ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
asnim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2009 21:23
Son Ziyaret:
18 Haziran 2009 14:41
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim YEŞİLTEPE
Doğum Tarihi:
02 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

3 tl ye otomatik yemleme makinası
Çok güzel bi çalışma. Anlatım açıklayıcı...
Lamine camdan akvaryum
*Temperli Cam:

Camların ısı ve darbeye dayanıklı hale gelmesi istendiğinde, cam temperleme denilen bir işlemden geçirilir. Temperleme prosesi cam panoların özel fırınlarda erime noktasına yakın derecelerde ısıtıldıktan sonra hızla soğutulması esasına dayanır. Temperleme fırınında cam 700°C’ye kadar ısıtılır ve hava üflenerek soğutulur. Sıcaklığın azalması ile yüzey büzüşür ve sertleşir. Ancak iç kısım sıcak kalır ve yüzeydeki büzülmeye kendini uydurur. İç kısmın da soğumasıyla camın her iki yüzünde basınç, iç kısımda ise çekme gerilmeleri oluşur. Ani soğutma uygulanarak temperlenme işlemlerinden geçen cam 300°C’lik bir ısıl şoka dayanıklı hale gelmekteyken temperlenmemiş camda 30-50°C’lik bir ısıl şok camın kırılmasına neden olmaktadır. Temperlenmiş camların mekanik olarak test edilmesinde uygulanan “yüksekten bilye düşürme deneyi”nde temperlenmiş 8 mm.lik bir cam 2.50 m. yükseklikten düşen 500 gr. ağırlığındaki bir çelik bilyenin etkisi ile kırılırken temperlenmemiş cam aynı deneyde 30 cm. yüksekten düşen aynı ağırlıkta bilye ile kırılmaktadır. Temperlenmiş bir cam, normal bir cama oranla 4-5 kat daha dayanıklı hale gelmektedir. Ayrıca temperlenmiş cam kırıldığında otomobil camları gibi nohut büyüklüğünde kırılmakta olup, çevresinde veya düştüğü yerde bulunan insan ve diğer canlılara zarar vermemektedir.

*Lamine Cam:

İki camın PVB veya EVA film tabakaları kullanılarak ısıl işlem ve vakumlanması neticesinde elde edilen bircam cinsidir. Lamina camlar Özellikle güvenlik amaçlı olarak bir taraftan diğer tarafa istenmeyen geçişlerin önlenmesi veya geciktirilmesi açısından da doğru bir seçimdir. Kırıldığında cam parçaları, bünyesinde bulunan film tabakasından ayrılamadığı için zararsızdır. Hırsızlığa karşı da önemli bir engel oluşturur. Can ve mal güvenliğine karşı saldırıların söz konusu olduğu yerlerde kullanılır. Karakollar, askeri binalar, psikiyatri koğuşları ve bankalar gibi binalarda hırsızlık, ateşli veya ateşsiz silahlarla saldırı ve benzeri suçların önlenmesi, suçlunun caydırılması veya suçlunun eylem sonrasında yakalanmasının kolaylaştırılması amaçlarına yöneliktir Zemin katta veya birinci katta oturanlar güvenlik amacıyla lamina cam tercih edebilirler. Cam kalınlığı iki adet 4 mm'lik camın birleştirilmesiyle 8 mm olmaktadır. Temperli camlarla arasında fiyat farkı bulunmaktadır.

Yorum sizin:)
 
lamina cama örnek...
 
 
byradan daha detaylı bilgi edinilebilir...
link:http://www.vizyoncambalkon.com/urunler.html
ciklet balığı için vitamin
[QUOTE=2good4U]Sera, San yeminin üremeyi hızlandırdığını söylüyor. Ama ne kadar doğrudur bilinmez.[/QUOTE]
 
tartışılır bu konu...
Tropheus Blue Point
[QUOTE=]Damızlıkları görerek .
 
 
[/QUOTE]
 
Vay be bu ne güzellik böyle inanılmaz yaSok
Büyük Patlama (Yeni resimler Sayfa 11'de)
Böyle güzel bitkili tankları gördükce bitki tankına geçesim geliyor :)
 
Maşallah...
asnim2009-05-24 01:41:41
700 gallonluk Bahçe Paludaryum (Bol Fotoğraflı)
inanılmaz ya imkan olduktan sonra herşey olur...
Trabzon'dan bitkili (Bitki Gelişimi sayfa 3'de)
Maşallah diyelim çok güzel bir tank yapmışsın sağlıklı balıklar dilerim.
Akvaryum yapım teknikleri
[QUOTE=mert35]Benim mantığıma göre yancamların,ön ve arka camın tabancamını üzerine binmesi doğru olandır. Tamer beyin verdiği bilgileride kullanırsak akla dağa yatkın oluyor çünkü bu mantıkta hem makaslama kuvveti hemde çekme kuvvetini aynı anda kullanmış oluyoruz şöyleki camların taban camının üzerine binmesi makaslama kuvveti olduğuna göre kayıtlarla uyguladığımız kuvvet çekme kuvvetidir ve camı basınca karşı daha sağlam kılmaktadır zaten bu yöntem yanlış olsaydı akvaryum üreticileri bu yöntemi kullanmazdı ve akvaryumları sizin dediğiniz gibi yaparlardı.
SAYGILAR
[/QUOTE]
 
Mert beye katılıyorum daha mantıklı geliyor...
Dıştan Motorlu Dış Filtre Yapımı
[QUOTE=GoldenRam]Bileşik kaplarda da oluduğu gibi basınc geniş ya da dar boru da değişmez. Normal dış filtrelerin çıkış hortumlarının dar olmasının nedeni tazikli bir su oluşturup şelale şeklinde yukarıdan suyun bırakılmasıyla daha fazla havanın karışmasını sağlamak içindir. Giriş ya da çıkış hangisinin ucuna takarsanız takın bir şey farketmez. [/QUOTE]
 
 
      Kafa motorunu zorlarsın buda suyun ısınmasına yardımcı olacaktır. Yazın ne kadar ihtiyacın olur ısıya bilemem Tebessüm motorun arıza yapmasına neden olur.
  1. Normal dış filtreler tanktan suyu çekerken zaten yukarıdan aşağıya su geliyor (emiş hattı)
  2. Normal dış filtre sadece yukarı doğru suyu BASINÇLA atar. Yani yukarıya emiş yapmaz.
Dıştan Motorlu Dış Filtre Yapımı
Suyu emiş yaptırmak yerine basınç yaptırsan daha iyi olurdu. Emiş hattı her zaman daha geniş ve rahat çalışmalı yani kafa motorunu diğer uca takmanı tavsiye ederim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 19 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.