ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
rahmiant
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Nisan 2013 16:53
Toplam Mesaj:
124 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Rahmi KURNAZ
Doğum Tarihi:
20 Eylül 1983
İl:
Antalya
Meslek:
Bilgisayar Yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
]
Rahmi KURNAZ 205 LT Mpanga + Sarı Prenses + Snow Prenses
Rahmi KURNAZ 205 LT Mpanga + Sarı Prenses + Snow Prenses
SON 10 MESAJI
'0' Maliyetle Akvaryum Soğutucusu
Arkadaşlar yorum yazan ve fikir veren herkese çok teşekkürler....
[QUOTE=amatorbalikci]Arkadaşlar bu işlemci fanlarının tam olarak soğutabilmesi için aliminyum veya bakır gibi yardımcı elemanlara ihtiyacı vardır.Aksi taktirde sıcaklık fazla değişmeyecektir. Sıcaklık değerlerinin 40-42 derece olduğu bir yerde havayı o fanlarla suya verdiğimizde sıcaklık 35 dereceden aşağıya inmez. Cam yüzeylerin sıcaklık alma yüzeyleri çok fazla o yüzden su fazla soğumayacaktır. Sıcaklığı sabit tutabilmek için levhaların akvaryumun arka camına sabitleyip fanlarla bu levhaları soğutursak suyun sıcaklığı daha da düşük olacaktır kanaitindeyim. örnek olarak acizane bir resim cizdim umarım açıklayıcı olmuştur.
Öncelikle aliminyum veya bakır levha konusunda size katıldığımı belirtmek isterim... Antalya'da hava sıcaklığı 40-42 derecelerde. Akvaryumun içindeki suyun sıcaklığı 40 ları bulsa bence balıklar hemen ölür. Geçen sene temmuz ayında suyun sıcaklığı en fazla 34-35 dereceye kadar cıktı. Ben fan uygulamasını kullanmaya başladığımda suyun sıcaklığı 32 derece idi. Fanlar 3-4 saat çalıştı suyun sıcaklığı 30 dereceye düştü. Ertesi gün akaşm baktığımda ise 27 derece olmuştu ki, benim planladığım dereceye düşmüştü zaten...
Arkadaşlar yorum yazan ve fikir veren herkese çok teşekkürler....
Şunu belirteyim ki; bence sistem güzel bir şekilde çalışıyor....
Fan Takılı olan tankımdaki sıcaklık 27 derece de sabitlenmiş durumda.... Evet buharlaşma biraz fazlalaştı. Buharlaşan suyu tekrar takviye ederek çözüyorum sorunu...
Evimdeki diğer akvaryumumun sıcaklığı 32 derece... İşe yarayıp yaramadığını da buradan tespit ettim. Akvaryumlar ikiside aynı odada...
Bu yüzden benim işime yarıyor şu anda... :)
Herkesede tavsiye ederim....
[QUOTE=amatorbalikci]Arkadaşlar bu işlemci fanlarının tam olarak soğutabilmesi için aliminyum veya bakır gibi yardımcı elemanlara ihtiyacı vardır.Aksi taktirde sıcaklık fazla değişmeyecektir. Sıcaklık değerlerinin 40-42 derece olduğu bir yerde havayı o fanlarla suya verdiğimizde sıcaklık 35 dereceden aşağıya inmez. Cam yüzeylerin sıcaklık alma yüzeyleri çok fazla o yüzden su fazla soğumayacaktır. Sıcaklığı sabit tutabilmek için levhaların akvaryumun arka camına sabitleyip fanlarla bu levhaları soğutursak suyun sıcaklığı daha da düşük olacaktır kanaitindeyim. örnek olarak acizane bir resim cizdim umarım açıklayıcı olmuştur.
Öncelikle aliminyum veya bakır levha konusunda size katıldığımı belirtmek isterim... Antalya'da hava sıcaklığı 40-42 derecelerde. Akvaryumun içindeki suyun sıcaklığı 40 ları bulsa bence balıklar hemen ölür. Geçen sene temmuz ayında suyun sıcaklığı en fazla 34-35 dereceye kadar cıktı. Ben fan uygulamasını kullanmaya başladığımda suyun sıcaklığı 32 derece idi. Fanlar 3-4 saat çalıştı suyun sıcaklığı 30 dereceye düştü. Ertesi gün akaşm baktığımda ise 27 derece olmuştu ki, benim planladığım dereceye düşmüştü zaten...
O yüzden benim işime yarıyor... Ve Tavsiye Ediyorum....
[QUOTE=omergunel] [QUOTE=rahmiant][QUOTE=didiii]Fanlar tahtaya düz baglı ama tahta ters ayrıca yazım yanlışlıkları için özür dilerim yeni bir klavye alıcam kısmetse[/QUOTE] Hamdi bey inanın hala ters olan kısmı anlamış değilim...
Rahmi Bey tebrikler,
Hamdi Bey'in anlatmak istedigi sey, islemci fanlari islemcinin uzerine yapisir ve fanlar islemciyi sogutmasi icin islemcinin uzerine dogru soguk hava ufler demek istemis ancak boyle bir durum soz konusu degil, cunku islemci fanlari islemcinin uzerine yapisir ancak sogutmak icin islemciye dogru soguk hava uflemez tam tersi islemciden aldigi isiyi disariya dogru atma mantigi ile calisir, yani havayi islemciye degil disariya dogru ufler.
Birazcik karmasik oldu ama umarim anlatabilmisimdir, bu arada Sizin sistemdeki ufleme akvaryuma dogru olacaktir ama bazi konulari incelerseniz ki bilgisayar islemcisindeki gibi mantik ile ayni, acaba isinan havayi akvaryumun disina atmak daha mi etkili olur? Hazir fan projesini olusturmussunuz bence fanlari ters cevirip yukari ya dogru baktirip akvaryumdan aldigi havayi akvaryum disina atmasi seklinde bir deneyin derim.
Denemesi bedava.
Yazarken yoruldum umarim okurken yorulmazsiniz :)
Saygilar.
[/QUOTE] Forumu araştırdım dün,
[QUOTE=omergunel] [QUOTE=rahmiant][QUOTE=didiii]Fanlar tahtaya düz baglı ama tahta ters ayrıca yazım yanlışlıkları için özür dilerim yeni bir klavye alıcam kısmetse[/QUOTE] Hamdi bey inanın hala ters olan kısmı anlamış değilim...
Fanların üflediği kısım suya doğru... Yani fanlar suya hava üflüyorlar....
Resimleri ya tam anlamıyla incelemediniz. Yada ben anlamadım...
Fanlar yapıştırdığım kısım alt tarafta... Yani suya üflüyorlar şu anda... :)
[/QUOTE]Rahmi Bey tebrikler,
Hamdi Bey'in anlatmak istedigi sey, islemci fanlari islemcinin uzerine yapisir ve fanlar islemciyi sogutmasi icin islemcinin uzerine dogru soguk hava ufler demek istemis ancak boyle bir durum soz konusu degil, cunku islemci fanlari islemcinin uzerine yapisir ancak sogutmak icin islemciye dogru soguk hava uflemez tam tersi islemciden aldigi isiyi disariya dogru atma mantigi ile calisir, yani havayi islemciye degil disariya dogru ufler.
Birazcik karmasik oldu ama umarim anlatabilmisimdir, bu arada Sizin sistemdeki ufleme akvaryuma dogru olacaktir ama bazi konulari incelerseniz ki bilgisayar islemcisindeki gibi mantik ile ayni, acaba isinan havayi akvaryumun disina atmak daha mi etkili olur? Hazir fan projesini olusturmussunuz bence fanlari ters cevirip yukari ya dogru baktirip akvaryumdan aldigi havayi akvaryum disina atmasi seklinde bir deneyin derim.
Denemesi bedava.
Yazarken yoruldum umarim okurken yorulmazsiniz :)
Saygilar.
[/QUOTE] Forumu araştırdım dün,
İki şekildede projeler mevcut..
ben şu anda fanları suya doğru üfletiyorum ve gayet etkili oldu.
Fanları Takmadan 31-32 derece de olan su sıcaklığı dün akşam eve gittiğimde 27 derece idi.
Fanlar Sabaha kadar çalıştı. Sabah kalktığımda kontrol ettim. Gene 27 dereceyi gösteriyordu...
Yani projem başarılı sayılır.
Ama akvaryumdan havayı alacak şekilde deneyeceğim... Bakalım Fark Olacakmı.
Bu arada bilgi alma amaçlı okuduğum hiçbirşeyden sıkılmam. Teşekkür ederim....
[QUOTE=bileciklivolki]Ellerine sağlık. Bu sistemi şuan ayaklarımı serinletmekte kullanıyorum. Buralarda feci sıcak :D[/QUOTE]rahmiant 2010-06-16 15:54:57
[QUOTE=bileciklivolki]Ellerine sağlık. Bu sistemi şuan ayaklarımı serinletmekte kullanıyorum. Buralarda feci sıcak :D[/QUOTE]
O daha güzel olmuş....
Balıklarımın Tür ve Cinsiyetleri Nedir?(Resimli)
Öncelikle Hosşgeldiniz... Umarım keyifli vakit geçirirsiniz....
balıklarınıza gelince
1. resim: Yaşayan kaya (1 e 1 d gibi kafa yapılarına dayarak söyledim. detaylı foto daha kesin olur)
2. resim: Mavi Prenses (Erkeğe benziyor)
Diğerleri Hakkında fikrim Yok...
Üstadlar Bilgi Vereceklerdir...
[QUOTE=hayvansever1234]Aynı sistemden bende kuracağım yoksa balıklar pişer.Bugün hava 40 derece.
[/QUOTE]
[QUOTE=turgay*]Etkisi oldumu?
rahmiant 2010-06-16 13:42:18
[QUOTE=hayvansever1234]Aynı sistemden bende kuracağım yoksa balıklar pişer.Bugün hava 40 derece.
[/QUOTE]
Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Aracım bugün hava sıcaklığını 49 derece gösterdi. Gerçi güneşin altındaydı ama olsun...
Havalar çok ısındı... Umarım işinize yarar...
[QUOTE=turgay*]Etkisi oldumu?
Benim akvaryumum, şu anda 35 dereceyi gösteriyor, ve oldukça endişeliyim.. Akşamları buzdolabından bir kalıp buz atıyorum..
[/QUOTE]
Etki olarak şöyle söyleyeyim;
Fanları akvaryuma yerleştirdikten sonra 3-4 saat içinde suyun sıcaklığı 2 derece aşağıya indi.
Gerçek etkisi akşam belli olacak. Gece ve bugün tamamen çalışır durumda...
Bakalım...
(Bu arada buz atmak çok sağlıklı değil. Geçici bir çözüm ve ani ısı değişikliği yaptığı için balıklara zararlı..)
[QUOTE=didiii]Fanlar tahtaya düz baglı ama tahta ters ayrıca yazım yanlışlıkları için özür dilerim yeni bir klavye alıcam kısmetse[/QUOTE] Hamdi bey inanın hala ters olan kısmı anlamış değilim...
[QUOTE=AgLoT]Harika bir çalışma olmuş.
[QUOTE=didiii]Fanlar tahtaya düz baglı ama tahta ters ayrıca yazım yanlışlıkları için özür dilerim yeni bir klavye alıcam kısmetse[/QUOTE] Hamdi bey inanın hala ters olan kısmı anlamış değilim...
Fanların üflediği kısım suya doğru... Yani fanlar suya hava üflüyorlar....
Resimleri ya tam anlamıyla incelemediniz. Yada ben anlamadım...
Fanlar yapıştırdığım kısım alt tarafta... Yani suya üflüyorlar şu anda... :)
[QUOTE=AgLoT]Harika bir çalışma olmuş.
Bende bir tane istiyorum :)
Ellerine Sağlık
[/QUOTE]
Sen iste yeterki abi.
Yaparız...
[QUOTE=didiii]Bence çok etkili olmaz çünkü işlemci fanları havayı aşagı doğru verir, bu sistem ters oldugu için hava aşağı yerine yukarı gidecektir. Bence genede elinize sağlık.[/QUOTE]
freeasabird 2010-06-16 11:30:22
[QUOTE=didiii]Bence çok etkili olmaz çünkü işlemci fanları havayı aşagı doğru verir, bu sistem ters oldugu için hava aşağı yerine yukarı gidecektir. Bence genede elinize sağlık.[/QUOTE]
Fanların şeklini hesaplayıp bağladığınız zaman sorun olmaz. Ben birebir test ettim. Su üzerinde fanın oluşturduğu baskı bariz belli oluyor ki 3-4 saat de 2 derece düştü suyun sıcaklığı.
Bence çok etkili olmaz çünkü işlemci fanları havayı aşagı doğru verir, bu sistem ters oldugu için hava aşağı yerine yukarı gidecektir. Bence genede elinize sağlık.
Ters olan kısım neresi. Fanlar düz bir şekilde bağlı.
Bence çok etkili olmaz çünkü işlemci fanları havayı aşagı doğru verir, bu sistem ters oldugu için hava aşağı yerine yukarı gidecektir. Bence genede elinize sağlık.
Ters olan kısım neresi. Fanlar düz bir şekilde bağlı.
Slm Arkadaşlar. Dün Akşam Yapmış Olduğum, Bence Başarılı Olan Bir Çalışmayı Sizinle Paylaşmak İstedim.
rahmiant 2010-06-16 09:25:00
Slm Arkadaşlar. Dün Akşam Yapmış Olduğum, Bence Başarılı Olan Bir Çalışmayı Sizinle Paylaşmak İstedim.
'0' Maliyet Yazdım Çünkü; Malzemelerin Hiçbirine 1 Kuruş Bile Ödemedim.
Gelelim Yapım Aşamasına.
Gerekli Malzemeler;
3 Adet P4 İşlemci Fanı. (Metal Kısmından Ayrılmış),(Elimde Vardı)
1 Adet 12v Dc Adaptör.(Elimde Vardı)
1 adet 80 cm Uzunluğunda Çıta.(Elimde Vardı)
Yapıştırıcı + Maket Bıçağı + Yan Keski + İzoleBant.(Herkesin Evinde Muhakkak Vardır)
Fanları Metal Kısımlarından Ayırdıktan Sonra Sadece Sarı Ve Siyah Kablolar Kalacak Şekilde Gerekli Kesme İşlermlerini Yapıyoruz...
Daha Sonrasında Fanların Üzerine Yapıştırı Sürerek Biraz Bekliyoruz...
Yapıştırıcı Biraz Kuruduktan Sonra Çıtanın Üzerine Kablolar Tek Bir Yöne Bakacak Şelikde İstenilen Aralıkta Yapıştırıyoruz..
Daha Sonra Kurumasını Biraz Daha Bekledikten Sonra + ve - Kutuplara Dikkat Ederek Fanlardan Birer Tane Kablo Uzatıyoruz. Tek Birde Yerde Toplamak Ve Görüntü Kirliliği Olmaması Açısından..
Gerekli İşlemler Yapıldıktan Sonra Fanları Bant Yardımıyla Sabitliyoruz... (Yapıştırı Tamamen Kuruyuncaya Kadar.)
Çıtanın Üst Yüzeyinde Kalan Bantların Bir Kısmını Kesebilirsiniz..( Daha Sonra Çıkacaklar Zaten :) )
Adaptörüde Bağladıktan Sonra (+ ve - kutuplara Dikkat Ederek)
Akvaryumda Uygun Olan Kapak Boşluğuna Koyuyoruz... Adaptörüde Fişe Takarak Balıkları Serinletmeye Başlıyoruz.... :)
Arkadaşlar Antalya Çok Sıcak Bir Yer. Bilen Bilir. O Yüzden Yapmış Olduğum İş den Dolayı Malzeme Temin Etmekde Zorlanmadan 0 Maliyetle Böyle Bir Uygulama Yaptım... Umarım Sizede Yardımcı Olur...
(Bu Arada Fanları Hangi Bilgisayar Teknik Firmasına Gitseniz Ücretsiz Alabilirsiniz... Çünkü Hurda Olarak Ayırıyorlar...)
Yorumlarınızı Bekliyorum...
Dekor Değişimi Sizce Naıl Olmuş
[QUOTE=kgurkan] [QUOTE=rahmiant]Balık Sayısı Fazla Biliyorum Ama, Bende Çok Boş Görünsün İstemiyorum Açıkcası.
Maalesef kırmızı ile işaretlediğim düşünce sadece sizde değil bir çok kişide var. Boş görünmesin diyerek balıkları sıkıntılı bir ortamda tutmak çok doğru olmaz. Bunu bir kere daha düşünmenizi öneririm.
[/QUOTE] Haklısınız. Oyüzden Tekrar Gözden Geçireceğim... Tşk Ederim...
[QUOTE=kgurkan] [QUOTE=rahmiant]Balık Sayısı Fazla Biliyorum Ama, Bende Çok Boş Görünsün İstemiyorum Açıkcası.
Vatoz Olarakda 2 Tane daha Vatozum Var. Bakalım Büyükleri Belkide Elden Çıkartırım....
Fikirleriniz İçin Teşekkürler....
[/QUOTE]Maalesef kırmızı ile işaretlediğim düşünce sadece sizde değil bir çok kişide var. Boş görünmesin diyerek balıkları sıkıntılı bir ortamda tutmak çok doğru olmaz. Bunu bir kere daha düşünmenizi öneririm.
[/QUOTE] Haklısınız. Oyüzden Tekrar Gözden Geçireceğim... Tşk Ederim...
SON MESAJLAR
- Yeni Kurulan Tank Dip Çekimi mitii, 16:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Tank Arkadaşı Hasan usta, 16:29
Yeni Üye Forumu - Yeni Başlayan Biri İçin 40 Litre Akvaryum Taha Yanık, 16:27
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç Muratakdag, 16:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor Sizce Neden ? Ehtiyar, 16:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyunun Sararması Hasan usta, 16:09
Bitki Akvaryumları Genel - 50cm Akvaryuma Tür Tavsiyesi bendeniztayfun, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60 Litreye Kaç Nerite Salyangozu? Goldfish2000, 14:44
Omurgasızlar - 200lt Bitkili Tür Tavsiye quatro, 14:40
Yeni Üye Forumu - Ofis İçin Akvaryum Ölçü Tavsiyesi... GhostKoi, 14:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sumplu Pipo Ne İşe Yarar? Ahmetaydin16, 14:30
Filtreleme Seçenekleri - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun Hidro Dinamik, 14:27
Filtreleme Seçenekleri - Hiç Betanız Böyle Davranırmıydı? Taha Yanık, 14:21
Labirentliler - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 14:17
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hava Motoru Kaannn455, 13:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 13:45
Labirentliler Tanıtımı - Caridina Karidesler İçin Su Değerleri bendeniztayfun, 13:42
Omurgasızlar - Filtre Önerisi Lepistes.., 13:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 13:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - İzmirde Mikrokurt darkLightning0, 12:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Nano Bloody Mary twinsoul, 11:25
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 10:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 09:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Dışkılamıyor Jester, 09:02
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 08:37
Filtreleme Seçenekleri - Dolu Akvaryumu Kaldırmak smetdman, 01:37
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ankara Penguen Akvaryum Hakkında DrNano, 01:22
Akvaryum Dünyasından Haberler - Cüce vatoz yetiştiriciliği ve L144 Longfinlerim :)Güncel foto 1.syf Kerems, 00:48
Kedi Balıkları Forumu - Beta Pamuk Hastalığı Taha Yanık, 00:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumunu Geliştirmek… Taha Yanık, 00:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Isısı Laterthanbefore, 00:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yangın Tüpü Limon Tuzu+karbonat Sistemi Güvenlimi Laterthanbefore, 00:14
Yeni Üye Forumu - Düşük Bütçe İle Nasıl Akvaryum Kurarım? Hidro Dinamik, 23:54
Yeni Üye Forumu - Balığım Isıtıcının Işığı Yüzünden Uyumuyor HOPPALA, 23:51
Yeni Üye Forumu - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var Hidro Dinamik, 23:41
Yosun - Hobiye Yeni Başlayacağım CrownBetta, 22:56
Yeni Üye Forumu - Su Üzeri Hareketi-walstad Aqua Discovery, 22:53
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Kayanın İsmi Nedir? Dexter85321, 22:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Armatürü Kaannn455, 22:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Low-tech Gariban+ Beta Akvaryumum Dexter85321, 22:12
Akvaryum Tanıtımı - Trans Genetik Tetra Ve Lepistes bendeniztayfun, 21:34
Yeni Üye Forumu - Armatürk 1040l Armatür Keremeker, 21:30
Yeni Üye Forumu - Dry Start Başlangıç onur_0606, 20:52
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimin Eklem Yerleri Bozuk VICTUS, 20:33
Yeni Üye Forumu - 30cm Küp Akvaryum Bitki Kumu Öneri? smetdman, 20:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Çiftleştirme Taha Yanık, 19:00
Labirentliler - Akvaryum İçin Balık Ve Dekorasyon Tavsiyesi kaancevik, 17:08
Yeni Üye Forumu - Tropheus Duboisi Akv (5. Sf Güncel foto bol video) Mehmet. Uzun, 17:02
Tropheus Tanıtımı - Şelale Filtre Berkayv, 16:56
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesim Tahmini Ne Zaman Doğurur? eymene, 16:55
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Malzeme propecia 15:15
- Set Akvaryum propecia 15:15
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 15:09
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 15:09
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 15:09
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 14:49
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 14:49
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 14:43
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 14:43
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 14:43
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 14:27
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 14:19
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:19
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 14:19
- Moss -pelia Moss -amazon Hançeri Bitkisi mightymurat 13:44
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 13:44
- Afrika Cichlidleri devito 13:30
- Bio Sünger Brdk64 13:29
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 13:29
- Mangrov Tohumu/fidesi heydu 13:27
- Otocinclus Arıyorum heydu 13:27
- Komple Set heydu 13:27
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 13:27
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 13:27
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 13:21
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 13:18
- Kriza Gold emree06 13:18
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 13:15
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 13:10
- Leptosoma Kitumba Firefighter 13:10
- Albino Nigripinnis Firefighter 13:10
- Toplu Alımda Uyguna Verilecektir. Denizhann 13:04
- Akvaryum/bitki Işığı/lifetech 838 Filtre/kum neontetras 12:51
- Premium Siyah Paslanmaz Çelik Aquascaping Set vahitender 12:45
- Saz Bitkisi selfish 12:33
- Fluval 206 Dış Filtre MysticArts 12:26
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 12:25
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 12:25
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 12:19
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:17
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 12:17
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 12:00
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 12:00
- Prl Karides - Güncel Fotoğraflar AlpayFerdiNAR 11:46
- Sarı Neon Ateş Karides - Güncel Fotoğraflar💛 AlpayFerdiNAR 11:46
- Galaxy Fishbone Boa Kan 9 Adet AlpayFerdiNAR 11:46
- Kova Dolusu Moss AlpayFerdiNAR 11:46
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 11:35
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 11:35
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 11:35
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
kadir_7,
furkanbaba956,
beary,
Budmo,
S.Erten,
tunahanoztekin,
scrap,
Şahinöztürk,
Hobi2626,
blokurlu,
Öğretmen Ali,
Gökhan Yıldız,
oktay42,
AmatorAkvryumcu,
Kemalk41,
aydın sağır,
Cucevatozcu,
cagdas_0606,
Tuna2134,
Mitralyöz34,
ÇaĞRı,
gorkemortakci,
MAMOSwakeup,
onur_0606,
Ehtiyar,
Vartego,
darkaura,
Muratakdag,
DTxLorD,
sirhill,
AtlasPoyraz,
samah,
cckk,
kopruluonur,
Azizdurdenn,
onuribrahim,
GkhaNLioN,
Ahmetaydin16,
Lepistes..,
fazılakgün,
emree06,
Taha Yanık,
busfu06,
BirolKenar,
Kayrabarlas,
Lofta,
AlpayFerdiNAR,
Kanuni.,
barsbingul,
Aquarist101,
LewShrimps,
FarukBey,
Furcifer,
Over,
Srdr.Betta,
GhostKoi,
Tolga1Serbet,
Goldfish2000,
asliaral,
giyotyn,
kazimkiran79@gmail.c,
H.polat,
agbaglama,
Soner06ankara06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.