ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Haziran 2013 17:36
Toplam Mesaj:
513 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hayri ÇETİN...
Doğum Tarihi:
15 Mayıs 1984
İl:
Istanbul
Meslek:
Müşteri Temsilcisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
180*70*60h Frontosa Blue Zaire Moba (2E-6D)
130*50*60 Frontosa Burundi (1E-4D)
130*50*60 Frontosa Burundi (1E-4D)
SON 10 MESAJI
Malavi akvaryumum var...
Merhaba
Bize akvaryum hacmi?
Balık Adeti Türü?
Akvaryum bakımı?
Kullanılan yem ve miktar?
Gibi konularda bilgi verebilirseniz size daha yardımcı olabiliriz.
Sağlıklı balıklar...
Dış Filtreden balık çıktı :)
Valla en kısa zamanda resmini bekliyoruz. Balık gerçekten ço9k şanslı durumdaymış. Hepimiz genelde dış filtre temizliğinde içerde kalan suyun ne derecede olduğunu biliriz :) Aynen Ekrem Bey'in de dediği gibi karanlık bir ortam ve dekor değişikliği yeni eklenen balıkların akvaryuma kabulünde iyi bir etken olmaktadır. Sağlıklı hobiler.
Valla en kısa zamanda resmini bekliyoruz. Balık gerçekten ço9k şanslı durumdaymış. Hepimiz genelde dış filtre temizliğinde içerde kalan suyun ne derecede olduğunu biliriz :) Aynen Ekrem Bey'in de dediği gibi karanlık bir ortam ve dekor değişikliği yeni eklenen balıkların akvaryuma kabulünde iyi bir etken olmaktadır. Sağlıklı hobiler.
Yavr aldım yeni yılda
[QUOTE=Malawi World]Merhaba arkadşlar yeni yılıda aranıza yeni katıldım gerekli olduğuuu düşündüm çünkü Buradan herkeze selam sevgilerimi sunuyorum herkezin yen yılını kutluyorum.
E=MC2 2012-01-01 11:16:12
[QUOTE=Malawi World]Merhaba arkadşlar yeni yılıda aranıza yeni katıldım gerekli olduğuuu düşündüm çünkü Buradan herkeze selam sevgilerimi sunuyorum herkezin yen yılını kutluyorum.
Arkadşlar şimdi ben 31 aralık 2011 saat 19:50 de dişi sarı prensesimi kusturdum ve tam tamına 17 yavru aldım(ilk yavru verşiydi)herkez 15 gün den sonra kustur falan dedi ama benim balığın ağzında 5 gün yavrular vardı bende 7 gün kusturdum dediğim gibi 17 yavrum oldu
Bu hobideki ilk yavru alışım oldu
1) Acaba ne sıklıkla yavru alırım
2) Yavruları 5 lt lik pet şişenin içine attım sonra dip yemlerini iyice ezip toz haline geldikten sonra içine attım acaba ne zamn yemek yerler ne zamn ana tankın içine salmalıyım
Şimdiden teşekkür ederim...Saygılar...

[/QUOTE]

Merhaba
1) Acaba ne sıklıkla yavru alırım - Bu tamamen akvaryum durumunuza balık sayınıza bağlıdır. Balık sayınız ve akvaryumunuz konusunda daha fazla bilgi verirseniz daha sağlıklı bilgi aktarımında bulunabiliriz.
2) Yavruları 5 lt lik pet şişenin içine attım sonra dip yemlerini iyice ezip toz haline geldikten sonra içine attım acaba ne zamn yemek yerler ne zamn ana tankın içine salmalıyım - Yavruları da pt şişeden çıkartarak yavru akvaryumuna koymanız daha sağlıklı olacaktır. Yavrular keseler kaybolduktan sonra yavas yavas yem yemeye başlayacaklardır. O zamana kadar ye vermenize gerek yoktur.
300*75*70 bitti en sonunda ( yeni resimler 2. ve 4. sayfada)
Masaallah allah nazardan saklasın. Mükemmel bir çalışma olmuş. İnşaallah balıklı halinide en kısa zamanda görebiliriz.
Masaallah allah nazardan saklasın. Mükemmel bir çalışma olmuş. İnşaallah balıklı halinide en kısa zamanda görebiliriz.
60 Lt Akvaryum
Merhaba,
Bende Gürcan Bey'e katılıyorum. 150lt olan akvaryumunuza ucuz bir dış filtre alarak kullanırsanız balıklarınız daha mutlu olacaktır. Diğer akvaryuma da balıkları aktarmadan önce su ile doldurup tüm ekipmanlarla birlikte 1 hafta boş çalıştırmanız çok sağlıklı olacaktır. Şu an balıkların bulunduğu akvaryumdan da su alarak yeni akvaryumunuzu aşılarsanız suyunuz daha hızlı balıklar için uygun hal alacaktır.
Saygılarımla.
mapanga ve demasoni
[QUOTE=nisyan]Arkadaşlar yorumlarınızdan sonra mpangalarımın birkısmını satıp yerinedemasonı eklemeyi düşünüyorum yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim bu arada elinde demaoni yarusu 4cm civarınd uygun fiyata satarsanız alabilirim veya mapangalarımla takas da olabilir 1 adeterkek 6.7cm civarında dişiler 5cm civarında fyat 6tl [/QUOTE] Bende 100lt bir akvaryumda tek tür bakmanızı öneririm.
[QUOTE=nisyan]Arkadaşlar yorumlarınızdan sonra mpangalarımın birkısmını satıp yerinedemasonı eklemeyi düşünüyorum yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim bu arada elinde demaoni yarusu 4cm civarınd uygun fiyata satarsanız alabilirim veya mapangalarımla takas da olabilir 1 adeterkek 6.7cm civarında dişiler 5cm civarında fyat 6tl [/QUOTE] Bende 100lt bir akvaryumda tek tür bakmanızı öneririm.
Snow Prenseslerde Dişiler İlgisiz!
[QUOTE=sasmen] Akvaryumum 120 lt , ortalama 8 cm boyunda 2 e , 4 d snow prenseslerimden erkekler sürekli kur yapıyor ama dişiler ilgisiz davranıyor , tankta 7 cm boyunda 1 e , 3 d sarı prenses var aynı durum onlarda da var, 4 cm boyunda 4 adet auratus var , auratuslar küçük olduğu için henüz kesin cinsiyet ayırımı yapamıyorum ama muhtemelen 1 e , 3 dişi , 1 tane de 13 cm vatoz var. Lifetech 838 dış filtreye kutu içeriği haricinde ekstra karbon, extra seramik ve filtrede hiç olmadığı halde bioball ekledim, geceleri ayrıca iç filtreyi de çalıştırıyorum, sıcaklık sürekli 27 derece, dekor olarak ta 1 küp, taşlar ve 2 adet kök var. Su kalitesi son derece iyi görünüyor, Seyrek de olsa Percell Tap WaterConditioner kullanıyorum. Bu düzeni yaklaşık 15 gün önce kurdum ve stabil olmasına dikkat ediyorum.
[QUOTE=sasmen] Akvaryumum 120 lt , ortalama 8 cm boyunda 2 e , 4 d snow prenseslerimden erkekler sürekli kur yapıyor ama dişiler ilgisiz davranıyor , tankta 7 cm boyunda 1 e , 3 d sarı prenses var aynı durum onlarda da var, 4 cm boyunda 4 adet auratus var , auratuslar küçük olduğu için henüz kesin cinsiyet ayırımı yapamıyorum ama muhtemelen 1 e , 3 dişi , 1 tane de 13 cm vatoz var. Lifetech 838 dış filtreye kutu içeriği haricinde ekstra karbon, extra seramik ve filtrede hiç olmadığı halde bioball ekledim, geceleri ayrıca iç filtreyi de çalıştırıyorum, sıcaklık sürekli 27 derece, dekor olarak ta 1 küp, taşlar ve 2 adet kök var. Su kalitesi son derece iyi görünüyor, Seyrek de olsa Percell Tap WaterConditioner kullanıyorum. Bu düzeni yaklaşık 15 gün önce kurdum ve stabil olmasına dikkat ediyorum.
- Yavru almak için çok aceleci mi davranıyorum? Yada nerede yanlış yapıyorum?
- Son olarak; bu tanka 4 adet demasoni eklesem uyumlu olurmu?
Şimdiden teşekkür eder , sağlıklı balıklar dilerim.
[/QUOTE]
Sanırım sorununuz tankın 120lt olması ve buna istinaden balık sayınızn fazla olması. Bence sadece tektür bakmanız yavru almanızı kolaylaştıracaktır.frontosa brundi
[QUOTE=elognc] [QUOTE=Burak Deniz]
Gözlemlediğim herhangi bir hastalık belirtisi yok. Balıklar hareketli ve renkleri oldukça canlı. sadece yem yemede promlem var
[/QUOTE] Balıklar ortama yeni girdiğinden dolayı oluşan bir olay olabilir ama eninde sonunda yiyeceklerdir. Fakat 120lt akvaryumda o boyda frontosalara yazık edersiniz. Bence balıklar ve sizin mutluluğunuz için ya tür yada akvaryum değiştirin. Zira 120lt erkek bir frontosa dişiyi öldürebilecek kadar hırpalar ve üzülürsünüz.
[QUOTE=fordmustang][QUOTE=Chary]Durumun sebebi o hacmin frontosalar için uygun olmaması. Frontosalar için en az 400 litre hacim gerekir Ömer bey. [/QUOTE]

Bu yoruma verilen cevaba çok güldüm. Sanırım arkadaşımın demek istediği Akvaryumun evet frontosalar için dar olması ( Kum kaya vs düşünce litre olarak 90-80lt arası kalır o akvaryum) ve özellikle 10-15cm arası frontosalar için. Artı sanırım anladığım kadarı ile akvaryumda uyumsuz diğer türlerinde olduğunu kastetmek iistedi.
E=MC2 2011-03-20 15:03:29
[QUOTE=elognc] [QUOTE=Burak Deniz]
Herhangi bir hastalık belirtisi var mı?Yoksa sadece yem mi yemiyorlar?
[/QUOTE]Gözlemlediğim herhangi bir hastalık belirtisi yok. Balıklar hareketli ve renkleri oldukça canlı. sadece yem yemede promlem var
[/QUOTE] Balıklar ortama yeni girdiğinden dolayı oluşan bir olay olabilir ama eninde sonunda yiyeceklerdir. Fakat 120lt akvaryumda o boyda frontosalara yazık edersiniz. Bence balıklar ve sizin mutluluğunuz için ya tür yada akvaryum değiştirin. Zira 120lt erkek bir frontosa dişiyi öldürebilecek kadar hırpalar ve üzülürsünüz.
Sağlıklı balıklar.
[QUOTE=fordmustang][QUOTE=Chary]Durumun sebebi o hacmin frontosalar için uygun olmaması. Frontosalar için en az 400 litre hacim gerekir Ömer bey. [/QUOTE]
400 LT nin altındaki akvaryumda beslenen frontozolar yem yemezler diyorsunuz yani. Bunun nedeni nedir peki akvaryumu beğenmeyip açlık grevimi yapıyorlar?
[/QUOTE]
Bu arada özellikle akvaryumun tam ölçüleri kaç adet balık var türler konusunda da bilgi alabilirsek daha yapıcı yorumlar yapabiliriz.
Frontosa Blue Zaire Moba Yavruları
Zaten eğer forumdan vs araştırsanız aradaki fiyat uçurumunu görürsünüz o fiyata forumda Frontosa Burundi var ancak.
Zaten eğer forumdan vs araştırsanız aradaki fiyat uçurumunu görürsünüz o fiyata forumda Frontosa Burundi var ancak.
Frontosa Blue Zaire Moba Yavruları
Bize akvaryum bilgilerinizi verirseniz daha yapıcı bilgiler ve yorumlar yapılır ben genede 8tl ye moba zor diyorum. Siz varsa mutlaka resim çekip ekleyin hem anaçların hemde yavruların birde biz görüp yorumlayalım.
Bize akvaryum bilgilerinizi verirseniz daha yapıcı bilgiler ve yorumlar yapılır ben genede 8tl ye moba zor diyorum. Siz varsa mutlaka resim çekip ekleyin hem anaçların hemde yavruların birde biz görüp yorumlayalım.
SON MESAJLAR
- 90l Akvaryuma Dış Filitre Önerisi berkc, 16:09
Yeni Üye Forumu - Sump Tipi Tavsiye SaRCoPhiLiuS, 15:54
Yeni Üye Forumu - Samsung Modul Led, Lt Watt Oranı pianoƒish, 15:52
Aydınlatma - Demir Profil Mdf Giydirme Akvaryum Dolabı pitsem, 13:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yemleme Makinesi İçin Yavru Guppy Yem Önerileri Sfenks111, 13:35
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bitki Yemeyen Ciklet erkanmazici, 12:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? erkanmazici, 12:30
Güney Amerikan Cichlidleri - 50x20x30 akvaristsaglam, 11:38
Akvaryum Tanıtımı - Ro Su İçin Gh-kh Kullanımı aquaticathearmi, 11:18
Akvaryum Bilimi - Betta Akvaryumum İçin Filtre Öneriniz Nedir. İnci Kefali, 09:02
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Yeni Bitkili Tankım SemihDinçer, 03:25
Akvaryum Tanıtımı - Mayalı Sistem Taha Yanık, 02:06
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lowtech Bitkiler İle Hobiye Dönüş EmirY, 00:35
Akvaryum Tanıtımı - İlk Defa Bitkili Akvaryum Kuruyorum harun reşit, 21:34
Yeni Üye Forumu - Kuhli De Karın Şişliği AquaVita, 21:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tankıma Balık Önerisi Ahmet53, 20:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Son Hali mahirbs1, 19:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Hakkında Bilgi Edinmek Cyber_Scout, 17:57
Kedi Balıkları Forumu - Karides Nereden Alınmalı Durustyilan, 17:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 16:42
Akvaryum Tanıtımı - Özel Türler İçin Bildiğiniz İthalat Listesi Var Mı flanormimar, 15:42
Güney Amerikan Cichlidleri - Bitkili Doğal Akvaryumlarım nurtensultan, 14:18
Akvaryum Tanıtımı - Anormal Büyüme Taha Yanık, 13:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Hastalık ugurbaran, 12:25
Yeni Üye Forumu - Yeşil Su Problemi ugurbaran, 12:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Leonardit Zeminli Akvaryum Kurulumu SuperSport, 09:53
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumun 2 Cm'i Boşlukta Kalması bendeniztayfun, 04:39
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Yeni Akvaryum Ve Sorularım akvaristsaglam, 21:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Uyumsuz Akvaryum sdekx, 19:08
Yeni Üye Forumu - 30 Lt Kaç Yavru Lepistes Efe ulu, 15:30
Canlı Doğuranlar - 30l Akvaryumdan 90l Akvaryuma Geçiş Önerileri dtwayaquatic, 15:09
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Karın Şişliği dtwayaquatic, 12:51
Yeni Üye Forumu - Balıklarımdan Nasıl Kurtulabilirim sedatyagci, 09:45
Yeni Üye Forumu - Kahve Rengi Su Sufisu, 00:52
Yeni Üye Forumu - Calico Bristlenose AquaVita, 21:18
Kedi Balıkları Tanıtımı - Melez Mi Bilmediğim Bir Cinsmi ? Bir Süleyman2534, 19:47
Yeni Üye Forumu - Lepistes İcin Şelale Filtremi? Sfp16 Pipo Mu? Sfenks111, 18:56
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Frkn, 13:56
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkilerin Gelişmemesi Hk. aquaticathearmi, 12:42
Bitki Akvaryumları Genel - Melek Balığı Cyber_Scout, 11:22
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 10:54
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 3'lü Kartuş + Ro Filtre Sistemi Borulaması flanormimar, 09:12
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 03:36
Akvaryum Dünyasından Haberler - Albino Kribensis Ozmoziz, 02:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kardinal Tetralarım Durduk Yere Öldü bendeniztayfun, 23:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Hobiye Yeni Basladım Durustyilan, 19:42
Yeni Üye Forumu - Dajana Artemiayı Çıkartamıyorum oguzsel, 19:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yavru Tavşan Salyangozlarım Neden Ölüyor? salikk, 18:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Aquael Ultramax Dış Filtre İnceleme Birtek, 16:03
Filtreleme Seçenekleri - İmparator Black Tetra Problemi ADAMEHSER, 15:26
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 60x45x45 Full Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum Feanor 15:43
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 15:10
- Şelaleli Özel Yapım Aksan Akvaryum (büyük) YagmurCeren 13:43
- Peruvian Altum Melek Kturan06 13:35
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 12:52
- Mobilyalı Set Akvaryum Cafertas 12:34
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 11:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:56
- Moss Teli CevdetSERBEST 11:56
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 11:40
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 11:40
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 11:40
- Cryptocoryne Crispatula Var. ''''''''''''''''balansae'''''''''''''''' DenizUlucutsoy 11:30
- Akvaryum İçin Tüm Malzemeler zen666 11:25
- Hikari Yemler zen666 11:25
- Kabuklu Artemia Yumurtası zen666 11:25
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 11:16
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 10:49
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 10:46
- Ankara İçi Salvinia Natans Arıyorum. osmandbnl 10:46
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 10:20
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 10:20
- Tiger Endler , Karides , Salyangoz gyunda 10:20
- Taiwan Karides ayhan35 10:16
- Apistogramma Macmasteri Red Shoulder Genç Yetişkin aquaticathearmi 10:16
- 90x45x45 Ultra Clear 45 Açılı Akvaryum aquaticathearmi 10:16
- Damızlık Apistogramma Trifasciata Çift aquaticathearmi 10:16
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:15
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 09:58
- Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 09:57
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 09:34
- Rasbora Arıyorum Miller 09:34
- 2 Torba Moss :) Filtre Isıtıcı AtlasPoyraz 07:50
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 07:50
- Mesaquarıum | Cüce Kerevit Satışı Mesaquarium 07:07
- Mesaquarıum – 3d Baskı Akvaryum Ürünleri Mesaquarium 07:07
- Mesaquarıum | Bloody Mary Karides Satışı Mesaquarium 07:07
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:47
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 02:24
- A+ Kalite Akvaryum Seti apistoman 00:39
- Chihiros Wrgb 60cm + Shade + Askı + Gambling apistoman 00:39
- Sarı Prenses - Beyaz Prenses - İmparator - Auratus Malawi market 00:20
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:20
- 120x45x50 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 00:08
- Aykılıç, King Ve Düz Kılıç Yavruları A Kalite ali özer 23:05
- 6 Adet L144 Yavru Ve 2 Adet Ramirezi Canerkartal 22:18
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:00
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:00
- Red Root Floater Su Üstü Bitkisi HakanYeni 21:52
KULLANICILAR
- 88 Online Kullanıcı, 48 Üye
Online Kullanıcılar
AMANOGARDEN,
EthernalFlow,
Feanor,
Mehmet006,
Orhan76,
nejalt,
biacar,
dont_walk,
livindead,
BASARSURMEGOZ,
burock14,
YAYD06,
BurakBozkurt10,
ssener,
zen666,
osmandbnl,
EKAR,
ThePokies,
mesagac,
pianoƒish,
nakkas__45,
riderfish,
aquaticathearmi,
sSmash,
Rafayel,
orfettah,
Sfenks111,
Ahmet0163,
JuqLax,
Frkn,
Şahinöztürk,
ilterisdoğukan,
mostbet_fzEi,
Taha Yanık,
BadgeR,
İnci Kefali,
Narkolog na dom_dysn,
Zuzu2446,
blackkened,
altum123,
Eymn20,
farabix13,
Bgoodies,
erkanmazici,
Ehtiyar,
benji,
esad408,
sonberg,
hnsengul,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.