ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Selamlar ve teşekkürler mangrov kökü hic bir tankımda kullanmadım benim pek hoşuma gitmiyor benim asıl sorunum tanklarıma derinlik verememe gibi bir özrüm var emin olun bu kacıncı tankım olmuyor öyle bir göz yok bende . yatay taşlara gelince ben onları kumu yükseltmek icin kullandım aşağı doğru kaymasın diye o yüzden yataylar glossolar yüzeyerini kaplyamayacakları icin bir miktar gözükecekler buda hoş durur sanırım resim ekledikce yorumlarınızı bekliyorum saygılar
Fotoğraf:
Boyut (cm):150x40x42
Kapasite (litre):270
Canlılar:KIRMIZI BURUN TETRA,NEON,SAE,CÜCE VATOZ,KOMANDO ÇÖPÇÜ,KATİL SALYONGOZ
Malzemeler:
Akvaryum Bakımı:
Kullanılan Yemler:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
1 - Emre Can Bülbül (Bulemrebul)- Orta Ve Güney Amerikan - (Salvini - Severum - Sajika)
2 - Erkan Baskın (Kesto) -Ağırlık Olarak Yunus Ve Mbuna Türleri Birde Cüce Vatoz.
3 - Mert Ataş (Mauvzel) - Tanganyika (Leptosoma)
4 - Ali Sezer (Sezer) -Tropheus
5 - Koray Barış Bıyıklı (Delitay40-Fb) - Tanganyika (Tropheus-Moliro-Bemba)- Kedi Balıkları (Albino Ve Cüce Vatoz) Yeni Akvaryumumda Da F0 İkola Kaiser Olcak....
6 - Alper Karmış (Kribensis) - Mbuna
7- Kemal Z. Erımtan (Godzi06) - Orta Ve Güney Amerikan - (Symphysodon Discus "Discus" - Microgeophagus Altispinosa "Bolivian Ram") - Kedi Balıkları (Albino, Siyah Ve L-144 Cüce Vatoz)
8 - Kerem Küçe (Ludendorff) - Tropheus İlangi Yavru Ve Cüce Vatoz
9- Yakup Demir (Avar) - Malawi İceman Ve Sarı Prenses (Ama İlerde Lethrinops Red Cap İtungi İnşallah)
10- Erdal Eker (İydal) - Demasoni, Saulosi (Akvaryum Dizayn Aşamasındayım. Daha Önce Discus Besliyordum.)
11- Engin Karademir ( Tanganika Tropheus Fo Kasakavle Ve Red Reinbow Kamvimba )
12- Mehmet Karayel (Mehmetabi) - Özel Tür Lepistes, Ryukin Japon, L144 Siyah Longfin...
13-Hakan Eligül(Hak@N) Tanganyika(Kilesa Kum Kelebeği,Leptosoma Yellow Head,Frontosa Mpimbwe Blue Skupina,Black Camerun Calvus),Cüce Vatoz(L144 Blue Eye)
14-Mustafa Özbay(Mstffb) -Malawi (Mbuna Türleri, Yunus) - Tanganyika (Frontosa Burundi) - Kedi Balıkları (Cüce Vatoz)
15- Hüseyin Kamış (Nicolas) - Hara Neon Spot Afra Jalo Mapnga Demasoni
16- Faruk Üner ( Golfmk2 ) - Malawi (Demasoni,Mpanga,Sarı İmparator) , Tropheus (Duboisi )
17-Harun Reşit Zincir (Realist) Bitkiler, Tetralar, Vatozlar, Amerikanlar, Malawiler
18-Üzeyir Demir(Yılan Avcısı) Malavi Yakında Hafif Bitkili Canlı Doğuran
19-Gökhan Çelen (Gökhan) Malavi Ve Hafif Bitkili Canlı Doğran
20-Fatih Kahraman (Afatih)-F0 İlangi Ve Yavruları
21-Adnan Gülgan - Yunus,Sarı İmparator, Cüce Vatoz
22-Özgür İnce - Tropheus(Red Reinbow Kasanga)
23-Birol Canatan - Tropheus(Duboisi) , 2. Bir Çeşit De Olacak İnşaalah Kambwimba,Kasakalawe,Kasanga Ya Da Kantalanma :)
24- Levent Beştepe - Leptosoma Kitumba , Mzuri , Pavo Kapampa (Yeniden Tropheus Yakındır)
25-Erkan Efe ( Erkan Efe ) Tropheus İlangi Yellow - Bitkili Karides - Saulosi
26-Ertuğrul Erdinç (Ertug) Discus
27-Melik Çimen (Kasva) Frontosa Moba,Mpimbwe Blue,Tropheus Red Rainbow, Tropheus Bemba,L144 Cüce Vatoz.
28-Rasim Aydan Güven-Az Bitkili Canlı Doğuran,Elma Salyangozukaiser Ve Yavruları
29- Yasin Gündüz ( Yasingunduz)-Tropheus İkola Kaiser Ve Yavruları
30- Fatih Aytaç (Computeus) - Amerikan - Flowerhorn, Rainbow, Zebra, Green Severum
31-Bülent Demirel (Bdemirel) - Japon , Lepistes
32-Abdulkadir Öğretmen (Malawihastası) 8-9 Çeşit Malawi Türleri Ve Mbunalar 6 Çeşit Var
33 - Kenan Aakar (Kenanakar) - Diskus; Bitkili Tankta Lepistes,Plati,Moly,Katil Salyangoz.
34-Tunçhan Günaydın (Thunch84) - Betta Splendens (Hm, Dt, 50,60vt Yavrusu)
35-Alperen Özel ( Fordmustang ) - Tropheus Bemba + Frontoza Brundi + L144 Blue Eyes + Albino Longfin + Cüce Vatoz
36-Ali Evciman (Ozgurtutsak) Tropheus (Duboisi )-Cüce Vatoz(Albino.Siyah)- Sarı Prenses. Yunus
37- Serhan Sarıdağ - Ebjd & Bgjd
38- Tamer Tanağardı ( Tamerce ) Malawi (Özellikle Yunus) Ve Amerikan (Golden.F.Horn - A Grade F. Horn - Rainbow - Midas - G. Terrör )
39 - Faruk Özdoğan (Faruk06): Tropheus Rrk 1-10, 6 Yavru, Mbuna Demasoni, Mpanga, Polit, Msobo Magunga, Red Cap..
40- Furkan Güner (Elpresacanario) - Siyah Neon + Cüce Vatoz + Ct Betta + Barbatula
41- Onur Parıldayan L33-L201-Lda 16 Longfıne- Leptosoma Jumbo Kitumba-Kum Kelebeği Kilesa-Maskeli Brichardi-Mbuna ..
42- Ali Biçer(Yamann98)-Opht. Boops-Leptosoma Albino Kitumba-Livua-Micro Black Kriza-Micro Kasai-Erotmotus
43- Mustafa Şener (Mustafankara) - Tül Platin Melek, Discus, Canlı Doğuran, Cüce Vatoz, Elma Ve Katil Salyangoz.
44- Emre Akkaş (Subwoofer) Chewere - Mpanga - White Top- Wthite Tail- Yunusss
45- Süreyya Akgünlü (Akgünlü) Frontoza Kapamba- Tropheus Kasakaweler
46-Volkan Turhan (Volcanotr) Özel Tür Melek , Discus Ve Coryler
47- Turan Aydın (Kamput)Demosoni-Chailosi--Tchinga Reef--Albino Gold Tül Kırmızı Göz
48- Mesut Meral - Orta Ve Güney Amerikan (Jaguar - Ateş Kafa - Makav - Gt )
49- Mehmet Son (Mson) Frontoza Brundi-Albino Longfin Cüce Vatoz
50- Arif Demirbaş :(Ardem) Discus
51- Tahir Turan (El Martillo): Duboisi- Afra Cobue-Elongatus Mpanga- Afra Hai Reef
52-Mustafa Harun Yamaç (Mstfymc) -Yunus
53- Alper Akyol (Dides) Tropheus İlangi , Tropheus İkola
54- Nadir Göktan Elongatus Mpanga
55- Yavuz Selim Türkmen (Betta Halfmonn) (Pygocentrus Nattereri) (Arowana) (Flover Horn Red
Dragon) (Melek Marple)
56-Burak Çakıcı(Burak_06) Discus-Red Dragon Flowerhorn-Melek-Malaw
57-İbrahim İşbecer (İbrahim_) Tropheus (Duboisi Maswa), Albino Gold Ve Longfin Cüce Vato
58-Yunus Emre Çalışkan(Guramimania)-- Mbuna: Iceman, Sarıprenses,Demasoni
59- Sarp Güneri(neanderthal) Bitkili lepistes ,karides
60- Bener AKŞAR (beneraksar) - Tanganika (Tropheus - Duboisi Maswa)61- Alican Öztürk (aLİCAn) - Bitkili Orta Amerika Cikletleri (Melek - Bolivian ramirezi) Cüce vatoz
64- MURAT DALBUDAK (DEİMOS)BİTKİLİ. Kırmızı burun tetra,Neon,Sae,Kiraz Karides,Komando cöpçü
@nkaralı @kvaristler
Selamlar 150 45 40 bitkili tankımda gossolarımda hemen hemen bütün yaprakarda uc kısımlarda erimeler oluyor tabanda 8 cm hagen kum ve hindistan cevizi torfu var. 4 x80 w t5 ışklandırma, gübre olarak tunç beyin. fosfat,demir,nitrat ,micro element gübrelerini kullanıyorum. karbondioksit sn 2 kabarcık. ph 7.7,5, kh 3 bunun nedeni ne olabilir
natural olarak denenecek birşey kalmadı ne yazıkki o yüzden bu yosun için ilaç kullanan arkadaş varmı diye soruyorum yardımcı olacak
Şimdiden herkeze teşekkürler bu yosundan kurtulamıyorum camlarda ve kumun üzerinde dış filtrenin borularında ve en önemlisi glossalarımın üzerinde forumda yazan herşeyi denememe rağmen kurtulamadım biyolojik olarak herşey denendi düzenli su değişimi ışığı azaltma parcaları söküp ozon suyu ile bile yıkadım ama hala var. tankım 150x40x45. 250 litre. Aydınlatma 4x80 t5. karbondioksit sn 2 kabarcık difüzör var .gübreler yasmut sıvı gübreler demir,potasyum,micro elment,nitrat.ph7-7.5 kh 3,5-4 acaba bunun kimyasal bir cözümü varmıdır ERİTRMOSİN işe yararmı ve nasıl kullanmam gerekir forumlarda bulamadım kullanan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. tankım güneş görmüyor şimdilik sadece 3 adet sae ve 15 kadar kiraz karides var
Arkadaşlar selam. Yeni bir 150 40 45 bitkili tank kurdum. Son 3-4 gündür camlarda yosunlaşma ve minik böcekler ve yeni eklediğim parvula larda tüylenme gibi belirtiler var. Ayrıca cd reaktörü ve boruların bazı kısımlarında beyaz kireç gibi kalıntılar görüyorum. Acaba bunlar nedir ve nasıl yokedebilirim? Işıklandırma 150 w 4 adet philips t5 6500 k, saniyede 1 kabarcık karbondioksit veriyorum ve hala fotosentez görmüyorum. Seachem flourish ve seachem iron sıvı kullanıyorum. Tabanda hindistan cevizi torfu, yaklaşık 500 gr hagen siyah kum 5 cm civarı, ph 6,5-7, kh 3. Bitkilerde bir gelişme yok. Daha önceki tanklarımda hiç sorun olmamıştı. Şimdi nedenini anlayamıyorum, bitki olarak sadece parvula ve glossso var. Daha balık eklemedim. Şimdiden teşekkürler.
Selamlar tankta kullanacağım 146 cm philips 6500 k 80 w 4 ad t5 aslında ikisini ortası bir tank olacak 5 lt co2 tüp 1600 litre saat dış filtre, ista marka reaktör 4 torba hagen siyah kum,tavandan asmalı bitmesini beklediğim armatür ama ahla kararsızım cuba mı yapsam yoksa diğer taban bitkilerindenmi kullansam diye.ben cok karman corman akvaryum sevmiyorum daha sade ve şık olsun istiyorum resimdeki gibi
Çağlayan bey öncelikle tebrikler hayat boyu mutluluklar bahsetmiş olduğunuz bulanıklık aslında iyiye işaret tankınızın biyolojik sisteminin oturmaya başladığının bir göstergesi zamanla kendisi düzelecektir emin olabilirsiniz bende birkac kez yaşadım aynı şeyi ilkinde cok endişelenmiştim ama sonradan normal olduğunu kendim gözlemledim bende yakında 150x40x45 ölcülerinde yeni bir tank kuruyorum herşey hazır sadece armatür yapımının bitmesini bekliyorum aynı şekilde bir dizyan düşünüyoruz sanırım ben daha karar veremedim cuba konusunda kolay gelsin saygılar
SON MESAJLAR
- Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? Orhan76, 10:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Vatoz İle Karides ArifhbsAquatics, 10:10
Yeni Üye Forumu - Dry Start Başlangıç sorceres, 10:07
Akvaryum Tanıtımı - Ciklet Balıklarımda Beyaz Lekeler Samoo11, 09:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetrazon Karides Uyumu ? MasterChief, 09:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 50x30x30 Lowtech Yeniden Orhan76, 09:17
Akvaryum Tanıtımı - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi Orhan76, 08:24
Filtreleme Seçenekleri - Basit Yeşil Su Yapımı Rafayel, 07:48
Akvaryum Bilimi - Bettam Hastalandı berkaiozcan, 05:34
Yeni Üye Forumu - Vatozum Beyazlasiyor Niye Mustafa_#₺( ef, 04:30
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi Koray gülsoy, 03:21
Yeni Üye Forumu - Moliwe Kribensis ArifhbsAquatics, 02:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum İçinde Yüzen Canlılar ? Şevki37, 01:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dekorasyonu monster07, 01:08
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Hunt3r, 00:57
Canlı Doğuranlar - Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı? Taha Yanık, 00:18
Labirentliler - Dolphin H Şelale Filtre Elyaf Koyma Taha Yanık, 23:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlkkez Akvaryum Kuracağım Taha Yanık, 23:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık Tanısı Taha Yanık, 23:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Ve Katil Salyangozlar mmemati, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 22:50
Filtreleme Seçenekleri - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi Lepistes.., 21:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Pleco İle Bitki rebelde, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nerite Salyangoz Dexter85321, 21:20
Omurgasızlar - Mini? Ramshorn? Axolotl1, 21:10
Omurgasızlar - Akvaryum Zeminini Çimlendirme Larvaklm, 20:47
Bitki Türleri ve Bakımı - 35*25*15 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi recklesstr, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarım Ard Arda Öldü ArifhbsAquatics, 20:35
Yeni Üye Forumu - Lda 16 Tül Vatoz İle L144 Tül Vatoz Eşleşmesi mightymurat, 20:06
Kedi Balıkları Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 19:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Şevki37, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteste Kuyruk Erimesi Acl Yardm Yasin034, 19:14
Canlı Doğuranlar - Beta Balıkları Taha Yanık, 18:45
Labirentliler - Safkan Velifera Mirza Adar, 18:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) Ehtiyar, 18:30
Bitki Akvaryumları Genel - Armatürk 1040l Armatür samuraibeta, 18:13
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu samuraibeta, 18:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcım Çalışmıyor Berkayv, 17:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Rengi Değişiyor samuraibeta, 17:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler samuraibeta, 17:40
Labirentliler - Nymphaea Lotus Red Çiçek Açtı Mderhan, 17:30
Bitki Akvaryumları Genel - 0 Bilgi 0 Tecrübe Lepistes Akvaryumu Kurmak İ Aguamentist, 17:22
Yeni Üye Forumu - Hobiye Yeni Başlayacağım Muhammedcay, 15:55
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Karışık Tetra Akvaryumu Taha Yanık, 15:39
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Walstad Akvaryumu TugberkCelik, 15:08
Yeni Üye Forumu - Balığım Yem Yemiyor, Hiç Gezmiyor. TuRKeR, 14:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Armatürü Orhan76, 14:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yavru Melek Balığı Akvaryumum bendeniztayfun, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimi Ne Zaman Yavruluğa Almalıyım Orhan76, 14:05
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 10:37
- Vitasand Kırmızı Bitki Kumu Demir İçerikli sirhill 10:36
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:31
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:31
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:31
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 10:19
- Co2 Regülatör Set egedin 09:59
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 09:56
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 09:56
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 09:54
- Spotted Angelfish Hiko 09:54
- Black Venezuela Corydoras Hiko 09:54
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 09:52
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 09:52
- Java Moss Miller 09:40
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 09:40
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:12
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:12
- Dophin Askı Filtreler / H80-h200 FISHERMAN01 09:02
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 08:59
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 08:59
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 08:59
- Siyah Cüce Vatoz Yavru, Corydoras Sterbai nikon_ 08:59
- Red Tiger Lotus nikon_ 08:59
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 08:42
- Bio Sünger Brdk64 08:11
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:11
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 07:33
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 07:33
- Led Driver 36-48w ilh4n 07:24
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 07:24
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 07:24
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 07:06
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 07:06
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 05:57
- Premium Siyah Paslanmaz Çelik Aquascaping Set vahitender 04:17
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:40
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:40
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:40
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:40
- Neolamprologus Multifasciatus Arıyorum Aplot 01:39
- Mikrokurt Canlı Yem Aranıyor Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Dolphin H300 Şelale Filtre Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Genç Dişi Canbudakkkk 01:03
- Ucuz Takasa Açık 2 Farklı Yem Canbudakkkk 01:03
- 40x40x40 Akvaryum Ve Malzemeleri Canbudakkkk 01:03
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 00:23
KULLANICILAR
- 110 Online Kullanıcı, 60 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.