ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
meciog
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Ocak 2014 11:25
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
mehmet cihat gündoğdu
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1990
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet Cihat Gündoğdu
SON 10 MESAJI
sonsuz enerji elektiriksiz filtre, ısıtıcı
[QUOTE=onuruygun] [QUOTE=TROPHEUS34][QUOTE=onuruygun] [QUOTE=Elegans]
Suyu mıknatısla çekme şansımız yok, su mıknatısa pek tepki vermez.
Doğal mıknatısların mıknatıslık özelliklerinin süresi yoktur. Curie sıcaklığı denen bir sıcaklığın üzerine çıkılmadıkça mıknatıslık özelliklerini kaybetmezler. Dış manteyik alanın etkisi ile mıknatıslık özelliği kazanmış bir malzeme ise(mesela mıknatısa sürülmüş demir parçası) sıcalık ile veya şok ile(çekiçle vurmak gibi) mıknatıslık özelliğini kaybedebilir.
Eğer su ferromanyetik olsaydı yani mıknatısın manyetik alanından kolayca etkilenseydi bile yine iş-güç-enerji yasaları yürürlükte olurdu ki mıknatıs tarafından çekilen suyu mıknatıstan ayırmak için daha fazla enerji harcamak gerekirdi. Yani yine enerji harcamadan iş yapamazsınız, devamlı yaptığınız işten daha fazla enerji harcarsınız.
Anıl kardeşim güzel şeyler bulmuşsun da konuyla alakası yok.
[/QUOTE]
Akvaryumda en büyük enerji harcaması genellikle filtre değildir, ısıtıcıdır. Bir de güçlü aydınlatması olan akvaryumlarda aydınlatmadır.
300 W'lık ısıtıcının günde 6 saat çalışacağı ortamdaki akvaryumda 30W'lık filtre var diyelim. Bu gibi ısıtma açısından iyimser bir akvaryumda bile fark ortaya çıkar.
Filtrelerde tasarruf zor ve maliyetlidir. Aynı debide ama biri 30W, diğeri 18 W olan iki filtre arasında dağlar kadar fiyat farkı vardır.
Isıtıcılar akvaryumun kaybettiği ısı enerjisi kadar elektrik enerjisi harcarlar. Isıtmada enerji kaybı iki şekilde olur. Birincisi doğrudan doğruya camdan veya su yüzeyinden ortama verilen ısı enerjisidir. İkincisi ise akvaryumdaki suyun buharlaşması ile kaybedilen enerjidir ki en önemlilerinden biri budur. Akvaryumun altından, arka ve yan camlarından yalıtım ile ısı kaybını engeller ve buhar camı gibi yöntemlerle buharlaşmaya engel olursanız çok ciddi tasarruf edersiniz. Hatta kimi büyük akvaryumlarda filtre ve aydınlatmanın harcadığı enerjiye yakın tasarruf sağlanabilir.
Buharlaşan 1 litre su için hesap yaparsak:
18 gram(1 mol) suyun buhar haline geçerken ortamdan çektiği enerji 25 derecelik suda: 43,99 KJ/mol
1 litrede 2,44 MJ enerji eder.
1 kW * saat (faturada kullanılan enerji birimi) cinsine çevirirsek 0,68 kW * saat eder. (300 W ısıtıcının 2 saatten fazla çalışması demektir.) Bu da kW*saat birimi başına vergi falan dahil 30 kuruş desek yaklaşık 20 kuruş eder. Bu buharlaşan 1 litrenin maliyetidir, akvaryumun doğrudan kaybettiği ısıyı hesaba katmadık. Ayda 10 litre su buharlaşsa 2 lira eder ki minicik akvaryumlarda bile ayda 10 litre çok rahat buharlaşır. Tahmini olarak kendi akvaryumunuza göre buharlaşmanın maliyetini hesaplarsınız. Bunu bile engelleseniz maliyetiniz ciddi anlamda düşer.
[QUOTE=Elegans]Onur abi cevapların icin teşekkür ederim :)
Bir kısmı anlatamadım sanırım suyun mıknatısa tepki vermeyecegini biliyorum sadece örnek verdiğim sistem isler mi diye sormustum. Neyse konuyu ve tartışmayı bölmeyeyim :) tekrar teşekkür ederim.
(telefondan girdigim icin imla hataları için ozur dilerim )[/QUOTE]
Rica ederim Anıl. Suyun manyetik alana cevap vermeyeceğiniz biliyorsun, farkındayım ama bu konuda bir de sebep belirtmeden su mıknatıs tarafından çekilirmiş gibi anlatsam bir de mıknatısın suyu çekmediğini 8 sayfa daha konuşurduk. Senin dediğine zaten cevabım su ferromanyetik olsa diye başlayan kısım. Açık yazdığımı düşünüyorum ama karışık bir şekle soktuysam seve seve uzun ve açık halini de anlatırım, sorun değil. (tabii istersen)
[/QUOTE]
[QUOTE=onuruygun] [QUOTE=TROPHEUS34][QUOTE=onuruygun] [QUOTE=Elegans]
Pek bir bilgim yok ama konu ilgimi çekti bir kaç soru sormak istedim, yanıtlayabilirseniz sevinirim. :)
Peki suyu yukarı doğru mıknatıslarla çıkartmamız mümkün mü ?
Bir mıknatıs çekim özelliğini kaybeder mi? Bu özelliğin bir süresi var mıdır?
Örneğin silindirik iki mıknatısın ters etkiyle dönmesini sağlayarak(böyle konumladığımızda sürekli döndüğünü varsayıyorum :) ) ve bu dönen kısma büyük bir dişli koysak,dişlileri ufaltarak gittiğimizde en ufak dişliye de pervane koysak :)
[/QUOTE]Suyu mıknatısla çekme şansımız yok, su mıknatısa pek tepki vermez.
Doğal mıknatısların mıknatıslık özelliklerinin süresi yoktur. Curie sıcaklığı denen bir sıcaklığın üzerine çıkılmadıkça mıknatıslık özelliklerini kaybetmezler. Dış manteyik alanın etkisi ile mıknatıslık özelliği kazanmış bir malzeme ise(mesela mıknatısa sürülmüş demir parçası) sıcalık ile veya şok ile(çekiçle vurmak gibi) mıknatıslık özelliğini kaybedebilir.
Eğer su ferromanyetik olsaydı yani mıknatısın manyetik alanından kolayca etkilenseydi bile yine iş-güç-enerji yasaları yürürlükte olurdu ki mıknatıs tarafından çekilen suyu mıknatıstan ayırmak için daha fazla enerji harcamak gerekirdi. Yani yine enerji harcamadan iş yapamazsınız, devamlı yaptığınız işten daha fazla enerji harcarsınız.
Anıl kardeşim güzel şeyler bulmuşsun da konuyla alakası yok.
[/QUOTE]
Selam üstat bu ana kadar hep olmazlar konuşuldu, şimdiden sonra olurları konuşalım.Bilgilerinizi bekliyorum nasıl enerjiden kısabiliriz.yani enerji derken cebimizden en az para nasıl çıkar .walt ı düşük güçlü motorlar az elektrik harcayan aletlerin dışında.
[/QUOTE]Akvaryumda en büyük enerji harcaması genellikle filtre değildir, ısıtıcıdır. Bir de güçlü aydınlatması olan akvaryumlarda aydınlatmadır.
300 W'lık ısıtıcının günde 6 saat çalışacağı ortamdaki akvaryumda 30W'lık filtre var diyelim. Bu gibi ısıtma açısından iyimser bir akvaryumda bile fark ortaya çıkar.
Filtrelerde tasarruf zor ve maliyetlidir. Aynı debide ama biri 30W, diğeri 18 W olan iki filtre arasında dağlar kadar fiyat farkı vardır.
Isıtıcılar akvaryumun kaybettiği ısı enerjisi kadar elektrik enerjisi harcarlar. Isıtmada enerji kaybı iki şekilde olur. Birincisi doğrudan doğruya camdan veya su yüzeyinden ortama verilen ısı enerjisidir. İkincisi ise akvaryumdaki suyun buharlaşması ile kaybedilen enerjidir ki en önemlilerinden biri budur. Akvaryumun altından, arka ve yan camlarından yalıtım ile ısı kaybını engeller ve buhar camı gibi yöntemlerle buharlaşmaya engel olursanız çok ciddi tasarruf edersiniz. Hatta kimi büyük akvaryumlarda filtre ve aydınlatmanın harcadığı enerjiye yakın tasarruf sağlanabilir.
Buharlaşan 1 litre su için hesap yaparsak:
18 gram(1 mol) suyun buhar haline geçerken ortamdan çektiği enerji 25 derecelik suda: 43,99 KJ/mol
1 litrede 2,44 MJ enerji eder.
1 kW * saat (faturada kullanılan enerji birimi) cinsine çevirirsek 0,68 kW * saat eder. (300 W ısıtıcının 2 saatten fazla çalışması demektir.) Bu da kW*saat birimi başına vergi falan dahil 30 kuruş desek yaklaşık 20 kuruş eder. Bu buharlaşan 1 litrenin maliyetidir, akvaryumun doğrudan kaybettiği ısıyı hesaba katmadık. Ayda 10 litre su buharlaşsa 2 lira eder ki minicik akvaryumlarda bile ayda 10 litre çok rahat buharlaşır. Tahmini olarak kendi akvaryumunuza göre buharlaşmanın maliyetini hesaplarsınız. Bunu bile engelleseniz maliyetiniz ciddi anlamda düşer.
[QUOTE=Elegans]Onur abi cevapların icin teşekkür ederim :)
Bir kısmı anlatamadım sanırım suyun mıknatısa tepki vermeyecegini biliyorum sadece örnek verdiğim sistem isler mi diye sormustum. Neyse konuyu ve tartışmayı bölmeyeyim :) tekrar teşekkür ederim.
(telefondan girdigim icin imla hataları için ozur dilerim )[/QUOTE]
Rica ederim Anıl. Suyun manyetik alana cevap vermeyeceğiniz biliyorsun, farkındayım ama bu konuda bir de sebep belirtmeden su mıknatıs tarafından çekilirmiş gibi anlatsam bir de mıknatısın suyu çekmediğini 8 sayfa daha konuşurduk. Senin dediğine zaten cevabım su ferromanyetik olsa diye başlayan kısım. Açık yazdığımı düşünüyorum ama karışık bir şekle soktuysam seve seve uzun ve açık halini de anlatırım, sorun değil. (tabii istersen)
[/QUOTE]
Öncelikle bilimsel kanıtlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Şunuda eklemek isterim ki; akvaryumu sıcak bir ortamda olanlar veya sıcak havalarda ısıtıcıya az ihtiyaç duyulacağı için en büyük enerji gideri ısıtıcılar olmaktan çıkar. Filtreler ve aydınlatmalar öncelikli hedef haline gelir. Aydınlatmada çözüm belli; tasarruflu aydınlatma seçenekleri(led). Filtrede ise ,özellikle alttan sumplı sistemlerde, motor belli bir basınç farkına karşı çalışmak zorunda kaldığı için fazlaca enerji tüketeceğini düşünüyorum. Alttan sumplı sisteme sahip olan arkadaşlar tassarruf etmek isterlerse yandan veya arkadan sumplı sistemlere geçmeleri tavsiye olunur. Zira suyu yüksekliğe karşı pompalamadan, aynı yükseklikte çevirdiği için daha az enerji harcayan motorlarla aynı filtrasyonu sağlarlar. Saygılar...
Discus Üretimhanemiz
:) abi ben bu işi malawilerle çözdüm:D büyüsünler en kısa zaman satcam ama söz:D
:) abi ben bu işi malawilerle çözdüm:D büyüsünler en kısa zaman satcam ama söz:D
Discus Üretimhanemiz
10 numara olmuş Ersin abi tebrikler:) Toplam kapasiteye 3200lt demişsin ama bu hobiye kazandırdığın adamlarıda bu işe katarsak rahat 10.000 ltyi bulur herhalde doğrumudur ;)meciog 2012-01-18 00:56:12
10 numara olmuş Ersin abi tebrikler:) Toplam kapasiteye 3200lt demişsin ama bu hobiye kazandırdığın adamlarıda bu işe katarsak rahat 10.000 ltyi bulur herhalde doğrumudur ;)
Akv.konan dekorları yosun kaplama nasıl olur
Benim tankımda da malawi türleri var zararı olur mu acaba?
Benim tankımda da malawi türleri var zararı olur mu acaba?
ilk akvaryumum
Önceki haline bakınca baya içler acısıymış gibi geldi bana:) Şimdiki hali kısaca şöyle burdaki yavrulardan artık yavru alabilir hale geldim. snowlerın yarısını yaşatabildim. Yunuslardan 1 kaldı. 4 adet sp. var. acemilik içte. Ama baya tecrübe edindim. şimdi olsa hiç kaybım olmaz inş. Midye kırığı yerine beyaz silis kum aldım. Görünüm olarak çok daha hoş. Yapay bitki kalktı.Arka fon koyu mavi ile değişti. Ayrıca 2 adet tül kuyruk cüce albinom var. Damızlık altı sayılırlar. 20 adet sp yavrum var. yeni fotoları inş yakında paylaşırım.
Önceki haline bakınca baya içler acısıymış gibi geldi bana:) Şimdiki hali kısaca şöyle burdaki yavrulardan artık yavru alabilir hale geldim. snowlerın yarısını yaşatabildim. Yunuslardan 1 kaldı. 4 adet sp. var. acemilik içte. Ama baya tecrübe edindim. şimdi olsa hiç kaybım olmaz inş. Midye kırığı yerine beyaz silis kum aldım. Görünüm olarak çok daha hoş. Yapay bitki kalktı.Arka fon koyu mavi ile değişti. Ayrıca 2 adet tül kuyruk cüce albinom var. Damızlık altı sayılırlar. 20 adet sp yavrum var. yeni fotoları inş yakında paylaşırım.
Saygılar..
Eşya kolisi ve Akvaryum ?Ufak Üretimhane (Resimli)
Öncelikle tebrikler Alper bey:) Gayet güzel olmuş. Hava motorunuzu nerden ve kaça aldınız? Saygılar..
Öncelikle tebrikler Alper bey:) Gayet güzel olmuş. Hava motorunuzu nerden ve kaça aldınız? Saygılar..
Öğrenci işi dere (cama cam+plastikvarium)
Öncelikle tus da başarılar cem üstadım :) Tam plastik kaplardan akvaryum yapan olmuş mu diye dolaşırken bunu gördüm :). Şahane bir fikir. Komitelerden başımı kaldırıp evdekilerlede anlaşırsam bu tarz bir proje düşünüyorum bende. Bizim ev aile evi dolaysıyla ev ahalisinden tepki almamak için biraz daha estiğe önem veren bir sistem düşünüyorum :) Hayırlısı artık.
Saygılar...
Şişme havuzdan ucuz dev akvaryum(yeni resim 4.syf)
[QUOTE=flea]Isıtıcı çok ufak bi sump yapıp sadece suyu dışarda ısıtmayı düşünüyorum sizce nasıl olur ?[/QUOTE] Isıtıcı suyun içnde olduğundan ısıtıcının etrafındaki ısı su tarafından kolayca uzaklaştırılır. Hata biz kola şişelerinin içine su doldurup ateşe atarak su ısıtmıştık. Aynı mantık. Bu sorun şu konuda tarşılmıştı http://www.akvaryum.com/Forum/plastikvaryum_k229102.asp?PN=1
[QUOTE=flea]Isıtıcı çok ufak bi sump yapıp sadece suyu dışarda ısıtmayı düşünüyorum sizce nasıl olur ?[/QUOTE] Isıtıcı suyun içnde olduğundan ısıtıcının etrafındaki ısı su tarafından kolayca uzaklaştırılır. Hata biz kola şişelerinin içine su doldurup ateşe atarak su ısıtmıştık. Aynı mantık. Bu sorun şu konuda tarşılmıştı http://www.akvaryum.com/Forum/plastikvaryum_k229102.asp?PN=1
PlastikVaryum
Tekzende veya koçtaşta varmı acaba bundan internet mağzalarında bulamadım
Tekzende veya koçtaşta varmı acaba bundan internet mağzalarında bulamadım
SON MESAJLAR
- Nano Karides Tank Sıfırdan Kurulum batuhansmsk, 23:06
Yeni Üye Forumu - Kiraz Karides hvostr, 22:48
Omurgasızlar - Tür Seçimi 40x30x30 nanomania, 22:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Benek Mi ? MrAnason, 22:37
Hastalıklar ve İlaçlar - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin hipehlivan, 22:22
Yeni Üye Forumu - Bu Ne Kökü ? hvostr, 22:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Boş Armatür Kasası Nereden Temin Edebilirim Ehtiyar, 22:19
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 60 Litre Bitkili Akvaryuma Balık Onerisi hvostr, 22:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2+6 / 8 Moli Ve 6 Sterbai Güzel Olurmu hvostr, 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Taşlar Akvaryumda Kullanılır Mı hvostr, 21:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hamile Moly 9 Gündür Yavrulukta Doğurmadi Neden Erd4an, 21:03
Yeni Üye Forumu - 40 Küp Hightech Tanıtım Joec, 21:00
Akvaryum Tanıtımı - 7-10 Ekim Pet Fuarı Davetiyesi Arıyorum ihsank, 20:51
Akvaryum Dünyasından Haberler - 100x45x45 Hardscape Tavsiye syerli, 20:27
Yeni Üye Forumu - Anubias Çiçek 07ahmet, 19:38
Bitki Türleri ve Bakımı - 60x30x40 Akvaryum Kuruyorum. Betta_King, 19:27
Yeni Üye Forumu - Lepistes Karın Çökmesi Kamburluk atakanaydin, 17:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Ada Substrat Sistemi EthernalFlow, 17:39
Taban ve Gübreleme - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides MertY, 16:50
Akvaryum Tanıtımı - 80x40x40 Akvaryuma Armatür Joec, 16:29
Aydınlatma - Alp Soft Studio Aquarium Ktktk, 16:06
Yeni Üye Forumu - Tds Ve Gh Tutmuyor darkaura, 15:33
Omurgasızlar - Tanganyika Tur Onerisi JangoFettus, 14:21
Tanganyika Cichlidleri - Lepsitesin Hangi Türüne Bakmalıyım...? Alihan38, 11:54
Canlı Doğuranlar - Betta Macrostoma (brunei Beauty) BaLaBaN #, 11:53
Labirentliler Tanıtımı - Akvaryum Su Yüzeyindeki Silis Kumu Temizleme emrehsrc, 11:28
Akvaryum Bilimi - Ternapi Medaka Pondları Munzevi, 02:59
Akvaryum Tanıtımı - Kuzey / Orta Amerika Çöllerinin Bir Replikası (Biyotop Arayışı) Barack, 01:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 00:24
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Büyük Akvaryum Samet Özel, 22:01
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin pianoƒish, 22:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum Ehtiyar, 20:29
Omurgasızlar - Utangaç Balık Problemi JuqLax, 20:00
Yeni Üye Forumu - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 19:50
Akvaryum Tanıtımı - Geosesarma Dennerle Jolakotturinn, 19:46
Akvaryum Tanıtımı - Sewellia Lineolata Jolakotturinn, 19:31
Sazansıgiller Tanıtımı - 200 Lt Çok Hızlı Yosun Oluşumu AliSelimKadan, 18:00
Yeni Üye Forumu - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi hvostr, 17:05
Akvaryum Tanıtımı - Erkek Lepistes Doğmuyor hvostr, 17:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Esp Tabanlı Akıllı Işık Ve Sıcaklık Ölçüm Sistemi NightWist, 16:42
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 240 Litre Resif Akvaryumuna Sump Şartmı? BlackkEaglee, 15:32
Deniz Akvaryumları Genel - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler pianoƒish, 11:29
Akvaryum Tanıtımı - 2 Aylık Akvaryumda Yoğun Diatom Sorunu – Bitkiler yyiImaz, 09:56
Bitki Akvaryumları Genel - Pigme Çöpçü Yumurta Bakımı. CUMBURLOP, 09:29
Yeni Üye Forumu - 35 Lt Ye Neon Tetra Olur Mu? İnci Kefali, 06:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 📌 Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü hvostr, 21:35
Makaleler ve Tercümeler - Dış Filtre Hat Üzeri Co2 Difüzör Hakkında hakaya0107, 20:29
Bitki Akvaryumları Genel - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 20:26
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Köşe Çatlağı hvostr, 20:25
Yeni Üye Forumu - En Küçük Cory: Hastatuslarım hvostr, 20:08
Kedi Balıkları Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Polit, Red Top Nudimbi, Nkanda Mc Yavruları metekaan 22:36
- Albino Auratus - Beyaz Prenses - Çingene Malawi market 22:28
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 22:28
- Bloody Mary Karides gulec_44 22:14
- Repens, Micra, Ludwigia, Rotala Vs. Çeşitli Bitki gulec_44 22:14
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 22:07
- Katil Salyangozlarla. ÖĞRÜNÇ 22:07
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 21:49
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 21:49
- Mangrow Üstü Anubias(yenilendi), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 21:29
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 21:19
- Apistogramma Piaroa F1 - Steindachneri - İnka HarunYILDIRIM 20:51
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:45
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 20:45
- Yavru Cüce Vatoz AnatoliaAquatics 20:41
- Zebra Danio teksel 20:31
- Atman 3338 Dış Filtre 3 Sepetli emree06 20:27
- L144 Mavi Göz Düz Kuyruk Cüce Vatoz Yavrusu emree06 20:27
- Neolamprologus Pulcher (daffodil) Yavrusu emree06 20:27
- Toplu Satış. 6 Plati ,sae, 2 Adet Cory 650 Tl kadirik 20:17
- Vatoz Yavruları mertank 18:41
- Black Flame Endler Safkan Damızlık Koloni aXarayli 18:06
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 17:37
- Meksika Portakal Cüce Kerevit TolgahanA 17:37
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:37
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 17:18
- Karides Takas Olur 34hakanay 16:36
- Creaqua Krom Pipe Ve A Kalite Akvaryum Malzemeleri apistoman 16:34
- Yavru Makinesi Brichardi Çift emrahdm 16:33
- Cüce Vatoz (4e-4d) Ve Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 16:21
- Saulosi 2-4 Cm Emirk 16:21
- 3 Erkek 3 Dişi Kribensis eyidasss 16:17
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 16:11
- Cam Lily Pipe Ve Cam Emiş Yüzey Emici Skimmerlı blackkened 15:25
- 80cm Full Akvaryum, Crypto Ve Anubias Dolu denizkarayali 15:19
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 15:00
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 14:49
- Hb White Lepistes omererbas 14:33
- Electric Blue Acara (andinoacara Pulcher) omererbas 14:33
- Xxl Boyda Malawi İmparator Cigledler serdar131977 14:23
- Çekya İthalatı Nadir Ve Kaliteli Türler RareFish 14:15
- Amano Karides Max Boy.. RareFish 14:15
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri. OKIRATLI 14:01
- Moli Velifera Yavruları Kalenna00 13:17
- Aquawing İç Filtre Kalenna00 13:17
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 13:12
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 12:59
- Subulata Bitkisi kilic88 12:59
- Ekstra Clear Tanklar AtlasPoyraz 12:58
- Led Armatür Işık Aydınlatma yaguara 12:48
KULLANICILAR
- 107 Online Kullanıcı, 60 Üye
Online Kullanıcılar
aquaticathearmi,
camoka007,
osmandbnl,
depth,
MetinSerttas,
esensml,
aybas,
Keskinb,
Burak PEKDEMİR,
capodicapii,
Koksal Gurkan,
emirkagan,
darkaura,
Samim,
kerimkoz,
burock14,
SalvadorDalli,
BarisD,
Ozzgurr,
TheDS,
gulec_44,
Erdinç güngör,
MrAnason,
Emerse,
hvostr,
07ahmet,
Berserk@€,
MiSoSiKiaN,
OKIRATLI,
BassBoost,
chakir,
Tayyareci,
nanomania,
metekaan,
bawyerank,
livindead,
Medicinskii jyrnal_r,
Malawi market,
vedat79,
exCaLiSTa,
CERANOXE,
omererbas,
MehmetcanK,
Hidro Dinamik,
eskiasabijapon,
hasancn,
Hknçkl,
dreamxx,
Atooken,
hipehlivan,
epidosin,
AreS,
Detay,
emreemin,
Erd4an,
Ehtiyar,
enginm2000,
luchshie_cjOl,
brigada_vrsa,
dostavka_xdmi,
Pumaisher70,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.