kış uykusu dönemlerinde kasıtlı olarak rahatsız etmek;
d. Yabani çevreden yumurta toplamak veya kasten tahrip etmek veya boş dahi olsa bu yumurtaları alıkoymak;
e. Bu madde hükümlerinin etkinliğine katkı sağlayacak hallerde, tahnit edilmiş hayvanlar ve hayvandan elde edilmiş kolayca tanınabilir herhangi bir kısım veya bunun kullanıldığı malzeme dahil, bu hayvanların canlı veya cansız olarak elde bulundurulması ve iç ticareti.
Tam metin;
eheim 2012 ic filtre
[QUOTE=EMREGUZELAY]nasıl bir iç filtre önerirsiniz bana ben bu filtreyi temizlik esnasında pisliği geri bırakmadı için alıcam benim normalde var filtrem ama fişten çekince sudan çıkarırken pisliği bırakıyor geri [/QUOTE]
[QUOTE=EMREGUZELAY]nasıl bir iç filtre önerirsiniz bana ben bu filtreyi temizlik esnasında pisliği geri bırakmadı için alıcam benim normalde var filtrem ama fişten çekince sudan çıkarırken pisliği bırakıyor geri [/QUOTE]
Pisliği geri bırakmama gibi bir durumu yok aslında bu filtrede de. İç filtreleri akvaryumdan çıkarırken tuttuklarını geri bırakmaması için bir poşet yönteminden söz edilir; henüz daha çalışır vaziyetteyken filtrenin altından su yüzeyine çıkacak kadar bir poşet geçirilir, filtre akvaryumdan torbayla izole edildikten sonra fişi çekilip çıkartıldığında geri bıraktığı tüm partiküller poşette kalır akvaryun suyuna karışmaz. Bu sitede de yöntemi anlatan konular için arama yapabilirsiniz.
eheim 2012 ic filtre
Debisi düşük oluyor Eheim iç filtrelerin, kaplumbağaların dışkıları ise epey iri parçalı ve su içinde kuvvetli sirkülasyon yapan bir iç filtre daha iyi iş yapıyor. Ben uzun zaman kullandım bu iç filtreyi kaplumbağa akvaryumumda, kesinlikle çok sağlam ve malzemesi çok iyi ona hiç şüphe yok, ama sonradan debisi yüksek bir iç filtre edindiğimde "tüh bunca zaman ihtiyacım olan buymuş" dedim. Tabi kaplumbağa akvaryumlarında ilerleyen zamanlarda gelinecek nokta hiç tereddütsüz dış filtre..
Debisi düşük oluyor Eheim iç filtrelerin, kaplumbağaların dışkıları ise epey iri parçalı ve su içinde kuvvetli sirkülasyon yapan bir iç filtre daha iyi iş yapıyor. Ben uzun zaman kullandım bu iç filtreyi kaplumbağa akvaryumumda, kesinlikle çok sağlam ve malzemesi çok iyi ona hiç şüphe yok, ama sonradan debisi yüksek bir iç filtre edindiğimde "tüh bunca zaman ihtiyacım olan buymuş" dedim. Tabi kaplumbağa akvaryumlarında ilerleyen zamanlarda gelinecek nokta hiç tereddütsüz dış filtre..
iguana
[QUOTE=nexone66] Düzenli olarak su değişimini yaparım ama ısınan kutuk var ya satıyorlar elektrikli o cok masraflı olur mu? Mesela akvaryum ısıtıcısı cok yakıyor o da yakar mı?
[/QUOTE] gulay 2012-06-04 11:02:25
[QUOTE=nexone66] Düzenli olarak su değişimini yaparım ama ısınan kutuk var ya satıyorlar elektrikli o cok masraflı olur mu? Mesela akvaryum ısıtıcısı cok yakıyor o da yakar mı?
[/QUOTE]
Isıtıcının çekeceği elektrik masrafı sizi zorlayacaksa, bu aklınıza takılıyorsa, iguana beslemeyi ilerki yıllara erteleyin. Sürüngen beslemek bol masraf, çok detay, büyük alanlar, özveri, emek, özgürlük gerektiriyor.
Kaplumbağa ve Sürüngenlerde Salmonella Hastalığı
[QUOTE=OrdiBuko]
Yalnız işin içine hayvanlar girince bende dahil herkes de bir korku iklimi oluyor sanırım burada ülkemizin bu sektörde tam gelişmemişliğinin etkisi büyük yeterince bilgiye ulaşamıyor sorularımıza yetkili kişilerden tatmin edici cevapları alamıyoruz.[/QUOTE]
[QUOTE=OrdiBuko]
Yalnız işin içine hayvanlar girince bende dahil herkes de bir korku iklimi oluyor sanırım burada ülkemizin bu sektörde tam gelişmemişliğinin etkisi büyük yeterince bilgiye ulaşamıyor sorularımıza yetkili kişilerden tatmin edici cevapları alamıyoruz.[/QUOTE]
Bu kesinlikle doğru bir saptama, hatta korkutucu olan yetkili kişi diye birşey bile yok. Kaplumbağa bakmak zor bir iş, çok uzun yıllar sürecek bir bakım, ama lanse ediliş şekli bir plastik uyduruk kap günde 2 yem, buna çok üzülüyorum.
600 toplam sayı değil, 600 kişilik salmonelladan dolayı ölen bir örneklem içinde 40'ının hastalığı sürüngen kaynaklı kaptığı tespit edilmiş. Yani tabi dünyada salmonelladan ölen milyonlarca kişinin hepsini inceleyemeyecekleri için istatistiksel bir örneklem alınmış. Tabi yumurta ve kümes hayvanı kökenli salmonella da var, o da çok uzun detaylı ama ayrı bir konu; konu kaplumbağadan salmonella bulaşır mı olduğu için kaplumbağalarla ilgili öğrendiklerimi yazdım ben.
[QUOTE=OrdiBuko]Sayfalar içinde 1 adet olduğu yazıyordu toplam rakam nedir peki?
Korkutucu bir boyutu var mıdır, istisnai bir hastalık türü müdür?
Ekstra önlem alıp almamak korkutucu boyutlarda söz konusu olması gereken bir durum. [/QUOTE] druzhok 2011-09-22 16:18:28
[QUOTE=OrdiBuko]Sayfalar içinde 1 adet olduğu yazıyordu toplam rakam nedir peki?
Korkutucu bir boyutu var mıdır, istisnai bir hastalık türü müdür?
Ekstra önlem alıp almamak korkutucu boyutlarda söz konusu olması gereken bir durum. [/QUOTE]
Rakamlar,yüzdeler yukarıda yazdığım gibi, toplam rakam dünyada mı diye soruyorsanız onu bilmek mümkün olmaz tabi. Bu sayfalar içinde yazanlara bağlı kalmamak lazım, klavye herkesin elinin altında çünkü, ben buraya 1 değil 6 aslında diye yazsam mesela o "6" rakamı, yanlış bilgi öyle bir hızlı yayılır ki. Dedim ya binlerce bilimsel çalışma var akademik dergilerde, onlara bakmak daha sağlıklı olmaz mı? Mesela konunun ele ilk alınmaya başladığı yıllardan bir tanesi Oxford Journals'da;
Bunlar da devamı mesela ki anahtar sözcüğü çok kısıtılı tuttum ve sadece google akademik'te arattım;
[QUOTE=OrdiBuko]
Kedi, köpek ve kemirgen besleyenlerde de ciddi ve ölümcül rahatsızlıklar oluyor Amerika da bunlar da mı yasaklanacak yada yasak? Amerika da ki yasağın insan sağlığı için olduğuna emin miyiz? Çünkü çoğu ülkede sürüngen satışı yasalar çerçevesinde çok sınırlı ama burada esas düşünülen insandan ziyade sürüngenin kendisi değil mi?[/QUOTE]
Kedi, köpek ve kemirgen besleyenlerde de ciddi ve ölümcül rahatsızlıklar oluyor Amerika da bunlar da mı yasaklanacak yada yasak? Amerika da ki yasağın insan sağlığı için olduğuna emin miyiz? Çünkü çoğu ülkede sürüngen satışı yasalar çerçevesinde çok sınırlı ama burada esas düşünülen insandan ziyade sürüngenin kendisi değil mi?[/QUOTE]
Tabi insan sağlığı için, mesela Amerika'daki araştırmalar CDC yani Centers for Disease Control and Prevention tarafından destekleniyor çoğunlukla, Amerikan hükümetine doğrudan bağlı ciddi bir merkez bu. Kaplumbağa satışının yasak yada kısıtılı olduğu çok az ülke var, büyük bir pazar söz konusu, tüccarları alt etmek kolay değil, ülkelerin tacirleri yani parayı karşılarına almaları zor. Yasaklama yada kısıtlamanın genelde iki koşulu oluyor, ya insan sağlığı (Amerika'daki gibi) yada ekolojik dengeye zarar verecek kadar çok kaplumbağanın ait olmadıkları doğal ortamlara bırakılıyor olması (Avustralya'da örnekleri var). Ne yazık ki kaplumbağaları, hayvanları düşünen yok.
Yok, kesinlikle 1 vaka gibi bir rakam nerden çıktı, salmonella zehirlenmelerinin %7-14 ranjında sürüngen kaynaklı olduğu geçiyor araştırmalarda, hatta yapılan bir çalışmada salmonelladan ölen 600 kişiden 40'ının hastalığı sürüngenlerden kaptığı geçiyor, binlerce ulaşılması çok kolay resmi kaynak var. Bu yüzden küçük kaplumbağa satışı Amerika'da yasak ki ilgi azalsın. Kaplumbağaların da %90'ının salmonella bakteresi taşıdığı biliniyor, bu onların sindirim sistemlerinde doğal olarak yaşayan bir bakteri, ama insanlar için bağışıklık sistemi zayıfladığında yada hamileler, çocuklar, yaşlılar, hastalar gibi zaten nispeten zayıf olanlarda tifo benzeri semptomlarla kendini gösteriyor, ölümle bile sonuçlanabiliyor.druzhok 2011-09-22 15:15:01
Yok, kesinlikle 1 vaka gibi bir rakam nerden çıktı, salmonella zehirlenmelerinin %7-14 ranjında sürüngen kaynaklı olduğu geçiyor araştırmalarda, hatta yapılan bir çalışmada salmonelladan ölen 600 kişiden 40'ının hastalığı sürüngenlerden kaptığı geçiyor, binlerce ulaşılması çok kolay resmi kaynak var. Bu yüzden küçük kaplumbağa satışı Amerika'da yasak ki ilgi azalsın. Kaplumbağaların da %90'ının salmonella bakteresi taşıdığı biliniyor, bu onların sindirim sistemlerinde doğal olarak yaşayan bir bakteri, ama insanlar için bağışıklık sistemi zayıfladığında yada hamileler, çocuklar, yaşlılar, hastalar gibi zaten nispeten zayıf olanlarda tifo benzeri semptomlarla kendini gösteriyor, ölümle bile sonuçlanabiliyor.
Kaplumbağa akvaryumu - Melekondu
[QUOTE=pelerinlikedi]Yeni hali çok daha güzel olmuş. Kaç lt su alıyor ve ne kadar zamanda bir temizlik yapmak gerekiyor?[/QUOTE]
[QUOTE=pelerinlikedi]Yeni hali çok daha güzel olmuş. Kaç lt su alıyor ve ne kadar zamanda bir temizlik yapmak gerekiyor?[/QUOTE]
Yok, bu sayfada görülen fotoğraflar son hali değil, bir önceki akvaryum bu :) Şimdikinin henüz fotoğrafını çekmeye zamanım olmadı. 330 litre son akvaryumumuz, 3 haftada bir %40 su değişimi ve iç filtre temizliği yapıyorum, 6 ayda bir de dış filtre temizliği. Su hacmi arttıkça temizlik kolaylaşıyor.
Kaplumbağa akvaryumu - Melekondu
Arda Bey çok teşekkürler.
Arda Bey çok teşekkürler.
Bu son akvaryumu da değiştirdik aslında, biraz abartıp eskisinin 2,5 katına çıktık hacim olarak ve kuru bölgeyi akvaryumun içine aldık. Abarttık diyorum ama aslında yetişkin tek bir erkek kaplumbağa için kaynaklarda geçen ideal su hacmindeyiz şimdi. Ve sizin yazdığınız gibi sulu alanı da ayrıca floresanla aydınlatıyorum artık, güzel bir kapak sistemi yaptırdım, daha kompakt birşey oldu, ışıl ışıl olması benim de hoşuma gidiyor :)
SON MESAJLAR
- Dry Start Parvula Denemem Lepistes.., 19:41
Akvaryum Tanıtımı - Beta Tank Arkadaşı Carnivoreyum, 19:14
Yeni Üye Forumu - 30cm Küp Akvaryum Bitki Kumu Öneri? Lepistes.., 19:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Çiftleştirme Taha Yanık, 19:00
Labirentliler - Düşük Bütçe İle Nasıl Akvaryum Kurarım? Taha Yanık, 18:59
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Hidro Dinamik, 17:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var Hidro Dinamik, 17:28
Yosun - Su Üzeri Hareketi-walstad grendel1984, 17:24
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum İçin Balık Ve Dekorasyon Tavsiyesi kaancevik, 17:08
Yeni Üye Forumu - Tropheus Duboisi Akv (5. Sf Güncel foto bol video) Mehmet. Uzun, 17:02
Tropheus Tanıtımı - Şelale Filtre Berkayv, 16:56
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesim Tahmini Ne Zaman Doğurur? eymene, 16:55
Canlı Doğuranlar - Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? bendeniztayfun, 16:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Trans Genetik Tetra Ve Lepistes Hidro Dinamik, 16:41
Yeni Üye Forumu - Albino Endler Aguamentist, 16:40
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Nerite Salyangozu monster07, 16:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum İçinde Yüzen Canlılar ? Şevki37, 15:48
Hastalıklar ve İlaçlar - 35*35*35 Bitkili Tank Tür Tavsiyesi Taha Yanık, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Akvaryumunu Geliştirmek… Aguamentist, 15:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulan Tank Dip Çekimi SaRCoPhiLiuS, 15:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dry Start Başlangıç Laterthanbefore, 15:13
Akvaryum Tanıtımı - Moliwe Kribensis Laterthanbefore, 15:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 8mm Mi 6 Mmi samuraibeta, 15:06
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Akvaryum Zeminini Çimlendirme Laterthanbefore, 15:02
Bitki Türleri ve Bakımı - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi bendeniztayfun, 14:47
Yeni Üye Forumu - 50x30x30 Lowtech Yeniden FISHERMAN01, 14:05
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) egurbuz, 13:28
Bitki Akvaryumları Genel - Vücut formasyonu bozuk lepistes.. Victus, 13:13
Canlı Doğuranlar - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi Orhan76, 12:44
Filtreleme Seçenekleri - Balığım Dışkılamıyor MasterChief, 12:43
Yeni Üye Forumu - 2. Guraba Aquatıcs Ödüllü Fotoğraf Yarışması -RBG-, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14) Nuri3434, 12:15
Kedi Balıkları Forumu - Vatozum Beyazlasiyor Niye bendeniztayfun, 12:06
Yeni Üye Forumu - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Ehtiyar, 11:35
Yeni Üye Forumu - Tetrazon Karides Uyumu ? SaRCoPhiLiuS, 11:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi SaRCoPhiLiuS, 11:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Vatoz İle Karides ArifhbsAquatics, 10:10
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıklarımda Beyaz Lekeler Samoo11, 09:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Basit Yeşil Su Yapımı Rafayel, 07:48
Akvaryum Bilimi - Bettam Hastalandı berkaiozcan, 05:34
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Dekorasyonu monster07, 01:08
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Hunt3r, 00:57
Canlı Doğuranlar - Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı? Taha Yanık, 00:18
Labirentliler - Dolphin H Şelale Filtre Elyaf Koyma Taha Yanık, 23:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlkkez Akvaryum Kuracağım Taha Yanık, 23:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık Tanısı Taha Yanık, 23:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Ve Katil Salyangozlar mmemati, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 22:50
Filtreleme Seçenekleri - Pleco İle Bitki rebelde, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nerite Salyangoz Dexter85321, 21:20
Omurgasızlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 19:28
- Leptosoma Kitumba Firefighter 19:28
- Albino Nigripinnis Firefighter 19:28
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 19:25
- Akvaryum Malzemeleri ArifhbsAquatics 18:54
- Ücretsiz Çok Sayıda Ramshorn Salyangoz COBRA 18:38
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:00
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 17:49
- Nakliye Dahil Özel Tasarım Akvaryum swordfishhhh 17:49
- Premium Siyah Paslanmaz Çelik Aquascaping Set vahitender 17:41
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 17:31
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 17:11
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 17:11
- 🍁🌼🍁🌺100 Adet Farklı Tür Bitki 🍁🌼🍁🌺 hasancn 16:35
- Lav Kırığı Kum 12 13 Kg ootkn 16:21
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 16:21
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 16:06
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 16:06
- Frontosa Küpü Emirk 15:57
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 15:57
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 15:14
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 14:56
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 14:56
- Akvaryum/bitki Işığı/lifetech 838 Filtre/kum neontetras 14:52
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 14:38
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 14:38
- Santa Maria Endler Mika_35 14:35
- Mangrov Tohumu/fidesi heydu 14:16
- Otocinclus Arıyorum heydu 14:16
- Komple Set heydu 14:16
- Epey Miktarda Moss brkenginol 13:47
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 13:46
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 13:46
- 5 Farklı Renkte Transgenetik Tetra fisherman1907 13:46
- 2 Adet Pterophyllum scalare Melek Balığı fisherman1907 13:46
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 13:46
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 13:46
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 13:44
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 13:44
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 13:40
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 13:40
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 13:40
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 13:40
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 13:39
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 13:39
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 13:39
- Nano Led Armatür BywenzeL 13:24
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 13:09
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 13:09
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 13:09
KULLANICILAR
- 153 Online Kullanıcı, 83 Üye
Online Kullanıcılar
tuzlanıl,
berkeyazer,
Gastropoda,
egurbuz,
kopruluonur,
smkarabag,
AtlasPoyraz,
Yiğit solak,
nyoomasgof,
isssmailak,
burak1996,
recepbal,
nirvana,
Mderhan,
ozanyayla,
GkhaNLioN,
AmatorAkvryumcu,
Ankaragucu,
MustafaŞ,
MasterChief,
draff10,
Keremeker,
sirhill,
Ardaaa..,
osmandbnl,
mert01589,
hashüs,
wallece,
lebowskia,
abemk,
EmreSude,
armaganb,
Hobilik,
R0h1rr1m,
Burakt122,
kadir_7,
MiSoSiKiaN,
Akax,
vahitender,
cagrisw,
Başak u,
sedaterdem,
Şahinöztürk,
Tolga1tunc,
şansal,
recklesstr,
COBRA,
egehamit,
UrasArt,
ilkermilo,
MertSoyumert,
Ö. Faruk,
Göksel D,
Uğurcand,
stopsound,
grendel1984,
HOPPALA,
Emirhans28,
mimar55,
Maverickse,
Ehtiyar,
Rafayel,
yamansengonca,
Soulfly5,
Hidro Dinamik,
Kerem08,
selmankahya,
TheCoffin,
Best Fish,
ozan_1903,
Zekkk,
Tulpar99,
ArifhbsAquatics,
diaslayt,
vlkncm,
Kimsesiz,
akomania,
Osmanosman06,
bendeniztayfun,
MCY4,
cilbay06,
-doctore-,
Kaan874,
Mika_35,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.